Φακοί Fujinon X-mount

Έχω τον 50-230 και έχω ανεβάσει και εδώ κάποια δείγματα.
Για τα λεφτά του (τον βρίσκεις και στα 250 ευρώ στο εξωτερικό) είναι πολύ τίμιος φακός.
Ασφαλώς το f/4.5-6.7 σε περιορίζει σε χρήση με ύπαρξη φωτός και όσο νυχτώνει δυσκολεύουν τα πράγματα.
Το ότι είναι πλαστικός όπως και ο 16-50 δεν μειώνει την οπτική του απόδοση που στα δικά μου μάτια κρίνεται ικανοποιητική(στου Βλάση τα μάτια είναι "σκληρός" φακός).
Με λίγα λόγια τη δουλειά μου την έκανα το καλοκαίρι μαζί του και με κάλυψε στο 90% των περιπτώσεων.
Για το υπόλοιπο 10% θα ήθελα τον 55-200 αλλά και αυτός θέλει 500 ευρώ,χωρίς να σημαίνει ότι δεν τα αξίζει.
Αν θες τον καλύτερο τηλεφακό σε fuji x και δεν σε φρενάρει τον οικονομικό πας για τον 55-200,διαφορετικά υπάρχει με τα μισά χρήματα η επιλογή του 50-230.
Υ.Γ.Αν έχω καταλάβει καλά έχεις πάρει την Χ-Μ1 και σε τόσο μικρό σώμα μάλλον ταιριάζει καλύτερα το βάρος του 50-230

Thanks για τις απαντήσεις. Έχω την XM1 αλλά το πλάνο είναι να αναβαθμίσω σε Xt1 λίαν συντόμως. Δε με νοιάζει η ποιότητα κατασκευής, ούτε η φωτεινότητα. Πιο πολύ με ενδιαφέρει η οξύτητα στο κέντρο και η ταχύτητα εστίασης. Λογικα θα είναι κοντά οι 2 φακοί. Θα ήταν και ο 50-140/2.8 στους υποψήφιους, αλλά ξεφεύγει πολύ σε τιμή.
θα ήταν ενδιαφέρον ένα συγκριτικό fujinon 50-140/2.8 vs. Olympus 40-150/2.8 vs sony 70-200/f4

?..Πιο πολύ με ενδιαφέρει η οξύτητα στο κέντρο και η ταχύτητα εστίασης...
...συγκριτικό fujinon 50-140/2.8 vs. Olympus 40-150/2.8 vs sony 70-200/f4

Olympus 40-150/2.8 + E-M1 θα έλεγα διαισθητικά. Χωρίς να ξέρουμε φυσικά τι μας επιφυλάσσει ο Fujinon.

Απάντηση: Re: Φακοί Fujinon X-mount

Αντίστοιχος σε εςτιακη του FUJI 50-140/2.8 και Sony 70-200/4 ειναι ο Panasonic 35-100/2.8 , ο Zuiko 40-150/2.8 ειναι μια κατηγορία μονος του.

Thanks για τις απαντήσεις. Έχω την XM1 αλλά το πλάνο είναι να αναβαθμίσω σε Xt1 λίαν συντόμως. Δε με νοιάζει η ποιότητα κατασκευής, ούτε η φωτεινότητα. Πιο πολύ με ενδιαφέρει η οξύτητα στο κέντρο και η ταχύτητα εστίασης. Λογικα θα είναι κοντά οι 2 φακοί. Θα ήταν και ο 50-140/2.8 στους υποψήφιους, αλλά ξεφεύγει πολύ σε τιμή.
θα ήταν ενδιαφέρον ένα συγκριτικό fujinon 50-140/2.8 vs. Olympus 40-150/2.8 vs sony 70-200/f4

εχω μια απορια...
πως γινετε να μην σε ενδιαφερει η ποιοτητα και η φωτεινοτητα ενος φακου, και να θες απο την χμ1 που εχεις να πας σε χτ1......τι θα κερδισεις???

Την ταχύτητα εστίασης και το εκπληκτικό Evf. Εννοούσα ότι δε με ενδιαφέρει τόσο η ποιότητα κατασκευής, όχι η φωτογραφική ποιότητα. Η φωτεινότητα του φακού δε με ενδιαφέρει γιατί θα τον χρησιμοποιώ μέρα με καλό φως

Αν μεταναστευσεις δεν κερδιζεις τιποτε.

Το κερδος σου (cashback) ειναι η επιστροφη φορου τον οποιο θα τον πληρωσεις κατα την αγορα και θα σου επιστραφει οταν αναχωρισεις απο την αυστραλια

Tax refound γινεται και στην ελλαδα παντως (επιστροφη κατα την αναχωρηση, δεν ξερω αν ισχυει για εχοντες ελληνικο διαβατηριο)

δεν ξέρω τί είναι πιο ακριβό στην πράξη ο 70-200 4.0 της sony ή ο 50-140 2.8 της fuji. Πάντως για να δώσει κάποιος τόσα χρήματα θα πρέπει να μην υπολείπεται σε οπτικά αποτελέσματα, ακρίβεια στόχευσης και ταχύτητα AF από κανέναν αντίστοιχο τηλεφακό συμπεριλαμβανομένων και των 70-200 2.8 των δυο μεγάλων.

Θα μας τρελάνει η fuji δείτε δείγματα από τον καινούργιο xf50-140!!!
http://www.fujifilm.com/products/di...lens_xf50_140mmf28_r_lm_ois_wr/sample_images/

Τί θα σε τρελάνει ρε Πάνο !!! τρελαμένος είσαι .. μην πω ερωτευμένος με την Fuji ;)

Φωτό σε studio είναι τι να δείς .. με τα φωτα να πέφτουν ιδανικά, απο φίρμα φωτογράφο και στα εύκολα f/5.6-f/8.0, με flat background ..

Απάντηση: Re: Φακοί Fujinon X-mount

Τί θα σε τρελάνει ρε Πάνο !!! τρελαμένος είσαι .. μην πω ερωτευμένος με την Fuji ;)

Φωτό σε studio είναι τι να δείς .. με τα φωτα να πέφτουν ιδανικά, απο φίρμα φωτογράφο και στα εύκολα f/5.6-f/8.0, με flat background ..

Eιπα να μην τα γράψω εγω γιατι θα φανει ότι κακιζω την Fuji (οπως τοτε που εγραψα για τα κουμπια της ΧT1), ειμαι σιγουρος ότι ο φακός οπτικά θα είναι αστέρι αλλα απο αυτα τα δειγματα δεν βγαζει κανείς συμπέρασμα, αν και η ταχυτητα εστιασης ειναι εξισου καλη νομιζω ότι η τιμη πωλησης είναι εντος ανταγωνισμου.

Το κατάλαβα οτι είναι σε studio και μάλιστα απο επαγγελματία οπου είχα δει και φωτογραφιες δρόμου που είχε τραβήξει στην Κωνσταντινούπολη με την x100s οι οποίες ήταν φοβερές αλλά βλέποντας το backstage είδα ότι είχε χρησιμοποιήσει και ασύρματα flash οπότε πονηρευτηκα μια και καλή.

καλημέρα! ευχάριστα νέα για τους fan της fuji σήμερα. 15% έκπτωση στο ιταλικό amazon σε ΟΛΑ τα fuji (μηχανές, φακοί, αξεσουάρ). Οι αρχικές τιμές βέβαια είναι ψηλά, αλλά πχ. η ΧΤ1 σώμα βγαίνει στρογγυλό χιλιάρικο τελική, που είναι πάλι η καλύτερη τιμή της Ευρώπης για αγορά από σοβαρό κατάστημα (όχι grey-market)
http://www.amazon.it/b/ref=gbsl_tit...WE12HSFC1&pf_rd_i=471856031&pf_rd_p=554476327
αυτή τη στιγμή βέβαια έχει μόνο 9 κομμάτια, οπότε δεν ξέρω πόσο θα κρατήσει...

Fuji XF 16-55mm F2.8 vs 23mm F/1.4

"...a problem for my other Fuji lenses as I don't see them getting much use in the near future!!"

http://www.soundimageplus.com/sound...w-as-good-as-a-prime-comparison-with-23mm-f14

1425377312324