Φακοί Fujinon X-mount

Κάνω επεξεργασία σε φωτογραφίες (βάπτιση) που τράβηξα με Χ-Τ2 και 35mm 1.4. Δεν έχω δει φακό με τόσο κακή απόδοση σε κόντρα φως. Ακόμη και ο Panasonic 20mm που θεωρούσα πολύ κακό σε κόντρα φως, δεν ήταν τόσο χάλια. Οι περισσότερες φωτογραφίες που τραβήχτηκαν κοντά στην είσοδο είναι άχρηστες. Ξέρω ότι είναι δύσκολη συνθήκη, αλλά απογοητεύτηκα πολύ.
Στην οθόνη όλα φαίνονταν νορμάλ.

Κάνω επεξεργασία σε φωτογραφίες (βάπτιση) που τράβηξα με Χ-Τ2 και 35mm 1.4. Δεν έχω δει φακό με τόσο κακή απόδοση σε κόντρα φως. Ακόμη και ο Panasonic 20mm που θεωρούσα πολύ κακό σε κόντρα φως, δεν ήταν τόσο χάλια. Οι περισσότερες φωτογραφίες που τραβήχτηκαν κοντά στην είσοδο είναι άχρηστες. Ξέρω ότι είναι δύσκολη συνθήκη, αλλά απογοητεύτηκα πολύ.
Στην οθόνη όλα φαίνονταν νορμάλ.
είναι θέμα χειρισμού μηχανής-φακού, ο φακός είναι πολύ καλός, κάτι έκανες λάθος με λίγα λόγια,

Φόραγε hood ο φακός? Απαραίτητο "αξεσουάρ" που οι περισσότεροι ξεχνάμε/αγνοούμε/δεν μας βολεύει...

αν είναι purple flare ,είναι θέμα μηχανής και συγκεκριμένα αισθητήρα .Το έχουν όλες οι X μηχανές εκτός από τις τελευταίες παρτίδες x-t20 ,x-t2 ,x-e3 κοκ

αυτό λέω ,μόνο οι τελευταίες παρτίδες δεν έχουν πρόβλημα.Πχ η x-t2 η δική μου το έχει ,όπως και η x-t1,εμφανίζεται σε κάποιες γωνίες λήψης.Με μία μικρή μετακίνηση της μηχανής εξαφανίζεται.Θεωρητικά πάντα μιλάμε ,μπορεί να αναφέρεται για άλλο θέμα.

Ας περιμένουμε τον φίλο να μας δείξει κάποια δείγματα και να μας πει δυο τρία πράγματα για τις λείψεις του και μετά κρίνουμε αν έκανε κάτι λάθος, αν έφταιγε ο φακός, η μηχανή κλπ....

Απάντηση: Re: Φακοί Fujinon X-mount

Ας περιμένουμε τον φίλο να μας δείξει κάποια δείγματα και να μας πει δυο τρία πράγματα για τις λείψεις του και μετά κρίνουμε αν έκανε κάτι λάθος, αν έφταιγε ο φακός, η μηχανή κλπ....

ας περιμένουμε τότε

Αρχεία RAW. Διάλεξα δύο που δεν φαίνεται το μωρό. Η δεύτερη είναι ανεστίαστη. Με κόντρα φως, είχα αρκετές ανεστίαστες και δεν φαινόταν εύκολα στην οθόνη.

https://drive.google.com/open?id=1rdIQQqI1AOXj3zDAYR5WKBSN9l6jJ3nW

https://drive.google.com/open?id=1pncGTU-_wf_LutuTrXCuxon4hqZsM2GN

ΥΓ: καταλαβαίνω ότι η χρήση φλας σε τέτοιες συνθήκες είναι αναπόφευκτη.

λογικο νομιζω να μην εστιαζει με κοντρα φως πολυ καλα.
τον εχω τον 35/1.4 με την ex2, και δεν εχω παρατηρισει κατι τραγικο σε σχεση με αλλους φακους, τον εχω με hood παντως συνεχεια.
γενικα ειναι πολυ καλος φακος οπτικα.
επειδη δεν μπορω να ανοιξω το raw, το προβλημα πιο ηταν ακριβως?

"Έχανε" πολύ σε ποιότητα εικόνας. Έχω και παραδείγματα όπου το πρόβλημα (όπως το θεωρώ) είναι πιό έντονο.
Ο φακός γενικά, όντως είναι πολύ καλός. Με την Χ-Μ1, έχω βγάλει ωραίες φωτογραφίες.
Είναι λογικό να δυσκολεύονται σώμα και φακός να εστιάσουν με κόντρα φως, αλλά με Tamron 24-70 πάνω σε 6D ή 5D III, δεν αντιμετώπισα ποτέ πρόβλημα.
Ίσως να φταίει και το σώμα (Χ-Τ2).

"Έχανε" πολύ σε ποιότητα εικόνας. Έχω και παραδείγματα όπου το πρόβλημα (όπως το θεωρώ) είναι πιό έντονο.
Ο φακός γενικά, όντως είναι πολύ καλός. Με την Χ-Μ1, έχω βγάλει ωραίες φωτογραφίες.
Είναι λογικό να δυσκολεύονται σώμα και φακός να εστιάσουν με κόντρα φως, αλλά με Tamron 24-70 πάνω σε 6D ή 5D III, δεν αντιμετώπισα ποτέ πρόβλημα.
Ίσως να φταίει και το σώμα (Χ-Τ2).

έχω δουλεψει τον συγκεκριμένο εξοπλισμο κ δεν είχα θέμα σε ανάλογη ποζα κοντρα στο ηλιο, με το σκιαστρο ομως

τελικα την πουλησες, την xt2?