Φακοί Fujinon X-mount

το μονο που με χαλαει σ αυτο φακο, ειναι το διαφραγμα...γιατι δεν πηγανε σε f2 οπως οι αλλοι μικροι και αδιαβροχοι της σειρας ?

Μαλλον λογω μεγεθους....

το μονο που με χαλαει σ αυτο φακο, ειναι το διαφραγμα...γιατι δεν πηγανε σε f2 οπως οι αλλοι μικροι και αδιαβροχοι της σειρας ?

Μαλλον λογω μεγεθους....

Το ίδιο έγραψα και εγώ πριν, μάλλον όπως είπες λόγω μεγέθους.

επιτέλους, βγήκε ο φακός που χρόνια περίμενα, και κάνει για τα πάντα,
συν βίντεο, συν βροχή, συν ελαφρύς κ μικρός, ακομα κ τα 49mm, μιας που έχω ακριβή συλλογή απο φίλτρα 49αρια

κουμπώνει στην μηχανή, και δεν ξαναξεκουμπωνει

εμενα μ ενοχλει που ειναι μονο 2,8...αλλιως μια χαρα ειναι.

Θελω οι prime που εχω να ειναι οσο π[ιο φωτεινοι γινεται, για βραδυ και για bokeh....αλλα γουστα ειναι αυτα!

Ετσι ακριβώς.....
Καραμέλα...
γούστα είναι αυτά, και μετά είναι τι βολεύει τον καθένα,
ο 2,8 είναι μικρός, ελαφρύς, αθόρυβος για βίντεο,
και ως νεότερος, ίσως είναι κ ποιο γρήγορος στην εστίαση,
(αυτό μένει να το δούμε)

Προσωπικά, δεν καταλαβαίνω την ύπαρξη prime φακών, με διάφραγμα 2.8. Ξέρω ότι γίνεται για να βγούν "μαζεμένοι", αλλά και πάλι, 2.8 είναι το όριο των ζουμ φακών. Και μάλιστα, με άριστη ποιότητα.
ΥΓ:Απ’ότι κατάλαβα, μόνο η Sigma, βγάζει ευρυγώνιους FF, με μεγάλα διαφράγματα.

Re: Απάντηση: Φακοί Fujinon X-mount

Προσωπικά, δεν καταλαβαίνω την ύπαρξη prime φακών, με διάφραγμα 2.8. Ξέρω ότι γίνεται για να βγούν "μαζεμένοι", αλλά και πάλι, 2.8 είναι το όριο των ζουμ φακών. Και μάλιστα, με άριστη ποιότητα.
ΥΓ:Απ’ότι κατάλαβα, μόνο η Sigma, βγάζει ευρυγώνιους FF, με μεγάλα διαφράγματα.

της sigma o 16αρης ειναι γομαρι.....
υπαρχουν και 2.8 γιατι ειναι μικροι ,φθηνοι και με πολυ καλη ποιοτητα φωτογραφιας... αν και υπαρχουν εταιριες που εχουν 2.8 και ειναι φωτια (λαικα, ζαις)
..εγω θα ηθελα εναν μικρουλη σαν των 16αρη αλλα σε 14 mm και ας ηταν και 3,5 η 4

thank u Γιαννη! το επομενο είναι και η αναβαθμιση της χτ1 με χh1 . να παρουμε και το ibis

Απάντηση: Re: Φακοί Fujinon X-mount

Θα έχεις και πολύ καλύτερο κράτημα επίσης για τον συγκεκριμένο φακό.