Φακοί Fujinon X-mount

Γιατί τερματίζει στα 55 και οχι στα 80... κι επειδή είναι μεγαλυτερος, βαρύτερος και δεν έχει σταθεροποίηση.
Ειδικά για βίντεο είναι απαραίτητο.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
έχει όμως 2,8 κ όχι 4
και είναι αθόρυβος με αδιαβροχοποίηση, γρήγορος, ξυράφι σε απόδοση, (γράφει σαν prime), τώρα πόσο διάφορα έχει στο βάρος κ στην τιμή δεν ξέρω, πάντως σε μια μηχανή όπως την xh1, είναι ασύγκριτος κ αχτύπητος, δεν υπάρχει αντικαταστάτης, για την ώρα τουλάχιστον

Ο καθένας με τις ανάγκες του... εγω πάντα είχα έναν 24-105 για all around (σε FF)
Θέλω αρκετό εύρος και ο 16-80 είναι ιδανικός για μένα . Αλλά τον θέλω και για βίντεο όποτε εκεί θέλω σταθεροποίηση και καλό caf.

Θα δούμε αύριο και από τα πρώτα τεστ πως θα τα πάει .

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

6 στοπ σταθεροποίηση ,μάλιστα

As if extending the possibilities of hand-held capture with 6.0 stops of CIPA-Rated Optical Image Stabilization wasn’t enough, the FUJINON XF16-80mmF4 R OIS WR lens can absorb any vibration from a mechanical shutter. The OIS can also automatically detect when the camera is being used with a tripod and adjust its performance to provide optimum image quality.

μμμ για να δούμε αν ισχύει...

Be ready for unpredictable moments with quick, responsive, and near-silent autofocus

https://www.fujirumors.com/leaked-fujinon-xf16-80mm-f4-press-release-6-stop-ois-and-priced-799/

Κι ένας δυο prime για σκοτεινά...ήδη έχω τον έναν, samyang 12mm f2.
Μ έναν 35 1.4 είμαι καλά...κι αργότερα τον 90 f2...ζητάω πολλά? :p

Sent from my iPad using Tapatalk Pro

XF-SIZE-COMPARED-2-1-1320x680.jpg

τελικα επιβεβαιωνεται η ελλειψη LM motors...να δουμε αν θα εχει επιπτωση στην εστιαση αυτο, ειδικα στο βιντεο...

https://fujifilm-x.com/en-us/lenses/xf16-80mmf4-r-ois-wr/

https://jonasraskphotography.com/2019/07/18/fujinon-xf-16-80mm-f-4-r-ois-wr-first-look-preview/

https://fujifilm-x.com/en-us/stories/fujinon-xf16-80mmf4-r-ois-wr-impressions/

ωχ κακό αυτό, ας περιμένουμε να δούμε κανένα επίσημο και ανεξάρτητο review του φακού, οι embassadors της fuji προφανώς θα τον βγάλουν ''αριστούργημα''!!!!

θα δειξει...ακολουθει την φιλοσοφια των fujicron...κι αυτοι εχουν stepping motors, αλλα ειναι γρηγοροι και αθορυβοι.

Το θεμα ειναι αν θα ειναι ομαλη η εστιαση στο βιντεο και ακριβης σε caf....

θα δειξει...ακολουθει την φιλοσοφια των fujicron...κι αυτοι εχουν stepping motors, αλλα ειναι γρηγοροι και αθορυβοι.

Το θεμα ειναι αν θα ειναι ομαλη η εστιαση στο βιντεο και ακριβης σε caf....

Πάντως μαζί με την X-E3 σε βάρος θα είναι 770 γρ. σαν πακέτο!!!! Not Bad.....

Re: Απάντηση: Φακοί Fujinon X-mount

Super φαίνεται Παναγιώτη άλλα θέλω να δω reviews από sites, αυτός ο Jonas είναι πολύ καλός φωτογράφος, βγάζει φοβερά δείγματα άλλα όλα ωραία τα γράφει σε ότι δοκιμάζει Fuji, οπότε πιο πολύ σαν προωθητικό blog μου κάνει παρά για ''σοβαρό'' review/preview.....

Οπως και να έχει τον θέλω τον φακό, ακόμα και το 6 stop σταθεροποίηση δεν το έχω ξαναδεί σε φακό, ίσως να είναι η πρώτη σταθεροποίηση σε φακό που να πλησιάζει σε απόδοση ένα καλό IBIS...μαζεύω λεφτά από τώρα!!

Υ.Γ. Σημαντική λεπτομέρεια ότι ο φακός καταλαβαίνει αν είναι η μηχανή πάνω σε τρίποδο και προσαρμόζει την σταθεροποίηση ανάλογα!!! Δεν το έχω ξαναδεί αυτό σε άλλο φακό!! Μπράβο!!

Re: Απάντηση: Φακοί Fujinon X-mount

Εμένα με προβληματίζει ότι είναι πολύ φτηνός για αυτά που λέει ότι κάνει.

Ενα δίκιο το έχεις!! Το ανέφεραν και κάμποσοι χρήστες στο dperview, όπως γενικά και ο όγκος/βάρος είναι σχετικά μικρός για τέτοιο φακό....δεν ξέρεις βέβαια μπορεί να έκανε το θαύμα της η fuji....έτσι και αλλιώς και τον 18-55 τον βρίσκεις σε τιμές χώμα άλλα το συνολικό του πακέτο αξίζει πολύ παραπάνω από όσα δίνεις. Πάντως για αυτό λέω ότι περιμένουμε κανονικά reviews να δούμε τι μπορεί να κάνει ο φακός, για αρχή όμως σαν πακέτο παίζει να είναι ότι πιο ολοκληρωμένο έχω δει σε αυτά τα χρήματα σε φακό ζουμ.
Συνολικά βέβαια δεν περιμένω θαύματα, ούτε την απόδοση του 16-55, άλλα αν είναι στα ίδια πλαίσια η απόδοσή του με τον 18-55 θα πουλήσει μια χαρά.

Αν είναι σαν τον 18-55 είναι μια χαρά, αν είναι και λίγο καλύτερος θα μιλάμε για τον vfm όλων των ζουν φακών της fuji και όχι μόνο.

Καλησπέρα Ποτέ γίνετε η επίσημη παρουσίαση η έγινε από την Fuji? Ελλάδα ποτέ θα είναι διαθέσιμος η γενικά ;

Sent from my iPhone XS using Tapatalk

δεν εχει παρουσιαση...μια απλη ανακοινωση μονο.
Εχουν σταλει φυσικα δειγματα και περιμενουμε αποτελεσματα .

Απο τελη Σεπτεμβριου θθα ειναι διαθεσιμος...στην Ελλαδα δε ξερω ακρριβως, αλλα μαλλον λιγο αργοτερα.