Φακοί Fujinon X-mount

νομιζω στα 16μμ το διαφραγμα δεν παιζει πολυ μεγαλο ρολο αν ειναι φ2 ι φ2,8, μποκεχ δεν εχει ετσι και αλλιως , και ευκολα κρατας στο χερι 1/10sec και πιο κατω
εχω τον 14/2.8 και δεν ενιωσα ποτε οτι χρειαζεται πιο ανοιχτο διαφραγμα.

Το βασικό πρόβλημα είναι η τιμή του 16mmf2,8 που είναι πάρα πολύ υψηλή για φακό 16mm με f2,8 στα 450 ευρώ επίσημη τιμή, σκέψου ότι η Sigma βγάζει σε άλλα συστήματα τον απίστευτο 16mmf1,4 με επίσημη τιμή 380 ευρώ (2 stop πιο φωτεινός, καλύτερος οπτικά, σφαίρα αθόρυβη εστίαση, αδιάβροχος και πιο φτηνός)!! Για αυτό το λέω ότι ή έπρεπε να είναι πιο φτηνός ο 16mmf2,8 ή να ήταν f2 για να δικαιολογηθεί η τιμή του, τώρα για μένα τουλάχιστον δεν δικαιολογείται με τίποτα και ας είναι τόσο μικρός.
Μποκεχ προφανώς δεν έχεις καλό με τέτοιους φακούς άλλα αν ήταν f2 ή με f1,4 θα δεις ότι τα καταφέρνεις μέχρι ένα σημείο.

Y.Γ. Αντε μήπως βγάλει κάποια στιγμή η Sigma τους 3 (16mm, 30mm, 56mm όλοι f1,4) για fuji mount και σωθούμε!!!

Υ.Γ. Τα ίδια και χειρότερα πιστεύω και για τον Fuji 16mmf1,4 υπερβολικά ακριβός (επίσημη τιμή 850 ευρώ!!!) για φακό που δεν είναι μάλιστα αδιάβροχος και με παλιάς γενιάς μοτέρ.

Y.Γ. Για μένα με διαφορά το καλύτερο Value for money σε prime φακούς στην Fuji το έχουν οι εξής 4: 35mmf1,4, 50mmf2, 23mmf2 και 35mmf2, σχεδόν όλοι οι άλλοι prime είναι υπερβολικά κοστολογημένοι.

Δε μου αρέσουν οι Sigma πώς κάνουν 'render' κάθε φωτογραφία σε σχέση με τους αντίστοιχους native σε κανένα σύστημα(Canon,Nikon ,Sony) βλέποντας συγκριτικά τεστ.Flat φωτογραφίες ,που δεν έχουν αυτό το 'κάτι' των native.Nα τη βράσω την οξύτητα. Προσωπική άποψη αυτό .Οι τιμές από την άλλη είναι δελεαστικές.

Τα ίδια και χειρότερα πιστεύω και για τον Fuji 16mmf1,4 υπερβολικά ακριβός (επίσημη τιμή 850 ευρώ!!!) για φακό που δεν είναι μάλιστα αδιάβροχος και με παλιάς γενιάς μοτέρ.

Ο 16/1.4 είναι αδιάβροχος και το μοτέρ του δεν είναι τόσο τραγικό όσο του 35/1.4 και σε γενικές γραμμές παρά το δύσκολο εστιακό του θεωρείται μαζί με τον 90/2.0 (το άλλο άκρο δηλαδή) οι καλύτεροι Prime της Fuji.

Οι μικροί f2 όντως είναι vfm, γρήγοροι εστίαση για fuji αθόρυβοι με καλή οξύτητα (ένα κλικ κάτω από τους αντίστοιχους 1.4 αλλά δεν είναι κάτι τρομερό αυτό). αλλά μόλις πέσει το φως αρχίζουν να ζορίζονται λίγο στην εστίαση ενώ τουλάχιστον οι μεγάλοι κρατάνε το ίδιο.

Δεν ξέρω για τα άλλα σώματα και με άλλους φακούς, άλλα στην X-T1 ο 23f2 εστιάζει αξιοπρεπώς και το βράδυ, ενώ ο 35mmf1,4 απλά παραδίδει πνεύμα το βράδυ.

νομιζω στα 16μμ το διαφραγμα δεν παιζει πολυ μεγαλο ρολο αν ειναι φ2 ι φ2,8, μποκεχ δεν εχει ετσι και αλλιως , και ευκολα κρατας στο χερι 1/10sec και πιο κατω
εχω τον 14/2.8 και δεν ενιωσα ποτε οτι χρειαζεται πιο ανοιχτο διαφραγμα.

λαθος.... ο 16αρης εχει υπεροχο μποκε

Απάντηση: Re: Φακοί Fujinon X-mount

Δεν ξέρω για τα άλλα σώματα και με άλλους φακούς, άλλα στην X-T1 ο 23f2 εστιάζει αξιοπρεπώς και το βράδυ, ενώ ο 35mmf1,4 απλά παραδίδει πνεύμα το βράδυ.

εχείς παλια μηχανη, δεν φταιει ο φακος,

Re: Απάντηση: Re: Φακοί Fujinon X-mount

εχείς παλια μηχανη, δεν φταιει ο φακος,

Καλά μην υπερβάλουμε, ο 35mmf1,4 έχει παλιό αργό και θορυβώδες μοτέρ, σε νέα σώματα βελτιώνετε η κατάστασή άλλα και πάλι ότι και να κάνεις είναι πιο αργός από τους νέους prime φακούς. Τον έχω δοκιμάσει εκτενώς και στην X-T20 και πάλι ήταν σχετικά αργός ενώ το βράδυ είχε θέματα. Οπότε ναι ο φακός φταίει και όχι το σώμα.

Καλά μην υπερβάλουμε, ο 35mmf1,4 έχει παλιό αργό και θορυβώδες μοτέρ, σε νέα σώματα βελτιώνετε η κατάστασή άλλα και πάλι ότι και να κάνεις είναι πιο αργός από τους νέους prime φακούς. Τον έχω δοκιμάσει εκτενώς και στην X-T20 και πάλι ήταν σχετικά αργός ενώ το βράδυ είχε θέματα. Οπότε ναι ο φακός φταίει και όχι το σώμα.

που να δεις τον 56/1.2:)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Φακοί Fujinon X-mount

σε σύγχρονες μηχανές που δοκίμασα, δουλεύει μια χαρά xt2, xt3, xh1

αυτό τι σημαίνει;

εχεις μηχανή 6αετιας και παραπονιέσαι οτι σου φταίνε οι φακοί, (την είχα κ εγώ κάποτε όταν βγήκε)

ότι πληρώνεις παίρνεις

άσε που ο φακός δέχεται αναβάθμιση

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Φακοί Fujinon X-mount

σε σύγχρονες μηχανές που δοκίμασα, δουλεύει μια χαρά xt2, xt3, xh1

αυτό τι σημαίνει;

εχεις μηχανή 6αετιας και παραπονιέσαι οτι σου φταίνε οι φακοί, (την είχα κ εγώ κάποτε όταν βγήκε)

ότι πληρώνεις παίρνεις

άσε που ο φακός δέχεται αναβάθμιση

Αντε να το ξαναγράψω πάλι, τον 35mmf1.4 τον έχω δουλέψει και στην X-T20 και πάλι αργός είναι, βελτιώθηκε μεν, αργός πάλι δε, ενώ φίλος που τον έχει στην X-T3 τα ίδια μου λέει ότι δεν έχει καμία σχέση η εστίασή του στην X-T3 με τον 23mmf2 και τον 35mmf2 που επίσης έχει. Πάντα μιλάμε με την τελευταία αναβάθμιση στο Firmware. Εχει παλιό μοτέρ τι να κάνουμε, όσο και να βελτιωθεί το σύστημα εστίασης πάντα πίσω θα είναι σε σχέση με φακούς με σύγχρονο μοτέρ.
Μια χαρά δεν δουλεύει σε καμία μηχανή, απλά στις σύγχρονες μηχανές γίνεται καλύτερος και αντέχεται, μέχρι εκει (βέβαια πάντα κάνει σαν χαλασμένο γραμμόφωνο όταν εστιάζει), γρήγορος δεν θα γίνει. Δούλεψε τον 90mm να δεις τι σημαίνει μια χαρά εστίαση, ουδε μια σχέση με τον 35mmf1,4 σε κανένα σώμα ή δες μια μηχανή m4/3 πως εστιάζει για να έχεις ένα μέτρο σύγκρισης.

που να δεις τον 56/1.2:)

Λίγο τον έχω δοκιμάσει τον 56mm σε X-T2 φίλου, τρομερός φακός με απίστευτη απόδοση άλλα από εστίαση κλάφτα...από όσους φακούς της fuji έχω δοκιμάσει ο μόνος πραγματικά που είναι ''δυναμίτης'' στην εστίαση είναι ο 90αρης....θυμίζει σε εστίαση μηχανή m4/3.

Ένα πρόχειρο δείγματακι των δυνατοτήτων του 16/1.4 δίπλα στον 56/1.2 και οι δύο σε φουλ ανοιχτό διάφραγμα
e4b66e69f9b64cbab1341a044e63aa10.jpg
1fb54ab46d4d718607ff83380c115bae.jpg

Στάλθηκε από το Mi A2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Φακοί Fujinon X-mount

Αντε να το ξαναγράψω πάλι, τον 35mmf1.4 τον έχω δουλέψει και στην X-T20 και πάλι αργός είναι, βελτιώθηκε μεν, αργός πάλι δε, ενώ φίλος που τον έχει στην X-T3 τα ίδια μου λέει ότι δεν έχει καμία σχέση η εστίασή του στην X-T3 με τον 23mmf2 και τον 35mmf2 που επίσης έχει. Πάντα μιλάμε με την τελευταία αναβάθμιση στο Firmware. Εχει παλιό μοτέρ τι να κάνουμε, όσο και να βελτιωθεί το σύστημα εστίασης πάντα πίσω θα είναι σε σχέση με φακούς με σύγχρονο μοτέρ.
Μια χαρά δεν δουλεύει σε καμία μηχανή, απλά στις σύγχρονες μηχανές γίνεται καλύτερος και αντέχεται, μέχρι εκει (βέβαια πάντα κάνει σαν χαλασμένο γραμμόφωνο όταν εστιάζει), γρήγορος δεν θα γίνει. Δούλεψε τον 90mm να δεις τι σημαίνει μια χαρά εστίαση, ουδε μια σχέση με τον 35mmf1,4 σε κανένα σώμα ή δες μια μηχανή m4/3 πως εστιάζει για να έχεις ένα μέτρο σύγκρισης.
πρωην κατοχος του 90 για δυο ετη, κατοχος συγχρονης μηχανης fuji, κατοχος του 35, (σου ειπε φιλος λες...),που ειν ο φιλος να το πει κ σε μας;
σταματα να παραπλανεις τον κοσμο, αυτο λεω

ενταξη καλο το βοκεχ του 16/1.4, αλλα αυτο μπορεις να πεις οτι ειναι μακρο σχεδον.
τον 16 τον παιρνεις συνηθως για στρεετ, κανα enironmetal πορτρετο, εκει δεν θες bokeh .
πολυ καλος φακος ειναι ηθελα να τον παρω, αλλα τσιγουνευτικα και πηρα τον 14/2.8:)

ενταξη καλο το βοκεχ του 16/1.4, αλλα αυτο μπορεις να πεις οτι ειναι μακρο σχεδον.
τον 16 τον παιρνεις συνηθως για στρεετ, κανα enironmetal πορτρετο, εκει δεν θες bokeh .
πολυ καλος φακος ειναι ηθελα να τον παρω, αλλα τσιγουνευτικα και πηρα τον 14/2.8:)
Με το ελάχιστο σημείο εστίασης να είναι ελάχιστα εκατοστά απ το άκρο το φακούς (15 από τον αισθητήρα και κάνα 3με 4 απο τον φακό) είναι ότι πρέπει για δημιουργίκα παιχνίδια. Πάντως είναι πολυεργαλείο και άξιζε τα λεφτά του.
36b67924927f6a5dd377b37367e1ebf1.jpg

Στάλθηκε από το Mi A2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

ναι επρεπε να τον παρω και εγω.....αλλα τελικα πηρα τον 14/2.8 και τον 18/2 και με βολευουν και οι 2 για διαφορετικα πραγματα.