Ειναι ο φακός που χρησιμοποιώ επαγγελματικά κατά κόρον και δεν είχα ποτέ θέματα με τη σταθεροποίηση, μιλάω για χρηση πάνω σε σώματα όπως οι Χ-Τ2 και X-Pro2. Ακόμα και η σύζυγος που τον χρησιμοποιεί σε τελείως "λάθος" σώμα (Χ-Ε3) και σε δύσκολες συνθήκες (κλειστοί χωροι με ελαχιστο φως και κινούμενα θέματα), φέρνει πίσω καταπληκτικές φωτο. Θέμα τεχνικής είναι και κάποια στιγμή θα βρεις τον τρόπο
16-55 εννοείς φαντάζομαι; θέλεις ν ανεβάσεις φωτο για να καταλάβουμε; εγω κάτι τέτοιο δεν πρόσεξα, ψάχνω σε ξένα forums αλλά δε βρήκα κάτι, λες;Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος ,γιατί ο 16-50 που είχα δανειστεί από ένα φίλο εμφανίζει τα μαύρα πλαστικά του πίσω μέρους του στην εικόνα ;Στα πολύ ευρυγώνια εστιακά μήκη .Στην Χ-Μ1 του δουλεύει κανονικά.
τελικα τον 16-50 λες, δεν τον εχω πιασει ποτε στα χερια μου, βγαλαμε κανα συμπερασμα;16-55 εννοείς φαντάζομαι; θέλεις ν ανεβάσεις φωτο για να καταλάβουμε; εγω κάτι τέτοιο δεν πρόσεξα, ψάχνω σε ξένα forums αλλά δε βρήκα κάτι, λες;
Κατέφθασε ο 50mm F/2, σε μια προσπάθεια να φτιάξω ένα μικρό σετακι με τρεις prime.
Η ποιότητα κατασκευής τρομερή, με ωραία αίσθηση στo δαχτυλίδι εστίασης και διαφράγματος, και επιτέλους ένα όμορφο αισθητικά hood.
Μετά τα λίγα βραδινά δείγματα που πήρα με τρίποδο, έχω την εντύπωση πως απο θέμα οξύτητας είναι ένας από τους καλύτερους φακούς Fuji που έχω δοκιμάσει ακόμα και από F/2.
Στα μείον, είναι αισθητά ποιο αργός σε πολύ χαμηλό φωτισμό σε σχέση με τους νεώτερους μικρούς τουλάχιστον στην X-E2.
Έχοντας αλλάξει πολλούς και διάφορους φακούς κατά καιρούς, έχω μείνει με τον 23/2 και τον 50/2. Νομίζω με την προσθήκη του 16/2.8 θα έχω καλύψει όλες μου τις ανάγκες, αλλά με ταλανίζει αυτό το 2.8....
άλλο 18mm και άλλο 16mm, μεγάλη η διαφοράΟ 50mmf2 είναι και για μένα ένας φακός που τον σκέφτομαι πολύ σοβαρά!!
Για τον 16mmf2,8 έχεις απόλυτο δίκιο και εγώ τον θέλω άλλα το 2,8 δεν είναι κάτι τρομερό, τον ήθελα να είναι f2. Στην τελική μπορείς να έχεις τον ζουμ 18-55 που στα 18mm είναι f2,8, δεν νομίζω αν έχει κάποιος τον 18-55 ότι υπάρχει σοβαρός λόγος να πάρει τον 16mmf2,8.
Κατέφθασε ο 50mm F/2, σε μια προσπάθεια να φτιάξω ένα μικρό σετακι με τρεις prime.
Η ποιότητα κατασκευής τρομερή, με ωραία αίσθηση στo δαχτυλίδι εστίασης και διαφράγματος, και επιτέλους ένα όμορφο αισθητικά hood.
Μετά τα λίγα βραδινά δείγματα που πήρα με τρίποδο, έχω την εντύπωση πως απο θέμα οξύτητας είναι ένας από τους καλύτερους φακούς Fuji που έχω δοκιμάσει ακόμα και από F/2.
Στα μείον, είναι αισθητά ποιο αργός σε πολύ χαμηλό φωτισμό σε σχέση με τους νεώτερους μικρούς τουλάχιστον στην X-E2.
Έχοντας αλλάξει πολλούς και διάφορους φακούς κατά καιρούς, έχω μείνει με τον 23/2 και τον 50/2. Νομίζω με την προσθήκη του 16/2.8 θα έχω καλύψει όλες μου τις ανάγκες, αλλά με ταλανίζει αυτό το 2.8....
νομιζω στα 16μμ το διαφραγμα δεν παιζει πολυ μεγαλο ρολο αν ειναι φ2 ι φ2,8, μποκεχ δεν εχει ετσι και αλλιως , και ευκολα κρατας στο χερι 1/10sec και πιο κατω
εχω τον 14/2.8 και δεν ενιωσα ποτε οτι χρειαζεται πιο ανοιχτο διαφραγμα.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.