Φακοί Fujinon X-mount

απο λιγα δειγματα που εβγααλα σε κοντρα ηλιο, με ανοιχτο διαφρααγμα, δεν ειδα τοσο πολυ purple CA , σε λογικα πλαισια, θα ελεγα καλα ελεγχομενο αποτελεσμα.

Το οποιο purple CA αφαιρειται ευκολα...

Αυτο που ειδα αυξημενο, ειναι το green-blue fringing, σε out of focus περιοχες, οπως ακριβως και στον fuji 56mm 1.2
Στον 90αρη f2 απουσιαζει σε μεγαλο βαθμο, και δικαιολογει ετσι το κοστος-ογκος του.

Το ιδιο ισχυει και για τη βινιετα, οχι ιδιαιτερα αισθητη, ακομα και με ανοιχτο διαφραγμα...απορρεια μαλλον της FF σχεδιασης του φακου.
Στο LR εβαλα το vigneting στο +30 για να φυγει χωρις να χασω σε λεπτομερεια ή κατι αλλο.

Μαζι με λιγο καλυτερη οξυτητα ειδικα στα ακρα, ο 90αρης αποτελει φυσικα εναν απο τους καλυτερους φακους του στυστηματος, και οχι μονο.

αλλα γιαα οποιον εχει περιορισμενο budjet, o Viltrox αποτελει πολυ καλη εναλλακτικη, ειδικα αν τον βρει σε χαμηλη τιμη οπως εγω.

Δεν πρέπει όμως να έχουν πληρώσει τη fuji, άρα μπορεί η τελευταία με firmware να τους κλειδώσει το AF και να μείνουν ξεροι όσοι έχουν Viltrox;

δεν το ξερω αυτο... τωρα μαλιστα ετοιμαζουν και νεους φακους , 23-35 και 56 1,4.

Aν ειναι σε αυτο το επιπεδο , σκεφτομαι τον 23αρη... 35 1.4 εχω , οπως κι εναν manual 50μμ 1.7

επιισης να πω οτι δεν ειναι αδιαβροχος , οπως ο 90mm f2.

ΥΓ... η εστιαση ηταν το κυριο θεμα μου, αλλα αποδειχτηκε πολυ καλος, σαφως καλυτερος απ ολους τους fuji 1.4 kai 1.2 , στα ιδια σχεδον επιπεδα με τον 90mm F2.

ΥΓ2... η fuji χρειαζεται λιγο δουλεια ακομα στο caf στο βιντεο, πρεπει να βελτιωσει λιγο τις ρουτινες εστιασης για πιο ομαλο rack focus. Το εχεο βελτιωσει στην xt3 αλλα δεν ειναι στο επιπεδο της canon , sony ...ισως στο μονο σημειο που υστερει.

ερχονται τις γιορτες οι νεοι Viltrox 23, 33 and 56mm f/1.4 και μαλλον θα γινει χαμος με αυτες τις τιμες !

https://www.fujirumors.com/viltrox-...qDt3DogCJiGcna1TO4-Jc9FmFIMEcluTppOOewkiZhcTU

All three new Viltrox lenses will be:
  • for sale in December 2019
  • priced around $250
Viltrox 23mm f/1.4 specs
  • aperture range: 1.4 – 16
  • 9 aperture blades
  • 10 groups, 11 glasses
  • filter size: 52
  • weight 250g
  • priced around $250
Viltrox 33mm f/1.4 specs
  • 9 aperture blades
  • 9 groups, 10 glasses
  • weight 270g
  • priced around $250
Viltrox 56mm f/1.4 specs

• 9 aperture blades
  • 9 groups, 10 glasses
  • weight 290g
  • priced around $250

Προσωπικα θα ηθελα εναν 16mm 1.4 και 135mm , γιατι αυτους τους εχω ηδη ...ισως βγαλει κατι αργοτερα.

Viltrox-1.jpg

Θα ''κλείσει σπίτια'' με αυτές τις τιμές. Και οι 3 υπόψιν για μελλοντική αγορά!!

kipon, metabones, fotodiox, zeiss είναι με nda. Viltrox δεν πρέπει να έχει πληρώσει, το ενδεχόμενο αυτό θα αιωρείται.

Re: Απάντηση: Φακοί Fujinon X-mount

Φοβάμαι ότι θα βγάλει κανένα update η Fuji και τους κάνει τούβλα.

Κατι τετοιο θα φοβαται και η Sigma και δεν εχει κανει κινηση ακομα . Γενικα οτι κανει τα δυο τελευταια χρονια το κανει σε συνεργασια με τις εταιρειες και οχι με reverse engineering.

ο 16-80 κυκλοφορησε ηδη εξω και τα πρωτα review - test εχουν βγει....δεν μπορω να πω οτι ενθουσιαστηκα.

Δεν ειναι τοσο οξυς οσο περιμενα, ειδικα στα 16 και 80mm στα ακρα.
Στο κεντρο φαινεται να ειναι εξισου οξυς ή λιγο καλυτερος απο τον 18-55 και τον 18-135mm αλλα οχι στα ακρα-γωνιες.

Ειδα αρκετες φωτο και δεν εμεινα πολυ ικανοποιημενος.

Το μεγαλυτερο ομως θεμα φαινεται να εχει στο βιντεο, στο ζοομ δυστυχως εχει τα ιδια θεματα με αλλους Fuji και Panasonic , που το εχω διαπιστωσει κι εγω.

Πχ στο ζοομ , ενω εχει σταθερο διαφραγμα , ο φακος εχει προβλημα με αλλαγη φωτεινοτητας και εμφανιζει stepped aperture ...δε ξερω γιατι συμβαινει αυτο και σε αλλους φακους.
Το ιδιο ειχα και με τον Panasonic 12-35mm 2.8 και με Fuji φακους zoom .

αυτο δυστυχως για μενα ειναι αποτρεπτικο γι αυτο το φακο για το βιντεο.... ειδικα σ αυτη τη τιμη.

Εδω βλεπετε το προβλημα και ειδικα σε σχεση με τον sony 18-105 που εχει σχεδον μιση τιμη και δεν εμφανιζει το ιδιο προβλημα.

https://www.youtube.com/watch?v=rsS...TqUfjbm1nyj3QnqOdc02FIzTVSx-O_uoCRPeBcN1DjeYg

Δυστυχώς για βίντεο χωρίς πολλά χρήματα ο Sony 18-105f4 είναι μονόδρομος...και εγώ είδα διάφορα δείγματα κλπ. του 16-80 και πράγματι δεν ενθουσιάστικα, ειδικά βάζοντας στην εξίσωση και τα χρήματα που ζητάει ο φακός. Παρόλαυτα θα ήθελα να τον πάρω άλλα δεν θα έδινα με τίποτα πάνω από 450-500 ευρώ.

Υ.Γ. Οπτικά ίσως να είναι και χειρότερος του fuji 18-55, απλά τον σώζει το μεγάλο εύρος, άλλα όχι με αυτή την τιμή.