Φακοί Fujinon X-mount

Ναι το ξέρω, απλά αναφέρθηκα μόνο στο βίντεο, γενικά δεν είμαι και πολύ ευχαριστημένος από την εστίαση του 50αρι σε σημείο που σκέφτομαι να τον δώσω.

Ναι το μήνυμα σου ήταν ξεκάθαρο, εγώ ήθελα να πω τον πόνο μου :)
Πάντως ο 50αρης απο απόδοση πετάει...

Ναι το μήνυμα σου ήταν ξεκάθαρο, εγώ ήθελα να πω τον πόνο μου :)
Πάντως ο 50αρης απο απόδοση πετάει...

Πετάει δεν λες τίποτα!!!, φοβερή απόδοση και για αυτό παρόλο τα θέματά του σε εστίαση αμφιταλαντεύομαι αν θα τον δώσω!!! Περιμένω ένα firmware update...που θα πάει θα έρθει!!!-bye-

Κι εγώ είχα θέματα στην εστίαση με τον 50αρη, κι επίσης τον βρήκα πολύ κλινικό για πορτρέτα και τον είχα γυρίσει σούμπιτο Amazon. Ο 23αρης f2 από την άλλη είναι πολύ καλός φακός.

Κι εγώ είχα θέματα στην εστίαση με τον 50αρη, κι επίσης τον βρήκα πολύ κλινικό για πορτρέτα και τον είχα γυρίσει σούμπιτο Amazon. Ο 23αρης f2 από την άλλη είναι πολύ καλός φακός.

Και εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ πολύ περισσότερο τον 23mmf2 και είναι ο αγαπημένος μου φακός στο σύστημα, άλλα οκ πέρα από τα θέματα εστίασης του 50αρη μου αρέσει πολύ το αποτέλεσμα που παίρνω με αυτόν, βέβαια γούστα είναι αυτά!!!

και ο γνωστος Christofer επιβεβαιωνειι τις υποψιες μας για τον 16-80.
Καλο για γενικη χρηση, αλλα οχι τοσο καλος οσο θα θελαμε.
Ειναι αρκετα soft στα 80μμ, εχει soft corners στα 16 και 80 , λογω παραμορφωσης και διορθωσης .

Εχει δυστυχως ακομα ενα θεμα στο βιντεο, χανει εντελως την εστιαση κατα τη διαρκεια του ζοομ (ακομα και σε manual AF !)

Οποτε ο φακος αυτος για βιντεο, μπορει να χρησιμοποηθει μονο χωρις να ζοομαρεις (προσωπικα θα το αντεχα μιας και δε το συνηθιζω πολυ), αλλα οχι σε αυτη τη τιμη, οπως ξανα ειπα.

Σε γενικες γραμμες ειναι ενας "χρησιμος" φακος, αλλα ισως ενας μεταχ/νος 18-135 στη μιση τιμη ή ενας μεταχ/νος 16-55 2,8 σε παραπλήσια τιμη να ειναι προτιμοτερος (ειδικα αν εχεις XH1 με IBIS).

YG... ισως αυτη η περιεργη συμπεριφορα να οφειλεται σε κακο firmware, οπως ειπωθηκε.
Ελπιζουμε να δουμε καποια αναβaθμιση απο τη fuji.

https://www.youtube.com/watch?v=BDa14vo36lQ

Είναι Χ-photographer αυτός ο πάνω. Το θέμα είναι τι θα πει κακό firmware; Δηλαδή ,ως δια μαγείας θα φτιάξουν όλοι οι zoom με ένα update;Δεν το κόβω να γίνεται.Προσωπικά ,μετά τις Χ-Τ2/Χ-Pro2 ,έχω καιρό να δω αναβαθμίσεις σε καλή συχνότητα πουθενά ,ούτε σε φακούς ούτε σε νέα σώματα(αν εξαιρέσουμε τα firmware των διορθώσεων bugs) .

απλα μου φαινεται περιεργο σε τετοιο φακο, τετοιο θεμα...ειναι αρκετα σημαντικο, ειδικα στο βιντεο .

Γι αυτο λεμε οτι ισως διορθωθει με firmware....

Φυσικα , εγω προσωπικα δεν θα τον παρω ετσι οπως ειναι ...ειδικα σε τετοια τιμη.
αν ειχα τωρα τα χρηματα, θα επαιρνα μεταχ/νο τον 16-55 , επειδη εχω την XH1 κι εχει IBIS.
Τον βρισκω γυρω στα 700-800 ευρω τον 16-55 2,8 , καλη τιμη γι αυτον τον φακο και ξυριζει ...

Προσωπικά τον ήθελα 100% αυτό τον φακό, άλλα με αυτά που βλέπω/διαβάζω δεν, ειδικά με αυτή την τιμή.....αν τον έβρισκα από την άλλη κάπου 400-450 ευρώ ευχαρίστως θα τον αγόραζα.

Δεν υπάρχει δυστυχώς Γιάννη. Η μόνη λύση είναι να ανοίξει το online manual και στην πάνω δεξιά γωνία να επιλέξει τα ελληνικά για να γίνει μετάφραση στο περίπου από το google translate

ειδα για λιγο τον 16-80, και οντως ειχε τα θεματα που συζηταμε δυστυχως... (στην XH1)

Για φωτογραφους μαλλον δε παιζει κανεενα ρολο, αλλα για μας που ασχολουμαστε ΚΑΙ με το βιντεο, ειναι μαλλον απογοητευση.

Γι αυτο ειπα να δοκιμασω τον 18-135mm... φακο πασπαρτου, kalhw appodoshw sto wide ακρο αλλα μετριας οπτικης αποδοσης στο τελε ακρο, που με 1-2 primes θ αποτελεσει ενα καλο all arouund συστημα.

αυτο που ππαρατηρησα ειναι η τρομερη σταθεροποιηση , η εντελως αθορυβη λειτουργια και η ταχυτατη εστιαση.

Δε μπορω να καταλαβω τι στραβο εκανε η fuji με τον 16-80...ουτε LM motors, δε προσεξε αυτες τις λεπτομερειες αν και ηξερε οτι απευθυνεται και στους ββιντεεαδες αυτος ο φακος!

Τον πηρα για δοκιμη, στη μιση τιμη απο τον 16-80 , οποτε τον θεωρω καλη αγορα για καποιον που τον ενδιαφερει ενας all arouund φακος σε σχεση με τον 16-80.

IMG_2382.jpgIMG_2381.jpg

aFN7BBnctvMWCZEp8

καλορίζικος Γιάννη!!, σε σχέση με τον 18-55 παρατήρησες διαφορές στην οπτική απόδοση? Ταιριάζει γάντι πάντως πάνω στην Χ-Η1!!

δεν τους εχω μαζι τωρα, αλλα απο τα λιγα που ειδα, ειναι κοντα στις εστιακες που ειναι κοινες.

Εκει που πεφτει η αποδοση ειναι στο τελε ακρο του 18-135mm, αλλα ευτυχως εκει τον θελω κυριως για πορτραιτο, οποτε μικρο το κακο για μενα.

Παρεξηγημένος φακός λόγο της "όχι τέλειας απόδοσης" αλλά πιστεύω η ευελιξία του σε ανταμείβει, ειδικά για ταξίδια αρκεί να έχει μόνος αυτόν και ξέγνοιασες.

Καλορίζικος Γιάννη.

thanks...

Σε καθε συστημα , εχω καταληξει οτι χρειαζομαι τουλαχιστον 3 φακους.

εναν 24-105 (σε 35mm eq) ή αντιστοιχο κι 1-2 φωτεινους prime. συνηθως καποιον 35mm/50mm f1.4-1.8 κι εναν πορτραιτου 85mm/135mm f1,4-1,8

Ιδανικα θα ηθελα σταθερο διαφραγμα στον ζοομ, γι αυτο και επεμενα στον 16-80 αλλα δεν ειναι αυτος που περιμενα.

Τωρα εχω τον 18-135 για all around, τον samyang 12m f2 για ευρυγωνιο και τον viltrox 85mm 1.8 για πορτραιτο.

Προς το παρον ειμαι καλυμμενος...θα ηθελα και εναν ακομα φωτεινο τελε (για τ ανηψια μου και τους αγωνες τους , κυριως σε εσωτερικους χωρους ), καπου στα 200mm και πανω με μεγαλο διαφραγμα.

Επειδη αυτος που θα με καλυπτε, ειναι ο fuji 200 f2 αλλα ειναι πολυ ακριβος, μεγαλος και βαρυς, ισως αργοτερα παρω εναν canon 200m 2.8 που τον βρισκεις πια σε πολυ καλη τιμη (κατω απο 500 ευρω) και ειναι μικρος κι ελαφρυς.