Φακοί Fujinon X-mount

Re: Απάντηση: Fujifilm X-H1

και με τηλεφακό με ανοιχτό διάφραγμα στο 150+

Με τηλεφακό σε πρόσφατο αγώνα ποδοσφαίρου με παιδιά απλά ''έχασα την μπάλα'' με τον fuji 50-230 και την X-E3, πολλές αστοχίες σε μέτριο φωτισμό κάτι που δεν το είχα ακόμα και με την παλιά Nikon D300 με το φοβερό 3d tracking. θέλει αρκετή δουλειά ακόμα και firmware updates σε πολλούς φακούς.

Re: Fujifilm X-H1

Καλά ο φακός αυτός δεν θα έπρεπε να μπαίνει πάνω σε τέτοια μηχανή. Το μυαλό μου πάει είτε στον 55-210 που επίσης θεωρείται αργός, είτε στον 50-140 2.8. Αυτούς θέλω να συγκρίνω σε σχέση με τους δικούς μου και φυσικά σε σχέση με την απόλυτη κορυφή τον CANON 70-200 4.0 IS II.

Καλά ο φακός αυτός δεν θα έπρεπε να μπαίνει πάνω σε τέτοια μηχανή. Το μυαλό μου πάει είτε στον 55-210 που επίσης θεωρείται αργός, είτε στον 50-140 2.8. Αυτούς θέλω να συγκρίνω σε σχέση με τους δικούς μου και φυσικά σε σχέση με την απόλυτη κορυφή τον CANON 70-200 4.0 IS II.

Και τον 55-210 τον έχω δοκιμάσει (πάνω σε X-T2) και ήταν και αυτός σχετικά αργός ειδικά σε CAF.

Και τον 55-210 τον έχω δοκιμάσει (πάνω σε X-T2) και ήταν και αυτός σχετικά αργός ειδικά σε CAF.

αυτή είναι και η δική μου άποψη ότι δεν μπορεί να ακολουθήσει, όχι τόσο στο σύστημα εστίασης, όσο στο μοτέρ. Δεν έχει καμιά σχέση με το είδος της εστίασης των ultrasonic της canon.

αυτή είναι και η δική μου άποψη ότι δεν μπορεί να ακολουθήσει, όχι τόσο στο σύστημα εστίασης, όσο στο μοτέρ. Δεν έχει καμιά σχέση με το είδος της εστίασης των ultrasonic της canon.

Ακριβώς αυτό που λές, δεν φταίνε οι μηχανές άλλα οι φακοί της fuji με τα μοτέρ που βάζει μέσα, χρειάζονται επειγόντως οι περισσότεροι νέες εκδόσεις με νέα γρήγορα και αθόρυβα μοτέρ.

είναι κρίμα πάντως, διότι μερικοί φακοί είναι αστέρια οπτικά.

Τρομεροί είναι!!! Αλλα αυτά τα μοτέρ που έχουν μέσα τους χαντακώνουν, π.χ. τον 35mmf1,4 είναι μαγικός φακός άλλα αν εστιάζεις π.χ. σε βίντεο, πέρα από τα μπρος πίσω, κάνει σαν χαλασμένο γραμμόφωνο και καταγράφεται αυτός ο θόρυβος στο βίντεο, ουσιαστικά τον αχρηστεύει τον φακό, ενώ απλά ξεχνάς και το CAF με αυτό τον φακό...αμαρτία απλά...παρόμοια θέματα είχα και με τον 56mm που είναι έχει απίστευτη απόδοση άλλα η εστίασή του είναι ανέκδοτο. Πολύ καλή εστίαση έχει ο 90mm που είναι και τρομερός φακός οπτικά.

Εγώ πάλι πιστεύω ότι οι νέες μηχανές 'boostαρουν' κάπως και τους παλιούς φακούς ή αυτούς που δεν έχουν linear motor. Άλλη συμπεριφορά στην ΧΗ1 ο 16 1.4, άλλη στην ΧΤ2,άλλη στην ΧΤ3. Αν δείτε βίντεο του Kasey στο Camera Conspiracies, με την Τ3 στο στούντιο, αλλά και έξω με gimbal, δεν τον έχασε σχεδόν ποτέ, ώστε να κάνει το γνωστό pulsing. Νομίζω την ΧΗ1 την έχουν φτάσει στα όρια τον επεξεργαστή της, γι αυτό είναι καλύτερη από άλλες Fuji ιδίου αισθητήρα.

Εγώ πάλι πιστεύω ότι οι νέες μηχανές 'boostαρουν' κάπως και τους παλιούς φακούς ή αυτούς που δεν έχουν linear motor. Άλλη συμπεριφορά στην ΧΗ1 ο 16 1.4, άλλη στην ΧΤ2,άλλη στην ΧΤ3. Αν δείτε βίντεο του Kasey στο Camera Conspiracies, με την Τ3 στο στούντιο, αλλά και έξω με gimbal, δεν τον έχασε σχεδόν ποτέ, ώστε να κάνει το γνωστό pulsing. Νομίζω την ΧΗ1 την έχουν φτάσει στα όρια τον επεξεργαστή της, γι αυτό είναι καλύτερη από άλλες Fuji ιδίου αισθητήρα.

Εννοείται ότι βελτιώνεται η απόδοση ενός παλιού φακού με νέα μηχανή, απλά ότι και αν κάνεις π.χ. ο 35mmf1,4 πάλι θόρυβο κάνει, πάλι χάνει την εστίαση στο βίντεο και σε CAF στις φώτος δεν μπορεί να ακολουθήσει κάτι απαιτητικό.....βασικά σε βάζουν οι εταιρίες στο τρυπάει να πας σε νέο σώμα συνεχώς!!!χαχα

Πολλές υπερβολές διαβάζω, όλες οι σύγχρονες μηχανές εστιάζουν σωστά και γρήγορα.
Οι διαφορές των μοντέλων είναι μικρές και δεν επηρεάζουν τις απλές καθημερινές λήψεις.
Πόσοι εξαντλούν τις δυνατότητες των μηχανών τους τόσο πολύ πια;

Βοηθήστε τον φίλο μας να αποφασίσει και αφήστε τις λεπτομέρειες που δεν κάνουν τη διαφορά.

Βασίλη δεν μιλώ μόνο για τον φίλο μας, ψάχνομαι κι εγώ. Και προσπαθώ να δω αν και σε ποιό βαθμό μπορώ να κάνω με τηλεφακό FUJI αυτά που μπορώ να κάνω με τους ΝΙΚΟΝ και σε ένα βαθμό με τον OLY.

ισχύει αυτό που λες σε τηλεφακό με εστιακή πάνω από 150 και με κινούμενο αντικείμενο;

Απάντηση: Fujifilm X-H1

Σχετικά για φακούς που ρώτησε κάποιος φίλος παραπάνω, σκεφτομουνα για αρχή τον 18-55 που εχω ακούσει και τα καλύτερα και λίγο πιο μετά και εναν zoom. Αλλά τι να σας ρε παιδιά, έχω ψιλό αγχωθεί. Περίμενα από τον Ιούλιο αυτές τις μερες του Νοέμβρη (blackfriday) να παρω την νέα μου μηχανή. Στο νου μου είχα fuji και αρχικά την xt3 αλλά επειδή έβλεπα πως η τιμή της ηταν αρκετά υψηλή (με λίγα ακόμα επερνα την 3αρα sony a7) οπότε σκεφτηκα μετά την xt30 (που είχα ακούσει οτι είναι η xt3 σε μικρο μέγεθος και εργονομικά λίγο φτωχοτερη) Τελευταία μου είχε εντυπωσιάσει η xh1 (χαρακτηριστικά αλλα και από τα review) Τώρα που θα πρέπει να αποφασίσω (και τα λεφτά που πρεπει να δώσει κάποιος τέτοια εποχή δεν είναι αμελητέα, θέλει κάποια προσοχή για να χαρείς την επιλογή σου, να πεις χαλαλι και όχι το αντίθετο, καταλαβενετε..) Βλέπω πως θέλει σκέψη... Υποθηκε παραπάνω για την Sony a6500 οτι ειναι καλύτερη (αν και έχω κάποια εμπειρία από σονυ και είμαι αρκετά ευχαριστημένος, αν και αυτη που εχω ειναι η compact αλλα η πολυ πετυχημένη και πολύ ακριβή sony rx100 iv)
Είναι τελικά καλύτερη της Xh1 και χτ30 η α6500?

Fujifilm X-H1

Τι θες να φωτογραφίζεις;

Με την χτ3 μπορεις να φωτογραφίζεις τα πάντα, αν εχεις έναν καλό φακό.
Αν μιλάμε για τηλεφακο, μιλάμε βεβαια για τον 50-140 και τον 100-400.

Sent from my iPad using Tapatalk Pro

Τι θες να φωτογραφίζεις;

Με την χτ3 μπορεις να φωτογραφίζεις τα πάντα, αν εχεις έναν καλό φακό.
Αν μιλάμε για τηλεφακο, μιλάμε βεβαια για τον 50-140 και τον 100-400.

Ποδόσφαιρο νέων μέχρι και Κ19, off road 4x4, λίγο βόλλει, μέχρι μουσουλμάνες σε δημόσια θέα και παιδιά να παίζουν στο δρόμο σε μη ευρωπαικά κράτη. Φυσικά ξεφονταρίσματα χωρίς απαραίτητα το θέμα να απέχει πολύ από το φόντο. Και μιλώ γι αυτούς τους φακούς πάντα σε σύγκριση με τους αντίστοιχους των CANON/NIKON (π.χ. έχω στο χέρι για 2 μέρες έναν 200-500 5.6 από Σέρβο φίλο και στην Κρακοβία που θα πάω την Κυριακή με περιμένουν εκεί τηλεφακοί διότι δεν μπορώ να τους πάρω μαζί μου από τη Θεσσαλονίκη λόγω βάρους (δυστυχώς αυτή την εποχή πετά μόνο η RYAN)

Fujifilm X-H1

Η xt3 δεν θα έχει πρόβλημα....με τους φακούς που είπα.
Θέλει βεβαια κάποιες ρυθμίσεις για ν αποδώσει τα μέγιστα.
Με default ρυθμίσεις θα εχεις μειωμένη απόδοση.

Όμως αυτοί φακοί δεν είναι μικροί ούτε ελαφριοι.
Δυστυχώς στους φακούς δεν έχουν αλλάξει πολλά σε σχέση με τις DSLR.
Ειδικά στους τηλεφακούς.

Το m43 σύστημα έχει αβαντάζ εκεί, κάνοντας βεβαια κάποιες παραχωρήσεις , στο ξεφονταρισμα και στο low light με έντονη κίνηση.

Είναι ο βασικός λόγος που είμαι τώρα πάλι σε FF σύστημα...αλλα το βάρος πάλι μ ενοχλεί, πολύ!

Σχετικά για φακούς που ρώτησε κάποιος φίλος παραπάνω, σκεφτομουνα για αρχή τον 18-55 που εχω ακούσει και τα καλύτερα και λίγο πιο μετά και εναν zoom. Αλλά τι να σας ρε παιδιά, έχω ψιλό αγχωθεί. Περίμενα από τον Ιούλιο αυτές τις μερες του Νοέμβρη (blackfriday) να παρω την νέα μου μηχανή. Στο νου μου είχα fuji και αρχικά την xt3 αλλά επειδή έβλεπα πως η τιμή της ηταν αρκετά υψηλή (με λίγα ακόμα επερνα την 3αρα sony a7) οπότε σκεφτηκα μετά την xt30 (που είχα ακούσει οτι είναι η xt3 σε μικρο μέγεθος και εργονομικά λίγο φτωχοτερη) Τελευταία μου είχε εντυπωσιάσει η xh1 (χαρακτηριστικά αλλα και από τα review) Τώρα που θα πρέπει να αποφασίσω (και τα λεφτά που πρεπει να δώσει κάποιος τέτοια εποχή δεν είναι αμελητέα, θέλει κάποια προσοχή για να χαρείς την επιλογή σου, να πεις χαλαλι και όχι το αντίθετο, καταλαβενετε..) Βλέπω πως θέλει σκέψη... Υποθηκε παραπάνω για την Sony a6500 οτι ειναι καλύτερη (αν και έχω κάποια εμπειρία από σονυ και είμαι αρκετά ευχαριστημένος, αν και αυτη που εχω ειναι η compact αλλα η πολυ πετυχημένη και πολύ ακριβή sony rx100 iv)

Μάλλον πρέπει να βάλεις κάτω τι θέλεις, τι ανάγκες έχεις, τι φακούς χρειάζεσαι και να αποφασίσεις. Για την sony δεν ανέφερα προσωπικά την Α6500 άλλα την Α6400, η οποία δεν έγραψα ότι είναι καλύτερη συνολικά, άλλα ότι έχει καλύτερη εστίαση κάτι που είναι γεγονός, σαν πακέτο όμως δεν το συζητάμε η X-H1 είναι πολύ πιο ολοκληρωμένη. Σίγουρα θέλει σκέψη όταν πας σε άλλο σύστημα που δεν το έχεις δουλέψει ποτέ, απλά η X-H1 είναι η πιο safe επιλογή αυτή την στιγμή στις fuji μηχανές και όχι μόνο.

Πρέπει κι εσυ να μας πεις τι ακριβώς θέλεις να φωτογραφίζεις.

Απάντηση: Fujifilm X-H1

Στην ερώτηση σας τι θα φωτογραφίζω η απάντηση είναι all-round! Και αν μπορούσα να βρω εξ αρχής ενα φακό και για μακρινά και κοντά π.χ. 18-100+ αν υπάρχει στην fuji όπως είχα τον 18-105 στην Νικον, θα ηταν το ιδανικό (μιας και η xh1 όπου και να κοιταξα πουλιέται μόνο σαν σώμα, οπότε θα πρέπει να ρπιλεξω μετά το φακό σύμφωνα με τις ανάγκες μου.. )

ισχύει αυτό που λες σε τηλεφακό με εστιακή πάνω από 150 και με κινούμενο αντικείμενο;

Δεν έχω δουλέψει σε εστιακή πάνω απο 150 και δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτό.Πάνω από 150mm σε XF φακούς φτάνει μόνο ο 55-200 ,ο 200mm f2 (όπου εκει η τιμή ξεφεύγει) και ο 50-140 με teleconverter x1,4 ή x2.

@kbouk μήπως να μεταφερθούν τα μηνύματα στο νήμα με τις προτάσεις αναβάθμισης;

Στην ερώτηση σας τι θα φωτογραφίζω η απάντηση είναι all-round! Και αν μπορούσα να βρω εξ αρχής ενα φακό και για μακρινά και κοντά π.χ. 18-100+ αν υπάρχει στην fuji όπως είχα τον 18-105 στην Νικον, θα ηταν το ιδανικό (μιας και η xh1 όπου και να κοιταξα πουλιέται μόνο σαν σώμα, οπότε θα πρέπει να ρπιλεξω μετά το φακό σύμφωνα με τις ανάγκες μου.. )

Μπορείς να δεις τον Fuji 18-135, τίμιος φακός και αδιάβροχος.