Φακοί Fujinon X-mount

Re: Fujifilm X-H1

Δεν έχω δουλέψει σε εστιακή πάνω απο 150 και δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτό.Πάνω από 150mm σε XF φακούς φτάνει μόνο ο 55-200 ,ο 200mm f2 (όπου εκει η τιμή ξεφεύγει) και ο 50-140 με teleconverter x1,4 ή x2.

@kbouk μήπως να μεταφερθούν τα μηνύματα στο νήμα με τις προτάσεις αναβάθμισης;

Kai o 100-400...

Sent from my iPad using Tapatalk Pro

Γνώμες για τον 10-24, τον έχει δουλέψει κανείς ταυτόχρονα με τον Samyang 12/2.0;

Τους έχω και τους δύο. Δεν έχω κάνει συγkριτικό μεταξύ τους να τραβήξω την ίδια φωτογραφία και να βλέπω τα pixels. Τον βρίσκω αρκετά sharp και σίγουρα δεν έχω κανένα παράπονο στα 10 με 16mm που τον χρησιμοποιώ συνήθως και σε f8 - f11. Από τότε που τον πήρα, τον Samyang τον χρησιμοποιώ μόνο για φωτογράφηση γαλαξία.

Έχει κανείς από Θεσσαλονίκη τον 18-55 ?
Θέλω να δω λίγο την απόδοση του σε βίντεο πριν τον αγοράσω.
Κερνάω καφεδάκι στο κέντρο , έχω και τον fringer pro όποιος θέλει παράλληλα να δει την απόδοση του.

πρώτες εικόνες από τον νέο φθηνό 35άρη
της σειράς XC

https://jonasraskphotography.com/2020/01/23/fujifilm-xc-35mm-f-2-first-look-preview/

για τις δικές μου ανάγκες και χρήση, μου φαίνεται ότι είναι ότι πρέπει

Φαίνεται πολύ καλός και με ποιότητα εικόνας ίδια με τον αδερφό 35mmf2, αν δεν είχε και αυτό το πλαστικό Mount που με χαλάει θα ήταν super πρόταση.

Φαίνεται πολύ καλός και με ποιότητα εικόνας ίδια με τον αδερφό 35mmf2, αν δεν είχε και αυτό το πλαστικό Mount που με χαλάει θα ήταν super πρόταση.

Στο κοινό που απευθύνετε και έχει σαν βασική προτεραιότητα το VFM δεν νομίζω να τους απασχολεί το πλαστικό mount δεδομένης και του μικρού βάρους του φακού.

Στο κοινό που απευθύνετε και έχει σαν βασική προτεραιότητα το VFM δεν νομίζω να τους απασχολεί το πλαστικό mount δεδομένης και του μικρού βάρους του φακού.

Καλά ναι σίγουρα δεν διαφωνώ, το προσωπικό μου παράπονο εξέφρασα, έτσι και αλλιώς έχω εδώ και χρόνια τον Fuji 35mmf1,4 και δεν πρόκειται να τον αλλάξω ούτε με σφαίρες.

Γνώμη δικιά μου πάντα, πως αρκετοί ιδιοκτήτες της σειράς των παλιών f1.4 θα κοιτούσαν με καλό μάτι να στήσουν παράλληλα ένα σετ από φτηνούς και αξιόλογους XC f2.

Απάντηση: Re: Φακοί Fujinon X-mount

Αρχίζει και μου θυμίζει σουβλάκι, στην δίαιτα τρως σκέτο καλαμάκι, οταν θες να χορτάσεις το θέλεις με απόλα.

Τα μικρά και ελαφριά φακουδάκια δεν έχουν σοβαρό πρόβλημα με το πλαστικό mount. Την στεγανότητα τι να την κάνεις αν το σώμα σου δεν είναι ανάλογο ? Οπότε πολύ καλό είναι να υπάρχουν φθηνότερες επιλογές με παρόμοιο IQ.

Αν αρχίσει η fuji και βγάζει τέτοιους φακούς, θα αρχίσουν να κοιτάνε και αυτοί που ψάχνουν συστήματα χαμηλού κόστους!

Ένα συχνό σχόλιο που άκουγα για τη Fuji είναι πως έχει καλούς, αλλά ακριβούς φακούς. Αυτά τα άτομα πιστεύω προσπαθεί να προσεγγίσει με τους XC φακούς που βγάζει τελευταία.

η οπτική φόρμουλα είναι ίδια,
τα οπτικά στοιχεία είναι ίδια ;
(εννοώ κατασκευή και υλικό - ποιότητα)

δεν ξέρω αν αυτό έχει απαντηθεί,
μακάρι να είναι τα ίδια

αυτο που τον ειδαν,ιπαν οτι εχει ιδια οπτικη αποδοση... ισως δεν χει καποια σπεσιαλ επιστρωση (αρα χειροτεροι flare , μικροτερο κοντραστ σε δυσκολες συνθηκες).

αλλα σιγουρα για καποιον που δεν τον νοιαζει η κατασκευη και η αδιαβροχοποιηση ειναι ταμαμ...

Παιδιά την αδιαβροχοποίηση και την προστασία από τις σκόνες μην τις περνάμε έτσι στο ντούκου, δεν είναι αναγκαίο να έχουμε ένα σώμα αδιάβροχο για να πάρουμε αντίστοιχους φακούς, ένας φακός προστατευμένος από σκόνη και νερό αντέχει σε πιο δύσκολες συνθήκες και δεν γεμίζουν μέσα τα οπτικά σκόνη όπως συμβαίνει πυκνά συχνά σε φακούς χωρίς καμία προστασία. Προσωπικά μου έχει συμβεί πολλές φορές σε διάφορους φακούς σε μπόλικα συστήματα. Επίσης ένας μεταλλικός φακός πέρα από την πιο ωραία αίσθηση, έχει μεγαλύτερη αντοχή σε βάθος χρόνου και φυσικά καλύτερη μεταπολιτική αξία. Τέλος μην ξεχνάμε ότι ο συγκεκριμένος φακός έχει χάσει το δαχτυλίδι διαφράγματος κάτι πολύ σημαντικό σε κατόχους fuji που το έχουν συνηθίσει, αν το μάθεις στους φακούς, σου κακοφαίνεται να δουλέψεις φακό που δεν το έχει.

Να προσθέσω επίσης ότι λόγω ότι η σειρά prime f2 είναι πλέον παλιά βρίσκεις πολλές φορές τους φακούς τις σε πολύ καλές τιμές, π.χ. πρόσφατα πήρα έναν κουτάτο άψογο μεταχειρισμένο fuji 50mmf2 μόλις στα 200 ευρώ.

Φυσικά είναι πολύ καλό που έβγαλε αυτό τον φακό η fuji Και μακάρι να βγάλει και άλλους σε αυτή την σειρά, θα βάλει και άλλο κόσμο μέσα στο σύστημα και μάλιστα από ότι φαίνεται δεν θυσίασε κάτι σε ποιότητα εικόνας κάτι πολύ σημαντικό.

Προσωπικά προτιμώ να δώσω κάτι τις παραπάνω για να πάρω έστω και μεταχειρισμένο την καλύτερη σειρά f2, άλλα αυτό είναι προσωπικό γούστο.

Υ.Γ. Πάντως θα ήθελα να είχε τουλάχιστον μεταλλικό mount όπως έχουν αρκετοί αντίστοιχοι φακοί άλλων κατασκευαστών, στην πράξη όσους φακούς είχα με πλαστικό Mount σε βάθος χρόνου και με το βγάλε βάλε το mount ταλαιπωρείται, γρατζουνιέται και κάποιες φορές ''παίζει'' ο φακός πάνω στην μηχανή, δεν το συνιστώ δηλαδή για αρκετές φορές βγάλε-βάλε.

Καλοδεχούμενος, άντε και έναν 18άρη (αντίστοιχο του παλιού ταπεινού Sigma για sony και olympus)
Off-discussion αλλά on-topic, θεωρώ πρόβλημα να δίνεις φθηνούς (σχετικά) prime φακούς mid-range (F/2 WR) με αδιαβροχοποίηση, χωρίς να υπάρχουν τα αντίστοιχα mid-range σώματα να της υποστηρίξουν.

Καλοδεχούμενος, άντε και έναν 18άρη (αντίστοιχο του παλιού ταπεινού Sigma για sony και olympus)
Off-discussion αλλά on-topic, θεωρώ πρόβλημα να δίνεις φθηνούς (σχετικά) prime φακούς mid-range (F/2 WR) με αδιαβροχοποίηση, χωρίς να υπάρχουν τα αντίστοιχα mid-range σώματα να της υποστηρίξουν.

Σε αυτό έχεις δίκιο, θα έπρεπε όλες οι μηχανές με κόστος 700 ευρώ και πάνω να έχουν μια σχετική προστασία από κακές καιρικές συνθήκες, όπως και φακοί κόστους 300+ ευρώ...πράγμα δυστυχώς που δεν συμβαίνει σε καμία εταιρία. Π.Χ. Εχω δει φακό Fuji 10-24 (Φακός κόστους 800+ ευρώ) να έχει σκόνη μέσα στο μπροστινό γυαλί, και είναι αμαρτία για τέτοιο ποιοτικό φακό και με τέτοιο κόστος.