Παιδιά την αδιαβροχοποίηση και την προστασία από τις σκόνες μην τις περνάμε έτσι στο ντούκου, δεν είναι αναγκαίο να έχουμε ένα σώμα αδιάβροχο για να πάρουμε αντίστοιχους φακούς, ένας φακός προστατευμένος από σκόνη και νερό αντέχει σε πιο δύσκολες συνθήκες και δεν γεμίζουν μέσα τα οπτικά σκόνη όπως συμβαίνει πυκνά συχνά σε φακούς χωρίς καμία προστασία. Προσωπικά μου έχει συμβεί πολλές φορές σε διάφορους φακούς σε μπόλικα συστήματα. Επίσης ένας μεταλλικός φακός πέρα από την πιο ωραία αίσθηση, έχει μεγαλύτερη αντοχή σε βάθος χρόνου και φυσικά καλύτερη μεταπολιτική αξία. Τέλος μην ξεχνάμε ότι ο συγκεκριμένος φακός έχει χάσει το δαχτυλίδι διαφράγματος κάτι πολύ σημαντικό σε κατόχους fuji που το έχουν συνηθίσει, αν το μάθεις στους φακούς, σου κακοφαίνεται να δουλέψεις φακό που δεν το έχει.
Να προσθέσω επίσης ότι λόγω ότι η σειρά prime f2 είναι πλέον παλιά βρίσκεις πολλές φορές τους φακούς τις σε πολύ καλές τιμές, π.χ. πρόσφατα πήρα έναν κουτάτο άψογο μεταχειρισμένο fuji 50mmf2 μόλις στα 200 ευρώ.
Φυσικά είναι πολύ καλό που έβγαλε αυτό τον φακό η fuji Και μακάρι να βγάλει και άλλους σε αυτή την σειρά, θα βάλει και άλλο κόσμο μέσα στο σύστημα και μάλιστα από ότι φαίνεται δεν θυσίασε κάτι σε ποιότητα εικόνας κάτι πολύ σημαντικό.
Προσωπικά προτιμώ να δώσω κάτι τις παραπάνω για να πάρω έστω και μεταχειρισμένο την καλύτερη σειρά f2, άλλα αυτό είναι προσωπικό γούστο.
Υ.Γ. Πάντως θα ήθελα να είχε τουλάχιστον μεταλλικό mount όπως έχουν αρκετοί αντίστοιχοι φακοί άλλων κατασκευαστών, στην πράξη όσους φακούς είχα με πλαστικό Mount σε βάθος χρόνου και με το βγάλε βάλε το mount ταλαιπωρείται, γρατζουνιέται και κάποιες φορές ''παίζει'' ο φακός πάνω στην μηχανή, δεν το συνιστώ δηλαδή για αρκετές φορές βγάλε-βάλε.