Φακοί Fujinon X-mount

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Last edited by a moderator:
Τι να λέει άραγε ο καινούργιος 16-80 f4 ?
Καλός ο 18-135 αλλά πολύ σκοτεινός

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

Τι να λέει άραγε ο καινούργιος 16-80 f4 ?
Καλός ο 18-135 αλλά πολύ σκοτεινός

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

Το γενικό συμπέρασμα όσων έχω διαβάσει είναι πως είναι ένας οκ φακός. Κατώτερος των προσδοκιών. Soft στις άκρες, στο wide άκρο αν θυμάμαι καλά. Με 5-6 stops κέρδος από το OIS. Πριν κυκλοφορήσει τον σκεφτόμουν σαν travel φακό, αλλά δεδομένης και της τιμής του δεν ασχολήθηκα παραπάνω μετά από αυτά που διάβασα.

Αν επαληθευτει αυτο πατε για σαμπανιες οι κατοχοι Fuji

RUMOR: Sigma Lenses for Fujifilm Coming in 2021

Sigma 18-35mm f/1.8 DC HSM
Sigma 50-100mm f/1.8 DC HSM
Sigma 56mm f/1.4 DC DN Contemporary
Sigma 16mm f/1.4 DC DN Contemporary
Sigma 35mm f/1.2 DG DN Art
Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM
Sigma 10-20mm f/3.5 EX DC HSM
Sigma 30mm f/1.4 DC DN Contemporary
Sigma 500mm f/4 DG OS HSM
Sigma 85mm f/1.4 DG HSM Art

Προς στιγμήν σκάλωσα!!! Αυτοί οι φακοί ΔΕΝ είναι αυτοί που θα κυκλοφορήσουν αν κυκλοφορήσουν στο σύστημα της fuji, άλλα φακοί που θα ήθελαν οι κάτοχοι της fuji καθώς οι περισσότεροι από αυτούς είναι για DSLR και δεν υπάρχει περίπτωση να βγουν για mirrorless. Αυτό που θα γίνει είναι να κυκλοφορήσουν κάποια στιγμή οι 3 contemporary 16,30,56 που υπάρχουν και στα άλλα συστήματα, αν και δεν ξέρω πόσο νόημα έχει καθώς η fuji έχει ήδη αντίστοιχους φακούς f1,4 σε αυτά τα mm στο σύστημά της, + τους αντίστοιχους viltrox. Για αυτό μάλλον, μαζί με τις χαμηλές πωλήσεις του συστήματος της fuji έχουν κάνει την sigma να μην τους έχει βγάλει μέχρι τώρα για fuji,.

Η Sigma έχει τοποθετηθεί νομίζω περι του θέματος και είχε εκφράσει επιθυμία να φτιάξει φακούς xmount αλλά λόγω του ημιτελές πρωτοκόλλου για το af που είχαν από την Φούτζι δεν προχωρούσαν.
Τώρα αλλάξαν τα πράγματα (δεν ξέρω αν τους το δίνουν πλέον η διέρρευσε) και λέγετε ότι μέχρι Mid 2021 θα κυκλοφορήσουν φακούς για x mount.

https://www.fujirumors.com/sigma-says-dc-dn-lenses-for-fujifilm-x-mount-will-hopefully-come-in-2021/

o 56 θα γινει ευκαιρια δηλαδη:)

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Re: Φακοί Fujinon X-mount

Ένα νέο ελαφρύ σχετικά (580gr) τηλεφακό παρουσίασε εχθές η Fuji , τον Fujinon XF70-300mm F4-5.6 R LM OIS WR, φοράει φιλτρα 67mm, εστιάζει από τα 83εκ, φέρει διάφραγμα 9λεπιδων, είναι στεγανός σε 10 σημεία, έχει συνδιαστική σταθεροποίηση 5,5 stop πενταξονική με την ΧΤ4 και μπορεί να συνδυαστεί και με τους πολλαπλασιαστες της εταιρίας. Η αρχική τιμή του στην Αμερική θα είναι 800$ και θα κυκλοφορήσει από τον Μάρτιο.

Last edited:
Ένας φακός που έλειπε από το σύστημα, μου αρέσουν πολύ τα χαρακτηριστικά του -ειδικά η σταθεροποίηση και η στεγανότητα- αλλά θα πάει άπατος εδώ γιατί θα τον βγάλουν κανα χιλιάρικο.
Η δυνατότητα χρήσης των TC με αφήνει αδιάφορο γιατί θα πέσει πολύ σκοτάδι :)

Ένας φακός που έλειπε από το σύστημα, μου αρέσουν πολύ τα χαρακτηριστικά του -ειδικά η σταθεροποίηση και η στεγανότητα- αλλά θα πάει άπατος εδώ γιατί θα τον βγάλουν κανα χιλιάρικο.
Η δυνατότητα χρήσης των TC με αφήνει αδιάφορο γιατί θα πέσει πολύ σκοτάδι :)

840 στην Ελλάδα.

https://www.pttl.gr/fujifilm-x-e4-fujifilm-gfx-100s-and-lenses-prices-in-greece/