Συμφωνώ ότι ο 18-55 είναι οπτικά καλύτερος, δεν με ενθουσίασε ο 16-80 που δοκίμασα και λόγω f4 τον έχω αποκλείσει οριστικά και αμετάκλητα.Το καταλαβαίνω και εγώ τα ίδια κάνω!!, απλά στο προτείνω να πάρεις τον 18-55, δεν είναι πολύ ακριβός άλλα έχει καλή κατασκευή, φωτεινός και με πολύ καλή ποιότητα εικόνας για μένα καλύτερος οπτικά από τον 16-80, βέβαια αυτός έχει άλλες χάρες (μεγαλύτερο εύρος, αδιάβροχος, καλύτερη σταθεροποίηση).
Πράγματι οι μηχανές που αναφέρεις έγραψαν ιστορία και είναι πλέον κλασικές. Εκανα και εγώ αυτό που αναφέρεις και είχα ξαναπάρει την X-T1 και την em5II άλλα δυστυχώς ο χρόνος είναι αμείλικτος και δυστυχώς δείχνουν πλέον την ηλικία τους και τις έδωσα σχεδόν άμεσα. Από την άλλη αν βρεθούν ολες όσες αναφέρεις σε καλές τιμές και αν συνδυαστούν με καλούς φακούς κάνουν καλή δουλειά!!Κι εγώ για πολύ καιρό ήμουν Φωτογραφικα “νεκρός”….ελπίζω τώρα να βρω τη όρεξη να ξαναρχίσω.
Μάλιστα αποφάσισα να το παίξω λίγο ρετρό.
Έχω μια παλιά fuji xt1, και θέλω να ξαναπάρω τις πολυαγαπημένες μου sony a7s και Olympus em5 ii.
Έτσι κι αλλιώς φωτογραφικά με καλύπτουν άνετα όλες αυτές και θέλω να ξανανοιωσω τον ίδιο ενθουσιασμό μ αυτόν που είχα όταν τις πρώτοπιασα στα χέρια μου.
Αυτές και η sony a6000 είναι για μένα μηχανές σταθμό και θα ήθελα να τις έχω και να τις πιάνω , έχετε και για λίγο.
View attachment 192683
View attachment 192684
View attachment 192685
Η καραντινα και η after covid εποχή έχει φέρει και αλλο ένα πρόβλημα με τις τιμές να έχουν ξεφύγει γενικά και να υπάρχει μικρό έως ελάχιστο στοκ.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.