Φακοί Fujinon X-mount

Με βολεύουν οι rangefinder τελικά περισσότερο, ήθελα να δοκιμάσω fuji και βρήκα μια σε πολύ καλή κατάσταση .

Ιδανικά θα ήθελα έναν 27αρη, αλλά δεν θέλω να διαθέσω το ποσό που ζητάνε πλέον ...

Το καταλαβαίνω και εγώ τα ίδια κάνω!!, απλά στο προτείνω να πάρεις τον 18-55, δεν είναι πολύ ακριβός άλλα έχει καλή κατασκευή, φωτεινός και με πολύ καλή ποιότητα εικόνας για μένα καλύτερος οπτικά από τον 16-80, βέβαια αυτός έχει άλλες χάρες (μεγαλύτερο εύρος, αδιάβροχος, καλύτερη σταθεροποίηση).
Συμφωνώ ότι ο 18-55 είναι οπτικά καλύτερος, δεν με ενθουσίασε ο 16-80 που δοκίμασα και λόγω f4 τον έχω αποκλείσει οριστικά και αμετάκλητα.

Αναστησατε το fuji νήμα. Μπράβο Γιάννη για τις αγορές και τις πληροφορίες που μας δίνεις.
Εγώ δεν έχω πια τον ίδιο ενθουσιασμό για αγορές και φωτογραφίες,ίσως γιατί έχω και 2 χρόνια να ταξιδέψω εκτός νησιού.

Θα την ξαναβρεις την ορεξη.

Την υγεια μας να εχουμε και ναμαστε ζωντανοι - εδω που φτασαμε- και η φωτογραφια θα ξυπνησει ξανα για οσους την ειχαν ως καταφυγιο αγαπης και τεχνης.

keep going

• Like
Reactions: cacau and tiniakos
Κι εγώ για πολύ καιρό ήμουν Φωτογραφικα “νεκρός”….ελπίζω τώρα να βρω τη όρεξη να ξαναρχίσω.

Μάλιστα αποφάσισα να το παίξω λίγο ρετρό.
Έχω μια παλιά fuji xt1, και θέλω να ξαναπάρω τις πολυαγαπημένες μου sony a7s και Olympus em5 ii.

Έτσι κι αλλιώς φωτογραφικά με καλύπτουν άνετα όλες αυτές και θέλω να ξανανοιωσω τον ίδιο ενθουσιασμό μ αυτόν που είχα όταν τις πρώτοπιασα στα χέρια μου.

Αυτές και η sony a6000 είναι για μένα μηχανές σταθμό και θα ήθελα να τις έχω και να τις πιάνω , έχετε και για λίγο.

View attachment 192683
View attachment 192684
View attachment 192685

• Like
Reactions: cacau
Γνωρίζει κάποιος που μπορώ να βρω 27mm black χρωμα πρώτης γενιάς σε λογική τιμη;

Ας στείλει ένα πμ
Ευχαριστώ πολύ

Last edited:
Ευχαριστώ πολύ Γιάννη

Ξέχασα να αναφέρω ότι τον θέλω και μαύρο τον φακο

Κι εγώ για πολύ καιρό ήμουν Φωτογραφικα “νεκρός”….ελπίζω τώρα να βρω τη όρεξη να ξαναρχίσω.

Μάλιστα αποφάσισα να το παίξω λίγο ρετρό.
Έχω μια παλιά fuji xt1, και θέλω να ξαναπάρω τις πολυαγαπημένες μου sony a7s και Olympus em5 ii.

Έτσι κι αλλιώς φωτογραφικά με καλύπτουν άνετα όλες αυτές και θέλω να ξανανοιωσω τον ίδιο ενθουσιασμό μ αυτόν που είχα όταν τις πρώτοπιασα στα χέρια μου.

Αυτές και η sony a6000 είναι για μένα μηχανές σταθμό και θα ήθελα να τις έχω και να τις πιάνω , έχετε και για λίγο.

View attachment 192683
View attachment 192684
View attachment 192685
Πράγματι οι μηχανές που αναφέρεις έγραψαν ιστορία και είναι πλέον κλασικές. Εκανα και εγώ αυτό που αναφέρεις και είχα ξαναπάρει την X-T1 και την em5II άλλα δυστυχώς ο χρόνος είναι αμείλικτος και δυστυχώς δείχνουν πλέον την ηλικία τους και τις έδωσα σχεδόν άμεσα. Από την άλλη αν βρεθούν ολες όσες αναφέρεις σε καλές τιμές και αν συνδυαστούν με καλούς φακούς κάνουν καλή δουλειά!!

Η καραντίνα δυστυχώς έκοψε πολύ κόσμο από την φωτογραφία, αν έχεις το μεράκι μέσα σου (που το έχεις!!) θα ξαναβρείς την όρεξη και την χαρά σε αυτό να είσαι σίγουρος!!

Η καραντινα και η after covid εποχή έχει φέρει και αλλο ένα πρόβλημα με τις τιμές να έχουν ξεφύγει γενικά και να υπάρχει μικρό έως ελάχιστο στοκ.

οι τιμες οντως εχουν ξεφυγει.... πολυ!

Μεταχ/νη em5 ii ζητανε απο 500 εως 700 ευρω σκετο σωμα.

Ηδη εχω την Χτ1 graphite και την A7s και θα τις κρατησω , δεν θα πουληθουν εκτος απροοπτου.

Ναι, να τις κρατήσεις!

Εγώ τα έδιωξα όλα και έχω μείνει με μια xe2
Σκέφτηκα να την δώσω για να πάω σε κάτι παραπάνω, αλλά αποφάσισα να επενδύσω σε φακό και να την κρατήσω γιατί μου αρέσει πολύ

Η καραντινα και η after covid εποχή έχει φέρει και αλλο ένα πρόβλημα με τις τιμές να έχουν ξεφύγει γενικά και να υπάρχει μικρό έως ελάχιστο στοκ.

αυτο αναμενεται να χειροτερεψει κι αλλο πριν επανερθει....

Θα επανερθει το ειχαμε ζησει καποτε και με την αυξηση τιμων των μνημων λογω καταστροφης απο πλημμυρες εργοστασιων αν θυμασαι καποτε και οι τιμες επεστρεψαν στην κανονικοτητα καιρο μετα.

Εδώ ειναι μεγαλύτερο το πρόβλημα …και δεν αφορά ένα προϊόν
Τα πάντα ακριβαίνουν και μάλιστα ανεξέλεγκτα, από προϊόντα, υπηρεσίες, ενέργεια , πρώτες ύλες κλπ
Και οι μισθοί μειώνονται ή ειναι ανύπαρκτοι!

σημερα πηρα μεταχ/νο και τον Fuji 2x tele converter που μπαινει και στον δικο μου Fuji 70-300mm κι ετσι μετατρεπεται σε εναν 600mm f11 ή 900mm σε FF eq.
Ηταν κατι που απο καιρο ηθελα αλλα δεν τολμουσα.

Ειναι πολυ δυσκολο να χειριστεις ενα τετοιο εστιακο μηκος, αλλα ευτυχως με το IBIS + OIS κατι γινεται.
Ειναι δυσκολο επισης να παρακολουθησεις το θεμα σου και χρειαζεται πειρα και εξασκηση.

Δεν το εχω βεβαια ξαναδοκιμασει, και απλα τον πηγα για ενα μικρο τεστ στο ΟΑΚΑ.

Δυστυχως ειχα βαλει ενα λιγο περιεργο Fuji recipie με πολυ πειραγμενες παραμετρους και οι φωτο ειναι απλα ενδεικτικες.
Καποια στιγμη θα το ξανακανω με απλα raw+jpg για πιο ασφαλη συμπερασματα.

Φυσικα λογω του διαφραγματος , ειναι μονο για μερα ο teleconverter 2x, αλλα πιο πολυ γι αυτο τον πηρα.

Για εσωτερικους χωρους δεν υπαρχει αλλωστε κατι φωτεινο και με μεγαλο εστιακο μηκος...ακομα και ο fuji 50-140mm f2.8 δυσκολευεται με αυτο το tele converter και δεν ειναι τοσο tele οσο θελω (τον ειχε ο κατοχος του tele converte και τον δοκιμασα λιγο).

Οσο κι αν φαινεται περιεργο ο 70-300 εστιαζε πιο γρηγορα και με ακριβεια ακομα και σε κινουμενα θεματα, χωρις δυσκολια.

Ειχα το διακοπτη εστιασης στο 5m - απειρο (μπορεις να ρυθμισεις και το Minimun distance sto menu) και η εστιαση ηταν ακαριαια ακομα και με τον converter!

Δεν το περιμενα....

Το συνολικο βαρος / ογκος ειναι πολυ καλο αν σκεφτει καποιος το εστιακο μηκος των 900mm στην ουσια...
Εντελως αθορυβη εστιαση και η σταθεροποιηση πολυ καλη, αυριο ισως δοκιμασω και λιγο βιντεο να δω πως τα παει καλυτερα.

Το bokeh πολυ ιανοποιητικο για τετοιο διαφραγμα.

Χανει λιγο προφανως σε οξυτητα , αλλα οχι τοσο οσο υπολογιζα.
Αλλωστε δεν εχω κι αλλη λυση για τετοια εστιακα μηκη.

Εδω διπλα διπλα, ο fuji 70-300 @ 300mm με τον 2Χ tele στα 600mm .

Λιγα δειγματα , οπως ειπα με fuji recipie πολυ πειραγμενο

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

ΥΓ... θελει καθαρισμα ο αισθητηρας! :p

Last edited:
  • Like
Reactions: john_shadow
εδω ενα normal test, χωρις επεμβασεις , jpg+raw σε default ρυμισεις.

Ειναι εντυπωσιακο ποσο λιγο χανει σε οξυτητα με τον 2χ tele.
στην ουσια μ ενα μικρο τσιμπημα στο contrast Της μηχανης και στο clarity , ερχεται στα ισια του.

Εδω διπλα διπλα με εντελως default ρυμισεις...

αριστερα σκετος ο φακος, δεξια με τον 2x.

• Like
Reactions: john_shadow