Το SHTF σύστημα φακών μου
SHTF = Shit Hit the Fan, και με άλλα λόγια όταν όλα πάνε Σκ…. , με την έννοια της μεγάλης καταστροφής.
Αν ποτέ προκύψει κάτι τέτοιο, σαν ραδιοερασιτέχνης και με τον σύλλογο μας ενταγμένο στην Πολιτική Προστασία είναι πιθανό να είμαι μέσα στο μάτι του κυκλώνα.
Μέχρι τώρα στο κιτ μου (εφεδρική ισχύ, κεραίες κτλ κτλ) είχα άλλους φακούς αλλά πρόσφατα ολοκληρώνω ένα διαφορετικό σύστημα φακών.
Θα με συγχωρήσετε αλλά δεν έχω αρκετό χρόνο να επεκταθώ, οπότε θα τα ρίξω χύμα και επιγραμματικά.
2 φακοί με προϋπόθεση μεγάλης εμβέλειας και υπερ-ισχύος.
Αξιοπιστία, εναλλαξιμότητα κτλ κτλ κτλ
Δυνατότητα λειτουργίας και με ΑΑ (συμβατότητα με άλλες συσκευές) αλλά και κάθε τύπο μπαταριών.
Οπότε να οι δυο εν λόγω φακοί…..(thanks ergotelis!)
Derrelight DBS και CL1H
Προσέξατε τα λογότυπα στα σώματα τους? Πιο εναλλάξιμα δεν γίνονται!
Και να οι φακοί με επεκτάσεις για 2ΑΑ. Οι μπαταρίες μπαίνουν σε μανίκια από σωλήνα PVC και τα μικρά πραγματάκια είναι τα spacers του AW….έτσι μπορώ να κάψω CR123 με δύο από αυτά, και 1xΑΑ, 14500, 17500, 18500 με ένα από αυτά
Το κλειδί είναι τα εναλλάξιμα Pills που παίρνουν...
Αυτά είναι
Cree XM-L 3,6V 5-mode, 3.3A, 850 lumens
Cree XM-L 3,6V single mode, 2,5Α
Cree XP-G 0.9-4.2V 5-mode, 180/260 lumens (αναλόγως των μπαταρίων)
Cree XP-G 0.9-4.2V single mode, 180/260 lumens
Οπότε στην ανάγκη μετά τις 18650 αρχίζουμε να καταναλώνουμε ΑΑ, οι να ξεζουμίζουμε μισοτελειωμένες.
Και μάλιστα μια που όλα τα ραδιοερασιτεχνικά συστήματα δουλεύουν στα 12V οι φορτιστές για αυτές τις μπαταρίες είναι εύκολη υπόθεση. (Ultrafire WΓ-139, Shekkor)
Στο μέλλον……ηλιακή κυψέλη και φορτιστές USB για τις ΑΑ και 18650.