Φακοί για Δραστηριότητα στην Ύπαιθρο

Απάντηση: Φακοι για Δραστηριοτητα στην Υπαιθρο

Ειλικρινά δε καταλαβαίνω τι τα χρειάζεστε τα πολλα Lumens στο βουνό.
Τα 23 του petzl (και οποιουδήποτε αλλου) ειναι υπεραρκετα για να κανεις οτιδήποτε: περπατημα, στησιμο σκηνης, μαγείρεμα, οργανωση στο αντισκοινο μέσα, διαβασμα κοκ. Μιλαμε για δοκιμασμενα πραγματα χρόνια τωρα καλύπτοντας απλες ανάγκες που πρέπει να καλύψουμε οταν πέσει ο ήλιος.
Αυτα λοιπον σε ελεγχόμενο πεδίο οπως το camping σε οργανωμένο η ελεύθερο χώρο ειναι ευκολη υπόθεση για ενα μικρο φακό. Οκ αν εχεις το αυτοκίνητο στα 100μετρα δε σε νοιαζει κουβαλα και ενα προβολεα αν χρειαστεις για εκτακτη αναγκη (!) και αλλον ενα σημα κινδυνου και δε ξερω τι αλλο και που θα σου χρειαστουν στην τελική.

Τα πραγματα ομως αλλαζουν οταν κουβαλας τα πραγματα στην πλατη σου για 2-3 μέρες ή και περισσότερο σε μια πχ διασχιση βουνου. Δε θες να κουβαλας μεταλα, κουβαλας τα ποιο ελαφρια/απαραίτητα εφόδια μαζί σου. Extra μπαταρίες? τι ειναι αυτο? διπλοι/τριπλοι φακοι???? ανήκουστο. Εξάλλου δεν εισαι μόνος, ειναι καμμια 10ατομα μαζι σου με τους δικους τους φακούς. Δε ξεμένεις ποτε.
Και το "go light" αφορά ολο τον εξοπλισμο και οχι μονο τους φακούς.
Οκ ενα φακό, ποιον ομως? Προσωπικά και βασει οσων εχω δει/βιώσει τα τελευταια χρόνια για την συγκεκριμένη χρήση υποχρεωτικα θα ειναι κεφαλής και θα παιρνει στοιχεία ΑΑ η ΑΑΑ. Στοιχεια που μπορεις να βρεις στο κατσικοχώρι που θα καταλήξεις (αν και απιθανο να χρειαστεις) η να κανεις τραμπα να δανεισεις/δανεισουν μιας και πληθωρα συσκευων χρησιμοποιουν τα ιδια στοιχεια (φακοι, gps, φορτιστες ηλίου, φωτογραφικες κα)

Απο εκει και περα αναλογα τα χρήματα που διαθέτεις παίρνεις και τον αναλογο φακό με 2/3/4 led, extra υψηλης ευκρινειας, αδιαβροχο 100%, με night vision (red) 2-3 σκάλες,strobe και πολλα αλλα καλουδια που αμφιβαλλω αν θα τα χρησιμοποιήσει ποτε κανείς τοσο πολυ.
Αυτα για απλη πεζοπορική χρηση δε μιλαω για κυνηγους, διασώστες, ενοχλητικούς για την φύση με τα δυνατά φωτα τους η αυτους που κανουν θέατρο σκιων μεσα απο την σκηνη τους. Καλα και ωραια τα νεα ledακια στους fancy handheld φακους αλλλα ειναι ενερφοβόρα. Πολυ ενεργοβόρα σε σχέση με απλα led υψηλής ευκρίνειας των ορειβατικών φακών= περισσότερη αυτονομια, λιγοτερο βαρος.

Επίσης μη ξεχνάμε και τα ειδικα lanters που δουλευουν με ρεσω (το χειμωνα ειναι super) χμμμ ποσσα lumens δινει 1 κερί?
Οσο αφορα την αδιαβροχοποίηση απο τα φθηνα μοντελα ειναι απλη προστασία απο βροχη. Αρκετό για αρχή και για τις περισσοτες συνθήκες που πιθανων θα βρεθούμε. Οσο αναβαίνουμε σε τιμή αλλαζουν τα δεδομένα πάλι.

Δε λεω gadgetακιας ειμαι και εγω και γλυκοκοιτάζω καποια απο τα φακουδακια που βαζεται (αν και εχω ηδη 4-5 φακους/φακουδάκια με sscp7, cree kα) αλλα για την παραπανω χρήση ουδεποτε χρειαστηκα κατι παραπανω. Και οι εποχές που ημουν 13ετων και κουβαλουσα τον 2D maglite για να εχω "φως" δυνατο και μηπως χρειαστει να δείρω κ κανεναν εκει που θα παω αποτελούν μια γλυκιά ανάμνηση.

Have fun λοιπόν οπου και αν πάτε με οποιον φακό και πάτε. Μην τον ανοιγεται πολυ ομως, σκοτεινά ειναι καλύτερα ειδικά αμα ειναι και γεμάτο το φεγγάρι. Αν δεν ειναι απολαυστε τον έναστρο ουρανό.

Last edited:
Re: Απάντηση: Φακοι για Δραστηριοτητα στην Υπαιθρο

εχω αντιρησεις σχετικα με την αδιαβροχοποιηση...και τα ρεσω...ποια ειναι η σχεση βαρους/αποδοσης των τελευταιων?

ακολουθει κειμενο που ετοιμασα σπιτι...ειδικα το τελευταιο μερος απαντα στον πυρηνα του θεματος

Για να συμπληρωσω και λιγα πραγματα στο χθεσινο ποστ…

Αξιοπιστια
Πολυ σωστος ο φιλος που ειπε ότι one is none.... Ας αφησουμε κατά μερος το ότι μπορεις να χασεις το σακιδιο, να σου πεσει η φακος κεφαλης…..

Ολα τα κατασκευασματα χαλανε και κανενας δεν εχει υπογραψει συμβολαιο για το ποτε….Το πιο αξιοπιστο αντικειμενο στον χωρο των φακων θεωρειται ο διακοπτης Z41 της Surefire. 2 κινουμενα μερη εχει και από αυτά μου χαλασε το ένα….4 χρονια που ειμαι στο candlepowerforums δεν εχει αναφερθει αστοχια.

Εφεδρικος Φακος

Να και καποια στοιχεια για το βαρος σε συνδυασμο με την υπαρξη δευτερου φακου σαν εφεδρεια

Petzl E-lite 28g με μπαταριες χωρις την θηκη.
Tikkina 80g με μπαταριες
Εφεδρικες ΑΑΑ Αλκαλικες 11,5g => 3xAAA = 34,5g
ITP A3 EOS 9g
AAA Λιθιου 7g => 3xAAA = 21g
http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?t=240639

Αρα με μικροτερο βαρος εχουμε έναν βολικο μικρο φακο που μας δινει μεγαλυτερη ισχυ από τον φακο αναφορας -την tikkina-, 3 modes και μικροτερο μεγεθος, σε σημειο να χανεται στην τσεπη του παντελονιου. Και ποσες Headlamps να πιασουν τα 80 πραγματικα λουμενς? (που είναι περισσοτερα και από την πoυσαρισμενη μου Taktikka XP)
Με 3ΑΑΑ εχουμε τρελους χρονους διαρκειας. Και με ένα κομματι ελαστικο κορδονι γινεται με πατεντα και φανος κεφαλης με ρυθμιζομενη γωνια φωτισμου…

Συν το ότι χρησιμοποιει μπαταριες λιθιου, με καλυτερη συμπεριφορα στις χαμηλες θερμοκρασιες και μεγαλυτερη χωρητικοτητα, ενώ ακοαμ και οι νεες petzl δεν είναι ολες συμβατες με τις AAA Λιθιου – Η tikkina ΔΕΝ ειναι.

Κοιτα που ο εφεδρικος φακος είναι ετοιμος να φαει τον κυριο!

Αξιζει να δωσεις 100 ευρω?

Για δεστε και αυτό…..με τα 80 γραμμαρια της Tikkina παιρνουμε:

Zebralight H51 με AA Λιθιου 56 γραμαρια
ΑΑ Λιθιου = 14g και 4,7W (3ΑΑ Αλκααλικες 4,5W)
ITP A3 EOS 9g
AAA Λιθιου 7g - 1.6-1.7W
ΣΟΥΜΑ 86 γραμμαρια με 250% το χρονο λειτουργιας της Tikkina και την δυνατοτητα επιλογης θερμου LED.

ΥΣ καπου εδώ συμπληρωνω και μια παλια απαντηση στον Kosh σχετικα με την Petzl E-lite. Μονο από θεμα βαρους αν το δεις καλυτερα να παρεις έναν A3 EOS και να τον ραψεις πανω σε ένα πλατυ λαστιχο!

Last edited:

teo....

δεν ξερω ή μετρησα ποτε ακριβως. πολυ λιγα ομως.....ο φακος αυτος ειναι Πολυ βαρυς και στιβαρος για μια ΑΑ και το λεντ σιγοθρα ειναι λιγοτερο απο 10 λουμενς.....αξιζει γιατι ειναι σχετικα αθανατος και οικονομικος ειδικα με χρησιμοποιημενες μπαταριες

εργοτελη.....μαλλον θα φυγω απο τα μακρυτερα του ΑΑ form-factor....Αν φορα στη ζωνη μακρουτσικο θηκακι γινεται αβολο οσο περνα η ωρα....

Παδελις.....
μαλλον ΟΡ....γιατι με throw μπορεις να δουλεψεις και κοντα, το αντιστροφο οχι. Αλλα να μην το παρακνουμε κιολας (αλλα μιλω για Cree XR-E οχι XPG)

δεν μπορεσα να κανω εντιτ οποτε βαζω το εξτρα κειμενο στην απαντηση μοθ στον φρα.πε. εδω

σχετικα με τα συγχρονα λεντ...εχω σωσμενο σπιτι εναν οδηγο με τα συνοπτικα χαρακτηριστικα ολων των Λεντ....για να δουμe ποιο λεντ βγαζει α περισσοτερα λουμεν ανα Watt....

Edit: ελεγχόμενο πεδίο οπως το camping - Εξάλλου δεν εισαι μόνος αυτα εχουν διαφορετικο βαρος αναλογα με ποιο μερος της ζυγαριας τα βαζεις.

Αλλα δεν μπορω να καταλαβω το εξης...τοσοι τυποι γκρινιζουν για το βαρος και μετα φορτωνονται γλαζακι για διαδρομη 2 ημερων.....ποσες μερες βγαζεις με τις παστιλιες? Αν καπου υπαρχει gadget mania και brand loyalty ειναι στον ορειβατικο χωρο...τη στιγμη που λιγοι το ψαχνουν οπως εμεις τους φακους. Η περισσοτεροι ζουν μεσασ τον οδηγο της Alpa Mayo αν δεν κανω λαθος...το βλεπω στον γαμπρο μας.

Για να δουμε λιγο πισω...Ο παπους των Outddors o Nessmuck ηταν πολυ μινιμαλ τυπος http://www.zianet.com/jgray/nessmuk/woodcraft/title_page.html
http://en.wikipedia.org/wiki/Nessmuk

κουβαλουσε οτι του χρειαζοτανε και πολεμουσε το βαρος με εξυπνο σχεδιασμο (δεστε τι γραφει γαι τα custom τσεκουρια και κανω). Αναφερει μια ιδιοτυπη χρηση φανου της εποχης και μαλλον ειναι πρωτοπορος στον τομεα..τοποθετημενο στο οπλο για κυνηγι....αν διαβασετε το βιβλιο θα δειτε οτι δεν θα δισταζε να υιοθετησετει εναν απλο αλλα εξελιγμενο φανο κεφαλης

Η συζητηση κατευθυνεται γοργα στην συγκρουση 2 διαφορετικων φιλοσοφιων Packpacking/outdorlife.....

Re: Φακοι για Δραστηριοτητα στην Υπαιθρο

οπως εχω ξαναπει ο καθενας εχει την αποψη του γιαυτο ειμαστε εδω να την λεμε.

Εγω δεν νομιζω οτι 2 ή 3εις φακοι ειναι βαρος ουτε οι μπαταριες. 300 γραμμαρια ειναι 3 φακοι. Αν ειναι αυτο βαρρος τοτε συγνωμη.

Και αν ειναι 10 ατομα μαζι τοτε οκ, αν ομως ο διαολος σπασει το ποδαρι του και μεινεις μονο και η γκαντεμια που επερχεται ειναι να μην εχεις φακο τοτε βραστα.

εγω δεν παω πουθενα χωρις μπαταριες και 3 φακους.

Ειπαμε ο καθε ενας εχει την δικη του λογικη. Εμενα η δικη μου ειναι οτι θελω να ειμαι ηρεμος και σιγουρος οτι δεν θα ξεμεινω απο φως οταν το χρειαστω.

Και λεγω και παλι με 2 LED των 5mm δεν μπορεις να εισαι ποτε σιγουρος. Ασχολουμε με τα LED απο 5 χρονων οταν εκανα τις πρωτες μου κολλησεις.

Η εξεληξη των 5mm ειναι το 0.5W. που φτανει τα 18 λουμενς στο φουλ.

Και παλι λεγω οτι ο καθε ενας ελεγχει το πεπρωμενο του. Μακαρι να μην συμβει κατι που θα χρειαστεις να εχεις φακο που να τα κανει μερα στα 100 μετρα και να εχεις και σηματοδοτηση που θα φαινεται απο 5 χμ.

Καλη μερα να εχουμε ολοι και καλες πορειες.

Zebralight (27.6 gram χωρις μπαταρια)
Surefire (100 γραμμαρια)
nitecore D10 SP (40 grams)

Αν ειναι βαρος αυτο τοτε παω πασο. Τα μεταλα στους φακους εχουν εξεληχθει παρα πολυ.

Γενικως σε κατασκηνωση αλλα και σε ψαρεμα και στο βουνο, εγω το λεω και παλι ΕΓΩ θα χρειαστω για την ασφαλεια μου ενα καλο φακο και ενα backup που να μου λυσει τα χερια και την ΖΩΗ μου σε περιπτωση που θα χρειαστω πραγματικα.

Οσο αφορα τα ρεσω Lanterns απλα σαν αναφορά οτι υπαρχουν περιπτωσεις που το φως απο ενα κερι ειναι αρκετό να κανουμε την δουλεια μας. (Το χειμώνα εχει και αλλο ρόλο)

Οσο αφορα την αδιαβροχοποίηση ΝΑΙ θα ηθελα και εγω τα entry level φακουδακια να ειναι 100% στεγανά, αλλα δεδομενου της χρηση τους το splashproof που εχουν ειναι αρκετο για νεοεισερχόμενους στον χωρο και υπεραρκετο για camping. Γιατι να το πληρωσεις λοιπον? Ας παρει ποιο "μεγαλη" κατηγορια αν εχεις αλλες ανάγκες.

Τωρα το να χάσεις το σακκιδιο σου ειναι πολυ "χοντρο" για να ειναι αληθινο, εκτος αν φύγεις και εσυ μαζι σε καμμια "σαρα" οποτε το τελευταιο πραγμα που σε νοιαζει ειναι ο φακος. Μια σφυρικτρα ειναι ποιο σημαντικο εργαλειο διάσωσης (μερα/νυχτα). Το να σου φυγει απο το κεφαλι ο φακός απίθανο (συμβαινει αλλα και παλι θα το καταλαβεις...δε θα βλεπεις). Εξαλλου οταν εισαι με παρεα στο βουνο δε ξεμενεις απο φακο οπως και να έχει.

Οσο αφορα το βάρος και τον zebralight δε καταλαβα το σκεπτικο σου.
Ο μικρος petzl δουλευει ενα μηνα με φρεσκιες μπαταριες και τιποτα αλλο, ο Zebralight ποσο κρατάει?

Δε νομιζω οτι υπαρχει θέμα συγκρουσης, απλα νομιζω οτι πρεπει λιγο να οριοθετήσουμε ποιος φακος κανει τι και για που, η οριοθετηση θα πρεπει να γινει βασει πραγματικων συνθηκών, αναγκών για την δραστηριότητα και φυσικά εν τέλη το κοστος κτήσης. γιατι αλλο να δινεις 17 για εναν αξιοπιστο brand φακο που σου καλύπτει το 90% των αναγκων σου και αλλο 60 για να πας στο 92%.

Τωρα λαστιχακια και πατεντες για το κεφαλι μου θυμιζουν σενάρια ταινίας και survivor. To headband ειναι μαλακο ρυθμιζόμενο και οχι μονο για το κεφαλι, σε μπατον επάνω, στην σκηνη και στα δεντρα κοκ.

Απάντηση: Re: Φακοι για Δραστηριοτητα στην Υπαιθρο

οπως εχω ξαναπει ο καθενας εχει την αποψη του γιαυτο ειμαστε εδω να την λεμε.

Εγω δεν νομιζω οτι 2 ή 3εις φακοι ειναι βαρος ουτε οι μπαταριες. 300 γραμμαρια ειναι 3 φακοι. Αν ειναι αυτο βαρρος τοτε συγνωμη.

Και αν ειναι 10 ατομα μαζι τοτε οκ, αν ομως ο διαολος σπασει το ποδαρι του και μεινεις μονο και η γκαντεμια που επερχεται ειναι να μην εχεις φακο τοτε βραστα.

εγω δεν παω πουθενα χωρις μπαταριες και 3 φακους.

Ειπαμε ο καθε ενας εχει την δικη του λογικη. Εμενα η δικη μου ειναι οτι θελω να ειμαι ηρεμος και σιγουρος οτι δεν θα ξεμεινω απο φως οταν το χρειαστω.

Και λεγω και παλι με 2 LED των 5mm δεν μπορεις να εισαι ποτε σιγουρος. Ασχολουμε με τα LED απο 5 χρονων οταν εκανα τις πρωτες μου κολλησεις.

Η εξεληξη των 5mm ειναι το 0.5W. που φτανει τα 18 λουμενς στο φουλ.

Και παλι λεγω οτι ο καθε ενας ελεγχει το πεπρωμενο του. Μακαρι να μην συμβει κατι που θα χρειαστεις να εχεις φακο που να τα κανει μερα στα 100 μετρα και να εχεις και σηματοδοτηση που θα φαινεται απο 5 χμ.

Καλη μερα να εχουμε ολοι και καλες πορειες.

Zebralight (27.6 gram χωρις μπαταρια)
Surefire (100 γραμμαρια)
nitecore D10 SP (40 grams)

Αν ειναι βαρος αυτο τοτε παω πασο. Τα μεταλα στους φακους εχουν εξεληχθει παρα πολυ.

Γενικως σε κατασκηνωση αλλα και σε ψαρεμα και στο βουνο, εγω το λεω και παλι ΕΓΩ θα χρειαστω για την ασφαλεια μου ενα καλο φακο και ενα backup που να μου λυσει τα χερια και την ΖΩΗ μου σε περιπτωση που θα χρειαστω πραγματικα.

300γραμμαρια περιττο βάρος εχουν την αίσθηση 3kg μετα απο μια ωρα πορείας. Καποια πραγματα τα ζει καποιος για να καταλάβει την γλύκα. Αν πας με αυτοκινητο, παρε οτι θες μαζι σου. Αν αρχισεις ομως 300gr εδω 300gr εκει κοκ για ολο τον εξοπλισμο σου κάηκες. 1 αξιοπιστος ορειβατικος φακος 1 σετ φρεσκιες μπαταριες= τουλαχιστον 10 ημέρες αυτονομιας υπεραρκετα για οτιδηποτε στο βουνο.
Φως να κανεις την νυχτα μέρα ενας φυσιολάτρης ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ απλα. Το να εισαι μόνος σου δεν προβλέπεται, αν ομως ειναι προσχεδιασμένο whatever παρε άλλον ενα ακομα μικρότερο... ααα και μη ξεχασεις την σφυρίχτρα. ακουγεται μερα νυχτα και δε θελει μπαταρίες....

Οσο αφορα το βαρος των φακών, δεν ειναι το καθεαυτο βαρος τους αλλο και ενα καρο μπαταρίες που πρεπει να κουβαλας μαζι τους....ασε που δεν ειναι και headlights καποιοι απο αυτους... και κοστιζουν Χ2 η και Χ3....

Last edited:

o Ιδανικος για μενα:

Nα ειναι κεφαλης με ρυθμιζόμενο headband και τις μπαταριες πισω
Ρυθμιζόμενο καθυψος φωτισμό
IPX6 η περισσότερο
3 σκαλες +- 5,25,80 lumens (xtra red light δε θα με χαλαγε)
AA η ΑΑΑ
Αυτονομία στα 25 Lumens 60h
Προσιτη τιμη
Αποδεκτο συνολικο βάρος

Last edited:

o Ιδανικος για μενα:

Nα ειναι κεφαλης με ρυθμιζόμενο headband και τις μπαταριες πισω
Ρυθμιζόμενο καθυψος φωτισμό
IPX6 η περισσότερο
3 σκαλες +- 5,25,80 lumens (xtra red light δε θα με χαλαγε)
AA η ΑΑΑ
Αυτονομία στα 25 Lumens 60h
Προσιτη τιμη
Αποδεκτο συνολικο βάρος

ipx6= τίποτα. Στη πραγματικότητα και το ipx8 φαίνεται λίγο, μόνο splashproof εγγύηση είναι ουσιαστικά για τους περισσότερους κατασκευαστές.
Για αυτά που λες ένας zebralight H51 είναι ο ιδανικός. Δε βάζει ωστόσο τις μπαταρίες πίσω, για μένα είναι ελλάτωμα χωριστά οι μπαταρίες από το σώμα. Δε βοηθά στη συμπάγειά του.

Θα διαφωνήσω με τη σφυρίχτρα. Δε μπορούν να σε εντοπίσουν εύκολα με τυχόν ηχώ/φασαρία από αέρα/θάλασσα. Αν είσαι στη μέση του πουθενά είναι άχρηστη. Αν έχει απόλυτο σκοτάδι ένα κερί να ανάψεις φαίνεσαι από πολύ μακριά ενώ η σφυρίχτρα δεν ακούγεται. Και αν ακούγεται, άντε να προσδιορίσεις από που ακούγεται.
Προφανώς το καλύτερο είναι η φωτοβολίδα....Πολυτέλειες ωστόσο στο βουνό, στη θάλασσα σε βάρκα υποχρεωτική.

Για το βουνό πάντα, σε πεζοπορία όταν χρειάζεται λίγο βάρος.
3 φακοί είναι υπερβολικοί ίσως, πρέπει σίγουρα να υπάρχει ένας για τον καθένα και άντε να έχει κάποιος ένα εφεδρικό.Μπαταρίες, οι πιο αξιόπιστες και ελαφριές είναι είναι οι καλές primaries cr123. Μετά καμιά AW 18650. Άντε ίσως να εμπιστευόμουν eneloop εφόσον τις είχα φορτίσει πρώτα σε καλό φορτιστή. Τα άλλα απλά δε τα συζητάω.

φραπε,

εχει τυχει οχι επαγγελματικα, να κανω πεζοπορεια και κατασκηνωση στο βουνο. Το βαρος ειναι ενα θεμα. Αλλα ο Zebralight που ειναι 50 gr με μπαταρια στο κεφαλι οπως ειπες και εσυ δεν κουραζει, και μετα αλλα 100 γρ στην πλατη δεν νομιζω με τα υπολοιπα που θα εχει να γινουν πολυ βαρος τα +100 γρ.

Ρωτησες για τον zebralight ποσο κραταει.

High: H1 161 Lm (0.9 hrs) or H2 87 Lm (2 hrs)
Medium: M1 32 Lm (12 hrs) or M2 17 Lm (23 hrs)
Low: L1 3.2 Lm (3.7 days) or L2 0.3 Lm (21 days)

ολες οι τιμες ειναι σε OTF

Παραγγειλα εναν h51 για να τον δοκιμάσω.
Η αυτονομια του δεν με ικανοποιει πληρως αλλα ειναι λιτος και μινιμαλιστικος. Το κοστος του δε 50 ειναι αρκετο για καποιον νεοεισερχόμενο στον χωρο γι αυτο και οι προτάσεις μου για ποιο φθηνούς και αξιόπιστους φακους που την ιδια δουλεια θα κάνουν. Για να δουμε λοιπον....

αν παρηγγηλες τον ΧP-G cool white, 6000Κ θα μπλεδιζει.

εξω δεν θα το καταλαβαινεις πολυ. νομιζω οτι θα γινει ενας καλος σου φιλος αν καταλαβεις και συνηθησεις την λειτουργια του.

Αυτος ειναι αλλα λίγο με νοιαζει η θερμοκρασία του! ελπίζω να σταθει επάξια διπλα στον black diamond (αρκει δλδ να μην αλλαζω μπαταριες ολη την ωρα)

eneloop AA 2000ΜHa.

και το runtime αναλογα τα λουμενς. Νομιζω πως στα 3 OTF λουμενς που για σενα ειναι αρκετα καθε 3 μερες θα αλλαζεις.

ρε παιδια επειδη δεν εχω εμπειρια σε πολλα θεματα δεν θα μιλησω,αλλα για το βαρος επειδη κανω αρκετες πεζοποριες και μαλιστα για κυνηγι πολλες απο αυτες θα ηθελα να αναφερθω λιγο για το θεμα.οταν ξεκινησα με ενα ρωσικο οπλο 3,5 κιλα σε σχεση με τους υπολοιπους των 2,5-3 κιλα το πολυ ολοι με κοροιδευαν και μαλιστα γινοταν εντονη συζητηση για το βαρος οπως τωρα τοσο που με ειχαν τρομοκρατησει οτι θα κωλοσω απιστευτα στο βουνο.για να μην αναφερθω στα υπολοιπα αλλα τοσα βαρη του εξοπλισμου + πυρομαχικα οποτε μιλαμε για πολλα κιλα για 10ωρες + διαδρομες.ειμαι αθλητικος τυπος παρολο τα κιλα που εχω παρει τα τελευταια χρονια.λοιπον σας πληροφορω οτι ενω ειχα το αγχος δεν καταλαβαινα και τρομερη κουραση.το ρεζουμε για να μην κουραζω ειναι οτι σας βλεπω να κανετε τρομερο θεμα τα γραμμαρια ενω κατα την δικη μου γνωμη δεν ειναι τοσο τραγικα τα πραγματα.δεν ειμαι ουτε το παιζω ηρωας αλλα σιγουρα χωρις πολλα βαρη ειναι καλυτερα αλλα και με αυτα τα καταφερνουμε.
ενας φακος με διαφορες σκαλες για αυτονομια η για να φωτισουμε ενα σημειο μακρια ειναι απαραιτητος,50-60-70 ευρω για κατι ποιοτικο δεν τα λυπαμαι.

Χμμ μιλας για ενα οπλο 3.5kg για βάλε σάκκο max 13-15kg στην πλάτη και ξεκίνα διασχιση 3 ημερών.... μετράς και την τελευταία κάλτσα που βάζεις μέσα. Οσο για τα 300gr extra βαρους θα προτιμουσα να τα παρω μαζι μου σε αποξηραμένα φρούτα, ποιο χρήσιμα θα μου ειναι απο ενα 2ερο φακο και μπαταριες που δε θα χρησιμοποιήσω ποτέ.... Στην τελική εσυ που εισαι και κυνηγός θές αλλο φακο εκ των πραγμάτων...

Παραγγειλα εναν h51 για να τον δοκιμάσω.
Η αυτονομια του δεν με ικανοποιει πληρως αλλα ειναι λιτος και μινιμαλιστικος. Το κοστος του δε 50 ειναι αρκετο για καποιον νεοεισερχόμενο στον χωρο γι αυτο και οι προτάσεις μου για ποιο φθηνούς και αξιόπιστους φακους που την ιδια δουλεια θα κάνουν. Για να δουμε λοιπον....

Την ίδια δουλειά για σένα ίσως, αλλά για άλλον, όχι. Έχει κλιπ, τον βάζεις στη τσέπη σου, βολεύει να τον κρατάς στο χέρι, δε πιάνει καθόλου όγκο. Και αν θες να φωτίζει πολύ το κάνει και αυτό. Πάντα ισχύει ό,τι δίνεις παίρνεις...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Φακοι για Δραστηριοτητα στην Υπαιθρο

Την ίδια δουλειά για σένα ίσως, αλλά για άλλον, όχι. Έχει κλιπ, τον βάζεις στη τσέπη σου, βολεύει να τον κρατάς στο χέρι, δε πιάνει καθόλου όγκο. Και αν θες να φωτίζει πολύ το κάνει και αυτό. Πάντα ισχύει ό,τι δίνεις παίρνεις...

Καλα οτι κρατιεται στο χερι δεν ειναι πλεονέκτημα...
Την ιδια δουλεια κάνουν. Φωτίζουν τον περιβάλλοντα χωρο για να κανεις την δουλεια σου. Αν σου περισσευουν ή θες το "κατι παραπανω" πας στην ακριβή λύση ειτε ειναι ο zebra η καποιος αλλος "καθαροαιμος" ορειβατικος...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Φακοι για Δραστηριοτητα στην Υπαιθρο

Καλα οτι κρατιεται στο χερι δεν ειναι πλεονέκτημα...
Την ιδια δουλεια κάνουν. Φωτίζουν τον περιβάλλοντα χωρο για να κανεις την δουλεια σου. Αν σου περισσευουν ή θες το "κατι παραπανω" πας στην ακριβή λύση ειτε ειναι ο zebra η καποιος αλλος "καθαροαιμος" ορειβατικος...

Κοίτα είναι λάθος να μπαίνεις στην λογική όλα την ίδια δουλειά κάνουν. Αν ήτανε έτσι δε θα άξιζε να πάρεις ένα mercedes γιατί κάνει την ίδια δουλειά με το ένα ford. Πληρώνεις κάτι παραπάνω για να έχεις κάτι παραπάνω. Τώρα που τον παρήγγειλες, όταν σου φτάσει θα μας πεις αν αξίζει τα παραπάνω χρήματα.