Kosh
AVClub Fanatic
Α αλλαζει το πραγμα τοτε....Η τιμη και ο ογκος του φακου παραμενουν αγκαθι βεβαια αλλα πλεον ανεξαρτητα απο τους δυο αυτους παραγοντες θετει σοβαρη υποψηφιοτητα για πολλαπλη χρηση ο φακος.
Πείτε μου που κάνω προπαραγγελία τώρα!!!
Ο φακός όλος περίεργος στα 1,800$ αρχική τιμή μου φαίνεται απολύτως φυσιολογική. Όταν η Panasonic χρεώνει 1.200 ευρώ τον Panasonic 12mmf1,4 ε τότε τα 1.800 αρχική τιμή του 10-25 μάλλον φτηνό τον λες συγκριτικά.
Υ.Γ. Κώστα ωραία η φώτο άλλα προσωπικά θα ήθελα και λίγο ακόμα ξεφοντάρισμα στον φόντο, πράγμα που είναι και το μοναδικό πρόβλημά του συστήματος m4/3. Ακόμα και με φακό 1,2 σε μια κάποια απόσταση δεν έχεις το ρηχό βάθος πεδίου που ίσως χρειαστείς. Το νιώθω καθημερινά με τους Olympus 17mmf1,8 και olympus 25mmf1,8, εξαιρετικοί φακοί και οι 2 άλλα σε ξεφοντάρισμα φόντου άστα να πάνε, στον 17mm δε, μόνο αν πλησιάσεις κοντά στο θέμα γίνεται κάτι. Βασικά χρειάζεσαι φακούς f1 για να έχεις ξεφοντάρισμα επιπέδου όχι FF άλλα αισθητήρα aps c.
Α αλλαζει το πραγμα τοτε....Η τιμη και ο ογκος του φακου παραμενουν αγκαθι βεβαια αλλα πλεον ανεξαρτητα απο τους δυο αυτους παραγοντες θετει σοβαρη υποψηφιοτητα για πολλαπλη χρηση ο φακος.
Ο φακός όλος περίεργος στα 1,800$ αρχική τιμή μου φαίνεται απολύτως φυσιολογική. .
Φυσιολογικη για την υπερκοστολογημενη αγορα του M4/3.
Οταν σκεφθεις οτι το σετακι 18-35 & 50-100 της sigma με αντιστοιχο διαφραγμα και με καλυψη για μεγαλυτερο αισθητηρα με οτι συνεπαγεται αυτο κοστιζει κοντα στα 2 χιλιαρικα( με το φπα) ειναι λαθος και να το σκεφτεσαι ειδικα αν τον θες για χρηση εικονοληψιας.
Φωτογραφικα ειναι πολυ πιο χρησιμος δεν το συζητω.
Δεν θα διαφωνήσω αλλά δεν έχεις πάντα το θέμα σου κεντρικά, δες στη συγκεκριμένη αποδοση στα 2 αντίθετα άκρα δεξιά και αριστερά που τυγχανει να ειναι το ζευγαρι και ο οδοκαθαριστής αντίστοιχα με τελείως ανοιχτό διάφραγμα f1.2. Και υπόψην o 25/1.2 θεωρείται και ο πιο soft απο την τριάδα των 1.2. Οι πολυ καλοί φακοί FF με ανοιχτό διάφραγμα 1.2 στο κέντρο ξυρίζουν επίσης αλλά στα άκρα ζωντανευουν μόνο όταν κλείσεις το διάφραγμα, οπότε στην συγκεκριμένη φωτό (και σε άλλες που το θέμα δεν θα είναι καρακέντρο) αν είχα FF φακό για μεγαλύτερο ξεφοντάρισμα δύσκολα θα είχα καλο γράψιμο δεξιά και αριστερά. Κάτι κερδίζεις κάτι χάνεις. Αν π.χ το συγκεκριμένο θέμα το εβγαζα με τον Voigtlander 25/0.95 που προσομειώνει στο γράψιμο την φιλοσοφία των FF φακών (ανεξάρτητα απο το διαφραγμα) τα ακρα δεν θα ήταν τόσο δυνατά. Αυτο είναι το ατού του συγκεκριμένου συστήματος, φούλ απόδοση σε όλο το επίπεδο εστίασης στα ανοιχτά διαφράγματα. Προσωπικά με τους 1.2 pro φακούς είμαι σούπερ καλυμμένος για ποιοτικό ξεφοντάρισμα στο 95% των περιπτώσεων.
και επιπλέον λένε ότι όταν ζουμάρεις το focus shift είναι αμελητέο, κάτι που στο βίντεο είναι σουπερ χρήσιμο (δηλ. ο φακός είναι σχεδόν parfocal)
Με το φπα καπου εκει κοντα θα παει αντε 2400.
Παρα πολλα χρηματα.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.