Απάντηση: Re: Φακοί για m4/3
το FP της GX7 πρέπει να ειναι ακόμη πιο καλό απο το αντίστοιχο της Ολυ και βοηθάει αλλά για κρίσιμη στόχευση και μεγάλη ακρίβεια μόνο η γρήγορη λειτουργία μεγενθυνσης βοηθάει όσους εχουν θέμα με την όραση,
εγω ξαναμπήκα στο χορό των δοκιμών χειροκινητων φακών και θα τα βρω μπροςτα μου, αξιώθηκα και πήρα τον RJ ανταπτορα EF σε m43 (αντίστοιχο του metabones) και περιμενω και το ανταπτοράκι ΟΜ σε ΕF για να του φορέσω τους παλιούς ΟΜ που έχω με κέρδος ενα στοπ και 0.71Χ κροπ, μεχρι τοτε αφου είχα το αντιστοιχο Μ42 σε EF του φόρεσα τον παλιο αςημι Jupiter 135/4 που ανοιχτός και χωρις τον ανταπτορα δούλευε εξαιρετικά καλα, την ιδια αποδοςη πανω κάτω ειδα και με τον RJ που όμως τον μετέτρεψε σε f=2.8 με εστιακή 95,85mm, μολις βρω χρονο θα βάλω ένα ρώσικο 55/1.4 Μ42 να δω τι ψάρια πιάνει,
απο τους ΟΜ 135mm αν κάποιος δεν εχει ψωνίσει ηδη συμφέρει ο 135/3.5, ειναι πολυ φθηνότερος, μικρότερος και με καλυτερη απόδοση στα ανοιχτά κοινά διαφράγματα (παροτι ο φωτεινος ειχε καλυτερες επιστρώσεις), με το ανταπτορα σε μ43 παραμένει σε πιό λογικό μέγεθος,
για τεστ στους ΟΜ και αποδόσεις σε 4/3 αιςθητηρα ας ανατρέξει κανείς στο site της biofos.
εγω έχω κρατήσει απο τηλεφακούς τον ΟΜ 100/2.8 που αποδίδει εξαιρετικά και τον συνιςτω με κλειςτα μάτια και τον ζουμ ΟΜ 65-200/4 που εχει για ζουμ πολυ καλή αποδοςη και με τον booster θα γίνει 40-140/2.8 :award:
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
να πω οτι προτίμησα την μοντουρα EF για το booster τόσο για να μπορώ να τον πουλήσω πιό εύκολα όσο και για να του φορέσω ότι φακό θέλω με δευτερο ανταπτοράκι, το μειονέκτημα φυσικά μιας τέτοιας λύσης είναι οι περισσότερες ενώσεις που μπορεί να οδηγήσουν λογω ανοχών στους αντάπτορες σε διάφορα προβληματάκια εστίασης.