Φακοί για m4/3

Απάντηση: Re: Απάντηση: Φακοί για m4/3

και ενα πρωτο review για τον Πανυ 25/1.7 στα γερμανικα ομως, http://www.digitalkamera.de/Zubehör-Test/Testbericht_Panasonic_Lumix_G_25_mm_F1_7/9699.aspx, οι πρωτοι χρηστες μιλουν για εφαμιλο φακο ή ελαφρως υποδεεστερο σε οξυτητα του Ολυ 25/1.8, σε μεγαλυτερο ομως μεγεθος παρολα αυτα ειναι πολυ ελαφρυς λογω χρησης αρκετου πλαστικου, παραδιδεται και με hood.

Re: Απάντηση: Φακοί για m4/3

Πάτησε Ελ Βενιζέλο την Παρασκευή και περιμένω την παραλαβή.

Την πικρία μου για το Amazon-DHL θα την πω όμως δεν θα κρατηθώ, ενώ πλήρωσα express για υποτιθέμενη παράδοση την Τετάρτη (που μας πέρασε) έπιασε Ελλάδα την παρασκευή και έκτοτε το tracing έμεινε εκεί ούτε ανανέωση ούτε μετατροπή σε Ελληνικό (λόγο ΕΛΤΑ) ούτε τίποτα. Τελικά όποτε χρησιμοποιώ την απλή υπηρεσία η δουλειά μου γίνεται πιο γρήγορα και με πιο σωστή πληροφόρηση

Κάνε τα παράπονα σου στο Αμαζόνων αφού παραλαβεις και 99% θα σου επιστραφεί ή διαφορά που πληρωσες για εξπρές.

Light Stand: check
Umbrella: check
Flash: check

Έμεινε ο φακός πορτραίτου (γιά EM10). Τείνω προς τον Panasonic 42.5 f1.7.
Σε τι υστερεί από τον φθηνότερο Olympus 45mm;
Έχω διαβάσει αρκετά, αλλά θα ήθελα την άποψη σας.
Επίσης από που συμφέρει να κάνω την αγορά;

έφτασε εχθές ο 25mm της olympus .αν και είπαν με τις 16 του μήνα ήρθε 4 μέρες νωρίτερα. θα επανέλθω με την γνώμη μου ότι αυτή στρώσει αφού είναι νωρίς ακόμα να πω.

Light Stand: check
Umbrella: check
Flash: check

Έμεινε ο φακός πορτραίτου (γιά EM10). Τείνω προς τον Panasonic 42.5 f1.7.
Σε τι υστερεί από τον φθηνότερο Olympus 45mm;
Έχω διαβάσει αρκετά, αλλά θα ήθελα την άποψη σας.
Επίσης από που συμφέρει να κάνω την αγορά;

Θες να πείς οτι μετα απο αρκετό διάβασμα, το μόνο σημείο που βρήκες να υστερεί απο τον Oly 45mm είναι η τιμή ? ;)

Y.Γ. δεν έχω άποψη για να καταθέσω, απλά ρωτάω ..

Σήμερα παρέλαβα και εγώ, αν και είχε έρθει από χτες τελικά αλλά ο ταχυδρόμος με ξέχασε, μάλλον μαζί ταξίδευαν απλά εμένα ήρθε με καθυστέρηση.

Στα του φακού τώρα οι πρώτες εντυπώσεις πολύ καλές, σε σχέση με τον κοντινότερο φακό που έχω (τον Panasonic 20/1.7) είναι η μέρα με την νύχτα σε θέμα ταχύτητας και με τον olympus να υπερτερεί εργονομικά λόγο του μεγαλύτερου μεγέθους σου δίνει καλύτερο πιάσιμο τις μηχανής. Επίσης γύρισα για δοκιμή το focus στο χειροκίνητο και λόγο της πολύς καλής αίσθησης που σου παρέχει βρέθηκα μισή σχεδόν μέρα να τραβάω έτσι χωρίς να με ενοχλεί πράγμα που στον 20/1,7 δεν με είχε βολέψει και τόσο όταν το προσπάθησα.

Καλορίζικος Θανάση, αν μπορείς κάνε μια σύγκριση με τον Panasonic!

Ευχαριστώ Τάσο να είσαι καλά, τελικά άλλο έψαχνα και άλλο πήρα.

Δυστυχώς ο χρόνος τώρα είναι περιορισμένος, εάν κατέβεις για διακοπές στους πακετάρω και τους δύο και σαν πιο ειδικός αναλαμβάνεις εσύ τις δοκιμές.

Θες να πείς οτι μετα απο αρκετό διάβασμα, το μόνο σημείο που βρήκες να υστερεί απο τον Oly 45mm είναι η τιμή ? ;)

Y.Γ. δεν έχω άποψη για να καταθέσω, απλά ρωτάω ..

Έχω διαβάσει γιά λιγότερο ευχάριστο bokeh.
Eίναι λίγο μεγαλύτερος.
Είναι Panasonic ενώ το σώμα θα είναι Olympus. Δεν ξέρω αν θα έχει πιό αργή εστίαση.
Εσυ τι βρήκες Ηλία;

Απάντηση: Re: Φακοί για m4/3

εχουν περασει τρεις 45/1.8 απο τα χερια μου (ισως να πηρα και τον πρωτο εν Ελλαδι), να πω εξαρχης οτι για τα λεφτα του και ειδικα τωρα με το cashback που παιζει ο φακος ειναι best buy και για ειδικα καποιον που τον θελει κυριως για πορτρετο, συνιστω σε οποιον τον παρει αγορα και ενος φθηνου hood JJC, στο Πανασονικ το περνεις μαζι.

Εγω δεν τον κρατησα γιατι δυστυχως εκανα το λαθος και τον συγκρινα με τον 4/3 50/2 macro που ειχα, ο οποίος ειναι και μακρο και ανωτερος σε ολα εκτος απο την ταχυτητα εστιασης και το συνολικο μεγεθος με τον εξτρα ανταπτορα και δουλευει εξαιρετικα στην ΕΜ1 μου, επίσης για οσους βολευονται με χειροκινητη εστιαση να πω οτι ενας ΟΜ MC 50/1.8 με 50 ευρω ειναι ελαφρως υποδεεστερος του 45/1.8 στο ευρος απο f=1.8-2.8, αλλά οξυτερος πανω απο f=5.6.

Τωρα συγκριτικα με τον Πανασονικ απο οσα εχω διαβασει μεχρι τωρα μιας και δεν τον εχω ειναι οτι ο Πανασονικ εχει πιο ισσοροπημενα ακρα στα ανοιχτα διαφραγματα (ειδικα στο 1.8-2.0) , μερικοι μιλουν και για καλυτερο κεντρο αλλα υπαρχουν και χρηστες που γραφουν το αναποδο, το μποκε ειναι μαλλον καλυτερο στον Ολυ, ο Πανασονικ δινει πιο ευκολα χρωματικες εκτροπες σε σωματα Ολυ (με εξαιρεση ΕΜ1,ΕΜ5 ΙΙ που διορθωνει το σωμα , και ισως και ΕΜ10ΙΙ), στην ταχυτητα εστιασης θα εβαζα τα λεφτα μου στον Πανασονικ ανεξαρτητως σωματος ειδικα και σε θεματα θορυβου στο βιντεο οπου στο παρελθον υπηρχαν θεματα με το μοτερ του 45/1.8 (εστιλα εναν πισω γιαυτο το θεμα).

Συνολικα και ζυγιζοντας τα υπερ και τα κατα θαλεγα πως συμφωνω με τον Νικο (peper) και αν κανεις θελει μια φθηνη σχετικα λυση με AF για σωμα Ολυ παει με κλειστα ματια στον 45/1.8, το εξτρα κοστος των 100-130 ευρω ειναι για οσους εχουν διπλα σωματα (Ολυ-Πανυ) και για τους ψειρες με μεγενθυτικο φακό...:smash:

Last edited:
Οξύτητα και η μικρότερη ελάχιστη απόσταση εστίασης (10cm) είναι αυτά που ξεχώρησα στα πλεονεκτήματα του Panasonic. Στα συν είναι και η σταθεροποίηση αν ποτέ αλλάξω σε σώμα Panasonic.
Mου κάνει εντύπωση που δεν υπάρχουν πολλές συζητήσεις/συγκρίσεις στο διαδίκτυο και κανένα από το μέλη του forum δεν έχει προσωπική εμπειρία.
Μάλλον ο 45άρης Olympus είναι τόσο καλός που δεν υπήρχε ανάγκη γιά άλλον έναν φακό πορτραίτου.

μα δεν εχει καν κυκλοφορησει στην Ελλαδα ο 42.5/1.7 πως να κανουμε συγκρισεις ...., και οσοι τον εχουν δοκιμασει (εξωτερικο) ειναι νεοι κατοχοι και ισως δεν ειχαν τον προηγουμενο,

ένα review που αποθεώνει το φακουδάκι : http://www.ephotozine.com/article/panasonic-lumix-g-42-5mm-f-1-7-asph--review-27242#Verdict,

Τα review για τον LUMIX 42.5mm F1.7 διαδέχονται το ενα το αλλο και όλα συμφωνούν ότι ο φακός ειναι αστέρι , CameraLabs tested the 42,5mm lens and writes (http://www.cameralabs.com/reviews/Panasonic_Lumix_G_42-5mm_f1-7_H_HS043E/):

Despite my initial fears the Lumix G 42.5mm would have little to differentiate itself against the Olympus 45mm f1.8, it’s ended-up becoming another valuable addition to the Micro Four Thirds catalogue. It comfortably out-performs the Olympus in contrast and sharpness in the extreme corners and throws in the added bonuses of closer focusing, a lens hood and optical stabilisation for Lumix G body owners. The mid-forty focal length may now be even busier than before in the range, but the 42.5mm f1.7 carves itself a compelling position and represents a step-up from the popular 45mm f1.8 in many respects without breaking the bank.

Photoreview tested the 42,5mm lens and writes (http://www.photoreview.com.au/reviews/lenses/m4-3/panasonic-lumix-42.5mm-f-1.7-asph-lens-h-hs043e):

Panasonic’s Lumix G 42.5mm f/1.7 ASPH./POWER O.I.S. lens is a strong performer that delivers sharp images across most of its aperture range. Edge-to-edge sharpness of frames is very good for such a fast lens and other potential aberrations are either negligible or very well controlled.

το review ενός απο τα πιο αξιόλογα site για τεστ, του lenstip και μια συγκριση με τον Mzuiko 45/1.8: http://www.lenstip.com/440.11-Lens_review-Panasonic_G_42.5_mm_f_1.7_ASPH._POWER_O.I.S._Summary.html

With its first launch of the M.Zuiko Digital 45 mm f/1.8 model Olympus really created a stir on the market of mirrorless lenses, offering an excellent device for a sensible price. Panasonic’s task to beat that was really difficult but they managed to perform admirably well. For only 300 PLN more you get a minimally faster lens, with a better build quality, produced in Japan. It is also able to defeat the Olympus in the most important category, that of image resolution. In other testing areas once one lens is better, then the other but overall the Olympus seems to gather more points. The Panasonic deals with chromatic aberration and coma better but the Olympus prevails when it comes to spherical aberration, distortion, astigmatism, vignetting and flares.

MFT chart του Πανυ

MTF42-5.jpg

O 42.5/1.7 δειχνει αρκετά καλός εδώ : http://www.cyberphoto.se/info.php?article=pana42 , εδω με τους ανταγωνιστες του :

P1060486.jpg

Δες τε crop και με τους τρεις ανοιχτους φακους :

42_17m.jpg

Last edited:

Αστέρι ο Nocticron.

Αν ξαναπάρω σώμα m4/3 πρώτα θα ξαναπάρω τον Nocticron και μετά το σώμα, όπως είχα κάνει και πριν πάρω την GH4.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Φακοί για m4/3

Leica-DG-100-400mm-lens.jpg

Αναμένεται μεσα στο Φλεβάρη ο πιο ακριβος m43 φακός , ο LEICA DG 100-400mm / F4.0-6.3 με τιμή γύρω στα 2500$, οι πληροφορίες δόθηκαν σε συνεντευξη απο την Panasonic στην Σουηδία (πηγή http://www.43rumors.com/) :

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Αστέρι ο Nocticron.

Αν ξαναπάρω σώμα m4/3 πρώτα θα ξαναπάρω τον Nocticron και μετά το σώμα, όπως είχα κάνει και πριν πάρω την GH4.

Αστέρι δε λέω, αλλά τόσο ακριβός που είναι παίρνεις 85άρη και FF μηχανή.. Γιατί να προτιμήσω τον Nocticron;

Έχει λογική μόνο αν έχεις λόγο να θέλεις ντε και καλά σώμα μ4/3 και ταυτόχρονα θέλεις την καλύτερη δυνατή ποιότητα σε 85άρη φακό με σταθεροποίηση.

Όταν η GH4 έπαιζε μπάλα μόνη της πριν ενάμιση χρόνο στο 4Κ και όχι μόνο, για μένα είχε λογική.

Για να το επαναλάβω, θα πρέπει να βγει πρώτα σώμα μ4/3 να με δελεάσει (κάτι πολύ δύσκολο να συμβεί μετά από NX1 και α7s), εκτός και αν τελικά το δέλεαρ αποτελέσει ο νέος 100-400 Leica.

Όσον αφορά την τιμή, στα 1150 που είναι η χαμηλότερη τιμή του Nocticron, από ff mirrorless παίρνεις με το ζόρι α7 + Rokinon 85/1.4.

εγω εχω τον 45/1.8 και τον χρησιμοπιω και στην EM1 και στην GX1 της πανασονικ, χωρις καπια διαφορα στην εστιαση.
ειναι πολυ καλος φακος, και τερμα ανοιχτος, οτι headshots εχω τραβηξει ειναι με αυτον. αν εστιαζε και 5-10 εκατοστα πιο κοντα θα ηταν ακομα πιο καλος....