Φακοί για m4/3

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Φακοί για m4/3

μπερδευεσαι πολυ φιλε μου, αυτη την στιγμη η Ελλαδα ειναι σε ειδικο καθεστως και δεν ισχυει τιποτε απο προιστορια ...
υπαρχει ελλειψη σε στοκ σχεδον σε ολες τις εταιριες αφου δεν μπορουν να κανουν απεριοριστες εισαγωγες, πρεπει να πληρωνουν μετρητα για αυτες και εδω τα προιοντα δεν πωλουνται με ευκολια γιατι ο πολυς κοσμος δεν εχει την ιδια αγοραστικη δυναμη,
αποτελεσμα σχεδον ολες οι εταιριες εχουν αυξησει τον τιμοκαταλογο τους σε συνδιασμο οτι φερνουν λιγα κομματια και φοβουνται μην τους μεινει κατι απουλητο και αν πεσει ενδιαμεσα η τιμη κανεις δεν καλυπτει το μαγαζι (ουτε η αντιπροσωπια), μυλος δηλαδη .... με λιγα λογια μην κρινεις τις τιμες εν Ελλαδι με καποιο αλλο σκεπτικο απο τα παραπανω ,,,

τωρα αν η ερωτηση επεκταθει στο εξωτερικο και τι θα γινει εκει με τις τιμες η απαντηση στα ερωτηματα σου ειναι οτι πρωτον η Olympus δεν προσαρμοζει τις τιμες της με βαση το εσωτερικο ανταγωνισμο με την Πανασονικ αλλα οπως ολες οι εταιριες με βαση το τι πιστευει οτι αξιζει το προιον της, επισης ο 25/1.4 ηδη ειναι σε διπλασια τιμη και βαλε απο τον 1.7 ως πιο φωτεινος και δεν νομιζω να αλλαξει αυτο, εκμεταλευσου τυχον cashback (ετσι πηρα παλιοτερα τον 25/1.4 απο Αμαζον) των εταιριων και αγορασε την καταλληλη στιγμη αυτον που θελεις πιο πολυ στην χαμηλοτερη τιμη, και οι τρεις ειναι καλοι φακοι, δεν θα απογοητευτεις ....

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Φακοί για m4/3

-Στον εσωτερικό ανταγωνισμό (έχει ξαναγίνει πουθενά αλλού αυτό;) θα πέσει ο Summilux ή θα μείνει σταθερός/θα ανέβει για να μην πάρει αγοραστές από το φτηνό μοντέλο;

Εσύ δεν είσαι που έλεγες πως δεν σου αρέσει ο 25/1.4;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Φακοί για m4/3

Εσύ δεν είσαι που έλεγες πως δεν σου αρέσει ο 25/1.4;

Δεν έχω δοκιμάσει κανένα τους, απλά είχα διαβάσει κάποια reviews στο internet και είχα δει και κάποια λίγα δείγματα.

Δεν είπα πως δεν μου αρέσει, απλά σε σχέση με τον φτηνότερο Olympus, στα δείγματα που είδα, δεν μου φάνηκε τόσο μεγάλη η διαφορά τους που να δικαιολογεί τη διαφορά τιμής.

Γιαυτό ρώτησα εδώ αν κάποιος τον έχει να μου πει εντυπώσεις.

Έτσι όπως τα έβλεπα με τον Olympus η διαφορά δεν ήταν χαώδης.

Last edited:
Ο PanaLeica 25/1.4 είναι σε δική του κατηγορία και είναι άδικο να τον συγκρίνεις με τις εκδόσεις που αναφέρεις. Το IQ αυτού του φακού δεν παίζεται και απορώ που δεν το πρόσεξες στα δείγματα που είδες. Και δεν μου κάνει εντύπωση που προσωπικά ΠΟΤΕ δεν βασίζομαι σε αυτά που δημοσιεύουν αλλά στα δικά μου και μόνο δείγματα. Οι περισσότεροι "δοκιμαστές" δεν έχουν κατανοήσει, για παράδειγμα, ότι οι φακοί m4/3 δουλεύουν πολύ καλύτερα στα ανοικτά διαφράγματα (έως 5.6) και ανεβάζουν δείγματα σε f8 και πάνω

Να ρωτήσω τους m43άκηδες. Αυτή είναι φυσιολογική συμπεριφορά για τον 60αρη macro? Αριστερά είναι ο "ψεύτικος" 40-150 R. Διαφράγματα τα ίδια. Η μηχανή σε τρίποδο με 2sec καθυστέρηση και IS off. Τα νεύρα μου

c1.jpg~original

f5.6.jpg~original

οχι δεν ειναι φυσιολογικο, ποια μηχανη εχεις ? εχεις ενεργο το μονο καρε με 0 sec και διαμαντι για να ειναι ενεργη η πρωτη ηλεκτρονικη κουρτινα και να αποφυγεις SS (shuter shock)?

E-M5. Όχι δεν το έχω ενεργό, αλλά δε νομίζω πως μιλάμε για shutter shock σε αυτή την περίπτωση. Ο φακός μάλλον έχει θέμα εστίασης.. Θα κάνω άλλη μια δοκιμή κι' επανέρχομαι.

Το άνοιξα και το διαμάντι. Πραγματικά δε γίνεται να κάνω κάτι άλλο.. F5.6 και οι 2. Η καθαρή είναι φυσικά ο 40-150. Ο φακός είναι από E-Galaxy, τι μπορώ να κάνω; Να τον στείλω σε αυτούς ή σε κάποιο service της Olympus; Εννοείται ότι δε θα το αφήσω έτσι αυτό.

f5.6%203.jpg~original

f5.6%202.jpg~original

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Επειδή ξεχάστηκα πριν, έκανα άλλη μια δοκιμή για να δω αν είναι θέμα AF ή θέμα κρυστάλλων. Τράβηξα με MF. Το καρέ με MF ήταν πιο καθαρό από αυτό με το AF αλλά και πάλι πίσω από τον 40-150. Οπότε ο φακός απλά είναι για πέταμα.

f5.6%204.jpg~original

Απάντηση: Re: Φακοί για m4/3

μπορει να ειναι ο φακος μπορει και SS , κανε μου την χαρη και κανε δοκιμη με ταχυτητες κλειστρου εξω απο τις επικυνδυνες 1/80-1/250, δυστυχως το διαμαντακι στην πρωτη ΕΜ5 δεν ανοιγει την ηλεκτρονικη κουρτινα γιατι απλα αυτη δεν υπαρχει μιας και αυτη η μηχανη δεν εχει επιλογη να ρυθμισεις σε 0 τον χρονο του antishock στο διαμαντακι (ελαχιστο εχει το 1/8), μερικοι φακοι δινουν SS μερικοι οχι και αν αυτο παρουσιαζεται συνηθως ειναι στο ευρος ταχυτητων κλειστρου που σου ειπα να αποφυγεις, εφοσον κανεις και χειροκινητη εστιαση και βλεπεις ακομη μειωση οξυτητας σιγουρα δεν ειναι το AF, ειναι πολυ πιθανο να ειναι SS, δες το αρχειο φουλ αναλυση ο ιδιος προσεκτικα σε μεγενθυνση 100-150% , συνηθως παρουσιαζεται σαν ενα διπλο ειδωλο στα περιγραμματα που οδηγει να φαινεται σαν ελαφρα κουνημενο (ανεπαισθητα) τοσο οσο να μην εχει οξυτητα το αρχειο.
Η αλλη περιπτωση ειναι ο φακος να μην εχει σωστα συναρμολογημενα κρυσταλλα (ή να μην πατα καλα στην μοντουρα και να εχει μποσικα ), πριν τον στειλεις πισω δες αν βρεις ενα αλλο σωμα να τον τεσταρεις.

Οι τελευταίες 3 είναι στο 1/5 περίπου. Τόσα πράγματα για ένα φακό που και με το καπάκι μπροστά θα έπρεπε να είναι καλύτερος.. Θα δοκιμάσω ξανά αύριο αλλά δε νομίζω πως μιλάμε για shutter stock. Τα αρχεία επάνω είναι 100% crop από τα RAW. Να βρω άλλον με Olympus.. κάπως απίθανο :P

Καλησπέρα παιδιά μήπως έχει κανείς δοκιμάσει τον νέο Panasonic 25mm f1.7; Τον βλέπω σκρουτζ στα 199, η τιμή είναι καλή για M43 φακό... Και μάλιστα έλειπε ένας οικονομικός φωτεινός normal στο σύστημα. Ελπίζω να μην έχει συζητηθεί στις πιο πίσω σελίδες και επαναλλαμβάνω...

Τον έχω παραγγείλει αλλά το κατάστημα με ειδοποίησε ότι ο προμηθευτής του δεν έχει να του παραδώσει

Πρώτα δείγματα από τον panaleica 15/1,7:

_1020899 - Copy.jpg

_1030097 - Copy.jpg

Το πρώτο είναι με την GM1 (δεν έχει σταθεροποίηση) σε iso 800, f4, 1/13sec χεράτη

Το δεύτερο είναι με την GX7 σταθεροποίηση ενεργή, iso200, f4, 1/30

Άλλο ένα δείγμα με τον Panaleica 15/1,7:

Autumn is coming by Dimitrios, on Flickr

Δεν τον πήρα για closeups αλλά άμα θες πες όχι στην γυναίκα σου μετά από έναμισυ μήνα απουσίας... :smash:

Καλορίζικος Δημήτρη! Ανέβαζε σε πιο μεγάλη ανάλυση να χαζέψουμε το φακό.. :p

//

Κάνω πάλι λίγο hijack γιατί συνέχισα σήμερα τις δοκιμές με τον 60άρη macro. Χωρίς τρίποδο και χωρίς σύγκριση με τον 40-150, απλά να τραβάω με αυτόν. Δε μπορώ να καταλάβω τι παίζει με αυτό το φακό.. Σε κοντινές αποστάσεις, δηλαδή σε εστίαση σε αντικείμενο που απέχει λιγότερο από 2m δεν έχω σχεδόν ποτέ παράπονο. Ο φακός μου τα χαλάει σε εστίαση στο άπειρο. Με κλείσιμο διαφράγματος δε φαίνεται να βελτιώνεται. Από άλλες φώτο είμαι ικανοποιημένος και από άλλες καθόλου. Παίζει να μην έχει καλή απόδοση στο άπειρο επειδή είναι optimised για κοντινές αποστάσεις; Ανεβάζω μερικά raw για να ρίξετε μια ματιά αν μπορείτε οι κάτοχοι και να μου πείτε αν ο δικός σας συμπεριφέρεται έτσι.. αν μπορούσατε να μου ανεβάσετε και κανά raw από φώτο με εστίαση στο άπειρο γιατί σε reviews δε βρήκα κάτι θα με βοηθούσε πολύ! :)

https://drive.google.com/file/d/0BxAnDOMJH1bvclJPb3F3M2pqZXc/view?usp=sharing

Μετά από απίστευτη περιήγηση στην ωραία Γερμανία, ο 15/1,7 έφτασε στα χέρια μου! " Άλλη " κατηγορία φακού κατασκευαστικά, όλο μέταλο και δαχτυλίδια που γυρνάνε όπως πρέπει με κερασάκι αυτό με τα διαφράγματα. Πρώτες λήψεις σύντομα...

Καλοκλίκωτος φίλε, αυτή με τα κρεμύδια δεν υπάρχει!