Φακοί για m4/3

H Κινεζική Zhong Yi Optics ανακοίνωσε τον νέο φακό για μηχανές Micro Four Thirds, Mitakon Speedmaster 25mm f/0.95.
Η νέα προσθήκη στην οικογένεια φακών Mitakon Speedmaster προσφέρει εστιακό μήκος 50mm (σε φορμά 35mm) και μέγιστο διάφραγμα f/0.95 και όλα αυτά σε ένα μικρό και ελαφρύ σώμα φακού, με βάρος μόλις 230 γραμμάρια, διάμετρο 60 χιλιοστά και μήκος 5.5 εκατοστά.

Ο Mitakon Speedmaster 25mm f/0.95 είναι κατασκευασμένος από 11 οπτικά στοιχεία σε 9 groups και διαθέτει διάφραγμα με 11 λεπίδες. Εστιάζει από ελάχιστη απόσταση 25 εκατοστών και δέχεται φίλτρα 43mm.

Ο νέος φακός δεν λειτουργεί με τις Olympus E-PL6, E-PL5, E-PM2 και Olympus OM-D EM5. Λειτουργεί με τις υπόλοιπες MFT μηχανές και με την Olympus OM-D EM5 IΙ.
το διάβασα στο pttl.gr γνωρίζεται κάτι παραπάνω;

οχι και δεν καταλαβαινω γιατι υπαρχει περιορισμος, ο φακος ειναι χειροκινητος δεν νομιζω να εχει επαφες ηλεκτρονικες, ισως να υπαρχει καποιο θεμα στο κουμπωμα με την αποσταση απο τον αισθητηρα του πισω οπτικου του στοιχειου....

εγώ πάλι από τι κατάλαβα -καλά τα αγγλικά μου δεν είναι κ τα καλύτερα- αυτός θα έχει ηλεκτρικές επαφές σε αντίθεση με τους προηγούμενους. ίδωμεν

Re: Απάντηση: Φακοί για m4/3

Όχι, χωρίς ηλεκτρικές επαφές θα είναι όπως και οι υπόλοιποι της εταιρίας.

To πίσω οπτικό στοιχείο του φακού προεξέχει τόσο που σε κάποια μοντέλα εμποδίζει την κουρτίνα του κλείστρου.

Καθαρά από απληστία, έχοντας υπ'όψιν ότι έχω τον Panasonic 20mm II (και είμαι πολύ ευχαριστημένος), αναρωτιέμαι ποιός φακός μου χρειάζεται; Ποιός φακός θα μου δώσει διαφορετική αίσθηση και θα μου δώσει κίνητρο να φωτογραφίζωπερισσότερο; Κάποιο κελεπούρι ίσως;
Νιώθω ότι ο 45άρης ίσως να είναι αυτός ο φακός, αλλά θα ήθελα και την γνώμη σας.

Εσύ σε τι χιλιοστά θα ήθελες να παίξεις; Θα μπορούσε πχ. να σου αρέσει ο 12άρης.. ή ο 75άρης..

Ενώ παλιότερα ήμουν λάτρης του headshot, από τότε που πήρα τον 20άρη άρχισαν να μου αρέσουν ολόκληρες σκηνές. Ολόσωμα με περισσότερο περιβάλλον.
Επειδή αναφέρεις τον 75άρη να τονίσω ότι moneυ IS an issue. Αλλιώς θα έπαιρνα τον 12-40 που όλοι λένε ότι είναι εκπληκτικός (prime sharpnes).
Δεν είμαι κατανοητός σκόπιμα. Δημιουργική ασάφεια...

12αρης η 14αρης η 7-14, που θα τον ηθελα εγω, η προς το αλλο ακρο 45αρης η κανας μακρο

Απάντηση: Re: Φακοί για m4/3

Παλικάρια έχει κανείς τον Panaleica 15/1.7 να μας πει εντυπώσεις?

και εγω θα ηθελα εντυπωσεις απο καποιο δικο μας παιδι , ειναι φακος που με ενδιαφερει αλλα δεν ειναι φθηνος, εχω διαβασει παντως αντικρουομενες αποψεις ...

για Pogola , για VFM ψαξε για τον ευρυγωνιο 14/2.5 και τον 45/1.8 μτχ (υπαρχει ενας φιλος που τον πουλα αν ενδιαφερει) ....

Ποιόν σταθερό φακό θα προτείνατε σαν πρώτο; Αρχικά θα χρησιμοποιηθεί σε e-p3 και αργότερα σε κάποια omd. Ο 20mm αποκλείεται λόγω αργής εστίασης. Σκεφτόμουν για 17/1.8 ή 25/1.8, αλλά στην Ελλάδα έχουν 400 . Ο μόνος που βλέπω σε λογική τιμή είναι ο νέος panasonic 25mm 1.7 στα 200 , αλλά φαίνεται αρκετά μεγάλος σε μέγεθος και δεν υπάρχουν κριτικές. Θα αγόραζα και μεταχειρισμένο αν βρισκόταν κάτι σε καλή τιμή.

Βάλε τον κιτ φακό που εχεις στα 17mm και τράβηξε για 2-3 μέρες χωρίς να αλλα´ξεις εστιακή απόσταση. Μετά, κάνε το ίδιο στα 25mm. Κοιτώντας τις φωτο στην οθόνη, είμαι σίγουρος ότι θα αποφασίσεις τι σου κάνει περισσότερο

Το έχω κάνει παλαιότερα. Χρησιμοποιούσα μόνο αυτά τα δύο εστιακά μήκη για καιρό, η χρήση μου ήταν περίπου 60% 17mm, 40% 25mm. Το θέμα είναι αν αξίζουν 400 ..

Απάντηση: Re: Φακοί για m4/3

ο 25αρης ειναι πραγματι ενας φακος που συγκεντρωνει πολλα θετικα σε ολα τα τεστ που εχω διαβασει και οι περισσοτεροι χρηστες που τον εχουν ειναι ευχαριστημενοι, (δεν τον ειχα ποτε γιατι ειμαι ευχαριστημενος απο τον Leica 25/1.4 που δεν τον αλλαζω με κανενα φακο), νομιζω οτι απο εκει πρεπει να ξεκινησεις , μτχ. θα βρεις με λιγο ψαξιμο, υπαρχει ηδη και προσφατη αγγελια με τιμη γυρω στα 300 ευρω σε αλλο φορουμ ,

για τον 17αρη υπαρχουν παραπονα οτι δεν εχει την οξυτητα των αλλων prime, παλι ομως ειναι σχετικο αυτο και για τους περισσοτερους αρκει αυτη που εχει, δεν υπαρχει και εναλακτικη σε αυτα τα mm, αν τον βρεις γυρω στα 300ευρω ομως θεωρω οτι ειναι καλη αγορα μιας και χρησιμοποιεις αρκετα αυτη την εστιακη,

κριμα που ο 20αρης σε προβληματιζει (οχι αδικα) με την εστιαση του (στην ΕΜ1 που τον εχω ειναι σχετικα πιο γρηγορος απο την ΕΡ3) , με τα 40mm ισως σου καλυπτε και τις δυο εστιακες , για αποδοση δεν το συζητω ειναι αστερι, ισως ετσι επερνες και ενα πιο ευρυγωνιο στα 14(28)mm, και εναν για πορτρετο 45(90)mm

Ο 25αρης στα 345 με το cashback νομίζω ότι αξίζει. Στην αγγελία ήταν ασημί, γι'αυτό δεν το σκέφτομαι. 17αρη δυστυχώς δεν μπορώ να βρω σε καλύτερη τιμή. Σε χαμηλότερη τιμή από τον 20αρη είναι ο νέος 25mm 1.7, με μειονέκτημα το μεγάλο του μέγεθος.

Τον 25άρη πρώτη φορά τον βλέπω τώρα.. Επιτέλους ένας νορμάλ σε νορμάλ τιμή.

Δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα, γι'αυτό δεν υπάρχει κάποιο review.
Το μειονέκτημα του είναι το μεγάλο μέγεθος για prime, είναι παρόμοιος με τον 25mm 1.4.