Φακοί για m4/3

Re: Απάντηση: Φακοί για m4/3

o 14 2.5 κάνει 4 κατοστάρικα?????
κουφάθηκα τώρα.
Τον είχα πάρει 170 ευρώ (ebay) και τον πούλησα 130...

Τρελές είναι οι επίσημες τιμές.
Τον 14/2.5 γύρω στο κατοστάρικο τον είχα πάρει εγώ, και τον 45/1.8 στα 130.
GM1+12-32 στα 300.

Τα μτχ ή και τα καινούρια από σπασμένα κιτ οφείλουν να αγοράζονται φτηνά. Η επίσημη τιμή του μεμονωμένου φακού είναι αδιάφορη.
Αν ο 12-32 μτχ μπορεί να βρεθεί στην ίδια χαμηλή τιμή με τον 14/2.5, κι εγώ θα πρότεινα τον 12-32.

Αν υπάρχει ήδη 14-42, θα πρότεινα συμπλήρωμα με γρήγορο σταθερό φακό για πιο ουσιαστική διαφορά στη φωτογράφιση.

Καλημέρα.

Αρχικά, ειλικρινά να ευχαριστήσω πολύ ΟΛΟΥΣ όσους ασχολήθηκαν να απαντήσουν στην ερώτηση για να με βοηθήσουν να επιλέξω φακό.

Αν και ακόμα βρίσκομαι σε σύγχυση σχετικά με την επιλογή μου, θα παραθέσω κάποια στοιχεία που μάλλον με βοηθούν να καταλήξω:

1) Είδα δείγματα Af του 20αρη σε χαμηλές συνθήκες φωτισμού στο youtube και πραγματικά απογοητεύτηκα. Πολύ αργό. Όπως και να έχει θα πρέπει να τον δοκιμάσω πάνω στη μηχανή μου.
2) Αν και εμένα με απασχολεί σπάνια, η γυναίκα μου τραβά αρκετά συχνά βίντεο πράγμα που κάνει τον 20αρη λόγω αργού και θορυβώδους AF απαγορευτικό. Βέβαια μπορώ να χρησιμοποιώ τον ήδη υπάρχων κιτ (αν υπάρχει ακόμα) για βίντεο και να πάω για τον prime. Θα δούμε...
3) Ήμουν στο χωριό Σαβ/κο και τράβηξα κάποια τοπία. Ε, όπως και να το κάνουμε θα ήθελα τα 2mm παραπάνω από τον κιτ, πόσο μάλλον από τα 20mm. Έτσι κι αλλιώς μετά βίας τραβάω πάνω από τα 20mm γενικά.

Από τη άλλη βέβαια το 1.7 είναι μεγάλη υπόθεση (το αντίστοιχο στους κιτ είναι γύρω στο 4.5;) και η οξύτητά του 20αρη είναι φοβερή.

Βασικά όπως καταλαβαίνετε δεν είναι καθόλου εύκολη περίπτωση και μολονότι βλέπω να τους παίρνω και τους 2, πολλά θα εξαρτηθούν από τη δοκιμή του 20αρη στην Olympus και το αν θα πουληθεί τελικά ο κιτ.

Όχι τίποτα άλλο, δεν βρίσκω και σπασμένα κιτ ή μεταχειρισμένα για να διευκολύνουν την απόφασή μου αλλά ούτε και από εξωτερικό μπορώ να πάρω τίποτα λόγω CC γμτ...

αν και φαντάζομαι ότι έχεις δει το κανάλι του thorpe:

12-32mm
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

20mm
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

βλέποντας τον 12-32 για άλλη μια φορά νομίζω ότι είναι εξαιρετική περίπτωση!

Ας μη ξεχνάμε και τις εξαιρετικές επιδόσεις των μ4/3 μηχανών σε υψηλά iso+τη σταθεροποίηση που προσφέρουν...

don't get me wrong, ο 20ρης είναι κατά 80% επάνω στην e-pl5 μου με το αργό του af και με όλες του τις παραξενιές... αλλά όταν βλέπω τις φωτό στον υπολογιστή...

Re: Απάντηση: Φακοί για m4/3

αν και φαντάζομαι ότι έχεις δει το κανάλι του thorpe:

....

Ας μη ξεχνάμε και τις εξαιρετικές επιδόσεις των μ4/3 μηχανών σε υψηλά iso+τη σταθεροποίηση που προσφέρουν...

don't get me wrong, ο 20ρης είναι κατά 80% επάνω στην e-pl5 μου με το αργό του af και με όλες του τις παραξενιές... αλλά όταν βλέπω τις φωτό στον υπολογιστή...

Τα έχω δει τα βιντεάκια του.
Όταν βλέπεις τις φωτογραφίες...τι;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Φακοί για m4/3

Τα έχω δει τα βιντεάκια του.
Όταν βλέπεις τις φωτογραφίες...τι;

είναι αλλού! όσες είναι σωστά εστιασμένες φυσικά! Είναι πολύ "κοφτερός" φακός και το 1.7 σου δίνει τρομερό ξεφοντάρισμα. Επίσης θα έλεγα ότι δεν είναι κακός στο πορτραίτο παρόλο που είναι 20mm.

για βίντεο τον ξεχνάς όμως, έτσι απλά. Αργό-θορυβώδες AF.

βοηθάω?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Φακοί για m4/3

είναι αλλού! όσες είναι σωστά εστιασμένες φυσικά!

Τα χουμε πει αυτά , για σχεδόν όλες ακαριαία εστιασμένες παίρνεις τον 17/1.8 , αλλά οξύτητα στο κέντρο μόνο , μετά πέφτει .

Να ρωτήσω μήπως ξέρει κάποιος πιο ψαγμένος, επειδή κοιτάω για τον 60άρη macro.. Ελλάδα στο skroutz είναι στα 500, amazon.co.uk βγαίνει ~475 νομίζω και από amazon.fr ~445. Παίζει να υπάρχει κάπου πιο χαμηλά ή το γαλλικό amazon είναι στο όριο;

Απάντηση: Re: Φακοί για m4/3

Να ρωτήσω μήπως ξέρει κάποιος πιο ψαγμένος, επειδή κοιτάω για τον 60άρη macro.. Ελλάδα στο skroutz είναι στα 500, amazon.co.uk βγαίνει ~475 νομίζω και από amazon.fr ~445. Παίζει να υπάρχει κάπου πιο χαμηλά ή το γαλλικό amazon είναι στο όριο;

Κάπου-κάπου βγαίνει και στο olympus market του ebay. Χθες δόθηκε ένας στα 388 ευρώ (αν θυμάμαι καλά).

Καλησπέρα, γνωρίζετε που μπορώ να νοικιάσω έναν 7-14 Panasonic ή Olympus; Αρχικά έψαξα στο rentphotovideo.gr αλλά δεν βρήκα κάτι. Υπάρχουν άλλα τέτοια site;
Το χρειάζομαι για το ΣΚ για να βγάλω φωτογραφίες σε ξενώνα ενός συγγενή μου.

δεν ξερω αν θα βρεις, αλλα αν δεν θα εχει κινιση στο καδρο μπορεις να κανεις την δουλεια σου με πανοραμα και τριποδο

Απάντηση: Re: Φακοί για m4/3

δεν εχω δει να νοικιαζεται καπου m43 εξοπλισμος, θα σου δανειζα ευχαριστως τον δικο μου αλλα την Κυριακή θα τον χρειαστω οπωσδήποτε μαζι μου.

Ευχαριστώ Κώστα. Δεν περίμενα ότι θα χρειαστώ ποτέ τόσο wide αλλα έκατσε περίπτωση.
Με βλέπω για την λύση του paulmarinis με τρίποδο και αρκετή ώρα σε stitching στο photoshop

επειδη το εχω κανει στο παρελθον, τραβα αρκετες φωτο....δηλαδη για ενα καδρο που θαθελες 4 φωτογραφιες τραβα 12-16....και οσο πιο wide ειναι ο φακος τοσο πιο πολυ θες το τριποδο....

Με τον 12-40 θα κάνω την δουλειά αυτή. Γιατί τόσες πολλές όμως; Τι πρόβλημα έχουν ας πούμε οι 4 και πρέπει να είναι 12+;

Μάλλον επειδή στους m4/3 φακούς το κεντρικό τμήμα είναι ουσιαστικά χωρίς παραμόρφωση (χωρίς την software διόρθωση που εφαρμόζεται υποχρεωτικά ) θα χρειαστείς πολλά μικρά κομμάτια να συρραψεις.
Νομίζω ...

εμενα το photoshop τις τεντονε στα ακρα πολυ αν ειχα λιγες φωτογραφιες.....κανε μια δοκιμη να δεις

Αν υπήρχε βραβείο πιο cute φακού, ο 60άρης θα το έπαιρνε άνετα.. Δεν τον περίμενα τόσο μικρό!

(ξέρω, η μηχανή θέλει καθάρισμα :p)

DSC_1418.jpg~original

Και μια selfie στην παραλία. Export από το RAW

P9170331.jpg~original