Φακοί για m4/3

Απάντηση: Re: Φακοί για m4/3

Απο OLYMPUS ο τελευταίος 14-42 ΕΖ , απο Panasonic o 12-32, ο 14-42 ΙΙ και ο παλιος 14-45 ειναι οι καλύτεροι (αναλογα την κοπια που θα πετυχεις) με τον τελευταιο να ειναι ο πιο αργος σε εστίαση και πιο θορυβώδης,

Αν θες να ξεκινάει απο 12mm πας στον 12-32 εκτος και αν θες να εχει δαχτυλιδι χειροκινητης εστιασης... Ειδαλως στον Πανυ 14-42ΙΙ που ειπε ο pepper, δεν εχει κυκλοφορηςει πολυ ο νεος Πανασονικ 12-60 και μεχρι στιγμης δεν εχει βγει σαν κιτ.

Γιάννη ο 12-32 είναι "αστέρι" στα 12-18, καλούτσικος στα 25, μέτριος από εκεί και πάνω. Αυτά και στις τρεις κόπιες που είχα/έχω...

Τον έχω τον 12-32 και δεν τον έχω δουλέψει ποτέ (τον είχα πάρει σε κιτ γιατί ήθελα το σώμα), με βάλατε σε πειρασμό να τον βγάλω από το κουτί και να τον δοκιμάσω. Μετά το Πάσχα θα έχω μια άποψη να εκφράσω, προς το παρόν ψηφίζω τον παλιό Πάνυ 14-45

Τον έχω τον 12-32 και δεν τον έχω δουλέψει ποτέ (τον είχα πάρει σε κιτ γιατί ήθελα το σώμα), με βάλατε σε πειρασμό να τον βγάλω από το κουτί και να τον δοκιμάσω. Μετά το Πάσχα θα έχω μια άποψη να εκφράσω, προς το παρόν ψηφίζω τον παλιό Πάνυ 14-45

κριμα που εχεις δωσει τον zuiko 12/2 (αν τον εχεις γραψε λαθος), θα ηθελα μια συγκριση στο σκοτεινο διαφραγμα του 12-32 ... εγω και με 12-40 που τον τεσταρα τα πηγε περιφημα στο 12-18mm...

Τον έδωσα όταν πήρα τον Πάνυ 7-14, που λόγω μεγαλύτερου εύρους χρήσης με εξυπηρετεί καλύτερα στα επαγγελματικά ταξιδιωτικά άρθρα που κάνω

Τον έδωσα όταν πήρα τον Πάνυ 7-14, που λόγω μεγαλύτερου εύρους χρήσης με εξυπηρετεί καλύτερα στα επαγγελματικά ταξιδιωτικά άρθρα που κάνω
δεν πειραζει θαταν και παραλογο να συναγωνιστει ενα ακριβο prime, τον Πανυ 14/2.5 τον ξεφτιλισε παντως και με τον 7-14 (τον δικο μου) ηταν μια η αλλη απο 12-14mm...

Ναι ρε φίλε, αλλά έναν υπερευρυγώνιο 7-14 τον παίρνεις για να τον δουλέψεις -κατά βάση- από 8 μέχρι 12mm

Ναι ρε φίλε, αλλά έναν υπερευρυγώνιο 7-14 τον παίρνεις για να τον δουλέψεις -κατά βάση- από 8 μέχρι 12mm

ουτε συζητηση δεν αντικαθιστα τον υπερευρυγωνιο 7-14mm αλλα και μονο οτι ειναι ισοδυναμος σε απόδοση αν οχι καλυτερος απο τον prime panacake 14mm/2.5 (και ελαχιστα πιο σκοτεινος και μεγαλος) λεει κάτι, αυτο που τονιζω ειναι οτι τον 12-32 τον προτιμω απο ολους τους αλλους κιτ γιατι ξεκινα απο 12mm και σε αυτη την εστιακη και εως και 18mm ειναι βελτιστοποιημενος (οχι σαν τον mzuiko 12-50 που στα 12mm υποφερει) και ετσι πολλες φορες δεν χρειαζεται να κουβαλω και αλλο ευρυγωνιο ειδικα με mikro σωμα Panasonic που τραβα και πανοραμικη αυτοματη ! :HTEHETH63:

εκφέροντας την ταπεινή μου γνώμη ο 12-32 ήταν μια έκπληξη για μένα. Δε ξεκολλάει από την e-pl5. Έχει εκθρονίσει τον 20ρη σε μεγάλο ποσοστό.
Θαυμάζω τα budget φακουδάκια της panasonic, πρόσφατα έχω παραλάβει τον 35-100 f4 και έχω μείνει...παγωτό με την ποιότητα των φωτογραφιών.
Σε συνδυασμό με τις αυξημένες δυνατότητες των m4/3 αισθητήρων σε υψηλά iso πλέον οι περισσότερες φωτογραφίες μου είναι πιο...usable από ποτέ!

Αυτός και ο 12-32 είναι ιδανικοί για σώματα GM1/5 - GF7. Πραγματικές μινιατούρες σε όλα τους, σε βάζουν σε πειρασμό

Απο οτι φαινεται η Panasonic θα τον δινει kit και με την GX80 τον 12-32mm

Re: Απάντηση: Re: Φακοί για m4/3

Κώστα εσύ είσαι ικανοποιημένος από αυτά τα δείγματα που βλέπεις; Εγώ όχι.... βλέπω μια λάσπη, δεν ξεχωρίζει ποτέ το θέμα από το φόντο. Ίσως κάποιες μηχανές 1 ίντσας δίνουν καλύτερα αποτελέσματα. Πάντως δεν συγκρίνεται αυτό που βλέπουμε, με τα αποτελέσματα από apsc, apsh και ff.

Και νομίζω ότι και η τεχνική του τύπου μάλλον δεν είναι η καλύτερη, ίσως είναι χειρότερη κι από τη δική μου.

Ψιλοάθλια είναι, θα συμφωνήσω με τον Βλάση - δεν νομίζω ότι εκφράζουν τις δυνατότητες του φακού. Έχω τραβήξει καλύτερες με τον παλιό 4/3 70-300, που δεν ήταν κι ότι καλύτερο αλλά για 180 μεταχειρισμένος... Εδώ μιλάμε για πολλά λεφτά!