συμφωνω κι εγω... αυτο κανω αλλωστε τωρα .
Στο παρελθον ειχα τους pany 12-35 kai 35-100... εξαιρετικοι φακοι , αλλα ακομα και το 2.8 , ειδικα σε m4/3 ειναι "λιγα" για βραδυ και καλο ξεφονταρισμα.
Eτσι αποφασισα αυτη τη φορα , να παρω τον πολυ καλο 14-140 ΜΚΙΙ για γενικης χρησης φακο και 3 prime.
το βαλε-βγαλε, σκοπευω να το "λυσω" (αν μπορεσω) με ενα δευτερο σωμα αργοτερα , ισως μια πανυ gx80 .
...το βαλε-βγαλε, σκοπευω να το "λυσω" (αν μπορεσω) με ενα δευτερο σωμα αργοτερα , ισως μια πανυ gx80 .
Σε γενικές γραμμές το 90% των φωτογραφιών μου τη μέρα είναι με τον 12-32.
Όταν πέσει το βράδυ ή σε εσωτερικό χώρο με χαμηλό φωτισμό αναλαμβάνει συνήθως ο 25/1.7 .
Ο 35-100 μπαίνει μόνο σε κάποιες λίγες ομολογουμένως καταστάσεις που χρειάζομαι τηλεφακό.
Γενικά δεν είμαι όλη την ώρα στο βάλε-βγάλε φακό.
Απλά έτυχε στις διακοπές να θέλω να μπω σε μνημεία π.χ εκκλησίες (που απαγορεύεται το φλας) και ενώ είχα πάνω τον 12-32, έβαζα για 10 λεπτά τον 25αρη και μετά ξανά τον 12-32 όταν έβγαινα έξω.
Γιατί κακά τα ψέματα ο νορμάλ φακός δεν είναι για τοπία-μνημεία που ακόμα και τα 12mm ζορίζονται να τα χωρέσουν όλα κάποιες φορές και θα μου άρεσε να κουβαλάω αν γίνεται 1 μόνο φακό κάνοντας τις απαραίτητες υποχωρήσεις βέβαια (zoom/ευκολία+όγκος vs φωτεινότερος+μικρό μέγεθος/αλλαγές φακών).
Γιαυτό σκέφτηκα ή να πάω σε καλύτερο zoom ή να πάρω πιο ευρυγώνιο prime.
Σε prime η ιδανική επιλογή νομίζω είναι ο 15/1.7 αλλά στις τιμές που παίζει δεν μπορώ να ανέβω οπότε η πιο λογική και οικονομική επιλογή για prime μάλλον είναι ο 20/1.7 δίνοντας ίσως τον 25/1.7 γιατί είναι αρκετά κοντά τα 2 εστιακά μήκη χωρίς βέβαια να είναι τα ίδια.

Screen Shot 2016-05-10 at 13.08.27 by John Spirou, on FlickrWe use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.