Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
Σας προσκαλούμε να γιορτάσουμε μαζί τα 20α γενέθλια του AVclub.
Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, από τις 18:00 θα πραγματοποιήσουμε το πάρτι των γενεθλίων του φόρουμ μας στο Peñarrubia Lounge.
Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.
συμφωνω κι εγω... αυτο κανω αλλωστε τωρα .
Στο παρελθον ειχα τους pany 12-35 kai 35-100... εξαιρετικοι φακοι , αλλα ακομα και το 2.8 , ειδικα σε m4/3 ειναι "λιγα" για βραδυ και καλο ξεφονταρισμα.
Eτσι αποφασισα αυτη τη φορα , να παρω τον πολυ καλο 14-140 ΜΚΙΙ για γενικης χρησης φακο και 3 prime.
το βαλε-βγαλε, σκοπευω να το "λυσω" (αν μπορεσω) με ενα δευτερο σωμα αργοτερα , ισως μια πανυ gx80 .
...το βαλε-βγαλε, σκοπευω να το "λυσω" (αν μπορεσω) με ενα δευτερο σωμα αργοτερα , ισως μια πανυ gx80 .
Σε γενικές γραμμές το 90% των φωτογραφιών μου τη μέρα είναι με τον 12-32.
Όταν πέσει το βράδυ ή σε εσωτερικό χώρο με χαμηλό φωτισμό αναλαμβάνει συνήθως ο 25/1.7 .
Ο 35-100 μπαίνει μόνο σε κάποιες λίγες ομολογουμένως καταστάσεις που χρειάζομαι τηλεφακό.
Γενικά δεν είμαι όλη την ώρα στο βάλε-βγάλε φακό.
Απλά έτυχε στις διακοπές να θέλω να μπω σε μνημεία π.χ εκκλησίες (που απαγορεύεται το φλας) και ενώ είχα πάνω τον 12-32, έβαζα για 10 λεπτά τον 25αρη και μετά ξανά τον 12-32 όταν έβγαινα έξω.
Γιατί κακά τα ψέματα ο νορμάλ φακός δεν είναι για τοπία-μνημεία που ακόμα και τα 12mm ζορίζονται να τα χωρέσουν όλα κάποιες φορές και θα μου άρεσε να κουβαλάω αν γίνεται 1 μόνο φακό κάνοντας τις απαραίτητες υποχωρήσεις βέβαια (zoom/ευκολία+όγκος vs φωτεινότερος+μικρό μέγεθος/αλλαγές φακών).
Γιαυτό σκέφτηκα ή να πάω σε καλύτερο zoom ή να πάρω πιο ευρυγώνιο prime.
Σε prime η ιδανική επιλογή νομίζω είναι ο 15/1.7 αλλά στις τιμές που παίζει δεν μπορώ να ανέβω οπότε η πιο λογική και οικονομική επιλογή για prime μάλλον είναι ο 20/1.7 δίνοντας ίσως τον 25/1.7 γιατί είναι αρκετά κοντά τα 2 εστιακά μήκη χωρίς βέβαια να είναι τα ίδια.

Screen Shot 2016-05-10 at 13.08.27 by John Spirou, on FlickrWe use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.