Φακοί για m4/3

Re: Απάντηση: Re: Φακοί για m4/3

...Δημήτρη με γειά το νέο απόκτημα, περιμένω εντυπώσεις, ελπίζω να μείνεις ευχαριστημένος...

Ευχαριστώ, είμαι σχετικά εύκολος πελάτης - ειδικά όταν πληρώνω λίγα! Κατά τα λοιπά λέω να πάρω ένα "ιμιτασιόν" http://www.ebay.com/itm/JJC-Lens-hood-for-OLYMPUS-M-ZUIKO-DIGITAL-ED-40-150mm-1-4-0-5-6-R-LH-61D-BLACK/400677836688?_trksid=p2047675.c100009.m1982&_trkparms=aid%3D777000%26algo%3DABA.MBE%26ao%3D1%26asc%3D36795%26meid%3D9d98f372098e40c3905f40447f3b10d7%26pid%3D100009%26rk%3D1%26rkt%3D1%26mehot%3Dag%26sd%3D231611749867 σκιάδιο, ή να κάνω και το κόλπο με τα δυο δαχτυλίδια 58->52->58 για κάποια προστασία και αποφυγή βάλε - βγάλε. Αν έχεις κάποιο link γι αυτό που πήρες, βάλτο εδώ να ρίξω μια ματιά.

epl-5, o 25 εχει και το cashback, η αγορά θα γίνει με πιστωτική και άτοκες δόσεις, βγαίνει περίπου 360

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Φακοί για m4/3

. Αν έχεις κάποιο link γι αυτό που πήρες, βάλτο εδώ να ρίξω μια ματιά.
http://www.ebay.com/itm/JJC-LS-58-B...969880?hash=item5b1ba740d8:g:zoEAAOSw9mFWMRvz

αυτο που εχεις βρει ειναι σε μηκος οσο ο φακος :smash: ειναι απομιμηση αυτου που ειχε ο 70-300 που ειχες , το δικο μου ειναι πολυ πιο μαζεμενο και με το ανταπτορακι μπαινει και αναποδα ως βαυονετ

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

epl-5, o 25 εχει και το cashback, η αγορά θα γίνει με πιστωτική και άτοκες δόσεις, βγαίνει περίπου 360
η τιμη του εχει πιεστει και τον βρισκεις φθηνοτερα στα μτχ. με εγγυηση , ο λογος ειναι ότι πλεον υπαρχει με κατω απο 200ευρω και η επιλογη του Lumix 25/1.7 που ειναι πολυ κοντα σε αποδοση. Αλλά θα σου προτεινα ως καλυτερη επιλογη αν δεν θες να παρεις και αλλον πιο ευρυγωνιο μετα τον Lumix 20/1.7 ειναι πιο ευρυγωνιος κοντα στα 35mm για δρομο, κοντα στα 50mm για νορμαλ, πολυ οξυς, ο πιο μικρος φακος που μπορει να βαλεις στην EPL5 (και ο Lumix 14/2.5), μοναδικο του μειονεκτημα η αργη εστιαση ... και με ενα 45/1.8 για πορτρετο εισαι κομπλε

Μάλλον θα αφήσω το 45/1.8 για μετά. Όποτε έχουμε olympus 25mm, lumix 25, lumix 20. Tο "κακό" είναι ότι η αγορά θα γίνει με πιστωτική οπότε η αγορά μτχ βγαίνει εκτός.

Με μια γρήγορη ματια ο ολυμπους με το cashback βγαινει περίπου 360, ο lumix 20 στα 325, και ο 25 στα 187, αρκετά πιο φτηνός ο 25αρης της πανασονικ

παίρνω τον 25αρη της πανασονικ και γλυτώνω "γκρίνια" της συζύγου.

Re: Απάντηση: Φακοί για m4/3

Υπάρχει φακός m43 κάτω από 40mm που να έχει και stabilization;
...Ναί, ο 30άρης macro f/2.8 Lumix, πολύ καλός με ελάχιστη εστίαση στα 10 εκ. περίπου. Τιμή γύρω στα 300Ε. Χωρίς παρασολέϊγ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Φακοί για m4/3

...Ναί, ο 30άρης macro f/2.8 Lumix, πολύ καλός με ελάχιστη εστίαση στα 10 εκ. περίπου. Τιμή γύρω στα 300Ε. Χωρίς παρασολέϊγ.

300 με F2.8 πιστεύω ότι δεν είναι και λίγα για υποτιθέμενο prime φακό όμως...

Κάτι σε πιο ευρύ δεν υπάρχει;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Φακοί για m4/3

300 με F2.8 πιστεύω ότι δεν είναι και λίγα για υποτιθέμενο prime φακό όμως...

Κάτι σε πιο ευρύ δεν υπάρχει;

Απ' ότι φαίνεται η Πανασόνικ έχει σαν ελάχιστο όριο τα 30χλστ εστιακή γιά να θεωρήσει ότι χρειάζεται σταθεροποίηση! Από 'κεί και κάτω δεν βάζει σταθεροποίηση στούς φακούς. Αυτός είναι ο λόγος που ο μόνος φακός ζούμ χωρίς σταθεροποίηση είναι ο 7-14 χλστ.

Αν δεν ψαχνεις αποκλειστικά για prime ο 12-32 lumix ειναι sharp στο wide σαν prime κ εχει σταθεροποίηση. Απλα ειναι 1-2 στοπ πιο σκοτεινός...

διευκρίνησε μας αν η αναφορά σου στα 40mm αφορα την native εστιακη στο m43, οπως σου ειπαν τα παιδια ελαχιστοι prime εχουν σταθεροποιηση και αυτο γιατι η OLYMPUS εχει σταθεροποιηση σε ολα της τα σωματα και η Panasonic αρχιζει να βαζει στα ακριβα της (Gx7,8) και σιγα σιγα πλεον και στα φθηνα της σωματα οπως η GX80, αν σε ενδιεφερε η σταθεροποιηση επρεπε να διαβασεις προσεκτικά αυτα που σου έγραψα για τις διαφορες μεταξυ G7 και GX80 (οχι της ακριβης GX8) στο νημα σύγκρισης με την 6300 που κοίταζες αρχικα.

ο 12-32 που σου προτάθηκε ειναι πολυ καλος για κιτ αλλα στερείται δαχτυλιδιού χειροκινητης εστιασης , οποτε αν σου κρεμάσει σε νυχτερινα θαχεις θεμα να εστιασεις (υπαρχει ενα συρόμενο πληκτρο αφης στην οθονη των Panasonic αλλα βραδυ αντε δουλευτο)

διευκρίνησε μας αν η αναφορά σου στα 40mm αφορα την native εστιακη στο m43, οπως σου ειπαν τα παιδια ελαχιστοι prime εχουν σταθεροποιηση και αυτο γιατι η OLYMPUS εχει σταθεροποιηση σε ολα της τα σωματα και η Panasonic αρχιζει να βαζει στα ακριβα της (Gx7,8) και σιγα σιγα πλεον και στα φθηνα της σωματα οπως η GX80, αν σε ενδιεφερε η σταθεροποιηση επρεπε να διαβασεις προσεκτικά αυτα που σου έγραψα για τις διαφορες μεταξυ G7 και GX80 (οχι της ακριβης GX8) στο νημα σύγκρισης με την 6300 που κοίταζες αρχικα.

ο 12-32 που σου προτάθηκε ειναι πολυ καλος για κιτ αλλα στερείται δαχτυλιδιού χειροκινητης εστιασης , οποτε αν σου κρεμάσει σε νυχτερινα θαχεις θεμα να εστιασεις (υπαρχει ενα συρόμενο πληκτρο αφης στην οθονη των Panasonic αλλα βραδυ αντε δουλευτο)
Κωστα τα διαβασα αυτα που μου εγραψες. Η δε GX80 δεν εχει υποδοχη για μικροφωνο, βασικοτατο για εμενα και η δε GX8 δεν μου αρεσε καθολου σαν καλουπι!!
Η αληθεια ειναι οτι αν δεν μου καθοταν οπως μου εκατσε η αγορα θα πξγαινα προς Sony RX10ii. Αλλα και παλι δεν το μετανιωνω γιατι δεν εχω προβλημα να δουλευω με τριποδα τις περισσοτερες φορες. Γιατι για το βιντεο ειναι που θελω την σταθεροποιηση. Θα το βολεψουμε το θεμα με τον εναν ή τον αλλο τροπο. Τωρα που μπηκαμε στο χορο θα χορεψουμε

Τωρα οσον αφορα τον 12-32 νομιζω οτι με τον 14-42 που φοράει η G7 θα ειμαι καλυμμενος. Θελω κατι πιο γρηγορο και μαλλον με την αγορα του speed booster αφου η Panasonic δεν βγαζει φακο σε αυτα τα mm prime που να εχει και σταθεροποιηση, θα παω σε κατι αλλο που με τον ανταπτορα θα μου δωσει ακομα πιο πολυ φως κι ευρος στο φακο

Στάλθηκε από το LG-H815 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Οκ προτεραιότητες ειναι αυτες , εγω θα προτιμούσα την σταθεροποιηση και ενα εξωτερικο μικρόφωνο σε συγχρονισμό μετα παρα να κουβαλώ τριποδι παντου, φυσικα η G7 ειναι πιο βιντεοκάμερα αφου εχει profile, φουλ σπαστη οθονη και λιγο μεγαλυτερο σκοπευτρο σε διασταση 3:2 οχι 16:9 και φυσικα και πολυ καλυτερο γκριπ κατι πολυ σημαντικο ομως αν την κρατας στο χέρι και όχι σε τρίποδο ...:idea:

επειδή εχουν περάσει και οι δύο απο τα χέρια μου η G7 σε θέμα grip είναι ΤΕΛΕΙΑ!

Να ρωτήσω κάτι για την εγγύηση που με απασχολεί μιας και μόλις πήρα τον 12-40 PRO, τον πήρα από ιδιώτη και έχει υπόλοιπο εγγύησης 18 μήνες ακόμα είναι δηλωμένος στο site της Olympus κανονικά εγώ τώρα από την μεριά μου τι πρέπει να κάνω για να είμαι καλυμμένος με την εγγύηση;

Απάντηση: Re: Φακοί για m4/3

http://www.purnimadigital.com/objec...us/olympus-m-zuiko-digital-25mm-1-8-noir.html

αν πάρω τον φακό απο εδώ, μπορώ να ζητήσω το cashbacl?....αν ναι δεν είναι καλή τιμή?

Οχι βεβαια ειναι παραεισαγωγη...

Αλλωστε αν κανεις αγορά απο κατάστημα εξωτερικου που δεν κανει παραεισαγωγη πρεπει ναχεις λογαριασμο τραπεζης σε εκεινη την χωρα, το ειπε ηδη ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ (cacau) και πιο πριν με τον 75-300ΙΙ , η μονη περιπτωση να εκμεταλλευτείς καλη τιμη εξωτερικου και ταυτοχρονα cashback ειναι να εφαρμόζει απευθειας το cashback το κατάστημα με κάποιου είδους συμφωνία (στο παρελθον ειχε γινει απο ΑΜΑΖΟΝ)

Να ρωτήσω κάτι για την εγγύηση που με απασχολεί μιας και μόλις πήρα τον 12-40 PRO, τον πήρα από ιδιώτη και έχει υπόλοιπο εγγύησης 18 μήνες ακόμα είναι δηλωμένος στο site της Olympus κανονικά εγώ τώρα από την μεριά μου τι πρέπει να κάνω για να είμαι καλυμμένος με την εγγύηση;

Τιποτε δεν μπορεις ή χρειαζεται να κανεις, μόνο να εχεις αντίγραφο της εγγυησης - απόδειξης (είναι απαραιτητη) που να φαινεται το προιον.