Φακοί για m4/3

Re: Απάντηση: Re: Φακοί για m4/3

Τιποτε δεν μπορεις ή χρειαζεται να κανεις, μόνο να εχεις αντίγραφο της εγγυησης - απόδειξης (είναι απαραιτητη) που να φαινεται το προιον.

Οκ ευχαριστώ, σε αναμονή τώρα της παραλαβής.

Λοιπόν μαζεύτηκε σχεδόν ο κουμπαράς, πάω για τον Panasonic 12-35 2.8
Αρχιζω το ψάξιμο απο σήμερα.

Τον έχει εδώ κανείς να μας πεί εντυπώσεις;

Ελπίζω να μην ειναι τόσο μεγάλος στην GX80!

Ο φακός είναι αστέρι, τον είχα και τον έδωσα απλά και μόνο γιατί προτιμώ για "καλούς" φακούς τους prime, λόγω φωτεινότητας και όγκου - βάρους. Αν όμως βολεύεσαι καλύτερα με zoom τότε αυτός είναι ο φακός σου! Από βάρος - όγκο είναι σαφώς μικρότερος από τον σχεδόν αντίστοιχο oly και παίρνει μικρότερα φίλτρα - επιπλέον έχει και σταθεροποίηση (καλή και με διακόπτη on-off).

Τον είχα δουλέψει και εγώ λίγο τον 12-35, πράγματι πολύ καλός φακός, το μόνο που δεν μου άρεσε και για αυτό το λόγο δεν τον κοίταξα σοβαρά για αγορά είναι το εύρος του καθώς τα 70mm που φτάνει είναι πολύ περιοριστικά...για μένα τουλάχιστον....πάντως θα μείνεις πολύ ευχαριστημένος αν σε καλλύπτει το εύρος...

Υ.Γ. Είχα δει μια αγγελία πριν 2-3 μήνες για έναν σχεδόν καινούριο που από όσο θυμάμαι που είχα μιλήσει στο παιδί τον άφηνε 500 ευρώ....

που ήταν η αγγελία mr. karamela? αν μπορείς να θυμηθείς θα σου είμαι υπόχρεος.

Μια βοήθεια βρε παιδιά :damnyou:

Έχω μια παλιά Canon EOS 400D. Εάν πάρω ένα φακό όπως για παράδειγμα τον Canon 50mm F1.8 II θα μου δώσει καλές φωτογραφίες κυρίως για τα παιδιά ή να πάρω έναν αντίστοιχο για την Panasonic G7 που αγόρασα; Θα δω διαφορά στη μία ή στην άλλη περίπτωση; Απλά και μόνο από θέμα τιμής το σκέφτομαι και για να μην αχρηστεύσω τελείως την 400D, εάν μπορεί ακόμα να κάνει δουλίτσα :ears:

Ελπίζω να μην είμαι πολύ off topic :grinning-smiley-043

Εάν είμαι, ας μεταφέρει ένας διαχειριστής το μήνυμά μου εκεί που ταιριάζει καλύτερα :builder:

επειδη τον θελει φανταζομαι για πορτραιτα το ειπα... εκει δε μετραει και πολυ η οξυτηα ειδικα στα ακρα.

Τον ειχα τον φακο στις canon 500-550D και γι αυτη τη δουλεια ηταν μια χαρα.

Λοιπόν μαζεύτηκε σχεδόν ο κουμπαράς, πάω για τον Panasonic 12-35 2.8
Αρχιζω το ψάξιμο απο σήμερα.

Τον έχει εδώ κανείς να μας πεί εντυπώσεις;

Ελπίζω να μην ειναι τόσο μεγάλος στην GX80!

Παρα πολυ καλος φακος !
Τον ειχα δουλεψει και ημουν αρκετα ευχαρσιτημενος απο τη ποιοτητα εικονας.

Τα μονα αρνητικα που μπορω να του προσαψη ειναι το μικρο flickering στο βιντεο οταν κανεις ζοομ.
Eπισης καποια μικρα jitter που νομιζω διορθωθηκαν με το τελευταιο update.

Σήμερα παρέλαβα και εγώ τον 12-40 Pro, τελικά ενώ φαίνεται γομάρι σε σχέση με τους υπόλοιπους μ4/3 φακούς το μέγεθος είναι το ιδανικό που χρειάζεται το χέρι μου για τον "χουφτώσει" ναι μεν θα ήθελε ένα τικ μεγαλύτερη μηχανή αλλά ακόμα και έτσι δεν κουράζει τελικά, δεν ξέρω εάν μετά από παρατεταμένη χρήση κουράζει αλλά τα 10 λεπτάκια που τον κρατούσα δεν με ενοχλούσαν καθόλου. Δυνατό σημείο το δαχτυλίδι της εστίασης και η δυνατότητα εμπλοκής και απεμπλοκής του manual. Έκπληξη μου έκανε και η δυνατότητα της τόσο κοντινής απόστασης εστίασης δεν είναι μάκρο βέβαια αλλά πλέον δεν χρειάζομαι να βάζω-βγάζω extension tube για ένα close-up της προκοπής.

Παρελήφθη σήμερα ο m.zuiko 75-300/f4,8-6,7mkII. Τον είχα φορέσει για 5-6 κλικ στην OMD-EM5 πριν ένα χρόνο περίπου, αλλά ήμασταν σε εσωτερικό χώρο και δεν... Να δούμε τώρα τι ψάρια πιάνει πάνω στην GX7. Από αίσθηση τα γνωστά των φθηνών φακών της oly, πλαστικό σώμα που δείχνει ποιοτικά αρκετά καλό, μεταλλική μοντούρα και δαχτυλίδια που δουλεύουν ομαλά αλλά λίγο "ξερά". Ως συνήθως το εντυπωσιακό είναι το μέγεθος - βάρος ειδικά συγκρίνοντάς το με το "κανόνι" 4/3 70-300/f4-6,7 που είχα παλιότερα. Άρχισα τα πρώτα τεστ και θα τα πούμε μόλις έχω τα πρώτα αποτελέσματα...

Καλορίζικος φίλε, το μέγεθός του είναι οντως δελεαστικό, περιμένουμε δείγματα γραφής :music-smiley-005:

Ευχαριστώ Νίκο, από μια πολύ γρήγορη πρώτη δοκιμή (στο χέρι), τα δείγματα λένε περίπου ότι ανέφερε ο Κώστας σε προηγούμενο post: πολύ καλός έως τα 200-220, από εκεί και πάνω αρχίζει σταδιακή πτώση απόδοσης - αλλά μπορεί να είναι και "κούνημα", όταν στήσω τρίποδο θα πω με σιγουριά. Το "περίπου" έχει να κάνει ότι αυτά που είδα είναι με διάφραγμα τέρμα ανοιχτό! Εντάξει 4,8-6,7... :p

μη ξεχνας οτι μιλαμε για 600mm , αρα καλο ειναι να δοκιμασεις πρωτα με τριποδο για να βγαλεις οριστικο συμπερασμα.

Εχουν ειπωθει τα ιδια για τον panasonic 100-300 και αλλαξα γνωμη οταν ειδα δειγματα στα 300μμ με τριποδι!