Εχω εδώ και μερικές μέρες στην κατοχή μου τον φακό Panasonic 12-60 μαζί με την Panasonic G6...ακόμα δεν έχω ολοκληρωμένη άποψη για τον φακό καθώς δεν έχω προλάβει να τον δοκιμάσω εκτενώς...σε πρώτη ματιά δείχνει στιβαρή κατασκευή (καλύτερη από τον 12-32), ωραίο κράτημα, ροδέλες που γυρίζουν απαλά, εστίαση σαφώς σφαίρα και κυρίως το βράδυ δεν ψαρεύει τόσο όσο 12-32. Καθυστερεί λίγο άλλα δεν έχει τα θέματα του 12-32 που μπορεί να σε κρεμάσει εντελώς. Από ποιότητα εικόνας φαίνεται μια χαρά, τολμώ να πω στα ίδια επίπεδα με τον 12-32 στο ευρυγώνιο άλλα σαφώς καλύτερη από τον 12-32 όσο ζουμάρεις..όταν βρω χρόνο θα κάνω ποιο αναλυτικές δοκιμές και θα ανεβάσω κάποια δείγματα...η πρώτη εντύπωση είναι πάντως θετική..
Υ.Γ. Παρόλο που είναι ελαφρύς στην em10II χρειάζεσαι πλέον το grip, γέρνει μπροστά η μηχανή με τον 12-60
Υ.Γ. 2 λόγια για την Pansonic G6: παρόλο που είναι μηχανή 3,5 ετών στέκεται θαυμάσια ακόμα και σήμερα....σφαίρα AF, ωραίο grip, πολύ καλή εργονομία, καλό σκόπευτρο, πολύ καλή σπαστή οθόνη Touch, εξαιρετικό exposure και white ballance...και γεμάτη ευκολίες (HDR, Panorama, φιλτράκια, Time Lapse, Stop Motion), εξαιρετικό βίντεο και τέλος πάρα πολύ καλά μενού, μέσα σε μισή ώρα έχεις μάθει σχεδόν τα πάντα.... Ακόμα και το jpeg της απέχει μεν από της Olympus άλλα δεν είναι καθόλου κακό...