Φακοί για m4/3

Συμφωνώ μαζί σου, απλά πιστεύω ότι το θέμα με τον 25mmf1,2 δεν είναι το ρηχό βάθος πεδίου άλλα η οπτική απόδοση του φακού που από ότι φαίνεται είναι τρομερή...τουλάχιστον αυτό ελπίζουμε με την τιμή που κάνει!!! Σε κάθε περίπτωση είναι φακός για ιδιαίτερα κοινά και για βαθιά πορτοφόλια...

ναι τα δειγματα ειναι πολυ καλα, ειδα και του wong...

https://robinwong.blogspot.gr/2016/09/olympus-mzuiko-25mm-f12-pro-lens-review.html

Απάντηση: Re: Φακοί για m4/3

Δείτε εδώ πολύ ωραία δείγματα από 25mm f1.2 και 12-100mm f4 PRO από φωτογράφιση στην Κούβα.

Το ποσταρα λιγο πιο πριν ... Παύλο αυτο αναφερει ακριβως και ο τύπος στο review αυτο : I’ve chased the ‛Bokeh Dragon’ for many years, long before I used Leica glass.... και καταλήγει με : Its so good, I’m selling my Leica SL and all of my Leica lenses the second I can get one of these 25mm’s to keep!"...

Δεν λενε παντα οι αριθμοί την αληθεια, το μποκε του φακού το έχουμε πει πολλες φορες δεν εχει σχεση με το ρηχο βαθος πεδίου και είναι αυτο που πολλες φορες δίνει την 3D αίσθηση σε μια φωτό, η εξαιρετική οπτική αποδοση ενός φακού ειναι ενας συνδιασμός πολλων παραγόντων (οξυτητας, μικροκοντραστ, απουσίας CA fritzing με ανοιχτο διαφραγμα, απουσία flare, απουσία έντονου coma σε φωτεινές πηγες,, σωστή αποδοση χρωμάτων κ.α.) και εδώ δείχνει να έχει πέσει δουλειά απο την OLYMPUS ...

τα αρχεια που ειδα απο τον 25/1.2 μου θυμίζουν έντονα το αρχειο που βλεπω στους SHG φακούς μου (14-35/2, 150/2), μακαρι κάποτε να εγκαταλείψει η Ολυ το m43 και πεσει η τιμή του για να αξιωθώ να τον πάρω....:smash: Μεχρι τότε θα βουλευτώ με τους δυο φτωχούς 25αρηδες πού εχω ...

Apo την συνέντευξη στελέχους της Ολυ ο σχολιασμός για τον 25/1.2 :

When we have developed this lens, the top priority is image quality. Not just high resolution but also quality of the bokeh. So the design is not just focused on the in-focus sharpness but the gradual transition to out-of-focus areas, giving a new way of expressions for the photographer.
Περισσότερα http://www.amateurphotographer.co.u...uya-kataoka-olympus-95731#CH2FUoGCJhuptb8D.99

ο 12-100 θα δωσει με update firmware συνολικά 6.5 stop IS και στις παλιότερες μηχανές (δεν ξερουμε ακόμη ποιές είναι στη λίστα).

ξυραφι ο 25/1.2!!!

μιας και ειμαι καινουργιος στο micro 4/3,κατι διαβασα πιο πανω οτι οι φακοι π.χ. της panasonic δεν λειτουργουν κανονικα και σε olympus ή και το αντιθετο?ταχυτητα εστιασης?ποιοτητα εικονας?

κανονικα λειτουργούν, σε καποια παλια μοντελα μηχανων Ολυμπους δεν γινονται διορθωσεις CA των φακων της Πανασονικ, επίσης η νεα συνδιαστική χρήση της σταθεροποιησης φακου και μηχανής της καθε εταιρίας (sync IS, Dual IS) δεν δουλευει οταν μιξαρεις σωμα φακο αλλά δουλευει ειτε του φακου ειτε του σωματος , οποια προτιμας.

Re: Απάντηση: Re: Φακοί για m4/3

Το ποσταρα λιγο πιο πριν ... Παύλο αυτο αναφερει ακριβως και ο τύπος στο review αυτο : I’ve chased the ‛Bokeh Dragon’ for many years, long before I used Leica glass.... και καταλήγει με : Its so good, I’m selling my Leica SL and all of my Leica lenses the second I can get one of these 25mm’s to keep!"...

Δεν λενε παντα οι αριθμοί την αληθεια, το μποκε του φακού το έχουμε πει πολλες φορες δεν εχει σχεση με το ρηχο βαθος πεδίου και είναι αυτο που πολλες φορες δίνει την 3D αίσθηση σε μια φωτό, η εξαιρετική οπτική αποδοση ενός φακού ειναι ενας συνδιασμός πολλων παραγόντων (οξυτητας, μικροκοντραστ, απουσίας CA fritzing με ανοιχτο διαφραγμα, απουσία flare, απουσία έντονου coma σε φωτεινές πηγες,, σωστή αποδοση χρωμάτων κ.α.) και εδώ δείχνει να έχει πέσει δουλειά απο την OLYMPUS ...

τα αρχεια που ειδα απο τον 25/1.2 μου θυμίζουν έντονα το αρχειο που βλεπω στους SHG φακούς μου (14-35/2, 150/2), μακαρι κάποτε να εγκαταλείψει η Ολυ το m43 και πεσει η τιμή του για να αξιωθώ να τον πάρω....:smash: Μεχρι τότε θα βουλευτώ με τους δυο φτωχούς 25αρηδες πού εχω ...

Καλα και εγω νομιζω οτι το bokeh ειναι περισοτερο για τους αρχαριους, και τα αλλα που λεει τι θα πουλισει και τι θα αγωρασει δεν τα πιστευω πολυ:)
καλος φακος πρεπει να ειναι , αλλα στα 1300 ευρω μπορουσαν να τον κανουν και φ1:)
και εγω ειχα τον 50/2 για τα 4/3, και ηταν ο μονος φακος που οταν εβλεπα την φωτογραφια απο αυτον, αμεσως το καταλαβαινα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

ξυραφι ο 25/1.2!!!

μιας και ειμαι καινουργιος στο micro 4/3,κατι διαβασα πιο πανω οτι οι φακοι π.χ. της panasonic δεν λειτουργουν κανονικα και σε olympus ή και το αντιθετο?ταχυτητα εστιασης?ποιοτητα εικονας?

οπως ειπα και στο αλλο thread εχω τον πανασονικ 14μμ και 25μμ και ολυμπους 45μμ και τους δουλευα στην gx1 της πανασονικ και ομ5μκ1 της ολυμπους , και δουλευανε χωρις καπιο προβλημα και στα 2 σωματα.
εχω και τον σιγμα 105/2.8 και ολυμπους 11-22/2,8-3,5 για τα απλα 4/3, και αυτοι δεν ειχαν καπιο προβλημα με την εικονα και στα 2 σωματα, απλα η εστιαση ηταν πολυ αργη

Εχω εδώ και μερικές μέρες στην κατοχή μου τον φακό Panasonic 12-60 μαζί με την Panasonic G6...ακόμα δεν έχω ολοκληρωμένη άποψη για τον φακό καθώς δεν έχω προλάβει να τον δοκιμάσω εκτενώς...σε πρώτη ματιά δείχνει στιβαρή κατασκευή (καλύτερη από τον 12-32), ωραίο κράτημα, ροδέλες που γυρίζουν απαλά, εστίαση σαφώς σφαίρα και κυρίως το βράδυ δεν ψαρεύει τόσο όσο 12-32. Καθυστερεί λίγο άλλα δεν έχει τα θέματα του 12-32 που μπορεί να σε κρεμάσει εντελώς. Από ποιότητα εικόνας φαίνεται μια χαρά, τολμώ να πω στα ίδια επίπεδα με τον 12-32 στο ευρυγώνιο άλλα σαφώς καλύτερη από τον 12-32 όσο ζουμάρεις..όταν βρω χρόνο θα κάνω ποιο αναλυτικές δοκιμές και θα ανεβάσω κάποια δείγματα...η πρώτη εντύπωση είναι πάντως θετική..

Υ.Γ. Παρόλο που είναι ελαφρύς στην em10II χρειάζεσαι πλέον το grip, γέρνει μπροστά η μηχανή με τον 12-60
Υ.Γ. 2 λόγια για την Pansonic G6: παρόλο που είναι μηχανή 3,5 ετών στέκεται θαυμάσια ακόμα και σήμερα....σφαίρα AF, ωραίο grip, πολύ καλή εργονομία, καλό σκόπευτρο, πολύ καλή σπαστή οθόνη Touch, εξαιρετικό exposure και white ballance...και γεμάτη ευκολίες (HDR, Panorama, φιλτράκια, Time Lapse, Stop Motion), εξαιρετικό βίντεο και τέλος πάρα πολύ καλά μενού, μέσα σε μισή ώρα έχεις μάθει σχεδόν τα πάντα.... Ακόμα και το jpeg της απέχει μεν από της Olympus άλλα δεν είναι καθόλου κακό...

Attachments

• IMG_20160921_125258.jpg
    IMG_20160921_125258.jpg
    67.8 KB · Views: 125
Θα γίνω βαρετός, πολύ ενδιαφέρων φακός - θα ψάξω να τον βρω και να τον χαζέψω από κοντά...

Εχω εδώ και μερικές μέρες στην κατοχή μου τον φακό Panasonic 12-60 μαζί με την Panasonic G6...ακόμα δεν έχω ολοκληρωμένη άποψη για τον φακό καθώς δεν έχω προλάβει να τον δοκιμάσω εκτενώς...σε πρώτη ματιά δείχνει στιβαρή κατασκευή (καλύτερη από τον 12-32), ωραίο κράτημα, ροδέλες που γυρίζουν απαλά, εστίαση σαφώς σφαίρα και κυρίως το βράδυ δεν ψαρεύει τόσο όσο 12-32. Καθυστερεί λίγο άλλα δεν έχει τα θέματα του 12-32 που μπορεί να σε κρεμάσει εντελώς. Από ποιότητα εικόνας φαίνεται μια χαρά, τολμώ να πω στα ίδια επίπεδα με τον 12-32 στο ευρυγώνιο άλλα σαφώς καλύτερη από τον 12-32 όσο ζουμάρεις..όταν βρω χρόνο θα κάνω ποιο αναλυτικές δοκιμές και θα ανεβάσω κάποια δείγματα...η πρώτη εντύπωση είναι πάντως θετική..

Υ.Γ. Παρόλο που είναι ελαφρύς στην em10II χρειάζεσαι πλέον το grip, γέρνει μπροστά η μηχανή με τον 12-60
Υ.Γ. 2 λόγια για την Pansonic G6: παρόλο που είναι μηχανή 3,5 ετών στέκεται θαυμάσια ακόμα και σήμερα....σφαίρα AF, ωραίο grip, πολύ καλή εργονομία, καλό σκόπευτρο, πολύ καλή σπαστή οθόνη Touch, εξαιρετικό exposure και white ballance...και γεμάτη ευκολίες (HDR, Panorama, φιλτράκια, Time Lapse, Stop Motion), εξαιρετικό βίντεο και τέλος πάρα πολύ καλά μενού, μέσα σε μισή ώρα έχεις μάθει σχεδόν τα πάντα.... Ακόμα και το jpeg της απέχει μεν από της Olympus άλλα δεν είναι καθόλου κακό...

Την G6 την πήρες τώρα ; Καινούργια ή μτχ;

Re: Απάντηση: Φακοί για m4/3

Την G6 την πήρες τώρα ; Καινούργια ή μτχ;

Καινούρια μαζί με τον 12-60 στα 500 ευρώ μετρητά από εδώ Ελλάδα με απόδειξη...αν δεις πόσο κάνει ο φακός μόνος του μου βγήκε σχεδόν τσάμπα η G6...για βοηθητική μηχανή, για να μην αλλάζω συνεχώς φακούς ή για Backup είναι super!!!
Υποπτεύομαι ότι έχουν απόθεμα αρκετές G6 και από να τις πετάξουν ή τις διαλύσουν τις βάζουν με τον 12-60 που τον θέλουν αρκετοί και δημιουργούν έτσι ένα ωραίο, ελκυστικό και φτηνό κιτ πακέτο...πάντως με έχει εντυπωσιάσει η G6....πολύ καλή, θα μπορούσε άνετα να σταθεί και σήμερα σας βασική μηχανή κάποιου....

Re: Απάντηση: Φακοί για m4/3

500 ευρώ για έναν φακό που ψιλοήθελες και ένα σώμα που δεν είχες σκοπό να πάρεις όμως.
500 ευρώ πιο μακριά από τον φακό που ονειρευόσουν να πάρεις, τον 12-100/4.
Το λέω με τη λογική "η φτήνεια τρώει τον παρά" και ότι τελικά άλλο προϊόν πραγματικά θέλουμε και με άλλο καταλήγουμε.

Εκτός και αν ο 12-60 σου αρκεί για να διώξεις την RX10.

Βασικά τον 12-60 τον ήθελα άλλα όχι στα 500 ευρώ που έκανε...επίσης ήθελα ένα βοηθητικό σώμα Panasonic, είχα την gf7 άλλα το grip της και η απουσία σκοπεύτρου με έκαναν να την δώσω....οπότε η G6 μου ήρθε λουκούμι!!! έτσι και αλλιώς για βοηθητική συμπληρωματική χρήση την θέλω....έτσι με 500 ευρώ πήρα έναν φακό που ήθελα και έναν βοηθητικό αξιοπρεπές σώμα, ε αν τα βαρεθώ θα τα δώσω δεν έδωσα και μια περιουσία για αυτά....ειδικά ο 12-60 εύκολα μπορεί να πουληθεί και η G6 επίσης άνετα με 100-150 ευρώ...οπότε δεν θα χάσω και τίποτα συγκλονιστικό
Ο 12-100 τον θέλω μεν άλλα τα 1.300 ευρώ που κάνει απλά δεν τον κοιτάζω καν...αν κάποια στιγμή τον βρω στα 700-750 ευρώ ευχαρίστως θα τον πάρω...
Την Rx10 την έδωσα και πήρα από γνωστό την rx10II στα 700 ευρώ μεταχειρισμένη....άλλα όσο δουλεύω αυτές τις μέρες τον 12-60 τόσο σκέφτομαι μήπως την δώσω και πάρω την Panasonic g80....

RX10II που θα έδινες στα 700 και 500 που δεν θα έδινες για G6+12-60/3.5-5.6, να τα 1200 για τον 12-100/4, αυτό λέω.

Εκτός και αν υπερεκτίμησα τον ενθουσιασμό σου για τον 12-100/4 και το όλα-σε-ένα που πρεσβεύει και σε βολεύει περισσότερο η ποικιλία μηχανών.

RX10II που θα έδινες στα 700 και 500 που δεν θα έδινες για G6+12-60/3.5-5.6, να τα 1200 για τον 12-100/4, αυτό λέω.

Εκτός και αν υπερεκτίμησα τον ενθουσιασμό σου για τον 12-100/4 και το όλα-σε-ένα που πρεσβεύει και σε βολεύει περισσότερο η ποικιλία μηχανών.

Από την μια έχω τον 12-100f4 και από την άλλη Rx10II με την G6 και τον 12-60....ε σαφώς και προτιμώ την κουρτίνα 2!!!! Γιατί τώρα έχω 2 μηχανές και 2 φακούς στην θέση του ενός φακού!! Ναι μου αρέσει ο 12-100 άλλα η τιμή του και το βάρος του με απέτρεψαν προς το παρών....έτσι και αλλιώς μου αρέσει η ποικιλία και οι διαφορετικές δυνατότητες φακών και σωμάτων....για αυτό το λόγω έχω πάντα 2-3 σώματα για να αλλάζω....και όπως είπα στην τελική φτηνά τα πήρα τα Rx10,g6 και 12-60...αν τα βαρεθώ τα πουλάω και δεν έχω χάσει πολλά....

Υ.Γ. Και να κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου, πόσο καλύτερος θα είναι ο φακός 12-100 από τον φακό της rx10??? Μένει σαφώς να το δούμε!!!

Περισσότερο ενδιαφέρον θα έχει να δούμε κατά πόσο καλύτερος θα είναι ο 12-100/4 από τον κιτ 12-60/3.5-5.6.
Το IS του ήδη ξέρουμε ότι είναι πιο αποδοτικό, και φυσικά έχει σταθερό f/4 σε σχέση με το βαρετό και δύσχρηστο 3.5-5.6 του κιτ 12-60.

Νομιζω ότι όλοι όσοι σκέφτονται πιθανή μελλοντική αγορά του 12-100/4 θα περιμένουν να τον συγκρίνουν με τον νεο 12-60/2.8-4 της Leica που θα κυκλοφορήσει μεσα στο 2016 (συμφωνα με το lensroadmap) και οι δυο στεγανοί φακοί κατηγοριας pro με λογικα αυξημένη οπτική αποδοση, να δουμε που θα κατσει η μπίλια με την τιμή του 12-60 και ποσο θα πωλειται τοτε ο 12-100/4.