Αλήθεια είναι αυτό TZO με τους Pro φακούς..Το θέμα μου εμένα προσωπικά με τον 12-100 είναι ότι είναι τεράστιος και βαρύς + ότι έχει πολύ υψηλή τιμή... Σίγουρα θα είναι τρομερός φακός, απλά αυτά τα 2 που ανέφερα με αποτρέπουν προς το παρόν να τον σκεφτώ σοβαρά. Φυσικά αν είχα την em1 θα ήταν αλλιώς τα πράγματα, απλά με την em10II ακόμα και με το grip δεν θα είναι ωραίος συνδιασμός...
Οσον αφορά τον Pansonic 12-60f3,5-f5,6 είναι σίγουρα χειρότερος από τον 12-100 σε όλους τους τομείς, άλλα μην ξεχνάμε ότι με τα κιτ τις Pansonic (g80) θα σου έρχεται κανένα 150-200, εδώ με την g6 που τον πήρα δεν μου βγήκε πάνω από 300 ευρώ....ενώ ο 12-100 ακόμα και σε κιτ δύσκολα τον βλέπω να κάνει κάτω από 900 ευρώ..ενώ το βάρος του 12-60 είναι μαζί με την em10 όσο σχεδόν είναι ο 12-100 από μόνος του!!!
Ο panasonic 12-60f2,8-f4 φαίνεται καλός, το θέμα και εδώ είναι η τιμή του και το βάρος/όγκος του...αν πλησιάζει σε αυτά τα 2 τον 12-100 είναι απλά χαμένος από χέρι....αν είναι όμως σχετικά ελαφρύς (350 γρ?) και σε αρχική τιμή τουλάχιστον 300-400 κάτω από την αρχική τιμή του 12-100 τότε θα περπατήσει στην αγορά.....
Υ.Γ. Πάντως όσο δουλεύω αυτές τις μέρες τον panasonic 12-60 τόσο ικανοποιημένος είμαι, αρκετά sharp σε όλες τις αποστάσεις, ειδικά το κέντρο του είναι πολύ καλό ενώ και στα άκρα ποτέ δεν πέφτει η απόδοση κάτω από αξιοπρεπή επίπεδα.....αν βάλω στην εξίσωση ότι είναι ποιο γρήγορος στην εστίαση (ειδικά το βράδυ) από τον 12-32 + ότι είναι αδιάβροχος....ε τον θεωρώ πολύ καλή λύση ειδικά αν τον βρει κάποιος σε καλή τιμή ή σε κιτ.. και ο άλλος 12-32 που είχα ήδη πουλήθηκε, πλέον δεν είχε νόημα να τον κρατήσω πέρα από τον όγκο του...
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
Με τόσους pro φακούς, δεν έχω λόγο να ματσάρω Panasonic φακό με Oly σώμα.
Λουκουμάκι θα είναι για αρχή ένα σετ 12-100/4 και 50/1.2 με την E-M1II.
Λουκουμάκι θα είναι Tzo άλλα οι τιμές τους τσούζουν πολύ δυστυχώς....βέβαια ότι πληρώνεις παίρνεις, άλλα η em1II με τον 12-100 και τον 25mmf1,2 απλά θα είναι φονικό πακέτο!!! Βέβαια μιλάμε για κοντά 4.000 ευρώ!!!