Απάντηση: Re: Φακοί για m4/3
Με τα 500 που θα στοιχίζει τουλάχιστον η αγορά του και χωρίς AF θα ήθελα καλή έως πολϋ καλή απόδοση στα άκρα που είμαι απαραϊτητο σε αρχιτεκτονικά θέματα, αν όχι ανοιχτός στο f2 τουλάχιστον ένα στοπ πιο κλειστός δηλ. στο 2.8, αυτό δεν νομϊζω να συμβαίνει απο τα πρώτα δειγματα που έχω δεί (οκ δεν ειναι πολλά ακόμη) αλλά και απο τα σχετικά review, οπότε αν η απόδοσή του για να φτάσει τα επίπεδα του πολύ καλοϋ 7-14/4 ή του 9-18/4-5.6 πρέπει να παει στο 4.0-5.6 αρχίζει να με προβληματίζει η αγορά του μιας και οι δϋο ζουμ εϊναι πιο ευχρηστοι και όχι τόσο ογκώδης. Δεν παραμελώ το ότι ο φακός εϊναι μοναδικός στο εϊδος του σε φωτεινότητα και ευχρηστία λόγω πολύ μικροϋ μεγεθους βαρους αλλά η απόδοση παίζει σημαντικό ρόλο σε ένα prime φακό στα ανοιχτά διαφράγματα, πρέπει λογικά να δίνει καλύτερα αποτελέσματα απο τους ζουμ στα ισοδύναμα διαφράγματα ειδικά αν αυτοί είναι και πιο σκοτεινοϊ.
θα περιμένω να δώ και άλλα review λοιπόν για να αποφασίσω, η ειδική επίστρωση είναι εντυπωσιακή όντως αλλά ποιος θα αφήσει φακό στην βροχή συνεχώς που δεν είναι WR, περισσότερο ενδιαφέρει λοιπον αυτο το χαρακτηριστικό τους πετοϋμενους για καμιά κουτσουλιά :Banane0: .. αυτο που εμένα μου αρεσει σε αυτό τον φακό και τον σκέφτομαι για μελλοντική αγορά είναι η δυνατότητα χρήσης φθηνών βιδωτών φϊλτρων μικρής διαμέτρου 46mm.