Φακοί για m4/3

Re: Απάντηση: Φακοί για m4/3

για ποιον 12-60 της panasonic λέτε? Ποιος είναι ο παλιός και ποιος ο νέος?
Πάντως έχω ψιλοαγανακτήσει με τα "κόλπα" που μου κάνει ο 12-32 σε χαμηλό φωτισμό. Δεν εστιάζει με την καμία, ιδίως όταν υπάρχει συνεχές pattern.
Όταν εστιάζει όμως είναι πολύ καλός!

Πότε θα βγάλει η olympus έναν φακό σαν τον 14-42 του κιτ αλλά με καλύτερη οπτική απόδοση???

Ναι ο 12-32 καλός χρυσός άλλα σε κακό φωτισμό άστα να πάνε...για αυτό και τον έδωσα....ο 12-60 εστιάζει μια χαρά και το βράδυ.
Υπάρχουν δυο 12-60. Ο απλός 12-60f3,5-f5,6 και ο ποιο νέος και καλύτερος Leica 12-60f2,8-f4....απλά ο νέος είναι και αρκετά έως πολύ ποιο ακριβός.

Απάντηση: Re: Φακοί για m4/3

ο νεος 12-35 F2.8 MK-II τι διαφορές να έχει απο τον Mk1 πάνω σε μια GX80 ?

απο μνήμης τα γράφω: πoιοτικότερο λίγο κέλυφος με καλύτερο WR, 240fps ταχύτητα ΕVF σε όσα το υποστηρίζουν (νομίζω μόνο GH5), καλύτερο συχρονισμό OIS/IBIS με G80/GH5, για gX80 δεν νομίζω να υπαρχει σημαντική διαφορά.

εχοντας αποκτησει προσφατα τον <<απλο>> 12-60 της panasonic μπορω να πω οτι ειναι πιο ξυραφι σε σχεση με τον canon 17-40 L (550ευρω) & speedbooster metabones των 900 ευρω , στην ευκρινεια ειναι ετοιμος , δεν χρειαζετε σχεδον καθολου sharpness στο editing , εχει καλυτερι επιδοση και στα ακρα σε σχεση με τον canon . η αδυναμια του ειναι οτι δεν εχει τοσο smooth ζοομ σε σχεση τουλαχιστον με τον canon και χρωματικα οι canon εχουν το γνωστο σε ολους χαρακτηρα που τον προτιμω . κατα τα αλλα ειναι αστερι .

Re: Απάντηση: Re: Φακοί για m4/3

απο μνήμης τα γράφω: πoιοτικότερο λίγο κέλυφος με καλύτερο WR, 240fps ταχύτητα ΕVF σε όσα το υποστηρίζουν (νομίζω μόνο GH5), καλύτερο συχρονισμό OIS/IBIS με G80/GH5, για gX80 δεν νομίζω να υπαρχει σημαντική διαφορά.

Thanks Κώστα, σε autofocus θα δούμε διαφορά λές?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Φακοί για m4/3

ποιο γρηγορος? Ϊσως αλλα και ο παλιος δεν ήταν καθόλου αργός, αν υπάρχει σαφής βελτιωση θάναι στο βίντεο (έλλειψη jitter, πιο αθόρυβος μηχανισμός κλπ.), ϊσως και λιγο καλύτερο CAF, θα πρεπει να δούμε κανενα τεστ δϊπλα δίπλα για να είμαστε σίγουροι αν υπάρχουν τέτοιες βελτιώσεις. Στον νέο 100-300 ΙΙ υπάρχουν σημαντικές βελτιώσεις στην ταχύτητα αλλά ο πρώτος 100-300 ήταν παλιάς σχεδίασης φακός με αργό μοτερ, καμία σχέση με τον πρώτο 12-35/2.8.

Για εμένα ο πιο ενδιαφέρον φακός που έχει βγεί τελευταϊα για το σύστημα. Συνδιαζει σχεδόν τα πάντα απο αυτά που ζητώ απο ένα ευρυγώνιο ζουμ : ανθεκτικότητα, πολύ εϋχρηστη κλίμακα στο ζουμ, καλή απόδοση, δυνατότητα τοποθέτησης φίλτρων, μικρό βάρος (σχετικά) και καλή φωτεινότητα στο ευρυγώνιο. Ειναι ο λόγος που έδωσα τον mzuiko 7-14/2.8. Η τιμή αναμενόμενη με οσα προσφέρει και την υπογραφή της LEICA. Προβλέπω να γϊνει best seller.

Και μια συγκριση του με τον mzuiko 7-14/2.8:
http://mirrorlesscomparison.com/mic...m-2-8-4-0-vs-olympus-m-zuiko-7-14mm-f2-8-pro/

Μόλις απέκτησα τον m.Zuiko 30mm Macro και οι πρώτες δοκιμές δείχνουν απίστευτη οξύτητα από f:3.5 έως f:5.6, σε βαθμό που θα με κάνουν να τον συγκρίνω με τον 60αρη 2.8. Θα ψαχτώ για καλό hood γιατί παρατήρησα flares όταν βάζω έντονη φωτεινή πηγή στο κάδρο. Σύντομα -θέλω να πιστεύω- θα ανεβάσω δείγματα

Αναμένουμε με ενδιαφέρον, είναι ο κοντύτερος panny με σταθεροποίηση - οπότε μπορεί να παίξει και ως λίγο πιο στενός νορμάλ...

Ο Νϊκος μιλάει μάλλον για τον νέο mzuiko 30mm/3.5 macro, το μεγαλο του προτέρημα είναι η φθηνη τιμή (δεν είναι WR όπως ο 60/2.8) σε συνδιασμό με το μικρό μεγεθος και την.μεγαλύτερη απο 1:1 μεγενθυνση. Αναμένουμε σύντομα περισσότερες εντυπωσεις.

Ναι παιδιά για τον Oly μιλάω, επίκειται σύντομα επίσκεψη στον Βοτανικό κήπο, ψήνεται κανείς? Θα δοκιμάσουμε και τον 60/2.8 να δούμε τι παίζει μεταξύ τους (όχι ότι έχει σημασία αλλά σε δουλειά να βρισκόμαστε)

Για εμενα Νίκο που ειχα και τον παλιο 35/3.5 το μεγαλο προβλημα εϊναι ότι πρεπει να πλησιάσεις παρα πολυ κοντά το θεμα σου και δεν κανει τοσο για εξωτερικο μακρο με πετούμενα κλπ., προβλημα θα σου δωσει η κοντινή αποσταση και στο φωτισμο του θεματος, τον βλεπω ομως ιδανικο για οπου θελεις πολυ μεγαλη μεγενθυνση.

Τον είχα κι εγώ τον παλιό και τον έδωσα ακριβώς για αυτόν τον λόγο, συν το ότι ήθελα να ξεμπλέξω από adapters κ.λ.π.

Υ.Σ. Επίσκεψη αν είναι μετά τις 12/6 που επιστρέφω πατρίδα ψήνομαι...

Μεσα και εγω για σουβλάκι στην καντίνα απέναντι ! :flipout: θελω να δοκιμασω το tf22 macro flash που εχω και δεν έχει ρίξει φλασιά :ADFADF1:

Μηπως εχει δει κανεις καμια καλή τιμή για προπαραγγελια του νεου Panaleica 9-18/2.8-4 ? μου εχει έρθει ένα δελεαστικό voucher έκπτωσης απο Panasonic (λήγει σε κανένα δεκαήμερο) και με βαζει σε πειρασμό μιας και ο φακός είναι 1ος σε τυχόν μελλοντική αγορά μου.

Είναι αλήθεια αυτό που λέτε, τον είχα κι εγώ τον παλιό 4/3 35/3.5 και όντως ήταν ζόρι με τα κινούμενα θέματα, αλλά σε ακίνητα ξύριζε :)
Μετά τις 12/6 λοιπόν, άντε γιατί καιρό έχουμε να εκδράμουμε παρέα

Είναι αλήθεια αυτό που λέτε, τον είχα κι εγώ τον παλιό 4/3 35/3.5 και όντως ήταν ζόρι με τα κινούμενα θέματα, αλλά σε ακίνητα ξύριζε :)
Μετά τις 12/6 λοιπόν, άντε γιατί καιρό έχουμε να εκδράμουμε παρέα
Ωραία, μπας και ξεκουνηθώ κι εγώ λίγο!

Αχιλλέα εννοειται πως θα έρθεις , καιρό εχουμε να πιούμε καφέ και να τα πουμε.