Φακοί για m4/3

Απάντηση: Re: Φακοί για m4/3

Βλασση εκτος απο κοσμητικές αλλαγές όπου οι νέοι ειναι ολόμαυροι ξερω οτι η καινούργια γενιά φακών είναι συμβατοί με τα νέα μοντέλα μηχανών Panasonic στο συνδιαστικό Dual IS II

Last edited:

Να πω την αλήθεια δεν περίμενα να δω τεστ αυτού του φακοϋ (4/3) το 2017 αλλά το IR με διέψευσε : http://www.imaging-resource.com/lenses/olympus/150mm-f2-zuiko-digital/review/

Είναι ο αγαπημένος μου τηλεφακός στο σϋστημα παρότι ανήκει στα 4/3, με την χρήση των δύο EC 1.4X, EC2.0 έχω τρείς μονοεστιακούς εξαιρετικής ποιότητας.

Last edited:
Last edited:
Εντυπωσιακά τα καινούρια δείγματα, αλλά πρώτον είναι πολύ ακριβός αν δεν σε ενδιαφέρει το μικρό βάρος και το f2, και δεύτερον καλό είναι να αγορασθεί από αξιόπιστο μαγαζί που δέχεται επιστροφές - αν τύχει και πέσεις στην κόπια "λεμόνι"...

Γεια σας παιδια! Σαν ασχετος με το αντικείμενο θέλω να αγοράσω μια κάμερα για να καλύψω τις καλλιτεχνικές μου ανησυχίες. Κατέληξα στην Panasonic G80(καλή επιλογή?) με τον κιτ φακό 12-60mm F3.5-5.6 Power O.I.S που το βρήκα στα 770 ευρώ. Θα με καλυψει αυτος ο φακός για πορτραίτα? Θα μπορώ να έχω αυτό το ωραίο θόλωμα πίσω?

Καλωσόρισες αρχικά, η μηχανή θεωρείται που διάλεξες είναι από τις πιο σύγχρονες και πλήρεις υβριδικές για φωτό και για βίντεο και ο φακός για την τιμή του πακέτου που το βρίσκεις αρκετά καλός. Όμως δεν είναι φακός πορτρέτου αλλά φακός γενικής χρήσης που θα σε καλύψει καθημερινά και μάλιστα ανθεκτικός σε σκόνη, νερό, παγετό,

αν θέλεις να ασχοληθείς με πορτρέτο θα πρέπει να πάρεις επιπρόσθετα m43 πορτρετοφακό ή τον Zuiko 45/1.8 ή τον LUMIX 42.5/1.7 με κόστος περίπου 250 , και οι δϋο πολύ καλοί και εφάμιλλοι σε απόδοση (Υπάρχουν και ακριβότεροι πορτρετοφακοί που δίνουν ακόμη πιο ρηχό βάθος πεδίου και πιο όμορφο μποκέ αλλά ξεφεύγεις αρκετά σε χρήματα).

Η συγκεκριμένη μηχανή ανήκει όπως ίσως ξέρεις στο σύστημα m43 με αισθητήρα crop 2.0Χ , αν το πορτρέτο είναι το μοναδικό ή το βασικό σου είδος φωτογράφησης ίσως εϊναι σκόπιμο για να ξεφοντάρεις πιο εύκολα να διαλέξεις μηχανή από κάποιο άλλο σύστημα με crop 1.5/1.6X θυσιάζοντας κάποιες ευκολίες που σου παρέχει το m43 και ειδικά η G80 (αυτό όμως είναι αντικείμενο άλλου νήματος ).

Ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση! Να σας πω την αληθεια πιο πολυ την επελεξα για το οτι ειναι splashproof και οτι εχει 5axis σταθεροποιητη εικονας γτ σε ολα τα ταξιδια μου μαρεσει να τραβαω βιντεο και να φτιαχνω ταινιουλες. Στα 770 ευρω υπαρχει τπτ καλυτερο για την χρηση που θελω? Επίσης αν αγοράσω μαζί με την κάμερα και τον φακό Panasonic Lumix G 25mm f/1.7 ASPH εχω μια επιπλεον εκδοση και ο φακος αυτος βγαίνει στα 105 ευρω περιπου. Αξίζει η αγορά του? ή αξίζει να δωσω λεφτα για τον 42,5?

Τρελάθηκα λίγο μολις είδα τέτοιου είδους βιτνεάκια με τον φακό! https://www.youtube.com/watch?v=C8nEp9TGMDQ

Last edited:
Ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση! Να σας πω την αληθεια πιο πολυ την επελεξα για το οτι ειναι splashproof και οτι εχει 5axis σταθεροποιητη εικονας γτ σε ολα τα ταξιδια μου μαρεσει να τραβαω βιντεο και να φτιαχνω ταινιουλες. Στα 770 ευρω υπαρχει τπτ καλυτερο για την χρηση που θελω? Επίσης αν αγοράσω μαζί με την κάμερα και τον φακό Panasonic Lumix G 25mm f/1.7 ASPH εχω μια επιπλεον εκδοση και ο φακος αυτος βγαίνει στα 105 ευρω περιπου. Αξίζει η αγορά του? ή αξίζει να δωσω λεφτα για τον 42,5?

Τρελάθηκα λίγο μολις είδα τέτοιου είδους βιτνεάκια με τον φακό! https://www.youtube.com/watch?v=C8nEp9TGMDQ

Επειδή ψήνομαι κι εγώ για την G80, μπορείς να πεις που την βρήκες σε αυτή την τιμή ;

https://www.ukdigital.co.uk/panasonic-lumix-g80-12-60mm-lens.html

Εχει προωθητικη ενέργεια η πανασονικ σε κάποια καταστήματα της Αγγλίας. Η πανασόνικ δίνει 100 λίρες cashback για την G80. Και αν βάλεις στο ίδιο καλάθι με την G80 τον φακό Panasonic Lumix G 25mm f/1.7 ASPH, βγάζει αυτόματα άλλες 50 λίρες

Οι πρωηθητικές ενέργειες στην Αγγλία τρέχουν καιρό και ισχύουν για πακέτα της G80, GX80, GX8 με 120 μείον αλλά και για αλλά πακέτα με μικρότερο cash back, προσοχή μόνο γιατί πρέπει να σου έχει σταλεί η μηχανή πριν τις 3 Σεπτέμβρη από το κατάστημα (αν δεν υπάρχει σε στοκ) γιατί υπάρχει περίπτωση να μην γίνει δεκτό το casback και να μην σου έρθει ποτέ,

Τώρα για την τιμή που έβαλα για τους φακούς είπα περίπου , κυρίως αναφερόμουν από που ξεκινούν οι τιμές με το mZuiko 45/1.8 που κυκλοφορεί ευρέως καιρό τώρα και μτχ. παίζει και κάτω από 200 , ο LUMIX 42.5/1.7 εϊναι πιο ακριβός όντως και δεν τον βρίσκεις εύκολα ούτε μτχ.

Για τον 25/1.7 στο κατοστάρικο αν σου βγαίνει είναι αρκετά καλή τιμή από 170-180 που έχει, δεν έχει βέβαια σταθεροποίηση και δεν την χρειάζεσαι στην G80, είναι λϊγο μεγάλος αλλά ούτε αυτό αποτελεί πρόβλημα στην G80 που είναι σχετικό μεγάλο σωματάκι για m43, αν πετύχεις καλή κόπια θα μείνεις ευχαριστημένος

αν σε βολεύει η εστιακή του νορμαλ μπορείς να βγάλεις άνετα και environmental πορτρέτο, απλά δεν είναι ο κλασσικός πορτρετοφακός για κεφαλάκια/ώμους ...

Last edited:
Οπότε απο ότι καταλαβαίνω για τοπία, street fotography και environmental πορτραιτα παω στον 25αρι.

Όπως είπε και ο Ηλϊας το νήμα αφορά καθαρά τους φακοϋς m43, αυτά που ρωτάς δηλ. τι φακός απαιτείται για κάθε είδος φωτογράφησης πρέπει και μπορούν να απαντηθούν εκτενέστερα σε άλλο πιο γενικό νήμα μιας και δεν είναι μονοσήμαντη η απάντηση και εξαρτάται κυρίως από τον τρόπο που φωτογραφίζει ο καθένας μας. Ένας νορμαλ φακός 50mm (25mm στο m43) μπορεί να είναι εργαλείο στα χέρια ενός φωτογράφου δρόμου/τοπίου και τελεϊως αδιάφορος στα χέρια ενός άλλου, συνήθως οι περισσότεροι για φύση/δρόμο διαλέγουν πιο ευρυγώνιο φακό ανάμεσα στα 28-35mm, όταν πάρεις με τον καλό τον 12-60mm θα δοκιμάσεις όλες τις εστιακές του από μια βδομάδα και θα δείς ποια θα σε βοηθήσει πιο πολϋ στα αντικείμενα που συνήθως φωτογραφίζεις, οπότε θα καταλήξεις και ποιος θα είναι ο επόμενος prime που θα αγοράσεις. Στα 100 όμως φακό δεν θα βρείς εύκολα με φωτεινότητα 1.7.

Χίλια ευχαριστώ για τις απαντήσεις και συγνώμη για το εκτός θέματος! με βοηθήσατε πολύ!

Καλημέρα στην παρέα! Κάτοχος κι εγώ από σήμερα του 12-35mm f2.8. Κατάλαβα ότι μου χρειαζόταν ένας τέτοιος φακός και γενικά ζουμ φακοί μετά από 1.5 χρόνο εμπειρίας με την Panasonic μου. Καλοί οι Prime φακοί αλλά οι ζουμ είναι πιο ευέλικτοι, κυρίως σε διακοπες και με παιδιά μαζί. Τουλάχιστον αυτό έχει δείξει η δικιά μου εμπειρία. Δεν τον δοκίμασα ακόμα γιατί είμαι στο γραφείο, αλλά πιστεύω ότι θα με αφήσει ικανοποιημένο. Επόμενες αγορές στο σύντομο μέλλον ο Panasonic 7-14mm f4 και ο Panasonic 35-100mm f2.8 για να συμπληρώσω την τριάδα :2thumb22sup:

Πολύ καλή επιλογή, ελπίζω να τον χαρείς :a0210:

Είναι από τους πιο εύχρηστους φωτεινούς ζουμ φακούς του συστήματος με σταθερό διάφραγμα 2.8 κυρίως λόγω μικρού μεγέθους , δεν τον εϊχα ποτέ μιας και είχα επιλέξει τον αδερφό mzuiko 12-40/2.8. Έχω όμως καιρό τώρα τον μεγάλο και μικρό του αδερφό 7-14/4 και 35-100/2.8 και είμαι σούπερ ευχαριστημένος.
Ο 7-14/4 συνδιάζει μικρό σχετικά μέγεθος και απόδοση (με εξαίρεση την απόδοση σε flare υπό κάποιες συνθήκες σε παλιά σώματα OLYMPUS) , γιαυτο και μετά από αγορά όλων των ευρυγώνιων του συστήματος που κυκλοφοροϋσαν ξαναγύρισα σε αυτόν (θα κάνω όμως σύντομα και μια γνωριμϊα με τον νέο 8-18/2.8-4:BDGBDGB53:), ενώ ο 35-100/2.8 θεωρώ ότι είναι ο τηλεφακός που εκφράζει πλήρως το συγκεκριμένο σύστημα, φωτεινός, μικρός και οξύς με καλό μποκέ. Έχω αποφασίσει να τον κρατήσω όσο έχω μηχανή m43 και ο μόνος λόγος να τον πουλήσω θα εϊναι κοσμητικός, να πάρω την ολόμαυρη νέα πιο ακριβή έκδοση :2thumb22sup: