Ολοι μεγάλοι ομως σε διαστάσεις Κώστα. Το βασικο χαρακτηριστικό του συστήματος m43- η φορητότητα- εχει ηδη αρχίζει και αλλοιώνεται.
Για εμένα το πραγματικό στοίχημα είναι η επιτυχής σχεδίαση των δύο ευρυγώνιων (εδώ η απόδοση στα άκρα είναι που μετρά πολύ μεταξύ άλλων και όχι τόσο η διαχείρηση του βάθους πεδίου) που είναι πολύ πιο δύσκολο να αποδώσουν πολύ καλά στα ανοιχτά διαφράγματα από ένα νορμαλ/ κοντό τελέ φακό, αν το καταφέρουν (ο LEICA 12/1.4 έχει αρκετά θεματάκια σε coma, CA ανοιχτός για τα χρήματα που στοιχίζει) θα γίνουν αναρπαστοι και θα δώσουν άλλο prestige στο σύστημα
πράγματι μεγάλο στοίχημα αυτό με τους ευρυγώνιους γιατί αν το καταφέρουν μπαίνουν στα χωράφια των ff όπου μέχρι τώρα υπερτερούν στα συγκεκριμένα mm.
Y.Γ. αν βαρεθείς τον 42/1.2 στείλε μου ένα μνμ :drool1::
Φίλοι καλημέρα, όσοι έχετε τον Olympus 30mm macro (m4/3) για πείτε εντυπώσεις μιας και είμαι στο πάρα πέντε για απόκτηση.

Για όσους δεν το γνωρίζουν έχει κυκλοφορήσει στην σειρά ART της Sigma ο φακός Sigma 30mm f/1.4 DC DN Contemporary και σε μοντούρα m43. Αν θυμάμαι καλά πρέπει να τον είχε πάρει και ο Γιάννης ο Σπύρου στην ΕΜ5ΙΙ αλλά είχε κάτι θεματάκια εστίασης, απο τότε ο φακός πήρε ενα firmware και όλα δουλευουν ρολόι.
Πρόκειται για μια αρκετά ενδιαφέρουσα περίπτωση αν κάποιος ενδιαφέρεται για ένα σχεδόν νορμαλ φωτεινό prime με πολύ καλή απόδοση τόσο στο κέντρο όσο και στα άκρα. Είναι φακός με ωραίο μποκέ, καλή ποιότητα κατασκευής και μπορεί άνετα κανείς να τον χρησιμοποιήσει και για πορτρέτο. Αν κοιτάξετε το review του έγκυρου lenstip: https://www.lenstip.com/477.4-Lens_review-Sigma_C_30_mm_f_1.4_DC_DN_Image_resolution.html θα δείτε ότι σπάει τα ρεκόρ ανάλυσης πάνω και απο τον εξαιρετικο Voigtlander 25/0.95.
Εδώ και με βδομάδα τον έχω στα χάρια μου απο φίλο που αλλάζει σύστημα και σήμερα που βρήκα λίγο χρόνο έκανα ένα μινι συγκριτικό με τον Leica 25/1.4 που ήδη έχω. Η εστίαση του είναι πολύ γρήγορη και αθόρυβη, εδω υπερτερει εις διπλούν του Leica που συνηθίζει σε σώματα Olympus να ανοιγοκλείνει λεπιδες και να κάνει θόρυβο αν η ρύθμιση flicker δεν είναι στο off και στα σκοτεινά έχει ελαφρώς πιο γρήγορη εστίαση ο Sigma. To μεγεθός του όμως τον προδίδει μιας και είναι σχεδιασμένος και για αλλες μοντούρες APSC οπότε είναι μακρύτερος.
Mε τα δείγματα δεν θα σας κουράσω γιατί δεν είχαν κανένα φωτογραφικό ενδιαφέρον, να πώ στα γρήγορα ότι οι δύο κόπιες έως και 200% και βάλε μεγενθυνση είχαν εφάμιλλη απόδοση σε οξύτητα κοντραστ με μονη διαφορά μια μικρή αποόκλιση στο χρώμα. Αν λοιπόν κάποιος θέλει μια φθηνότερη αλλά εξισου ποιοτική λύση με τον Leica 25/1.4 με μοναδικό κόστος το ελαφρως μεγαλύτερο μέγεθος του προτείνω ανεπιφύλαχτα την αγορά του συγκεκριμένου φακού.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.