Φακοί για πορτέτα...

Εάν εννοείς τα highlights, αυτό δεν θα το "γλυτώσεις" (σε εισαγωγικά, γιατί κανονικά οι περισσότεροι -νομίζω δηλαδή- το επιδιώκουμε!) και πολύ με έναν διορθωμένο σύγχρονο. Μεγάλα και έντονα highlights πίσω θα έδινε οποιοσδήποτε αντίστοιχα γρήγορος σύγχρονος. Όχι σε τέτοιο στυλ, πάντως θα έδινε.

...
Εδώ υπάρχει κάποια, λέει, που τραβάει με φακούς με μύκητες, για "ονειρική" αίσθηση.

Υπάρχουν φίλτρα που δίνουν τέτοιο αποτέλεσμα,
αλλα το πιο απλό είναι ένα τούλι (ναι, τούλι μπομπονιέρας!) μπροστά στο φακό.
Το βάφεις μαυρο με ένα μαρκαδόρο πριν και το στρεραιώνεις με ένα λάστιχο από αυτό που βάζουν στα τυριά στο σουπερ μάρκετ!

Εγώ με καλσόν το ξέρω (νομίζω λεπτά με πυκνό δικτυωτό πλέγμα). Μάλιστα κυκλοφορούν και σε φίλτρα, τόσα denier, σου λέει. Άρα όταν φεύγει πόντος από τη γυναίκα μας, θα της λέμε να μην το πετάει!

:flipout:

Τι να τον κάνεις για exakta? Πού θα τον φορέσεις? Μόνο σε Canon μπαίνουν και πάλι, χρειάστηκε να κάνω μετατροπή στον φακό (αναστρέψιμη βέβαια, ξεβίδωσα και αφαίρεσα το σύστημα που έχουν για την επικοινωνία σώματος και δακτυλιδιού διαφράγματος). Οι παλιοί έχουν συνήθως πάνω από 10 λεπίδες, τώρα σε ευρυγώνιο όμως τόσες πολλές ειναι σπάνιο.

Λοιπόν τις μέτρησα τις λεπίδες διαφράγματος, πρωταθλητής στους δικούς μου είναι ο Asahi Auto-Takumar 200/3.5 με 18 λεπίδες, μετά ο Pentacon (Meyer) 200/4 και o Meyer Telemegor 180/5.5 έκαστος με 15 λεπίδες, ο Auto-Takumar 35/2.3 me 10 kai o Helios 40/2 85/1.5 ομοίως με 10 κλπ κλπ

Πάντως ακόμη το διάφραγμα λειτουργεί τζάμι σε αυτούς. Ακόμη και με 10 λεπίδες δίνουν σχήμα πρακτικώς ολοστρόγγυλο.

Re: Απάντηση: Φακοί για πορτέτα...

Φοβάμαι,συνφορουμίτη,βγάζω τα παιδιά μου κυρίως.Δεν έχω πολλά...Κάτσε να βγάλω και θ'ανεβάσω...
:ADFADF1:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Φακοί για πορτέτα...

Φοβάμαι,συνφορουμίτη,βγάζω τα παιδιά μου κυρίως.Δεν έχω πολλά...Κάτσε να βγάλω και θ'ανεβάσω...
:ADFADF1:

Συμφωνώ!
Για ποιο ακίνδυνες καταστάσεις μιλάμε:grinning-smiley-043

Όλο λέτε και λέτε για πορτέτα, βάλτε και κανένα να δούμε και να σχολιάσουμε.
Ή μήπως πρέπει να ανοίξουμε καινούριο thread;:coool:

Το theread μια χαρά είναι αλλά εγώ δεν έχω να βάλω...

Billy δεν κάνεις την αρχή;

Αν θέλετε να καταχωρήσετε φωτογραφίες πορτρέτου, θα σας παρακαλούσα να ανοιχθεί χωριστό θέμα με αντίστοιχο όνομα (π.χ. φωτογραφία πορτρέτου).

Παιδιά sorry για τη διασπορά ελλειπών σε στοιχεία ειδήσεων.Ο φακός είναι παρακάτω, AF, κόστισε με τα ταχυδρομικά 167 λίρες (217 ευρώ) και την τιμή τη βρίσκω λογική,μιά και στο adorama καινούριος έχει 370 ευρώ.1.8 D.A!Ξέχασα και το φίλτρο UV της Hoya

για δώσε κανένα λινκ από πού πήρες και πώς τον έστειλαν...