Φακοί L mount

"Viltrox’s roadmap begins with two exciting L-Mount releases:

AF 16mm F1.8 L – An ultra-wide prime built for expansive perspectives and low-light creativity.(y)

AF 28mm F4.5 L – A compact wide-angle lens offering lightweight portability without sacrificing optical quality".

Υπάρχει έλλειψη στους φωτεινούς ευρυγώνιους στο Lmount , ο AF 16/1.8 είναι πολύ ενδιαφέρον φακός για εμένα. Θα περιμένω να τον δω κόστος - βάρος -απόδοση μιας και ο νέος Laowa 12mm/2.8 που έχω βάλει στο μάτι είναι manual εστίασης, υπερβολικά ευρυγώνιος και είναι κοντά στο χιλιάρικο.

Last edited:
  • Like
Reactions: cacau
Και ο νέος Sigma 20-200mm/3.5-6.3 10X zoom φακός σε Lmount

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Like
Άλλες 4 νέες αφίξεις αυτή την φορά από την SAMYANG

1758031421788.jpeg

• Like
1758726682184.png

The new Panasonic Lumix S 100-500mm f/5-7.1 OIS is set to be available to pre-order starting September 25 for $2,099.99.

Key features​

• Full-Frame | f/5 to f/40 Aperture
  • Ultra-Telephoto Zoom Lens
  • Autofocus | 2.6 to 4.9′ Close Focus
  • Dual I.S. with 7 Stops of Stabilization
  • 11-Blade Iris | Beautiful Circular Bokeh
  • Dust, Splash & Freeze-Resistant Housing
  • Compact 7.7″-Long Design
  • 82mm Front Filter Thread

Smallest Super-telephoto! LUMIX S 100-500mm F/5-7.1 OIS​

Richard Wong

Hands-On Quick Take: Panasonic LUMIX 100-500mm f/5-7.1​

Three Blind Men and An Elephant

Panasonic Lumix S 100-500mm f/5-7.1 OIS Lens Review​

Park Cameras

Panasonic S 100–500mm Hands-On | The Longest LUMIX Zoom in Action with Rob Adams​

Adorama

Σε καλή τιμούλα γύρω στο διχιλιαρο έρχεται και βάρος στο 1.3 κιλό χωρίς το κολλαρο , το βάρος ειναι σε αντιστοιχία με τους 100-400/100-500 των άλλων εταιριών αλλά η τιμουλα νομίζω λίγο καλύτερη. Δεχεται και πολ/στες.

Μιας κι έχω κρατήσει τον Panasonic 1.4X θα τον δοκιμάσω όταν έρθει να δω τι ψάρια πιάνει.

Last edited:

TTartisans 40mm f/2 , τρία review ακολουθούν​

Μου αρέσει προσωπικά η εστιακή των 40mm σε συνδιασμο με το F2 και το βάρος του φακού που είναι γύρω στα 160γρ είναι τέλειο για street φακό ακόμα και για environmental πορτρέτα και νυχτερινές φωτό , η τιμή του χώμα , μεταλλική κατασκευή , έχει και το αγαπημένο aperture ring , κερασάκι το πίσω καπάκι που είναι και hub για firmware update

Η ποιότητα εικόνας αρκετά καλή σε γενικές γραμμές σύμφωνα με τα περισσότερα review

Τι άλλο να ζητήσεις ? Λέω να χτυπήσω ένα για την S1R μου να την μετατρέψω σε street S9, ή τιμή είναι χώμα στα 170 δολ.

Last edited:
Ενα τελείως διαφορετικό review για άλλο ένα φακό της TTArtisan για το Lmount (βγαίνει και για άλλες FF πλατφόρμες αλλά και για Fuji GFX ) , εξειδικευμένος ευρυγώνιος φακός 17mm/4 με λειτουργία Tilt Shift για αρχιτεκτονική σύνθεση (και όχι μόνο) , είναι όμως χειροκίνητης εστίασης . Η τιμή δε πολύ χαμηλή για τόσο εξειδικευμένο φακό , γύρω στα 500δολ.

Last edited:
Ενας φωτεινός pancake και μάλιστα φθηνός γύρω στα 160$ , έχει πάντα ενδιαφέρον.

Του άρεσε ο TTArtisan 40mm F2, τον έχω και εγώ στα ραντάρ μου και περιμένω feedback από τον Σπύρο @CorfuS που κάποια στιγμή είδα ότι τον τσίμπησε. Για την ώρα προτίμησα ένα travel zoom φακό για την S1R και τον περιμένω , όταν έρθει θα γράψω δυο λόγια

Last edited:
Ενας φωτεινός pancake και μάλιστα φθηνός γύρω στα 160$ , έχει πάντα ενδιαφέρον.

Του άρεσε ο TTArtisan 40mm F2, τον έχω και εγώ στα ραντάρ μου και περιμένω feedback από τον Σπύρο @CorfuS που κάποια στιγμή είδα ότι τον τσίμπησε. Για την ώρα προτίμησα ένα travel zoom φακό για την S1R και τον περιμένω , όταν έρθει θα γράψω δυο λόγια

Τον TTArtisan 40mm f/2, τον απέκτησα πριν λίγο καιρό... Δυστυχώς λόγω καιρού και επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν έχω φωτογραφίσει όσο ήθελα και κυρίως δεν έχω δοκιμάσει εξονυχιστικά τον συγκεκριμένο φακό.
Από την περιορισμένη ως τώρα επαφή που έχω, θα μπορούσα να πω ότι πρόκειται για έναν αξιοπρεπέστατο για την τιμή του φακό.
Συμφωνώ στα περισσότερα από αυτά που αναφέρθηκαν στο βίντεο.
Είναι ένας μικρός, ελαφρύς και οικονομικός φακός που δεν τον νιώθεις "ψεύτικο", και που σε μια βόλτα θα σου δώσει καλές και ευκρινείς φωτογραφίες.
Εκεί που πάσχει ο φακός είναι σε κοντινές λήψεις κυρίως, τέρμα ανοιχτός που η οξύτητα του πέφτει αρκετά.
Σε γενικές γραμμές όμως πρόκειται για έναν φακό που για τα λεφτά του, δεν σε απογοητεύει.

• Like
Reactions: kbouk
Φωτογραφίες του φακού TTArtisan 40mm f/2, πάνω στην κάμερα και μερικά δείγματα....

PC100005_Stt.jpg

PC100007_Stt3.jpg

P1000312_Sf2.jpg

P1000316_S28.jpg

P1000320_S40.jpg

• Like
Σπύρο βλέπω πήρες το θηριακι την S1RII με γειες φίλε !

Μια χαρά μου δείχνει ο μικρός TT Artisan 40mm/2 πάνω της ως μέγεθος και από απόδοση στα ανοιχτά διαφράγματα και σε αυτή την απόσταση τουλαχιστονστο κεντρικό θέμα , αξιοπρεπέστατος για τα λ7 του.

Last edited:
  • Like
Reactions: CorfuS
Ευχαριστώ πολύ Κώστα !
Ναι... ο φακός για τα λεφτά του αξίζει και με το παραπάνω !

Ευχαριστώ πολύ Κώστα !
Ναι... ο φακός για τα λεφτά του αξίζει και με το παραπάνω !
Εγώ έκανα μια παρορμητική κίνηση γιατί βρήκα σε αρκετά καλή τιμή τον travel zoom 7X Lumix 28-200mm στον γαλλικό Αμαζον και τον τσίμπησα για καθημερινό φακό στην S1R

Με τράβηξε το πολύ μικρο του μέγεθος , βάρος σε συνδιασμό με το 67αρι φίλτρο, το OIS που απουσιάζει στον βαρύτερο και ακριβότερο Sigma 20-200mm και το ψευδο macro σε μεγέθυνση 0.5Χ στα 28mm που δίνει.

Έχω διαβάσει αναμικτες εντυπώσεις ειδικά μετά τα 135mm προς το τελε κάποιοι πήραν πολύ μέτρια αποτελέσματα οπότε είμαι επιφυλακτικος. Κάποιοι άλλοι έμειναν ικανοποιημένοι πάντα δεδομένου ότι μιλάμε για φακό 7Χ

Δεν περιμένω να βάλει 🔥 στην S1R μου , είναι αλλωστε φακός ημέρας. Αν μου δώσει αποτελέσματα σε όλο το ευρος όπως ο pancake Lumix 18-40mm θα είμαι σουπερ ευχαριστημένος. Για κάτι φωτεινότερο και ποιοτικά πολύ καλύτερο έχω άλλους φακούς.

Όταν παραλάβω θα τον δοκιμάσω και θα δω αν θα τον κρατήσω.

Την έκανα κι εγώ αυτή την κίνηση.... Τον έχω πάρει και τον 28-200mm και μπορώ να πω οτι έχει γίνει ο αγαπημένος μου φακός...
Είναι μικρός, ελαφρυς, σούπερ φορητός, η απόδοση του είναι πολύ καλύτερη απο αυτό που περιμένεις από έναν allaround τέτοιου είδους και απο μόνος του είναι ικανός να σε κάνει να παίρνεις πολύ πιο συχνά την FF κάμερα σου μαζί.
Είναι φακός βόλτας, ταξιδιού, για πολλές περιστάσεις, με καλό OIS και πολύ ικανοποιητική οπτικά απόδοση.
Εγω τον παίρνω πλέον σχεδόν σε όλες τις εξορμήσεις μου σε φύση, τοπίο, βόλτες κλπ αφήνοντας πίσω τον Sigma 24-70mm f/2.8 art που τον χρησιμοποιώ μόνο για πιο απαιτητικές καταστάσεις.
Δεν θα σε απογοητεύσει...

• Like