Ηθελα να γραψω (για ακομα μια φορα) για τον πιο ενδιαφεροντα, γκατζετοειδη, λειτουργικο και χρηστικο 1χΑΑ φακο που εχω. Τον
Νitecore EA1.
Οταν πριν μερικους μηνες εφευγα στο εξωτερικο για μονιμη εργασια, εκτος των αλλων βασικων πραγματων επρεπε να παρω και ενα φακο μαζι μου.
Λογω του οτι κανω συλλογη φακων και εχω πανω απο 100 τεμαχια..θα νομιζε κανεις οτι θα ειχα δυσκολια στην επιλογη φακου. Και ομως δεν το σκεφτηκα ουτε λεπτο.
Για να πω την αληθεια, σκεφτηκα λιγο να παρω τον Νitecore EC1 αλλα τελικα προτιμησα το αδερφακι του τον ΕΑ1 επειδη παιρνει αλκαλικες/ΝιΜΗ εναντι λιθιου που παιρνει ο ΕC1.
O λογος που προτιμησα τον ΕΑ1 εναντι ολων των υπολοιπων, ειναι διοτι:
-παιρνει 1 ΑΑ αλκαλικη η ΝιΜΗ επαναφορτιζομενη. Ευκολο να βρεις αλκαλικες παντου. Η φωτεινοτητα του και οι διαρκειες του ειναι εξαιρετικες για φακο 1χΑΑ.
-ειναι απο τους μικροτερους 1χΑΑ φακους και εχει κλιπ διπλης οψης κατι το οποιο διευκολυνει να τον εχεις μαζι και να τον στερεωνεις ευκολα.
-εχει κοκκινο led εντοπισμου που αναβοσβηνει. Πολυ χρησιμο σε μερη που τα block out δεν ειναι σπανια. Αν ενοχλει το αναβοσβημα του led, απλα ξεβιδωνεις λιγο την ουρα του φακου.
-υπαρχει επιλογη ωστε το κοκκινο led να παραμενει συνεχως ανοιχτο, σαν φως νυκτος με ελαχιστη καταναλωση. Εχει και SOS και Strobe mode.
-ειναι εξαιρετικος thrower. Noμιζω ο καλυτερος 1χΑΑ thrower στην πιατσα. Eχει XP-G2 led.
-ειναι πραγματικα αδιαβροχος και η κατασκευη του ειναι παρα πολυ προσεγμενη και ποιοτικη. Ερχεται και με θηκη την οποια δεν πηρα μαζι μου λογω του καλου κλιπ που εχει.
-τον εχω στην κατοχη μου απο τοτε που βγηκε, τον χρησιμοποιω συνεχεια και δεν ειχα ποτε κανενα θεμα.
τελος, ειναι ο πλεον γκατζετ φακος αλλα και ο πλεον χρησιμος 1χΑΑ, παντα κατα τη γνωμη μου !!
http://www.nitecore.com/productDetail.aspx?id=19#.U_oSl6PQ03M