Φακοι Led με μπαταριες ΑΑ. Νεα μοντελα, προτασεις, σχολια, κλπ.

Έχω στα υπόψιν αυτούς τους φακούς και θέλω την γνώμη σας.
Klarus rs11 ή xt10 ή xt 11
NiteCore Mp12 ή srt7

Οι φακοί που αναγράφεις δεν παίρνουν ΑΑ μπαταρίες, αλλά CR123 και 18650. Σαν πιο νέα μοντέλα παρόλα ταύτα, προτείνω RS11 και SRT7. Όσο για Nitecore Mp12 δεν υπάρχει σαν μοντέλο.

Σορυ νόμιζα ότι το thread είναι γενικά για led φακούς. Ευχαριστώ πάντως για την απάντηση.Τον nitecore P12
ήθελα να πω πιο πάνω.
Για fenix pd35?

Last edited:
Επειδή κατά λάθος είχα ξεκινήσει εδώ συνέχισα ώστε να υπάρχει μια ροή σ αυτά που γράφω, ελπίζοντας να με παραπέμψουν στο ανάλογο thread.Αν γνώριζα δεν θα είχα ξεκινήσει να γράφω σ' αυτό. Φιλικά πάντα.

Ηθελα να γραψω (για ακομα μια φορα) για τον πιο ενδιαφεροντα, γκατζετοειδη, λειτουργικο και χρηστικο 1χΑΑ φακο που εχω. Τον Νitecore EA1.

Οταν πριν μερικους μηνες εφευγα στο εξωτερικο για μονιμη εργασια, εκτος των αλλων βασικων πραγματων επρεπε να παρω και ενα φακο μαζι μου.
Λογω του οτι κανω συλλογη φακων και εχω πανω απο 100 τεμαχια..θα νομιζε κανεις οτι θα ειχα δυσκολια στην επιλογη φακου. Και ομως δεν το σκεφτηκα ουτε λεπτο.
Για να πω την αληθεια, σκεφτηκα λιγο να παρω τον Νitecore EC1 αλλα τελικα προτιμησα το αδερφακι του τον ΕΑ1 επειδη παιρνει αλκαλικες/ΝιΜΗ εναντι λιθιου που παιρνει ο ΕC1.

O λογος που προτιμησα τον ΕΑ1 εναντι ολων των υπολοιπων, ειναι διοτι:

-παιρνει 1 ΑΑ αλκαλικη η ΝιΜΗ επαναφορτιζομενη. Ευκολο να βρεις αλκαλικες παντου. Η φωτεινοτητα του και οι διαρκειες του ειναι εξαιρετικες για φακο 1χΑΑ.
-ειναι απο τους μικροτερους 1χΑΑ φακους και εχει κλιπ διπλης οψης κατι το οποιο διευκολυνει να τον εχεις μαζι και να τον στερεωνεις ευκολα.
-εχει κοκκινο led εντοπισμου που αναβοσβηνει. Πολυ χρησιμο σε μερη που τα block out δεν ειναι σπανια. Αν ενοχλει το αναβοσβημα του led, απλα ξεβιδωνεις λιγο την ουρα του φακου.
-υπαρχει επιλογη ωστε το κοκκινο led να παραμενει συνεχως ανοιχτο, σαν φως νυκτος με ελαχιστη καταναλωση. Εχει και SOS και Strobe mode.
-ειναι εξαιρετικος thrower. Noμιζω ο καλυτερος 1χΑΑ thrower στην πιατσα. Eχει XP-G2 led.
-ειναι πραγματικα αδιαβροχος και η κατασκευη του ειναι παρα πολυ προσεγμενη και ποιοτικη. Ερχεται και με θηκη την οποια δεν πηρα μαζι μου λογω του καλου κλιπ που εχει.
-τον εχω στην κατοχη μου απο τοτε που βγηκε, τον χρησιμοποιω συνεχεια και δεν ειχα ποτε κανενα θεμα.

τελος, ειναι ο πλεον γκατζετ φακος αλλα και ο πλεον χρησιμος 1χΑΑ, παντα κατα τη γνωμη μου !!

1-1_EA1_XPG2_EN5.jpg

1-1_EA1_XPG2_EN21.jpg

http://www.nitecore.com/productDetail.aspx?id=19#.U_oSl6PQ03M

Ευχαριστουμε Χιωτη για την περιγραφη! Δειχνει πολυ καλη επιλογη!

Για μενα ο καλύτερος ΑΑ φακος ειναι Zebralight sc-52, επειδή ειναι ακόμα πιο μικρος απο αυτον τον ΕΑ1, με μεγαλύτερη διάρκεια φωτισμού ( π.χ: - ΕΑ1 - 50lumens = 5 ωρες, sc-52 l2 -54 lumens = 7ωρες 30 λεπτα ), εχει βιδωτό φοβερό κλιπ, πάρα πολυ βολικό για μενα user interface ( κατα τη γνώμη μου - το καλύτερο ). ;)
Εγω θεωρώ οτι δεν είναι σωστό να αδικούμε ενα τετoιo πολη ιδιαίτερο ΑΑ φακο σαν sc52.

Έλα Χιώτη πες την αλήθεια, δεν υπάρχει περίπτωση να έφυγες εξωτερικό και να πήρες μόνο έναν φακό... Πού βαδίζεις χωρίς έναν MT-G2 για backup:smash:

Έλα Χιώτη πες την αλήθεια, δεν υπάρχει περίπτωση να έφυγες εξωτερικό και να πήρες μόνο έναν φακό... Πού βαδίζεις χωρίς έναν MT-G2 για backup:smash:

χαχα, δεν εχεις και αδικο!

Εχω παρει και τον FENIX LD01 o οποιος ομως βρισκεται στη θηκη του αναντικαταστατου και υπερπολυτιμου Victorinox Champion (swisschamp). Αρα τον υπολογιζω σαν σετ με το πολυεργαλειο και οχι για back up φακο!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Για μενα ο καλύτερος ΑΑ φακος ειναι Zebralight sc-52, επειδή ειναι ακόμα πιο μικρος απο αυτον τον ΕΑ1, με μεγαλύτερη διάρκεια φωτισμού ( π.χ: - ΕΑ1 - 50lumens = 5 ωρες, sc-52 l2 -54 lumens = 7ωρες 30 λεπτα ), εχει βιδωτό φοβερό κλιπ, πάρα πολυ βολικό για μενα user interface ( κατα τη γνώμη μου - το καλύτερο ). ;)
Εγω θεωρώ οτι δεν είναι σωστό να αδικούμε ενα τετoιo πολη ιδιαίτερο ΑΑ φακο σαν sc52.

Γεια σου Τεο!
Ποτε δεν ειπα οτι ο EA1 ειναι ο καλυτερος ΑΑ φακος. Ειπα οτι ειναι ο πιο χρησιμος και λειτουργικος 1χΑΑ φακος, το οποιο και πιστευω ακραδαντα.
Ο SC52 ειναι πραγματι εξαιρετικος φακος με προηγμενο UI το οποιο επιτρεπει απιστευτη φωτεινοτητα και διαρκεια.

Oπως ισως γνωριζεις τον εχω και τον Ζebralight SC52 και τον SC51.
Το θεμα ειναι οτι για καποιον λογο δεν μου κανουν κλικ, δεν εχουν κοκκινο λεντακι, ουτε διπλης οψης κλιπ, ουτε το throw, ουτε την ευχρηστια αλλα κυριως ουτε την τσαχπινια του EA1 :))

Φρεσκο πραμα, μολις κυκλοφορησε!

Δυστυχως, περα απο το 'ονομα/αξιοπιστια', ο Νιtecore ΕΑ41 ειναι σαφως ανωτερος και απο πλευρας σχεδιασμου αλλα κυριως απο πλευρας καλυτερων modes.

Re: Απάντηση: Φακοι Led με μπαταριες ΑΑ. Νεα μοντελα, προτασεις, σχολια, κλπ.

Ο Νιtecore ΕΑ41 τελικά είναι η αναβάθμιση του Νιtecore ΕΑ4;

Ναι, σωστα. Και πολυ καλη!

Και για να μην ξεχναμε, ο Nitecore ΕΑ4 ηταν ο πρωτος φακος 4χΑΑ αυτου του ειδους, μετα ακολουθησαν ΟΛΟΙ.

Γιαυτο την αγαπαω την Nitecore, διοτι δεν δισταζει και καινοτομει!

Μαζί με τον DQG 26650 και αυτόν : http://www.cnqualitygoods.com/goods.php?id=1983 ( πολύ καλός για το μέγεθός του ) στο τέλος Αυγούστου παρέλαβα και αυτόν: http://www.cnqualitygoods.com/goods.php?id=1882 ο οποίος δεν δούλευε από την πρώτη στιγμή, δοκίμασα και άλλη μπαταρία αλλά τίποτα, το κόστος είναι πολύ μικρό για να τον έστελνα πίσω πιο πολλά θα ήταν τα μεταφορικά, εν τω μεταξύ βιάστηκα και άφησα αρνητικό review από τα νεύρα μου και δεν τολμάω τώρα να τους ρωτήσω.
Μήπως έχει κάποιος καμία ιδέα τι μπορεί να φταίει; το σχήμα του και το μέγεθος είναι πολύ καλό για μπρελοκ με κλειδιά και είναι κρίμα να πάει χαμένο.

Βαλε μια ΑΑΑ μεσα (φορτισμενη..) και μην βιδωσεις το καπακι.

Παρε ενα συρματακι και ακουμπησε την μια ακρη στον αρνητικο πολο της μπαταριας και με το αλλο ακρο κανε επαφη πανω στο σπειρωμα του σωματος του φακου. Φροντισε ο θετικος πολος της μπαταριας να τερματιζει μεσα στον φακο.

Το θεμα ειναι να διαπιστωσουμε αν αναβει ο φακος. Αν αναβει ο φακος μετα ειναι απλη η λυση.