Φακοι Led με μπαταριες ΑΑ. Νεα μοντελα, προτασεις, σχολια, κλπ.

^^ Χιωτη και Κωστα σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας. Μεχρι στιγμης εχω απορριψει τον MT1A λογω παλαιοτητας και επειδη ειναι και πολυ "απλος" και τον Jetbeam . Για τον δευτερο,ειχα δει στο site της εταιριας οτι θελει και extender για να δεχεται ΑΑ μπαταριες αλλα ειναι αρκετα ακριβουτσικος,βγαινει στα 70 ,αν προσθεσουμε και το extender παμε στα 80 . Εκτος της λιστας βγαινει και ο Sunwayman M10A .

Οποτε μενουμε στους υπολοιπους τρεις φακους,ο ΕΑ1, ο RS1A και ο C15A.
Μονο μεινοεκτημα για τον C15A ειναι οτι δεν εχει αυτο το μεταλλικο πιαστρακι για να το κρεμας απο τσεπες,τσαντακια κτλ. Μαλλον στον Nitecore EA1 θα καταληξω γιατι αυτος του αρεσε και πιο πολυ απο ολους τους φακους,απλα δεν εχω βρει απο τις φωτογραφιες που εχει στην σελιδα της εταιριας που μπαινει το σχοινακι που βαζεις στους φακους. Υποθετω οτι μπαινει σε ενα απο τα "κενα" που εχει στο μεταλλικο πιαστρακι.
Και για μενα θα τσιμπησω τον C15A καποια στιγμη! :BDGBGDB55::BDGBGDB55:

Οσο για τους Fenix του ειχα δειξει αρκετους αλλα μαλλον δεν θα του αρεσαν για να μην διαλεξει κανεναν.
Σας ευχαριστω για τα σχολια παιδια.

Last edited:
To κορδονακι μπαινει σε μια απο τις δυο τρυπες του κλιπ.
Ισως να μην χρειαστει καθολου το κορδονακι καθως το κλιπ ειναι βολικο και 'διπλης οψεως' και φοριεται παντου με το φακο προς τα πανω η προς τα κατω.

Toν ...βασιλια δεν τον κοιταξες καθολου ?

280 lumen με μια κοινη ΑΑ ,500(για 1 λεπτο,μετα παει στα 280) με μια 14500 Li-ion...πολυ ανθεκτικος και ποιοτικος,τον εχω μαζι μου συνεχεια και ειναι απιθανος,και με πολλα modes !

Τον δουλευω με την 14500 και οπου τον εχω δειξει εχουν παθει πλακα...πολυ βολικο και το UI του...

http://www.zebralight.com/SC52-AA-Flashlight-Cool-White_p_100.html

Χιωτη σε ευχαριστω για την διευκρινηση για το κορδονακι.
Οσο για τον βασιλια,δεν ειχα το σθενος να κοιταξω και σε αλλες μαρκες,και αυτο γιατι απο καθε μαρκα εβρισκα και δυο τρεις φακους που δεν τους ηξερα και τωρα τους εχω στην αναμονη για αγορα με πρωτον τον Sunwayman C15A. Αμα εβλεπα και αλλες μαρκες θα εβρισκα και αλλους φακους για μενα!

Η αγνοια ειναι ευτυχια! :D

United Palight EDC X4 Cree XM-L2 T6 AA battery Mini Torch flashlight

http://www.cnqualitygoods.com/goods.php?id=2002

1. Model Name: X4
2. Quantity:1 PCS
3. LED Emitter: XM-L2 T6
4. Mode: 4 modes, high / middle / low / strobe
5. Lamp Life:100,000 Hours
6. Color: Black
7. Emitted Color:White Light
8. Case material:Durable aircraft-grade aluminum
9. Battery: 1 x AA (not include)
10. Dimensions:87mm *24mm
11. Net Weight(g): 36g
12.switch : Middle-cap press ON/OFF

Θα με καταστρεψει αυτο το φορουμ!
Ωραιος φακος. Μικρος,βολικος και 25 ντολαρς μονο! Οτι πρεπει για δωρακι σε συγγενεις κτλ.
Βεβαια λειπουν καποιες λεπτομερειες,οπως ποσα λουμενς βγαζει,ποση διαρκεια εχει στο καθε mode κτλ. Δεν βρισκω και το site της εταιριας να τον κοιταξω καλυτερα.

Νομιζω οτι στα ιδια λεφτα (~$25) ο Fenix Ε12 -στην προηγουμενη σελιδα- ειναι πολυ καλυτερο value for money.

Και ειναι και πραγματικα αδιαβροχος, περαν απο την μεγαλη αξιοπιστια της μαρκας Fenix που κουβαλαει.

http://www.fenix-store.com/fenix-e12-led-flashlight/

Καταστροφη!
Η αληθεια ειναι οτι εψαχνα για ενα τετοιο οικονομικο φακουδακι απο τις γνωστες μαρκες. Ενας για χρηση μεσα στο σπιτι,ενας να ειναι μονιμα στο αυτοκινητο,γενικα τρεις τεσσερις τετοιους θα τους χτυπησω καποια στιγμη.

Τον ειχα δει τον Fenix στην προηγουμενη σελιδα αλλα να πω την αληθεια,δεν με "εντυπωσιασε" ως σχεδιο. Θελω να gadget-οφερνει και λιγο,αλλα τωρα που το ξανασκεφτομαι για την χρηση που προοριζονται,μικρο το κακο. Ασε που δεν θα τους εχω εγω,ειναι για συγγενεις κτλ.
Για τον εαυτο μου,θα παρω τον Sunwayman C15A που μοιαζει πιο πολυ σαν γκατζετακι!

Μου αρεσε και ο προηγουμενος που ποσταρε ο φιλος παραπανω ομως!

H αληθεια ειναι οτι το μοναδικο φακουδακι που ειναι ξεκαθαρα γκατζετ, ειναι ο Nitecore EA1. Και ακομα περισσοτερο ο EC1 που εχει και ελαχιστο μεγεθος!

Γενικως ολη η σειρα explorer της Nitecore ειναι συμπαθεστατη, γιαυτο την εχω σχεδον ολη..:))

8460052400_8cb9d8cec3_c.jpg

Ξεκαθαρη αντιγραφη του Fenix LD40/E40.
Για μονο 10 ευρω παραπανω θα αγοραζα τον Fenix E40 με τις μεγαλες διαρκειες λογω αξιολογου κυκλωματος και της δεδομενης γενικοτερης αξιοπιστιας του.

Βλεπω οτι η χαμηλοτερη σκαλα ειναι στα 150 λουμενς! Επισης δεν υπαρχει περιπτωση να ισχυουν οι διαρκειες που βλεπω στα αντιστοιχα λουμενς.
Οπως τον βλεπω στην ωραια και αναλυτικη παρουσιαση του ΒLF φαινεται πολυ τσιπικος. Πιστευω οτι μια δικαιολογημενη τιμη θα ηταν κατω απο 20 δολλαρια.

Αν η διαφορα τιμης με τον original Φενιξ ηταν μεγαλυτερη, θα τον εβλεπε με μεγαλυτερη συμπαθεια.

Πέρα από το ότι παίρνουν 4 ΑΑ μπαταρίες, ο E40 με τον Starrylight, δεν έχουν άλλες ομοιότητες:
200/700 lumens
XP-E/XM-L2

Ειναι αληθεια οτι περαν του σχεδιασμου, λογω copy/paste, δεν εχουν αλλες ομοιοτητες.

Οπως ακριβως ενα κινεζικο με ενα ελβετικο Rolex :))

Θα πω και αναφορικά με τους "κλώνους" και ελπίζω να μην παρεξηγηθεί:
Αν δεν τριφτείς και λίγο με τους κινέζους, πώς θα εκτιμήσεις τους επώνυμους φακούς???
:-)

Απολυτως σωστο!
Αν ομως η διαφορα τιμης του κλωνου και του original ειναι σχετικα μικρη, οπως στην παραπανω περιπτωση, ειναι κριμα τα λεφτα.

Προσωπικα εχω αγορασει αρκετους κλωνους, και καλους μαλιστα, αλλα η διαφορα τιμης με τους οριτζιναλ ηταν τεραστια.
Σαν παραδειγμα θυμαμαι τον skyray king ~2000 λουμενς με 30-35 ευρω, οταν ο αντιστοιχος original κοστιζε υπερπολλαπλασια χρηματα.

Καλημέρα!

Επειδή τον ένα φακό που έχω δε γίνεται να τον έχω παντού και πάντα,
αποφάσισα να αγοράσω 3-4 φακουδάκια με 1χΑΑ ή 1χΑΑΑ για τα οχήματα (moto, auto) και γυναικεία και ανδρική τσάντα.

Κριτήρια αγοράς?
Να μή ξεφορτίζει "στο ράφι" (θα βάλω eneloop)
Να παίρνει eneloop
Μία βασική αδιαβροχοποίηση
Και όσο περισσότερο φωτίζει τόσο το καλύτερο

Για βασικές δουλειές.
Καμία αλλαγή λάστιχου, πότισμα σε κανένα χωράφι το βράδυ κλπ.
Στα 20-50 μέτρα να φωτίζει μου είναι υπέρ-αρκετό.
Κόστος, λόγω ποσότητας (~5τμχ) να είναι μαξ 30 ευρώ.
Πιθανότατα θα πάρω 1 για δοκιμή και μετά τους υπόλοιπους.
Και μεταχειρισμένα μου κάνουν αν κάποιος θέλει να αναβαθμιστεί :)

Ευχαριστώ!

Best value for money AAA φακος -και αδιαβροχος- ειναι ο Tank007 E09. http://eu.nkon.nl/other-flashlights/tank007-e09-nkon-logo.html

Eiναι μια πολυ πετυχημενη αντιγραφη του κορυφαιου και πλεον αξιοπιστου -για μενα- ΑΑΑ φακου, του Fenix LD01 http://www.fenixtactical.com/fenix-ld01.html

Συμφωνω απολυτως με το παραπανω ποστ οτι οι φακοι κεφαλης ειναι απο τους χρησιμοτερους φακους αν χρειαζεσαι να κανεις δουλεια με τα χερια.
Για ΑΑΑ προτεινω τον ποιοτικοτατο και χρηστικοτατο Fenix ΗL10, που μπορει να μπει και στα κλειδια http://www.fenixtactical.com/fenix-hl10.html
Για ΑΑ προτεινω τον αντιστοιχο Fenix HL22 http://www.fenixtactical.com/fenix-hl22.html. Kαι οι δυο φακοι ειναι τεσταρισμενα αδιαβροχοι.

Απο κει και περα, για ΑΑ φακο κατω απο 30 ευρω υπαρχουν αρκετοι. Δες το νημα και διαλεξε εναν επωνυμο. Προσωπικη μου επιλογη ειναι ο Nitecore EA1, ενας φακος που τα εχει ολα.