Φακοί μπρελόκ - Δυνατοί

Ευχαριστώ. (Με κάψατε, πάει το σπίτι,πάει τ´αμάξι, πάω για δάνεια στις τράπεζες Δευτέρα πρωί πρωί).
Α και να μου φέρνετε μπαταρίες όχι τσιγάρα στην φυλακή!!
Ευχαριστώ και πάλι.

Παρήγγειλα αυτόν 5 πόντους και τέλος
http://www.4sevens.com/product_info.php?cPath=297_355&products_id=2494

Μου ήρθε χτες, ήταν out of stock (παρόλο που δεν το γραφε στο site ) μαζί με 2 μπαταρίες.
Τέλος πάντων.

Είναι μικρός - πολύ μικρός (λόγω μπαταρίας) και πολύ δυνατός και σαφέστατα ελαφρύτερος από αυτόν που έχω στο πρώτο post. Επίσης έχει μεγαλύτερη διάμετρο η δέσμη , πολύ βολικό για κλειστούς χώρους.
Εξακολουθεί να μου την σπάει το στρίψιμο, ευτυχώς δεν είναι τόσο σφιχτό, αλλά οι προτεραιότητες μου ήταν μέγεθος και δύναμη.

Οσο για τις CR2 πήρα 4 energizer (με το κόκκινο χαρτί) 11 ευρώ με τα μεταφορικά. Εννοείται από eBay.

http://cgi.ebay.co.uk/4-x-Energizer...rElectronics_Batteries_SM&hash=item439f4b4b42

Attachments

• IMG_0160.jpg
    IMG_0160.jpg
    232.4 KB · Views: 41
  • IMG_0162.jpg
    IMG_0162.jpg
    205.1 KB · Views: 36
αυτος ειναι οντως μικρος! λιγο στη διαμετρο βεβαια εχω σκάλωμα, τι διαφορα εχει σε σχεση με τον tank??? Οσο για τις cr2 οποιος δεν εχει προσβαση σε ebay 3.5 το κομματι και σε καταστηματα φωτογραφικών ειδών μόνο....

αυτος ειναι οντως μικρος! λιγο στη διαμετρο βεβαια εχω σκάλωμα, τι διαφορα εχει σε σχεση με τον tank??? Οσο για τις cr2 οποιος δεν εχει προσβαση σε ebay 3.5 το κομματι και σε καταστηματα φωτογραφικών ειδών μόνο....

Εγώ επιμένω ότι μεγαλύτερη σημασία στην τσέπη έχει το μήκος παρά η διάμετρος. Οτι θες στοιχηματίζω ότι δεν θα σε προβληματίσει καθόλου η διάμετρος.
Σε σχέση με τον tank σε τι; στο φως; Δεν το σύγκρινα ακόμα.

Πάντως για τις μπαταρίες είσαι σίγουρος για τα 3.5 ευρώ η CR2 σε μαγαζιά με φωτογραφικά είδη ;;;

Δεν μιλάμε για CR123. Κάτι 6άρια ευρώ μου βγαλε το skroutz σε αλυσίδες πολυκαταστημάτων.

τοσο πηρα 2 κομματια απο κεντρο για την παλια Nikon μου. Σε σχεση με τον tank οσο αφορα την διαμετρο. Η φωτεινοτητα δε με αφορα τοσο πολυ, ειναι υπεραρκετοι ετσι και αλλιως για την χρηση τους. Οσο αφορα την διαμετρο εχω κολλημα γιατι απλα δε θελω να "φουσκωνει" οπου τον εχω, τσεπη, τσαντακι, μπανανα whatever..

Μόλις μέτρησα την διάμετρο του 4sevens. Είναι ακριβώς 1.9 , ούτε 2 .

Ο Tank είναι 1.5

Δηλαδή ο μισός πόντος σε διάμετρο θα "φουσκώνει" η τσέπη;;; μην με τρελαίνεις....-bye-

Thanks για την μέτρηση. Πάντως είπαμε, αυτα ειναι γούστα, οπως βολευει καθέναν!!!
2 σχεδον ποντοι διάμετρο ειναι αρκετοί για μενα και την χρηση που τους θέλω.
Δε παυει ομως να ειναι "κοντοι" και αυτο ειναι θετικό στο overall όγκο τους οπως και το keychain που καποιους βολευει πολυ (αν και προτειμω το handstrap). Επισης το παχος αυτο βολευει περισσοτερο στο twist αλλα καποιους αυτος ο τροπος ανοιξε κλεισε δε τους βολευει!

Θα δοκιμαζα εναν άνετα πάντως.

Μιας και έχω τρεις φακούς μπρελόκ, έκανα ένα μικρό συγκριτικό

Πρόκειται για :

4Sevens Quark Mini CR2
ITP A1 EOS με CR123
Tank 007 - TK-703 με ΑΑΑ (έχω βάλει λιθίου)

Εχω και ένα φωτόμετρο και έκανα κάποιες μετρήσεις. Σίγουρα το όργανο δεν είναι ακριβείας αλλά το θέμα είναι ότι λάθος κάνει στον έναν θα κάνει και στον άλλον. Οπότε μπορούμε να πάρουμε μια ιδέα πάνω-κάτω. Λόγω του ότι δεν έφτανε η κλίμακα του φωτόμετρου και έβγαζε error στην μέτρηση εξ' επαφής, γι αυτό η μέτρηση έγινε σε απόσταση 10 πόντων φακός-όργανο. Εννοείται η δέσμη του φακού στοχευμένη στο κέντρο του οργάνου.

Η μέτρηση έγινε με παχύμετρο και όσον αφορά την διάμετρο η μέτρηση έγινε στο παχύτερο σημείο του φακού.

Τα συμπεράσματα δικά σας. -bye-

Attachments

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    25.1 KB · Views: 32
  • IMG_0964.jpg
    IMG_0964.jpg
    88.8 KB · Views: 32
  • IMG_0966.jpg
    IMG_0966.jpg
    80.1 KB · Views: 23
  • IMG_0969.jpg
    IMG_0969.jpg
    81.6 KB · Views: 22
  • IMG_0970.JPG
    IMG_0970.JPG
    85 KB · Views: 37
καταρχήν μέτρησες το throw έτσι, όχι τα λούμεν συνολικά. Για πιο σωστή μέτρηση του throw, βάλτο στο 1μέτρο και ξανακάνε τη μέτρηση :)
Για τα λούμεν, ένας καλός τρόπος είναι να κλείσεις το φως του δωματίου, να βάλεις και τους 3 τον ένα μετά τον άλλο να φέγγουν στο ταβάνι στο ίδιο σημείο και από το ίδιο ύψος, και να δεις πόσα θα σου γράψει για το καθένα το λουξόμετρο!
Στον τανκ, είναι τόσο μωβ όσο φάινεται και στη καθημερινότητα;

Ο τανκ δεν μου άρεσε πολύ φτωχός δείχνει,ο itp αρκετά καλός αλλά βάσει μεγέθους - απόδοσης ο mini νομίζω βγαίνει πρωταθλητής..:award:

Καλή δουλειά Τάσο..

ναι βρε παιδιά αλλά δεν πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι οι άλλοι είχαν cr123?

(που εκτός των άλλων είναι και πιό ζόρι να τις αναζητάς)

Απάντηση: Re: Φακοί μπρελόκ - Δυνατοί

καταρχήν μέτρησες το throw έτσι, όχι τα λούμεν συνολικά. Για πιο σωστή μέτρηση του throw, βάλτο στο 1μέτρο και ξανακάνε τη μέτρηση :)
Για τα λούμεν, ένας καλός τρόπος είναι να κλείσεις το φως του δωματίου, να βάλεις και τους 3 τον ένα μετά τον άλλο να φέγγουν στο ταβάνι στο ίδιο σημείο και από το ίδιο ύψος, και να δεις πόσα θα σου γράψει για το καθένα το λουξόμετρο!
Στον τανκ, είναι τόσο μωβ όσο φάινεται και στη καθημερινότητα;

Δεν το πολυκατάλαβα αυτό με το ταβάνι..
Δεν χρειάζεται πάντως και πολύ ψάξιμο. Καθαρότατα είναι πιό δυνατός ο 4Sevens και με πιό μεγάλη διάμετρο δέσμης.

Ναι ο Tank είναι πολύ Cool White. Μπλεδζομοβίζει. Οντως όπως στην φωτό.

Σίγουρα δεν υπάρχει σύγκριση λόγω μπαταρίας αλλά αν τους πάρεις ως φακούς κατηγορίας μπρελόκ απλά ο Mini σκοτώνει..

Εμ κακά τα ψέματα. Μην περιμένεις (μεγάλα) γκάζια με ΑΑΑ.

Οσο για την ευκολία, αγοράζεις μια δεκάρα από το ebay και ξεμπερδεύεις για πολύυυυυυυυυ καιρό. Κι αν πας κι ένα ταξίδι παίρνεις και καμιά μαζί σου (αν δεν έχει Γερμανό εκεί που θα πας).

Re: Απάντηση: Re: Φακοί μπρελόκ - Δυνατοί

Εμ κακά τα ψέματα. Μην περιμένεις (μεγάλα) γκάζια με ΑΑΑ.

Οσο για την ευκολία, αγοράζεις μια δεκάρα από το ebay και ξεμπερδεύεις για πολύυυυυυυυυ καιρό. Κι αν πας κι ένα ταξίδι παίρνεις και καμιά μαζί σου (αν δεν έχει Γερμανό εκεί που θα πας).

δηλαδή λες ότι κρατάει πιό πολύ από μιά ΑΑΑ?
κι αν ναι πόσο πχ?
Αραγε τί αυτονομία έχει ό ένας με ΑΑΑ και ο άλλος με 123?

γιωργο, ειχα ενα tank007 703 - δεν μωβιζει, λαθος αντιληψη φακου μηχανης. καλα να ειναι το δωματιο να εχει οσο γινεται λιγοτερα σκουρα πραγματα. ( πιο καταλιλο νομιζω ειναι το μπανιο ) . παιζει ρολο και που βρισκεσαι εσυ μεσα στο δωματιο - δηλαδη αν εισαι ορθιος ή καθιστος κ.τ.λ.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Φακοί μπρελόκ - Δυνατοί

δηλαδή λες ότι κρατάει πιό πολύ από μιά ΑΑΑ?
κι αν ναι πόσο πχ?
Αραγε τί αυτονομία έχει ό ένας με ΑΑΑ και ο άλλος με 123?

όταν λέω γκάζια εννοώ φωτεινότητα.

Για το θέμα της αυτονομίας, ο 4Sevens βάσει και κατασκευαστή πρέπει να κρατάει λιγότερο από τους άλλους (40 λεπτά λέει).
Στο max. μιλάμε.

γιωργο, ειχα ενα tank007 703 - δεν μωβιζει, λαθος αντιληψη φακου μηχανης. καλα να ειναι το δωματιο να εχει οσο γινεται λιγοτερα σκουρα πραγματα. ( πιο καταλιλο νομιζω ειναι το μπανιο ) . πεζει ρολο και που βρεικεσαι εσυ μεσα στο δωματιο - δηλαδη αν εισαι ορθιος ή καθιστος κ.τ.λ.

Πάντως ο τοίχος είναι κατάλευκος και η απόσταση των φακών-τοίχου είναι 90cm.

Πάντως και στην πραγματικότητα με γυμνό μάτι το ίδιο βλέπω.

Πρόσεξε, αν βλεπεις μόνο τον TANK μπορείς άνετα να ξεγελαστείς και να θεωρήσεις λευκό το φως. ΜΟΝΟ δίπλα-δίπλα καταλαβαίνεις τις διαφορές και μόνο αν μετρήσεις θερμοκρασία λευκού (δυστυχώς δεν έχω τέτοιο όργανο).

Κλασσική λάθος αντίληψη με το λευκό των προβολέων.

Από την άλλη , θεωρώ δεδομένο ότι ο ένας φακός από τον άλλον θα έχει μικροδιαφορές στο φως , μιλαμε για 10 δολλάρια φακούς....

Εδώ έχει διαφορά το λευκό από iPhone σε iPhone (καρατσεκαρισμένο).

ε καλά δε πιστεύω ο τανκ να κρατά παραπάνω...έχεις πολύμετρο να δεις πόσο τραβάει από μια ΑΑΑ?
ΠΟλύ καλή δουλειά πάντως χρειάζονται τέτοια ποστ!!!
αυτό με το ταβάνι εννοώ: ακουμπάς το φακό πάνω σε ένα τραπέζι κάθετα. βάζεις το λουξόμετρο τυχαία κάπου δίπλα.σημειώνεις, μετά τον επόμενο ακριβώς στην ίδια θέση και στο ίδιο σημείο να φέγγει και πάει λέγοντας. Ουσιαστικά μετρας την αντανάκλαση, που με κατάλληλη μέθοδο μπορείς να τη μετατρέψεις σε λούμεν, έστω μια εκτίμηση.π.χ. αν έχεις τον lumintop που ξέρεις ότι βγάζει 340 OTF πάνω κάτω, και στο λουξόμετρο σε αυτό το τέστ βγάζει 10 λούξ, βάλεις μετά τον mini και βγάλει 5 λούξ, τότε ο mini είναι περίπου 170 OTF.