Φακοί μπρελόκ - Δυνατοί

ηρθε ο μικρος ,ε οχι και τοσο μικρος τελικα.
απο αριστερα ενας απο τους 3 DQG χαλασμενους που εχω,στην μεση ο χιλιοβασανισμενος και βασικος φακος μου ultrafire uf-t1 και διπλα ο νεος που ξεφευγει στο μεγεθος.
DSCF7767_zps02582f27.jpg
[/URL][/IMG]

DSCF7771_zps15d383e4.jpg
[/URL][/IMG]

DSCF7776_zps5da8dbb6.jpg
[/URL][/IMG]

DSCF7780_zpscb37dac4.jpg
[/URL][/IMG]

ναι απο πλακετα.ειχα σταξει λιγο καλαι να παταει η μπαταρια και βγηκαν off(στα 2 το 3το καθαρισε μονο του)μπορουμε να κανουμε κατι?
λοιπον για το φακουδακι τωρα:
στα μειον εχουμε οτι ειναι βαρυ και πιο μεγαλο απο τα αλλα.
στα θετικα οτι ειναι πραγματικα πιο φωτεινο μαλλον παει στα 120 λουμενς και η πρωτη εντυπωση απο τον διακοπτη πισω ειναι πολυ καλη,με χαλουσε το στριφτο οταν μερικες φορες μπερδευε τις σκαλες.
Απλα θελει να τον συνηθισω καθως μερικες φορες ξεχναω και στιβω την κεφαλη :HTEHETH63:
υ.γ:οι βασεις πισω δεν ειναι κατι σπουδαιο κατι atacama απλες ειναι :smash:

Το μόνο που έχω να συνδράμω εγώ εδώ, άσχετο με τον παραπάνω φακό, είναι πως δύο Tank 007 E09 με περιστροφικό διακόπτη που αγόρασα, και οι δύο παρουσιάζουν πρόβλημα στο άναμμα, ο ένας δεν είναι πλέον χρησιμοποιήσιμος. Φαίνεται πως στα μικρά μεγέθη, υπάρχει πρόβλημα αξιοπιστίας. Αν έχετε να προτείνετε καμιά επισκευή καλοδεχούμενη.

Re: Απάντηση: Φακοί μπρελόκ - Δυνατοί

Το μόνο που έχω να συνδράμω εγώ εδώ, άσχετο με τον παραπάνω φακό, είναι πως δύο Tank 007 E09 με περιστροφικό διακόπτη που αγόρασα, και οι δύο παρουσιάζουν πρόβλημα στο άναμμα, ο ένας δεν είναι πλέον χρησιμοποιήσιμος. Φαίνεται πως στα μικρά μεγέθη, υπάρχει πρόβλημα αξιοπιστίας. Αν έχετε να προτείνετε καμιά επισκευή καλοδεχούμενη.

Θυμασαι απο που ειχες παρει τον Tank E09? Σου ειχε ερθει σε αλουμινενιο κουτακι η χυμα? To λεω για ξερω οτι κυκλοφορουν μαιμουδες των μαιμουδων!!
Και εγω εχω 2 τετοια φακουδακια, εκ των οποιων το ενα το δανειζω συχνα αλλα κανενα δεν εχει παρουσιασει θεμα απολυτως, εδω και 2 χρονια.

Αυτο που μπορεις να προσπαθησεις να σηκωσεις το ελατηριο, μηπως εχει κατσει. Επισης να καθαρισεις τις βολτες στο σωμα κοντα στην κεφαλη.

Αυτό με το ελατήριο το σκέφτηκα γιατί εξαντλεί όλο το μήκος για να ανάψει στιγμιαία και σβήνει ξανά.
Ένας tank με διακόπτη κλικ δουλεύει ακόμη. Οι περιστροφικοί αγοράστηκαν από deal extreme στο αλουμινένιο κουτάκι.

Επειδη ειναι τα original φακουδακια αξιζει να το προσπαθησουμε.

Αν δεις μεσα στην κεφαλη, θα δεις ακριβως στο κεντρο, το σημειο, την επαφη που ακουμπαει ο θετικος πολος της μπαταριας. Η επαφη του αρνητικου πολου ειναι το χρυσαφι δακτυλιδι που εφαπτεται στο σωμα του φακου εσωτερικα.
Εδω η φωτο. Το μπλε μερος που γραφει TANK χωριζει τα σημεια επαφης που κλεινουν το κυκλωμα.
13883234135_92beff3137_c.jpg

Οταν λοιπον βιδωνεις τον φακο, το κατω σωμα του φακου (εκει που τελειωνουν οι βολτες) ακουμπαει στο χρυσαφι δακτυλιδι και ετσι κλεινει το κυκλωμα και αναβει ο φακος.

Εδω το κατω μερος του φακου και το σημειο που τελειωνουν οι βολτες (λαμπιριζει :). Aυτος ο λαμπιριζων κυκλος ακουμπαει στο χρυσαφι δακτυλιδι του πανω μερους του φακου.

13883233805_a56d71dd3f_c.jpg

Προφανως δεν γινεται καλη επαφη. Για καθαρισε με μια λιμα το στομιο του σωματος απο την επανω μερια εκει που τελειωνουν οι βολτες. Επισης προσπαθησε να 'καθαρισεις' και το χρυσαφι δακτυλιδι.

Πριν απ'ολα ομως κανε το παρακατω για να δεις αν λειτουργει σωστα ο φακος. Παρε ενα συρμα/καλωδιο και ακουμπησε την μια ακρη στο χρυσαφι δακτυλιδι και μετα ακουμπησε την αλλη ακρη στον αρνητικο πολο της μπαταριας.
Αν δεν ειναι χαλασμενος ο φακος (το κυκλωμα με το λεντακι) τοτε ο φακος θα αναψει. Καθε φορα που ακουμπας/σηκωνεις το καλωδιο στον αρνητικο πολο πρεπει να αλλαζει και σκαλες.

13883301503_e73f853ec4_c.jpg

Αν ο φακος δουλευει με την παραπανω διαταξη αλλα παρ'ολο που καθαρισες/λιμαρες τα σημεια των επαφων, συνεχιζει να μην λειτουργει (να μην κανει καλη επαφη), τοτε πρεπει να βαλεις ενα δακτυλιδι πανω στο χρυσαφι δακτυλιδι. Να σηκωσεις δηλαδη το σημειο που ακουμπαει στο κατω μερος του φακου.
Αυτο θα γινει με ενα πολυ λεπτο και σκληρο συρμα το οποιο θα το κανεις σε μορφη κυκλου και θα το βαλεις μεσα στον φακο και πρεπει να εφαρμοσει καλα για να μην φευγει και βραχυκυκλωσει.
Ιδανικα αυτο το συρμα να ειναι κομματι απο ελατηριο ωστε να ειναι ευκολοτερη η τοποθετηση. Το συρμα δεν πρεπει να ειναι απαραιτητα ολοκληρος κυκλος, μπορει να ειναι και μισος. Οτι βολευει στην σταθερη τοποθετηση.

Δυστυχως αυτο ειναι λιγο δυσκολο σε τοσο μικρες κεφαλες φακου. Σε μεγαλυτερες κεφαλες με αντιστοιχο προβλημα γινεται πολυ πιο ευκολα.

Τελος, να μην ξεχασω να τονισω την συμβολη του πτυσσομενου χεριου/ξυστηριου που βοηθησε στη φωτογραφιση :)))

Re: Απάντηση: Φακοί μπρελόκ - Δυνατοί

ναι απο πλακετα.ειχα σταξει λιγο καλαι να παταει η μπαταρια και βγηκαν off(στα 2 το 3το καθαρισε μονο του)μπορουμε να κανουμε κατι?

υπαρχει στο Dx πλακετα στο dx με διαμετρο 12 χιλιοστα...μπορεις να τσεκαρεις τις διαστασεις στα δικα σου?

Τα φακουδάκια μου που έχω στα μπρελοκλειδιά μου

DSCN3025_b_zps2352c517.jpg

Από αριστερά προς τα δεξιά :

1. TrustFire MINI-01 Cree XM-L T6 το πιο ογκώδες απ' όλα αλλά για το μπρελόκ του εξοχικού μια χαρά είναι...
2. Olight i3 EOS το πρώτο μου μπρελοφακουδάκι μου (από giveaway του Χιώτη :smile: ) στο μπρελόκ του σπιτιού, καθημερινά δίνει το παρόν εδώ και ένα χρόνο...
3. Olight A3T(itanium) CREE G2 στο μπρελόκ των κλειδιών της μοτοσυκλέτας (CB 400SF-R) που κινούμε κάθε μέρα στην Αθήνα... τραβάει και αυτό τα ζόρια του αγόγγυστα...
4. UltraFire E05 Cree XP-G R5 στο μπρελόκ του αυτοκινήτου, απροβλημάτιστος εδώ και ένα χρόνο...
5. DQG Ti VII Titanium CREE XP-G2 R5 CW ο πιο μικρός σε μέγεθος αλλά ο πρίγκηπας της μικρής μου συλλογής , στο μπρελόκ της μεγάλης μου μοτό (XX Blackbird)
6. TrustFire MINI-03 Cree XP-G R5 3 ελεύθερος υπηρεσίας προς το παρόν ...

Ωραια παρουσιαση των μικρων, Χαρη!!
Βλεπω περναει ο καιρος και η συλλογη oχι μονο μεγαλωνει αλλα και χρησιμοποιειται δεοντως.

Οχι σαν κατι μερικους μερικους που τα φακουδακια τους τα κακομοιρα δεν εχουν δει το φως της ημερας, αλλα ουτε καν το ιδιο το δικο τους!! :)))

Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια Μιχάλη :ernaehrung004:

Πράγματι μ' αρέσει να χρησιμοποιώ όσο μπορώ τους φακούς μου... και τουλάχιστον αυτό για τους μπρελοφακούς είναι εύκολα... οι υπόλοιποι λίγο-πολύ ψάχνουν την ευκαιρία να φωτίσουν...

Καλή Ανάσταση Μιχάλη και όλα τα "παιδιά" του φόρουμ :smile:

Έχει καλά στοιχεία (κόκκινα led / Nichia 219c / φαίνεται στιβαρή κατασκευή) αλλά δεν μ' εντυπωσίασε. Υστερεί στα περισσότερα (από λίγο έως αρκετά) σε σχέση με τον TIP. Εκτός από αυτά που αναγράφονται στο CPF, η μπαταρία του έχει σχεδόν τη μισή χωρητικότητα του TIP (280 με 500 mAh) κι η σήμανση IPX-6 που δίνουν για προστασία απ' το νερό δεν υπάρχει (ελπίζω τυπογραφικό λάθος κι όχι παραπλάνηση...).
Α... κι η τιμή του (για την ώρα) είναι αρκετά μεγαλύτερη από τα $16.59 (με το κουπόνι GIFTDEAL) του TIP Winter.

Χωρις lock-out φακος που μπαινει σε κλειδια κλπ ΔΕΝ υφίσταται κατα την αποψη μου . Ειδικα ενας που εχει 25$.

Οκ , εχω τον tube στα κλειδια μου , ναι μεν δεν εχει κλειδωμα , αλλα ειναι 50 lumens , δεν παραγει θεεμοτητα , και κανει 5$ .

Αν καποιος θελει να δωσει καποια παραπανω χρηματα ας παρει τον Tip , ή καποιον ΑΑΑ/ΑΑ .

Συμφωνώ με την άποψη σου Γιώργο, αλλά βάσει manual ο Tube έχει lockout.
Lockout/Unlock
With Tube turned on, press and hold the switch for three seconds. Tube will lock out after a flash of the
LED to avoid accidental activation during carry. To unlock, press and hold the switch for three seconds
again.
Στην πράξη όμως, στον δικό μου Tube δεν δουλεύει το παραπάνω ( ίσως ισχύει σε νεότερες εκδόσεις; ).
  • Όταν τον έχω ανοιχτό στο High & πατώ παρατεταμένα το κουμπί, απλά σβήνει (χωρίς να "κλειδώσει").
  • Όταν είναι σβηστός & πατώ παρατεταμένα το κουμπί, λειτουργεί όπως πρέπει (ανάβει στο High & σβήνει όταν αφήσεις το κουμπί).
  • Όταν όμως τον έχω ανοιχτό στο Low (moonlight) & πατώ παρατεταμένα το κουμπί, η ένταση του αυξάνει σταδιακά μέχρι το High, οπότε ξαναγυρίζει στο Low κι αυξάνεται πάλι σταδιακά, κάνοντας ένα συνεχές loop. Το καλό είναι ότι κατ' αυτό τον τρόπο μπορώ να επιλέγω επίπεδο έντασης ανάμεσα στο Low/High :idea:, απλά αφήνοντας το κουμπί στο στάδιο φωτισμού που μ' αρέσει. Τι... μόνο με "two brightness levels" θα έμενα; :laugh: