Ανοίγω το θέμα για να με βοηθήσετε αλλά και πολλούς άλλους που έχουν τους ίδιους προβληματισμούς.
Έχω τον kit τον nikon 18-55 όχι τον vr που δίνουν μαζί με την nikon d3100 και έπειτα πήρα και τον nikon τον 35αρη f1.8.
Παίρνει όμως κάποιος dslr για τη δυνατότητα να αλλάζει φακούς οπότε που να κινηθώ τώρα?
Υπάρχει ο nikon ο 55-200!
O κιτ είναι απελπιστικά μέτριος!
Ο 27-70 είναι ωραίος ,πανάκριβος και βαρύς!
Ο Tamron SP AF 17-50mm F/2.8 XR Di II μου κλείνει το μάτι!
Φλας έχω πάρει!
Είμαι σε σύγχηση γίνεται εύκολα αντιληπτό!
Άρχισε και μάζευε φράγκα, βοήθα και τον πεθερό να πουλήσει εκείνα τα λάδια που μείναν στην αποθήκη, αποφάσισε οτι θα κόψεις και τους καφέδες του τρίευρου στην καφετέρια για κανα εξάμηνο, και... μέχρι τότε, ξεψάχνιζε τις αγγελίες... όλο και κάτι θα φανεί κατά 24-70/2,8 μεριά... οπότε θα πρέπει να είσαι έτοιμος να το τουφεκίσεις πρώτος! Ξέρεις, για το φακό αυτό, πολλά ντουφέκια περιμένουν...
Ά! και... μή το ψάχνεις και πολύ με τα mm... το εύρος 24-70 που στη μηχανή σου ισοδυναμεί με περίπου 36-105 mm, έχει όλα τα ιδανικά μήκη για οικογενειακές φωτογραφίες, απο αρκετά ευρυγώνιο έως πορτραιτοφακό.
Κάποτε ο 35-80/2.8 και ο 28-80/2.8 της Nikon ήταν πανάκριβοι, και χρειαζόμασταν και τον 105 mm για πορτραίτα... Σήμερα τα βρίσκεις όλα σε ένα, στον 24-70. Οικονομία λοιπόν τέκνον μου... διότι τον φακό τον αγόρασες ήδη, απλώς δέν το ξέρεις ακόμα!
Άντε βρέ, με γειά!!!
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.