Φακοί Nikon F Mount (DSLR)

Απάντηση: Φακός για Nikon D90

Τις φωτογραφίες τις έχω δει!!!
Ευχαριστώ για όλες τις συμβουλές. Πραγματικά με βοήθησες πάρα πολύ.
Διάβαζα πριν από λίγες μέρες για τρίποδα στο αντίστοιχο νήμα. Τηλεφακό χωρίς τρίποδα δεν θα το σκεφτόμουν και αφού τρίποδα έχω έναν vanguard αλλά πολύ απλό και ελαφρύ θα πρέπει να ψάξω για έναν καλύτερο.
Θα προσπαθήσω να κανονίσω να βρεθώ και με τους δύο συμπολίτες και πραγματικά ευχαριστώ και εσάς αλλά και όλους που με βοηθάτε.

Απάντηση: Φακός για Nikon D90

Δεν είναι τόσο μακρύς και βαρύς ένας 70-200 2.8 για να θέλει οπωσδήποτε τρίποδο. Ακόμη και σε APS σώμα. Θέλει βέβαια λιγάκι εξάσκηση στη στήριξη και να συνηθίσει κανείς το βάρος, μιλάμε για ένα σύνολο μηχανής-φακού που ξεπερνά πλέον άνετα τα 2 κιλά και φτάνει κατά περίπτωση (πχ με γκριπ) και τα 2,5 ή και παραπάνω.

Απάντηση: Nikkor AF-S 28mm f1.8 G

Τον εχω βαλει και εγω στο 'ματι' αλλα οχι για τωρα..

Απάντηση: Nikkor AF-S 28mm f1.8 G

Ενα review απο εναν χρηστη.
Δειχνει πολυ καλος τελικα...

(και και στο τελος τους τα 'χωνει' εκει στην Νικον γιατι ο φακος του χαλασε...)

Last edited:
Μετά τον nikon 18-55 τι?

Ανοίγω το θέμα για να με βοηθήσετε αλλά και πολλούς άλλους που έχουν τους ίδιους προβληματισμούς.
Έχω τον kit τον nikon 18-55 όχι τον vr που δίνουν μαζί με την nikon d3100 και έπειτα πήρα και τον nikon τον 35αρη f1.8.
Παίρνει όμως κάποιος dslr για τη δυνατότητα να αλλάζει φακούς οπότε που να κινηθώ τώρα?
Υπάρχει ο nikon ο 55-200!
O κιτ είναι απελπιστικά μέτριος!
Ο 27-70 είναι ωραίος ,πανάκριβος και βαρύς!
Ο Tamron SP AF 17-50mm F/2.8 XR Di II μου κλείνει το μάτι!
Φλας έχω πάρει!
Είμαι σε σύγχηση γίνεται εύκολα αντιληπτό!

Re: Μετά τον nikon 18-55 τι?

O Tamron 17-50 είναι ένας φακός που προτιμήθηκε απο πολλούς εδώ στο φόρουμ και όλοι μείνανε ευχαριστημένοι.
Αν θες οπωσδήποτε zoom δεν υπάρχουν και πολλές αξιόλογες εναλλακτικές. Το ερώτημα είναι όμως άλλο. Σε τί μήκη θες να πάρεις φακό. Γιατί αναφέρεις και τον 55-200 μέσα, γιαυτό το λέω. Αν θές κάτι σε τηλεφακό, ο 17-50 προφανώς δεν σε καλύπτει.

Εγώ θα σου πρότεινα να επεκτείνεις τα mm σου με έναν τηλεφακό όπως τον 55-200 που ανέφερες. Μπορεί να μην έχει τρομερή ποιότητα ο κιτ αλλά χάνεις πολλές φωτογραφίες όταν δεν έχεις μεγάλο καλυπτόμενο εύρος από φακούς.

O φίλος μας έκανε το λάθος και νοίκιασε (δηλ. έχει βάλει πάνω στη μηχανή του) τον ΝΙΚΟΝ 24-70 2.8 δηλ. τον απολύτως καλύτερο ζουμ σε αυτή την εστιακή απόσταση. Επομένως και ο 18-55 κι όλοι οι αντίστοιχοι φθηνοί φακοί θα του φαίνονται χάλια οπτικά μπροστά σε αυτά τα αποτελέσματα που πήρε ήδη και τα βλέπει στην οθόνη του ΗΥ του.

Άποψή μου ότι είτε θα συμβιβαστεί με αυτό που έχει (σε οπτικό αποτέλεσμα) είτε θα πάει σε πολύ καλύτερη οπτικά λύση. Η πιο φθηνή είναι ο tamron 17-50. Όλες οι άλλες λύσεις είναι πολύ πιο ακριβές. Και (μην το ξεχνούμε) δεν θα του πέσει βαρύς πάνω στη μηχανή του (3100). Ο 18-200 μπορεί να είναι άριστος φακός, αλλά δεν κάνει τη μεγάλη οπτική διαφορά από τους κιτ σε μεσαία και ανοιχτά διαφράγματα. Και δεν έχει το μικροκοντραστ του 24-70.

O tamron 17-50 ζυγίζει 435 γρ. Ο αμέσως βαρύτερος είναι ο sigma 17-50 2.8 os με 565 γρ. ήδη μια σημαντική διαφορά. Όλοι οι άλλοι είναι πάνω από 750 γρ. σχεδόν 1 κιλό.

Εδώ μπαίνει και το δίλημμα πάμε σε αγορά φακού καλού ή σε αναβάθμιση σώματος π.χ. 3200, 5200 κτλ?

Απάντηση: Μετά τον nikon 18-55 τι?

Ημουν κι εγώ σε ένα τέτοιο δίλημμα πριν μερικούς μήνες και τελικά κατέληξα στον sigma 17-70 HSM. Εκπληκτικός φακός, πολύ ανώτερος του κιτ. Τον χρησιμοποιώ για καθημερινή χρήση και κυρίως σε τοπία που μ αρέσουν. Ενώ έχω τον nikon 55-200 δεν τον χρησιμοποιώ γιατί μ αρέσει περισσότερο ο σιγμα. Τον παίρνω μόνο σε καμία εκδήλωση που θα χρειαστώ να "βλέπω" μακριά. Για τον tamron που λένε και κάποιοι παραπάνω τον είχα δοκιμάσει και ειναι κι αυτός φοβερός αλλά έτυχε και πήρε τον σίγμα μισή τιμή οπότε έκλεισα σ αυτόν. Σημ: τον κιτ 18-55 τον χάρισα.... Σημ2: ο κιτ 18-55 είναι πολύ καλύτερος και απο τον 18-105 και απο τον 18-200 (γνώμη μου και μερικών άλλων στο δίκτυο)

Απάντηση: Μετά τον nikon 18-55 τι?

Ανοίγω το θέμα για να με βοηθήσετε αλλά και πολλούς άλλους που έχουν τους ίδιους προβληματισμούς.
Έχω τον kit τον nikon 18-55 όχι τον vr που δίνουν μαζί με την nikon d3100 και έπειτα πήρα και τον nikon τον 35αρη f1.8.
Παίρνει όμως κάποιος dslr για τη δυνατότητα να αλλάζει φακούς οπότε που να κινηθώ τώρα?
Υπάρχει ο nikon ο 55-200!
O κιτ είναι απελπιστικά μέτριος!
Ο 27-70 είναι ωραίος ,πανάκριβος και βαρύς!
Ο Tamron SP AF 17-50mm F/2.8 XR Di II μου κλείνει το μάτι!
Φλας έχω πάρει!
Είμαι σε σύγχηση γίνεται εύκολα αντιληπτό!

Άρχισε και μάζευε φράγκα, βοήθα και τον πεθερό να πουλήσει εκείνα τα λάδια που μείναν στην αποθήκη, αποφάσισε οτι θα κόψεις και τους καφέδες του τρίευρου στην καφετέρια για κανα εξάμηνο, και... μέχρι τότε, ξεψάχνιζε τις αγγελίες... όλο και κάτι θα φανεί κατά 24-70/2,8 μεριά... οπότε θα πρέπει να είσαι έτοιμος να το τουφεκίσεις πρώτος! Ξέρεις, για το φακό αυτό, πολλά ντουφέκια περιμένουν...

Ά! και... μή το ψάχνεις και πολύ με τα mm... το εύρος 24-70 που στη μηχανή σου ισοδυναμεί με περίπου 36-105 mm, έχει όλα τα ιδανικά μήκη για οικογενειακές φωτογραφίες, απο αρκετά ευρυγώνιο έως πορτραιτοφακό.
Κάποτε ο 35-80/2.8 και ο 28-80/2.8 της Nikon ήταν πανάκριβοι, και χρειαζόμασταν και τον 105 mm για πορτραίτα... Σήμερα τα βρίσκεις όλα σε ένα, στον 24-70. Οικονομία λοιπόν τέκνον μου... διότι τον φακό τον αγόρασες ήδη, απλώς δέν το ξέρεις ακόμα!
Άντε βρέ, με γειά!!!

Δεν συμφωνω 100%. Εξαιρετικός φακός ο 24-70, αλλά για το FF. Για το κροπ θεωρώ οτι δεν είναι αρκετά ευρύς. Μόνο αν μιλάμε οτι είναι μέρος ενός σετ, όπου υπάρχει και ευρυγώνιος. Αλλά τα ποσά εκεί ξεφεύγουν.
Θεωρώ οτι ο φίλος μας, θα εξυπηρετηθεί καλύτερα απο τον Τάμρον. Τα 70 απο τα 50 δεν έχουν παρά δυο βήματα διαφορά, χωρίς να έχουν σημαντικό πλεονέκτημα σε βάθος πεδίου, και προοπτική. Για κροπ σώμα τον θεωρώ Overkill τον 24-70

Re: Απάντηση: Μετά τον nikon 18-55 τι?

Άρχισε και μάζευε φράγκα, βοήθα και τον πεθερό να πουλήσει εκείνα τα λάδια που μείναν στην αποθήκη, αποφάσισε οτι θα κόψεις και τους καφέδες του τρίευρου στην καφετέρια για κανα εξάμηνο, και... μέχρι τότε, ξεψάχνιζε τις αγγελίες... όλο και κάτι θα φανεί κατά 24-70/2,8 μεριά... οπότε θα πρέπει να είσαι έτοιμος να το τουφεκίσεις πρώτος! Ξέρεις, για το φακό αυτό, πολλά ντουφέκια περιμένουν...

Ά! και... μή το ψάχνεις και πολύ με τα mm... το εύρος 24-70 που στη μηχανή σου ισοδυναμεί με περίπου 36-105 mm, έχει όλα τα ιδανικά μήκη για οικογενειακές φωτογραφίες, απο αρκετά ευρυγώνιο έως πορτραιτοφακό.
Κάποτε ο 35-80/2.8 και ο 28-80/2.8 της Nikon ήταν πανάκριβοι, και χρειαζόμασταν και τον 105 mm για πορτραίτα... Σήμερα τα βρίσκεις όλα σε ένα, στον 24-70. Οικονομία λοιπόν τέκνον μου... διότι τον φακό τον αγόρασες ήδη, απλώς δέν το ξέρεις ακόμα!
Άντε βρέ, με γειά!!!

ένα τουφέκι που περιμένει είναι και το δικό μου. Οπλισμένο....