Φακοί Nikon F Mount (DSLR)

Re: Αναζήτηση φακού για Nikon

αστο παρουμε αλλιος...
η νικον δεν φτιαχνει τις μηχανες συμφωνα με τα γουστα σιγμα,ταμπρον, τοκινα κα

https://www.flickr.com/groups/2021549@N23/

http://photolisticlife.com/2014/04/...-vr-ii-af-s-nikkor-review-with-sample-images/
το οτι ο ken υπερθεματιζει καποιους φακους δεν παει να πει οτι δεν ειναι κορυφαιοι...εξαλλου ο καθενας εχει τον τροπο του να βγαζει μεροκαματο:flipout:

https://www.flickr.com/groups/nikon16-35mm/

https://www.flickr.com/groups/d700_16-35/

Last edited:

Είναι διαφορά.

Αν τον έβρισκα κάποια στιγμή μτχ σε καλή τιμή νομίζω πως θα ήταν ότι καλύτερο. Στο skroutz τον βρίσκω από749 που νομίζω ότι σχετικά καλή τιμή για τις δυνατότητές του. 1.8 διάφραγμα, καλές μετρήσεις στο DXO κλπ. Μόνο να μην έχει θέματα με το autofocus όπως ο παλιός μου sigma που υποέκθετε κιόλας με την D90.

Είναι διαφορά.

Αν τον έβρισκα κάποια στιγμή μτχ σε καλή τιμή νομίζω πως θα ήταν ότι καλύτερο. Στο skroutz τον βρίσκω από749 που νομίζω ότι σχετικά καλή τιμή για τις δυνατότητές του. 1.8 διάφραγμα, καλές μετρήσεις στο DXO κλπ. Μόνο να μην έχει θέματα με το autofocus όπως ο παλιός μου sigma που υποέκθετε κιόλας με την D90.

Καλά, το νήμα της 7200 δεν το έχεις διαβάσει;

Καλά, το νήμα της 7200 δεν το έχεις διαβάσει;

Ναι το έχω διαβάσει. Αυτόν τον sigma έχεις; Τον 18-35;

Όσον αφορά το πρόβλημα που είχα με τον sigma πάει περίπου 1,5 χρόνος που το είχα αναφέρει στο νήμα που είχα ανοίξει για την D90.

Πρόσφατα έγραφα στο νήμα για την D7200. Δε το θυμάσαι; Είχαμε μιλήσει και για τον sigma.

Ναι το έχω διαβάσει. Αυτόν τον sigma έχεις; Τον 18-35;

Όσον αφορά το πρόβλημα που είχα με τον sigma πάει περίπου 1,5 χρόνος που το είχα αναφέρει στο νήμα που είχα ανοίξει για την D90.

Πρόσφατα έγραφα στο νήμα για την D7200. Δε το θυμάσαι; Είχαμε μιλήσει και για τον sigma.

Αν το έχεις διαβάσει, θα έχεις δει τις δεκάδες φωτογραφίες με το θέμα της εστίασης. Τον ρύθμισαν στην αντιπροσωπεία, αλλά ακόμα δεν έχω κάνει αξιολόγηση.
Τέλος τα ταξίδια...

Αν το έχεις διαβάσει, θα έχεις δει τις δεκάδες φωτογραφίες με το θέμα της εστίασης. Τον ρύθμισαν στην αντιπροσωπεία, αλλά ακόμα δεν έχω κάνει αξιολόγηση.
Τέλος τα ταξίδια...

Ναι. Θυμάμαι που είχες γράψει ότι τον πήρες από την αντιπροσωπία ρυθμισμένο.

Κοίταξε.... Υπάρχουν αρκετοί χρήστες με sigma φακούς που είναι απόλυτα ευχαριστημένοι. Υπάρχουν όμως και αρκετοί που είχαν κάποια θεματάκια. Με ένα googlάρισμα μπορείς να βρεις τέτοιες περιπτώσεις. Η ανταγωνιστικές τιμές τους τους κάνουν πολύ ελκυστικούς όπως και οι οπτικές τους επιδόσεις. Όμως αυτά τα μικροπροβλήματα εδώ κι εκεί μου δημιουργούν προβληματισμούς. Ίσως γι αυτό κοιτάω περισσότερο προς nikon μεριά.

Παλαιότερα έτρεφα πολύ μεγάλη εκτίμηση στην sigma αλλά η προσωπική μου εμπειρία με επηρέασε. Ως ένα βαθμό πάντως. Γι αυτόν δεν τους αποκλείω. Όπως είλε κι ο Βλασίδης άλλες εποχές τότε.

Και εγώ θέλω να δοκιμάσω έναν νίκον (δεν είχα ποτέ), αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να αγοράσω οτιδήποτε είναι χειρότερο από τον 18-35 της σίγμα (οπτικά και σε οξύτητα).
Και απ ότι καταλαβαίνω, τέτοιος φακός δεν υπάρχει (ακόμα - εξαιρώ τους prime που δεν θα αγοράσω ποτέ). Έχω μια ελπίδα για τους νέους που κυκλοφόρησε τον Ιούλιο. Θα δείξει...

Και εγώ θέλω να δοκιμάσω έναν νίκον (δεν είχα ποτέ), αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να αγοράσω οτιδήποτε είναι χειρότερο από τον 18-35 της σίγμα (οπτικά και σε οξύτητα).
Και απ ότι καταλαβαίνω, τέτοιος φακός δεν υπάρχει (ακόμα - εξαιρώ τους prime που δεν θα αγοράσω ποτέ). Έχω μια ελπίδα για τους νέους που κυκλοφόρησε τον Ιούλιο. Θα δείξει...

Από πλευράς οξύτητας - τιμής ναι, νομόζω πως ο Sigma είναι η καλύτερη επιλογή. Όσο για τους prime κι εγώ δύσκολα θα έπαιρνα. Κι ο λόγος είναι πως έχω βολευτεί και έχω συνηθίσει να δουλεύω με zoom.

Μόλις πριν από λίγο ολοκλήρωσα την λήψη του trial DXO optics. Μόλις μπορέσω θα το εγκαταστήσω και θα γράψω σχόλια.

Εγώ δεν είμαι σίγουρος ότι μπορώ να κάνω εκτίμηση για σύγκριση φακών από φωτογραφίες (νομίζω είναι πολλοί οι αστάθμητοι παράγοντες - από το διαφορετικό σώμα μέχρι την επεξεργασία της κάθε φωτογραφίας και την σμίκρυνση που την βλέπω). Μπορεί άλλοι να μπορούν, δεν ξέρω.

Το μόνο στοιχείο που έχω είναι το σκορ οξύτητας του dxo mark, που στους 2 φακούς στο ίδιο σώμα δίνει μεγάλη διαφορά. Έβαλα τα λινκ, κάτι άλλο δεν γνωρίζω.
Έχει σύγκριση των 2 φακών άλλο site;

Προσωπικά αν ήθελα το απολυτο στο ευρυγωνιο για το dx θα επαιρνα τον sigma 18-35. Για το fx αντίστοιχος φακός δεν υπάρχει. Περιμένουμε το νεο sigma με f2.0. Για το υπερευρυγωνιο φακος σαν τον 14-24 2.8 δεν υπάρχει ακόμα. Ολα τα άλλα είναι ημίμετρα.

Βλασίδη, βγήκε ο Tamron 15-30, ναι 1mm λιγότερο, αλλά είναι καλύτερος στα σημεία, και φυσικά καλύτερος στην τιμή.
Το κακό ? Και αυτός θέλει filter adapter :p

Απίστευτος φακός, δεν ξέρω τι έκανε η Tamron, πάντως στην συγκεκριμένη φάση κατάφερε και πέρασε την Nikon.

Βλασίδη, βγήκε ο Tamron 15-30, ναι 1mm λιγότερο, αλλά είναι καλύτερος στα σημεία, και φυσικά καλύτερος στην τιμή.
Το κακό ? Και αυτός θέλει filter adapter :p

Απίστευτος φακός, δεν ξέρω τι έκανε η Tamron, πάντως στην συγκεκριμένη φάση κατάφερε και πέρασε την Nikon.

Άντε με το καλό και μια μέτρηση στο DXO για τον tamron.

Μέχρι να το κάνει το dxo θα έχει παλιώσει ο φακός :p

Πιο πιθανό είναι να κάνουνε πλήρες review πρώτοι στο lenstip.com & στο dpreview.com παρά το DXO τις μετρήσεις :p

Πιο πιθανό είναι να κάνουνε πλήρες review πρώτοι στο lenstip.com & στο dpreview.com παρά το DXO τις μετρήσεις :p

Στο dpreview υπάρχει πάντως αναλυτικό συγκριτικό με τον 14-24. Και δεν τον βγάζει και τόσο "ημίμετρο", κάθε άλλο!

:flipout:

Το ίδιο θα γίνει και μέχρι να μαζέψω τα λεφτά.:flipout:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Λοιπόν... Μόλις πριν από λίγο εγκατέστησα το trial DXOoptics.

Βλασίδη ευχαριστώ που το ανέφερες. Είμαι πολύ εντυπωσιασμένος. Με το που εγκαταστάθηκε βρήκε μόνο του από το exif την μηχανή και τον φακό. Με ρώτησε, επιβεβαίωσα και παρακάτω ανεβάζω crop από original και διορθωμένη από DXO.

Εδώ η κανονική η οποία είναι jpeg 90% από Raw.

Εδώ η DXO corected η οποία είναι jpeg 90% από Raw

Εδώ είναι το crop από την κανονική η οποία είναι jpeg 90% από Raw.

Εδώ είναι το crop από την DXO corected η οποία είναι jpeg 90% από Raw.

Κάνει δουλειά λέμε!

Τα διάβασα ολα τα τεστ του 15-30. δεν μου δείχνει καλύτερος από τον 14-24 στα άκρα με εστίαση στο άπειρο. Δυστυχώς.... κ είμαι κάτοχος του 24 70 της ταμρον, άρα δεν είμαι προκατειλημμένος αρνητικά. Και η διαφορά στα 36 θα είναι εμφανής στο 100%.

Πάνο το μικρό μου όνομα είναι Βλάσης, όλοι έτσι με ξέρουν, άσε το επίθετο μου στην άκρη.

Τα διάβασα ολα τα τεστ του 15-30. δεν μου δείχνει καλύτερος από τον 14-24 στα άκρα με εστίαση στο άπειρο. Δυστυχώς.... κ είμαι κάτοχος του 24 70 της ταμρον, άρα δεν είμαι προκατειλημμένος αρνητικά. Και η διαφορά στα 36 θα είναι εμφανής στο 100%.

Πάνο το μικρό μου όνομα είναι Βλάσης, όλοι έτσι με ξέρουν, άσε το επίθετο μου στην άκρη.

Οκ Βλάση!

Ωραίοι όλοι οι φακοί που ρίξαμε στην συζήτηση. Αν μπορούσα μάλλον θα πήγαινα στον Tamron. Διάβασα και ένα review στο dpreview σε σύγκριση με τον ακριβότερο nikkor 14-24
Αλλά με βλέπω προς τον Sigma 18-35 f/1.8 που είναι κοντά αλλά όχι άμεσα μέσα στις δυνατότητές μου. Βέβαια σίγουρα όμως όχι τώρα κοντά.

Βλέπω να πέφτει DXO OPTICS σύννεφο. :flipout: