Φακοί Nikon F Mount (DSLR)

Re: Αναζήτηση φακού για Nikon

Μια φιλική συμβουλή. Έτσι κι αλλιώς έχεις χρόνο μπροστά σου. Αν δεν ασχολείσαι με το low light δες συγκριτικά τουςδυο sigma.

Για να ξανά ζεστάνω την συζήτηση βλέπω με πολύ καλό μάτι αυτόν τον Sigma:
Sigma 17-50mm F2.8 EX DC OS HSM

http://www.dxomark.com/Lenses/Sigma/17-50mm-f-2.8-EX-DC-OS-HSM-Nikon-mounted-on-Nikon-D7100__865

Βλάση αν δεν κάνω λάθος ήταν ένας από αυτούς μου είχες προτείνει;

Στο skroutz τον βρίσκω 398. Καλή τιμή και καλές επιδόσεις στο DXO σε σχέση με άλλους που είδα.

Σωστά. Προχώρα, αλλά καλό είναι να τον δοκιμάσεις πρώτα πάνω στη μηχανή σου και μετά να τον αγοράσεις. Κι ένα πουλάκι μου λέει ότι στα μετρητά θα τον πάρεις λίγο πιο φθηνά.

Σωστά. Προχώρα, αλλά καλό είναι να τον δοκιμάσεις πρώτα πάνω στη μηχανή σου και μετά να τον αγοράσεις. Κι ένα πουλάκι μου λέει ότι στα μετρητά θα τον πάρεις λίγο πιο φθηνά.

Έχει δίκιο το πουλάκι πάντα.

Θα δοκιμάσω κάποια στιγμή να τον νοικιάσω. Πιο πολύ για κα δω αν έχει θέματα back focus κλπ. Αλλά και πάλι μπορεί να τύχει και στον εκάστοτε φακό να έχει θέμα.... Είδωμεν.

Βάλε κάρτα στην μηχανή σου και πήγαινε και δοκίμασε τον φακό που θα αγοράσεις στο μαγαζί.
Πάρε τα raw και κοίτα τα στο σπίτι.
Αν σου κάνουν, πήγαινε την επόμενη με τα λεφτά στο χέρι (ή την κάρτα στο χέρι) και αγόρασε τον.
Ποτέ μα ποτέ με νοικιασμένο φακό σε περιπτώσεις DSLR καθώς παίζουν θέματα back focus, κτλ.
Φρόντισε να έχει φως όταν πας να τεστάρεις. Λίγο φως θα βρεις μέσα στο μαγαζί για να τεστάρεις.

Ηταν ο κιτ φακος στην D70 μου !
Στο κατω ακρο, τρελλο "βαρελι" και πολυ βινιετα.
Δε θυμαμαι να με ενθουσιαζε σε κατι ακομα και τοτε που ηταν η πρωτη μου DSLR ...

Ηταν ο κιτ φακος στην D70 μου !
Στο κατω ακρο, τρελλο "βαρελι" και πολυ βινιετα.
Δε θυμαμαι να με ενθουσιαζε σε κατι ακομα και τοτε που ηταν η πρωτη μου DSLR ...

Σ' ευχαριστώ για το σχόλιο γιατί μου πέρασε από το μυαλό πως λόγο τιμής θα ήταν μια καλή περίπτωση...

Τελικά ο Sigma μοιάζει μονόδρομος στα λεφτά του γι αυτό που χρειάζομαι βάση των αναγκών μου. Βέβαια το έγραψε κι ο Βλάσης και με επηρέασε ώστε να τον ψάξω στο dxo.

Δες και τον Tamron 17-50mm f2.8. Αν εξαιρέσεις το ίσως λίγο αργό και θορυβώδες AF του ήμουν πολύ ευχαριστημένος από την απόδοσή του.

Δες και τον Tamron 17-50mm f2.8. Αν εξαιρέσεις το ίσως λίγο αργό και θορυβώδες AF του ήμουν πολύ ευχαριστημένος από την απόδοσή του.

Είναι καλη περίπτωση στα χρήματά του. Είδα και τις μετρήσεις στο Dxo.

Ας υποθέσουμε οτι αγοράζω την d5300, θα ηταν καλύτερα με τον sigma 17-70 2.8-4, ή με τον κιτ 18-55 vrII?
Δεν ρωτάω για φωτεινότητα αλλά για οξύτητα, χρώματα και ποιότητα εικόνας γενικά.
Ποιά η γνώμη σας;

Με τον sigma θα ήταν καλύτερα σε όλα. Δεν γνωρίζω βεβαια αν ο Sigma έχει vibration reduction σύστημα. Νομίζω πως δεν έχει.

Ας υποθέσουμε οτι αγοράζω την d5300, θα ηταν καλύτερα με τον sigma 17-70 2.8-4, ή με τον κιτ 18-55 vrII?
Δεν ρωτάω για φωτεινότητα αλλά για οξύτητα, χρώματα και ποιότητα εικόνας γενικά.
Ποιά η γνώμη σας;

sigma 17-70 for all.

Η γνώμη σας για την d5300; Βασικά είμαι στο ψάξιμο για αντικατάσταση της nex 5n και επειδή δεν βρίσκω mirrorless σε γήινη τιμή, είπα να παω σε ελαφριά dslr που να έχει και ποικιλία φακούς. Συγνώμη για το οφτόπικ, αν είναι να ανοίξω άλλο θέμα.

.. Δεν γνωρίζω βεβαια αν ο Sigma έχει vibration reduction σύστημα. Νομίζω πως δεν έχει.

http://www.sigmaphoto.com/lenses/standard-lenses/17-70mm-f28-4-dc-macro-os-hsm-c

17-70mm F2.8-4 DC Macro (OS)* HSM | C

To OS σημαίνει optical stabilization .. το σημειώνουν όμως με αστεράκι γιατί στις μοντούρες Sony A & Pentax δεν διατιθεται ..