Φακοί Nikon F Mount (DSLR)

Re: Τρείς νέοι FF φακοί απο τη Nikon.

στο http://forums.dpreview.com/forums/readflat.asp?forum=1030&thread=36458571&page=1 μπορείτε να δείτε κάποια πιο φυσιολογικά δείγματα από τον 24-120. Οι περισσότερες φωτογραφίες είναι με κλειστά διαφράγματα, αλλά έχει και με f4 . Όλες δείχνουν καλές, όχι μόνο στην οξύτητα (αυτό έλειπε), αλλά δείχνει αρκετά καλό το ξεφοντάρισμα, και δείχνουν επίσης να λείπουν οι βινιέτες και οι χρωματικές εκτροπές. Βέβαια τα δυο τελευταία με μηχανές νεότερες των D3/D90 δεν έχουν νόημα, καθώς η μηχανή τα διορθώνει μόνη της. Πάντως τα δείγματα έχουν την αξία τους.

Από τιμές τώρα. Ο 24-120 δείχνει να ανοίγει στα 1100 ευρώ, τιμή πολύ μεγαλύτερη από τα 900 παρά κάτι που πωλείται ο CANON 24-105. Όμως ίσως είναι δείγμα ότι η τιμή θα πέσει τους επόμενους μήνες στα 1000 ευρώ ίσως και λιγότερο. Αυτό δείχνει και η -πολύ γρήγορη έως ανώμαλη- πτώση της τιμής του AFS 16-35 4.0 που από τα 1250 που ξεκίνησε τώρα πωλείται στα 1000 ευρώ.

Από ότι φαίνεται η ΝΙΚΟΝ αντιγράφει την πολιτική της CANON για μια σειρά με 2.8 ζουμ και για μια δεύτερη με 4.0. Η πρώτη παίζει στα 1500-2000 ευρώ και η δεύτερη θα παίζει στα 1000-1300 ευρώ. Άρα αναμένουμε κι έναν 70-200 4.0 VR.

Re: Τρείς νέοι FF φακοί απο τη Nikon.

στο http://forums.dpreview.com/forums/readflat.asp?forum=1030&thread=36458571&page=1 μπορείτε να δείτε κάποια πιο φυσιολογικά δείγματα από τον 24-120. Οι περισσότερες φωτογραφίες είναι με κλειστά διαφράγματα, αλλά έχει και με f4 . Όλες δείχνουν καλές, όχι μόνο στην οξύτητα (αυτό έλειπε), αλλά δείχνει αρκετά καλό το ξεφοντάρισμα, και δείχνουν επίσης να λείπουν οι βινιέτες και οι χρωματικές εκτροπές. Βέβαια τα δυο τελευταία με μηχανές νεότερες των D3/D90 δεν έχουν νόημα, καθώς η μηχανή τα διορθώνει μόνη της. Πάντως τα δείγματα έχουν την αξία τους.

Από τιμές τώρα. Ο 24-120 δείχνει να ανοίγει στα 1100 ευρώ, τιμή πολύ μεγαλύτερη από τα 900 παρά κάτι που πωλείται ο CANON 24-105. Όμως ίσως είναι δείγμα ότι η τιμή θα πέσει τους επόμενους μήνες στα 1000 ευρώ ίσως και λιγότερο. Αυτό δείχνει και η -πολύ γρήγορη έως ανώμαλη- πτώση της τιμής του AFS 16-35 4.0 που από τα 1250 που ξεκίνησε τώρα πωλείται στα 1000 ευρώ.

Από ότι φαίνεται η ΝΙΚΟΝ αντιγράφει την πολιτική της CANON για μια σειρά με 2.8 ζουμ και για μια δεύτερη με 4.0. Η πρώτη παίζει στα 1500-2000 ευρώ και η δεύτερη θα παίζει στα 1000-1300 ευρώ. Άρα αναμένουμε κι έναν 70-200 4.0 VR.

1000 Ευρώ μου δωσαν τιμή μετρητοις από γνωστο καταστημα του κέντρου χωρις παζάρια (δεν ενδιαφερομαι αμεσα απλά μιας και περασα ειπα να ρωτήσω..) . Ο φακος δεν εχει ερθει ακομα αλλά υπαρχει "μπλοκάκι". Λογικά η τιμή θα πεσει μεχρι τα Χριστουνεννα η και λιγο μετά

Τα δειγματα ειναι οντως (νομιζω) αρκετά καλά

Last edited:
Καλημέρα,

επειδή έχω 2 φακούς Nikkor (α) 50mm και (β) 35-80mm από παλαιά αγορά μιας Nikon F50 και σκέφτομαι να πάρω κάποια σχετικά προσιτή DSLR, θα ήθελα τη γνώμη σας σχετικά με το:

- αν οι φακοί αυτοί μπορούν να χρησιμοποιηθούν
- ποιο μοντέλο της Nikon θα προτείνατε για σχετικά απλή χρήση (εκδηλώσεις, πορτραίτα, ταξίδια)

με σκοπό καλύτερη ποιότητα από την Panasonic TZ8 που έχω σήμερα.

Ευχαριστώ.

Re: Ερώτηση για χρήση "παλιών" φακών Nikon

Καλημέρα,

επειδή έχω 2 φακούς Nikkor (α) 50mm και (β) 35-80mm από παλαιά αγορά μιας Nikon F50 και σκέφτομαι να πάρω κάποια σχετικά προσιτή DSLR, θα ήθελα τη γνώμη σας σχετικά με το:

- αν οι φακοί αυτοί μπορούν να χρησιμοποιηθούν
- ποιο μοντέλο της Nikon θα προτείνατε για σχετικά απλή χρήση (εκδηλώσεις, πορτραίτα, ταξίδια)

με σκοπό καλύτερη ποιότητα από την Panasonic TZ8 που έχω σήμερα.

Ευχαριστώ.

Θα ήθελα τα πλήρη στοιχεία των φακών.

Αν είναι AF φακοί, θέλουν από D90 και πάνω (για καινούριο σώμα) για να έχεις αυτόματη εστίαση. Φωτομέτρηση θα έχεις με όλα τα σώματα.

Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά! Καλά Χριστούγεννα!
Επειδή και γώ διαθέτω τους a) Nikon ED AF-S 28-70mm 1:2.8 D b) AF-S 80-200mm 1:2.8 D c) AF 50mm 1:1.4D και AF 28-105mm 1:3.5-4.5 D και σκέφτομαι τη μετάβαση από αναλογικό φορμά (F90X και F100) σε ψηφιακό , πάντα σε ερασιτεχνικό επίπεδο , θα με ενδιέφερε σε πρώτη φάση η αγορά της D90 . Θα ήθελα την άποψή σας , στην συνεργασία των οπτικών μου με τη συγκεκριμένη μηχανή! Ευχαριστώ!

Αντιγράφω τα στοιχεία όπως τα διαβάζω πάνω στους φακούς:

- AF Nikkor 35-80mm/1:4-5.6D
- AF Nikkor 50mm/1:1.8

Για την D90 το σκέφτηκα και εγώ, αλλά το θέμα είναι μήπως στα ίδια χρήματα ή λίγο παραπάνω μπορώ να αγοράσω κάτι καλύτερο σε άλλη μάρκα; Σκέφτηκα π.χ. και την SONY a55.

Οι γνώσεις μου είναι στοιχειώδεις και η χρήση βασική, οπότε μήπως με την D90 πάω σε κάποιο μοντέλο αρκετά παραπάνω από τις δικές μου δυνατότητες;

Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά! Καλά Χριστούγεννα!
Επειδή και γώ διαθέτω τους a) Nikon ED AF-S 28-70mm 1:2.8 D b) AF-S 80-200mm 1:2.8 D c) AF 50mm 1:1.4D και AF 28-105mm 1:3.5-4.5 D και σκέφτομαι τη μετάβαση από αναλογικό φορμά (F90X και F100) σε ψηφιακό , πάντα σε ερασιτεχνικό επίπεδο , θα με ενδιέφερε σε πρώτη φάση η αγορά της D90 . Θα ήθελα την άποψή σας , στην συνεργασία των οπτικών μου με τη συγκεκριμένη μηχανή! Ευχαριστώ!

Αψογη. Δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα συνεργασίας της μηχανής με τους φακούς. Οι τρεις είναι εξαιρετικοί φακοί. Ο τελευταίος πολύ καλός.

Ευχαριστώ πολύ !
´Ετσι προχωράω για το επόμενο βήμα , έρευνα αγοράς με στόχο την καλίτερη οικονομική προσφορά.

Παρήγγειλα την D90 και αύριο θα γίνει η παραλαβή. Να ρωτήσω και τα τελευταία , συνεργασία
α) των μνημών SDHC της Sandisk extreme 16 GB (που χρησιμοποιώ και στη Canon HF11)
β) φλάς SB-80DX
γ) SB-28 με τη συγκεκριμένη μηχανή , ευχαριστώ!

Όλα ΟΚ. Με τα τελευταία νομίζω δεν έχεις CLS αλλά στη μηχανή λειτουργούν με TTL.

Re: Nέος 50άρης f1.8 από Nikon ; (Τι παιζει)

Πολλοί 50άρηδες βρε παιδιά, τι θα τους κάνετε όλους αυτούς; Και καλά αν έχεις 36χ24 αλλά στους μικρούς αισθητήρες τι αντιπροσωπεύει η οπτική τους γωνία πλέον;

κανεναν καινουργιο 20αρη ή 24αρη G δεν μπορουν να βγαλουν???

Πάνο εχουν βγάλει 24άρη f1.4 αλλά η τιμή του είναι αλλου...

http://www.photozone.de/nikon_ff/549-nikkorafs2414ff

Tώρα αν ρωτάς για προσιτό 24ρη σε λογική ανανεωσης π.χ του AFD 24 f2.8, τι να σου πώ.. Μαλλον οι προτεραιότητες ειναι αλλου..

Παντως εαν ο φακος οντως ειναι πραγματικοτητα και ειναι σχετικά προσιτός, θα κανει θραυση στους έχοντες σώματα χωρις μοτέρ (D40/D60/D3000/D3100/D5000/D5100)

Πολλοί 50άρηδες βρε παιδιά, τι θα τους κάνετε όλους αυτούς; Και καλά αν έχεις 36χ24 αλλά στους μικρούς αισθητήρες τι αντιπροσωπεύει η οπτική τους γωνία πλέον;

Καλά το λες ... μόνο η Pentax έχει σωστή σειρά για κροπ σώματα.

Φθηνο 75mm για πορτραιτα.
Τουλαχιστον ετσι τον χρησιμοποιω εγω..

Φθηνο 75mm για πορτραιτα.
Τουλαχιστον ετσι τον χρησιμοποιω εγω..
Σύμφωνοι, αλλά μη μου πείς ότι αν έπρεπε να βγείς έξω βόλτα γιά φωτογράφηση στο δρόμο με ένα φακό υποχρεωτικά θα διάλεγες απ' τους φακούς σου τον 50αρη !!