Επειδή δυσκολευομαι να αποφασίσω, θα ήθελα γνώμες μπας και το κάνω λίγο ευκολότερο.
Πρόσφατα αγόρασα γα την Nikon μου τον super zoom 28-400mm για χρήση σε εξορμήσεις για φωτογράφιση φύσης , τοπίου.
Ακόμη και για wildlife είναι ικανός αφού εκμεταλευομενος την υψηλή ανάλυση της Z7 II , ακόμη και σε crop mode σου δίνει ένα πολύ ικανοποιητικό αρχείο περίπου 20mp σε ισοδύναμη εστιακή 600mm.
Είναι ένας πολύ ευέλικτος φακός , μικρός και ελαφρυς για το τεράστιο εύρος του και απο την πρώτη επαφή μαζί του είναι και πολύ καλός οπτικά.
Οπότε είναι ένας φακός που θα κρατήσω αφου πραγματικά για εξωτερική χρήση όπως ανέφερα παραπάνω σου κάνει τη ζωή ευκολότερη.
Ο φακός που μέχρι τώρα χρησιμοποιούσα για κάθε χρήση στην Nikon είναι ο εκπληκτικός Nikon 24-120mm f/4 S.
Παρακάτω είναι οι δυο φακοί διπλα δίπλα.... Ο 28-400 είναι λίγο μεγαλύτερος απο τον 24-120.
View attachment 241263
Ο προβληματισμός είναι ο παρακάτω:
- Να κρατήσω και τον 24-120 για τις υπόλοιπες χρήσεις που είναι άριστος οπτικά αλλα όχι ο ιδανικός για low light και εσωτερική χρήση και όχι πολύ μικρότερος όταν αποφασίσω να πάρω ένα πιο compact κιτ μαζί μου.
- Να αντικαταστήσω τον 24-120 με τον 24-70 f/4 ώστε να έχω ένα πιο μαζεμένο κιτ για όταν δεν χρειάζομαι το ευρος του 28-400.
- Να αντικαταστήσω τον 24-120 με τον Tamron 28-75mm G2 f/2.8 ως έναν πιο φωτεινό οπότε και ικανότερο φακό ζουμ για low light και εσωτερικούς χώρους, όχι όμως τόσο compact.
- Να μείνω μόνο με τον 28-400mm και να καλύψω το κενό σε εσωτερικούς χώρους και low light με primes.
Εχω ακόμη τον Nikon 40mm f/2 , έναν οικονομικό 85άρη Meike 85mm f/1.8 και επίσης είναι καθ οδόν ο Tamron 90mm f/2.8 macro. Επίσης είχα αποκτήσει για street βόλτες αλλα δεν χρησιμοποιώ ιδιαίτερα τον πολύ μικρό Nikon Z 24-50mm.
Ποια η άποψη σας;