Γιαννης Σπυρου
AVClub Fanatic
Μιας και sigma fp δεν βρίσκω, λέω να μείνω λίγο ακόμα με την z6!
Μόλις αντάλλαξα τον πολύ καλό 40mm f2 με τον ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΤΚΟ nikon z 50mm 1.8 S!
Ο πιο καλός φακός που έχω δοκιμάσει ποτέ, τουλάχιστον στα τεχνικά θέματα.
Καλύτερος και από τον Sony zeiss 55mm 1.8 που είχα επίσης για τις Sony ff.
Οξύτατος από άκρη σ άκρη, ακόμα και με ανοιχτό διάφραγμα .
CA ανύπαρκτο, ελάχιστο green/blue bokeh fringing, ελάχιστη βινιέτα, καθόλου παραμόρφωση.
Επίσης, καθόλου focus breathing που τον καθιστά ιδανικό και για focus pulling στο βίντεο.
Σε συνάρτηση με το νέο firmware της Nikon για όλους τους prime και πολλούς ζοομ για linear focus , τον καθιστά ιδανικό φακό και για βίντεο.
Εννοείται αθόρυβος και γρήγορος στην εστίαση στην z6 ii.
Πολύ καλή κατασκευή , με στεγανοποίηση στη βάση, πολύ ωραίο δαχτυλίδι εστίασης , ελαφρώς πιο μεγάλος και βαρύς από τον zeiss αλλά ζυγίζει άψογα στην z6.
Αυτό που μου έκανε εντύπωση όταν τον κούμπωσα αρχικά είναι το 3d pop που μου έδωσε αμέσως…. πράγμα που το έχω δει σε ελάχιστους φακούς.
Δεν έχω ακόμα κάποια αξιόλογα δείγματα , αν βρω χρόνο θα βάλω αργότερα.
Τον βρίσκεις πια μεταχ/νο σε καλή τιμή σχετικά, όποτε δεν αξίζει κάποιος να πάει σε third party όπως τον viltrox, που επίσης δοκίμασα αλλά δεν έχει καμία σχέση τελικά.
Αν τον βρείτε σε καλή τιμή, πάρτε τον άφοβα!
Sent from my iPad using Tapatalk Pro
Μόλις αντάλλαξα τον πολύ καλό 40mm f2 με τον ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΤΚΟ nikon z 50mm 1.8 S!
Ο πιο καλός φακός που έχω δοκιμάσει ποτέ, τουλάχιστον στα τεχνικά θέματα.
Καλύτερος και από τον Sony zeiss 55mm 1.8 που είχα επίσης για τις Sony ff.
Οξύτατος από άκρη σ άκρη, ακόμα και με ανοιχτό διάφραγμα .
CA ανύπαρκτο, ελάχιστο green/blue bokeh fringing, ελάχιστη βινιέτα, καθόλου παραμόρφωση.
Επίσης, καθόλου focus breathing που τον καθιστά ιδανικό και για focus pulling στο βίντεο.
Σε συνάρτηση με το νέο firmware της Nikon για όλους τους prime και πολλούς ζοομ για linear focus , τον καθιστά ιδανικό φακό και για βίντεο.
Εννοείται αθόρυβος και γρήγορος στην εστίαση στην z6 ii.
Πολύ καλή κατασκευή , με στεγανοποίηση στη βάση, πολύ ωραίο δαχτυλίδι εστίασης , ελαφρώς πιο μεγάλος και βαρύς από τον zeiss αλλά ζυγίζει άψογα στην z6.
Αυτό που μου έκανε εντύπωση όταν τον κούμπωσα αρχικά είναι το 3d pop που μου έδωσε αμέσως…. πράγμα που το έχω δει σε ελάχιστους φακούς.
Δεν έχω ακόμα κάποια αξιόλογα δείγματα , αν βρω χρόνο θα βάλω αργότερα.
Τον βρίσκεις πια μεταχ/νο σε καλή τιμή σχετικά, όποτε δεν αξίζει κάποιος να πάει σε third party όπως τον viltrox, που επίσης δοκίμασα αλλά δεν έχει καμία σχέση τελικά.
Αν τον βρείτε σε καλή τιμή, πάρτε τον άφοβα!
Sent from my iPad using Tapatalk Pro