Φακοί Nikon Ζ mount

Φυσικά υπάρχουν και οι παλιοί 85άρηδες της Νίκον που με τον μετατροπέα F2Z(ii) λειτουργούν μα χαρά.

σε πολλά τεστ που διάβασα δίνουν τον viltrox σαν καλύτερο 85άρι από τρίτους κατασκευαστές μάλλον αυτόν
Τον έχει φίλος, πίνει νερό στο όνομα του!
Αλλά...
υπήρξαν και στιγμές που του κολλάει και σβήνει η μηχανή ή δεν αποκρίνεται (κάτι τέτοιο)

Γράφει και εδώ μέσα, οπότε αν θέλει ας τοποθετηθεί.

• Like
Reactions: Binis
Αλλά...
υπήρξαν και στιγμές που του κολλάει και σβήνει η μηχανή ή δεν αποκρίνεται (κάτι τέτοιο)

Αυτά δυστυχώς είναι τα θέματα με 3ους φακούς και μάλιστα από εταιρίες σαν αυτές….καπου κερδίζεις και κάπου χάνεις. Αλλά στα 400 ευρώ που κάνει είναι τιμια λύση, ο αντίστοιχος Nikon Z θέλει τα δίπλα λεφτά δυστυχώς.

Ο καλυτερος ηταν ο samyang αλλα δυστυχως μονο για sony E mount πλεον.....

Δεν ξερω γιατι αλλα η samyang δεν δοκιμασε ποτε τη μοντουρα της Nikon γενικως ουτε απο την προηγουμενη....

Ο καλυτερος ηταν ο samyang αλλα δυστυχως μονο για sony E mount πλεον.....

Δεν ξερω γιατι αλλα η samyang δεν δοκιμασε ποτε τη μοντουρα της Nikon γενικως ουτε απο την προηγουμενη....
Σε e mount η αλήθεια είναι ότι βρισκεις σχεδόν τα πάντα. Λίγο ότι είναι το πιο παλιό FF σύστημα και λίγο ότι το άφησε ελεύθερο η Sony έχει την μεγαλύτερη ποικιλία. Το Ζ mount χτίζεται σιγά σιγά, πάλι καλά που υπάρχουν και οι 3οι κατασκευαστές. Η Samyang είναι από τις αγαπημένες μου εταιρίες αλλά δυστυχώς όπως είπες δεν δοκίμασε την μοντουρα της Nikon.

λαθος εκανα

βρηκα τους κλασικους 14 και 85mm φακους σε μοντουρα F (οπως εκανε δηλαδη και με αλλες) αλλα δεν περασε ποτε στην μοντουρα Ζ οπως εκανε με την RF απο την οποια εφαγε απαγορευτικο...

Εγω κανω το σταυρο μου που προλαβα σε RF τον 85mm σε τετοια ποιοτητα ( χωρις να υπολογισω οτι τον πηρα σε τιμη yongyo πως τους λενε ) και ακομα με κραταει να μην παρω και τον 85mm f1,4 Art DG HSM (dslr version)

Φυσικά υπάρχουν και οι παλιοί 85άρηδες της Νίκον που με τον μετατροπέα F2Z(ii) λειτουργούν μα χαρά.
το κόστος είναι μεγαλύτερο από τον 85mm Ζ κι αν τα βρείς και τα δύο μεταχειρισμένα σε πολύ καλή κατάσταση θα είναι 500€ με 550€ στην καλύτερη περίπτωση. οικονομικά και μόνο δεν συμφέρει
Υ.Γ διάβασα πολλά τέστ και η διαφορά του viltrox με τoν 85 G είναι σχεδόν μηδενικές

Και εδώ έρχεται ένα μεγάλο ερώτημα, στο οποίο δεν ξέρω αν υπάρχει σαφής απάντηση (ίσως μονο απο κάποιον που τα δοκίμασε όλα)

Αν δεν πάει κάποιος σε μαμά native Ζ mount τι είναι προτιμότερο;
1. Native mount τρίτων κατασκευαστών (κυρίως Κινέζων)
2. Μαμά φακός απο DSLR με αντάπτορα FTZ

και οι δύο επιλογές έρχονται σχετικά κοντά, αν υπάρχει ο αντάπτορας (που έτσι κι αλλιώς αγοράζεται μια φορά και κάνει για όλα μετά)

• Like
Reactions: karamela and Binis
Και εδώ έρχεται ένα μεγάλο ερώτημα, στο οποίο δεν ξέρω αν υπάρχει σαφής απάντηση (ίσως μονο απο κάποιον που τα δοκίμασε όλα)

και οι δύο επιλογές έρχονται σχετικά κοντά, αν υπάρχει ο αντάπτορας (που έτσι κι αλλιώς αγοράζεται μια φορά και κάνει για όλα μετά)
για μένα που βάζω πάνω απ' όλα τα οικονομικά κριτήρια θα πω "το μη χείρον βέλτιστον" όποια λύση κι αν είναι αυτή. Τώρα για τους άλλους που έχουν αγοραστική δύναμη είναι προφανές το τι θα κάνουν "θα αγοράσουν ferrari :P "

Ουφ δύσκολο, για μένα πάντως θα έλεγα Native Z mount φακούς και ας είναι από 3ο κατασκευαστή. Ο αντάπτορας νομίζω είναι για όσους έχουν ήδη κάβα με φακούς Dslr, είναι και ακριβός στα 250 ευρώ....βάλε ότι θα κάνεις και το όλο σύνολο πιο βαρύ και μεγάλο με τον αντάπτορα και τους φακούς Dslr που είναι πιο αγκώδης.

Ουφ δύσκολο, για μένα πάντως θα έλεγα Native Z mount φακούς και ας είναι από 3ο κατασκευαστή. Ο αντάπτορας νομίζω είναι για όσους έχουν ήδη κάβα με φακούς Dslr, είναι και ακριβός στα 250 ευρώ....βάλε ότι θα κάνεις και το όλο σύνολο πιο βαρύ και μεγάλο με τον αντάπτορα και τους φακούς Dslr που είναι πιο αγκώδης.
ας ελπίσουμε ότι η αγία sigma θα βγάλει και για FF z mount όχι μόνο για DX

Κι εγώ κάπως έτσι το βλέπω. Μεταξύ των 2 λύσεων βέβαια.
Αλλιώς πρώτα native μαμά Z mount και μετά επώνυμες λύσεις τρίτων (Tamron πχ)

• Like
Reactions: karamela
Κι εγώ κάπως έτσι το βλέπω. Μεταξύ των 2 λύσεων βέβαια.
Αλλιώς πρώτα native μαμά Z mount και μετά επώνυμες λύσεις τρίτων (Tamron πχ)
Μια από τα ίδια πρώτα μαμά Ζ mount και μετά 3ος κατασκευαστής ανάλογα και το Budget Που έχει φυσικά ο καθένας μας. Νομίζω είναι καλύτερα να κάνει κάποιος οικονομία και να μαζέψει τα χρήματα να πάρει κάτι καλό παρά να κάνει εκπτώσεις και να παίρνει μέτριους φακούς και πατέντες με αντάπτορες..έτσι και αλλιώς σιγά σιγά βγαίνουν φακοί για Z mount.

Για όσους θέλουν κάτι πιο ευρυγώνιο χωρίς να τινάξουν την μπάνκα στον αέρα σύντομα (1-2 μήνες) θα βγει αυτός ο παρακάτω φακός Viltrox 20mmf2,8 και σε Ζ FF Mount, με τιμή κάτω από 200 ευρώ και από όσο διάβασα σε reviews αρκετά καλή απόδοση είναι μια τίμια λύση. Ακούστηκε βέβαια ότι θα βγει και 16mmf2,8 άλλα λογικά μετά από κάμποσους μήνες.
https://viltroxstore.com/products/viltrox-af-20mm-f2-8-fe

• Like
ας ελπίσουμε ότι η αγία sigma θα βγάλει και για FF z mount όχι μόνο για DX
Μακάρι θα μας σώσει!!! Θεωρώ πάντως αφού έκανε την αρχή για το Crop θα δούμε και στο FF φακούς της Sigma κάποια στιγμή.

• Like
Μεταχειρισμένους 550€ ;
κάποτε ο 85αρης 1,8G έκανε 280 - 300€ καινούργιος, θυμάμαι τόσο τον είχα πάρει…Eπιπλέον όταν πάρεις ένα σώμα Z πολλές φορές παίζουν προσφορές με δωρεάν πακέτο και τον αντάπτορα F2Z.
Και φυσικά όποιος έχει έρθει από σύστημα Nikon με φακούς F mount τους χρησιμοποιεί.

• Like
Reactions: Kosh
Μια από τα ίδια πρώτα μαμά Ζ mount και μετά 3ος κατασκευαστής ανάλογα και το Budget Που έχει φυσικά ο καθένας μας. Νομίζω είναι καλύτερα να κάνει κάποιος οικονομία και να μαζέψει τα χρήματα να πάρει κάτι καλό παρά να κάνει εκπτώσεις και να παίρνει μέτριους φακούς και πατέντες με αντάπτορες..έτσι και αλλιώς σιγά σιγά βγαίνουν φακοί για Z mount.

Για όσους θέλουν κάτι πιο ευρυγώνιο χωρίς να τινάξουν την μπάνκα στον αέρα σύντομα (1-2 μήνες) θα βγει αυτός ο παρακάτω φακός Viltrox 20mmf2,8 και σε Ζ FF Mount, με τιμή κάτω από 200 ευρώ και από όσο διάβασα σε reviews αρκετά καλή απόδοση είναι μια τίμια λύση. Ακούστηκε βέβαια ότι θα βγει και 16mmf2,8 άλλα λογικά μετά από κάμποσους μήνες.
https://viltroxstore.com/products/viltrox-af-20mm-f2-8-fe
Με δεδομένο πως σχεδόν όλοι οι κάτοχοι Ζ full frame μηχανών έχουν τον 24-70mm f/4, νομίζω πως λύσεις σε f/2.8 και τόσο κοντινό εστιακό μήκος (20mm) δεν έχουν κάποιο ενδιαφέρον.
Σε f/1.8 ναι. Θα δώσουν ένα διαφορετικό οπτικό αποτέλεσμα στο βάθος πεδίου. Ή αντίθετα ας είναι στο f/2.8 αλλά σε κάποιο εστιακό μηκος που δεν είναι τόσο κοντά στους κιτ φακούς (πχ 16mm ή ακόμη καλύτερα 12mm)

Αλλά...

Παρόν... :p

Μετά το τελευταίο firmware update του φακού κάποιες στιγμές (σπάνια) σταματάει να λειτουργεί το AF του Viltrox 85mm 1.8 και κλείνεις ανοίγεις τη μηχανή και επανέρχεται άμεσα.

Η Viltrox μου είπε να περάσω το προηγούμενο firmware γιατί το έχουν αναφέρει κάποιοι το ίδιο θέμα. Δεν το έκανα προσωπικά γιατί μου το κάνει σπάνια.

ouch

ειναι ενα θεμα αυτο με την υποστηριξη λογισμικου των φακων απο τετοιες εταιρειες.

Ειδικα η viltrox ειναι μια εταιρεια με την οποια ειχα παντα θεμα με την χρησιμοποιηση των ανταπτορων της (πολλαπλα προβληματα) που σημαινει οτι στο λογισμικο τους δεν εχουν τα καλυτερα τζιμανια....

Βεβαια ακομα και η metabones ας πουμε με τους tokina με μοντουρα EF ειχε θεματα.....

Μεταχειρισμένους 550€ ;
κάποτε ο 85αρης 1,8G έκανε 280 - 300€ καινούργιος, θυμάμαι τόσο τον είχα πάρει…Eπιπλέον όταν πάρεις ένα σώμα Z πολλές φορές παίζουν προσφορές με δωρεάν πακέτο και τον αντάπτορα F2Z.
Και φυσικά όποιος έχει έρθει από σύστημα Nikon με φακούς F mount τους χρησιμοποιεί.
δεν διαβάσατε καλά μάλλον αυτό που έγραψα και τα δύο μαζί 500 με 550 όχι μόνος του ο φακός, η διαφορά με τον 85mm S θα είναι 200€ με 250€ (τον εχω δει με 725€) εαν δε υπάρχει δυνατότητα τιμολογίου τον Νικον S τον αγοράζεις με 585€ και τον Viltrox 323€ τα μεταχειρισμένα δεν έχουν απαλλαγή ΦΠΑ οπότε ftzii και 85 G είναι ασύμφορη αγορά

Υ,Γ 85mm G 499€ καινούργιος

Παρόν... :p

Μετά το τελευταίο firmware update του φακού κάποιες στιγμές (σπάνια) σταματάει να λειτουργεί το AF του Viltrox 85mm 1.8 και κλείνεις ανοίγεις τη μηχανή και επανέρχεται άμεσα.

Η Viltrox μου είπε να περάσω το προηγούμενο firmware γιατί το έχουν αναφέρει κάποιοι το ίδιο θέμα. Δεν το έκανα προσωπικά γιατί μου το κάνει σπάνια.
Σαν φακός μιας και τον έχετε τι λέει αξίζει να τον αγοράσει κανείς χωρίς μεγάλες παραχωρήσεις?