Φακοί Nikon Ζ mount

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Nikkor Z 40mm F2 Review: Both Cheap and Fun?​

Dustin Abbott
Τον θεωρώ έναν απο τους καλύτερους φακούς για το βάρος του και τα λεφτά του
Δεν λείπει ποτέ απο την τσάντα μου

• Like
Reactions: guzzi
Τον θεωρώ έναν απο τους καλύτερους φακούς για το βάρος του και τα λεφτά του
Δεν λείπει ποτέ απο την τσάντα μου
Άρα, θα πρότεινες όποιος πάρει την Zf, να την πάρει οπωσδήποτε πακέτο με αυτό το φακό (με μειωμένη τιμή, δηλαδή);

O 40αρης είναι must have φακός....μικρός, ελαφρύς, οικονομικός και αρκετά καλός οπτικά με χαρακτήρα

Τον έχω μόνιμα πάνω στη μηχανή και μου καλύπτει την ανάγκη για 35 και 50mm.

• Like
Reactions: guzzi and toupia
Άρα, θα πρότεινες όποιος πάρει την Zf, να την πάρει οπωσδήποτε πακέτο με αυτό το φακό (με μειωμένη τιμή, δηλαδή);
"Οπωσδήποτε" δεν προτείνω τίποτα και σε κανέναν, επειδή ο καθένας έχει διαφορετικές ανάγκες και απαιτήσεις.
Ο μόνος φακός που θα πρότεινα να μην λείπει απο κάποιον σε σειρά Ζ είναι ο 24-120mm f/4 αν μπορεί να παρθεί και φτηνότερα σε κιτ. Όλοι οι υπόλοιποι κατα περίπτωση και μεγάλη κουβέντα για τις ανάγκες του καθενός.

Αυτό που μπορώ να πω για τον 40άρη είναι πως σε μια τσαντούλα μικρή κουβαλάω πάντα αυτό το σετ και με έχει καλύψει κατα 90% για ελαφρύ κιτ βόλτας. Χάνω μονο το πιο tele άκρο.
Και οι δύο φακοί είναι αρκετά καλοί σε οπτική απόδοση και δουλεύω με την Ζ30 σε δύο μήκη. 36mm και 60mm (λόγω κροπ αντιστοιχίας)
Εχω και τα μαγνητικά φιλτράκια πάνω (εδώ πάνω στον 24άρη) οπότε καλύπτω και ανάγκες CPL και ND. Και οι δύο φακοί έχουν μικρή διάμετρο και δεν κουβαλάω ογκώδη πράγματα.
Για τα λεφτά του ο 40άρης είναι πολύ καλός, επειδή είναι πρακτικά τζάμπα. Σε αυτή την τιμή δεν παίρνεις καν Κινέζικους με διπλάσιο βάρος, διπλάσιο όγκο και απόδοση ανάλογα με το αν έκανε το quality control o Τσεν ή ο Τσαν.

Επίσης το ίδιο ακριβώς σετ δουλεύω και επαγγελματικά πάνω στο gimbal (αν και δεν είμαι βιντεογράφος) όταν παρουσιαστεί ανάγκη για κάποια πλάνα βιντεο.
Ελαφρύ, δεν ζορίζει τον μηχανισμό με κανέναν απο τους δύο φακούς και τα αποτελέσματα είναι άψογα για αυτό που κάνω.

Ζ30 street kit.jpg

Εγώ πάντως χωρίς να τον έχω πιάσει καν στα χέρια μου (δεν είμαι καν χρήστης Nikon :P ) και βάσει των όσων εικόνων έχω δει μέχρι στιγμής σίγουρα θα τον έπαιρνα πακέτο. Το τελευταίο βίντεο που είδα και με ενθουσίασε ήταν το παρακάτω. Δεν είναι μόνο για τον 40mm αλλά μου άρεσαν πολύ οι εικόνες με αυτόν.

• Like
Reactions: toupia

Nikon Z 28-400mm f/4-8 VR lens review​

Christopher Frost
Παιδιά, τον πήρε κανένας αυτόν;
Για να μάθουμε πρώτο χέρι εντυπώσεις...

First Look at the new NIKKOR Z 50mm f/1.4​

Nikon USA

Nikon NIKKOR Z 50mm f/1.4 Lens | First Impressions​

B&H Photo Video Pro Audio

Επειδή δυσκολευομαι να αποφασίσω, θα ήθελα γνώμες μπας και το κάνω λίγο ευκολότερο.
Πρόσφατα αγόρασα γα την Nikon μου τον super zoom 28-400mm για χρήση σε εξορμήσεις για φωτογράφιση φύσης , τοπίου.
Ακόμη και για wildlife είναι ικανός αφού εκμεταλευομενος την υψηλή ανάλυση της Z7 II , ακόμη και σε crop mode σου δίνει ένα πολύ ικανοποιητικό αρχείο περίπου 20mp σε ισοδύναμη εστιακή 600mm.
Είναι ένας πολύ ευέλικτος φακός , μικρός και ελαφρυς για το τεράστιο εύρος του και απο την πρώτη επαφή μαζί του είναι και πολύ καλός οπτικά.
Οπότε είναι ένας φακός που θα κρατήσω αφου πραγματικά για εξωτερική χρήση όπως ανέφερα παραπάνω σου κάνει τη ζωή ευκολότερη.
Ο φακός που μέχρι τώρα χρησιμοποιούσα για κάθε χρήση στην Nikon είναι ο εκπληκτικός Nikon 24-120mm f/4 S.
Παρακάτω είναι οι δυο φακοί διπλα δίπλα.... Ο 28-400 είναι λίγο μεγαλύτερος απο τον 24-120.
DSC_2985_spweb.jpg
Ο προβληματισμός είναι ο παρακάτω:

- Να κρατήσω και τον 24-120 για τις υπόλοιπες χρήσεις που είναι άριστος οπτικά αλλα όχι ο ιδανικός για low light και εσωτερική χρήση και όχι πολύ μικρότερος όταν αποφασίσω να πάρω ένα πιο compact κιτ μαζί μου.
- Να αντικαταστήσω τον 24-120 με τον 24-70 f/4 ώστε να έχω ένα πιο μαζεμένο κιτ για όταν δεν χρειάζομαι το ευρος του 28-400.
- Να αντικαταστήσω τον 24-120 με τον Tamron 28-75mm G2 f/2.8 ως έναν πιο φωτεινό οπότε και ικανότερο φακό ζουμ για low light και εσωτερικούς χώρους, όχι όμως τόσο compact.
- Να μείνω μόνο με τον 28-400mm και να καλύψω το κενό σε εσωτερικούς χώρους και low light με primes.

Εχω ακόμη τον Nikon 40mm f/2 , έναν οικονομικό 85άρη Meike 85mm f/1.8 και επίσης είναι καθ οδόν ο Tamron 90mm f/2.8 macro. Επίσης είχα αποκτήσει για street βόλτες αλλα δεν χρησιμοποιώ ιδιαίτερα τον πολύ μικρό Nikon Z 24-50mm.
Ποια η άποψη σας;

Να τους ξεφορτωθεις ολους αυτους και να κρατησεις τον 24-120 για all around φακο καθημερινης χρησης και αν θες κατι καλυτερο πηγαινε σε καλυτερους και απο αυτον γυαλια.

Αν ειμουν σε συστημα sony/nikon ο πρωτος φακος που θα επαιρνα θα ηταν ο Tamron 35-150mm F/2-2.8 Di III VXD και γυρω απο αυτον θα εχτιζα το συστημα μου.

Εναν 16-35 για ευρυγωνιο ζουμ απο κατω και μαλλον κατι σε ζουμ τελε για απο πανω.

• Wow
Reactions: toupia
Να τους ξεφορτωθεις ολους αυτους και να κρατησεις τον 24-120 για all around φακο καθημερινης χρησης και αν θες κατι καλυτερο πηγαινε σε καλυτερους και απο αυτον γυαλια.

Αν ειμουν σε συστημα sony/nikon ο πρωτος φακος που θα επαιρνα θα ηταν ο Tamron 35-150mm F/2-2.8 Di III VXD και γυρω απο αυτον θα εχτιζα το συστημα μου.

Εναν 16-35 για ευρυγωνιο ζουμ απο κατω και μαλλον κατι σε ζουμ τελε για απο πανω.
Ευχαριστώ για την απάντηση..
Ο 35-150 εξαιρετική επιλογή, αλλά δεν τον λες ελαφρυ all around φακό που τον αρπάζεις και βγαίνεις μαζι του. Εκτός αν βγεις για συγκεκριμένο λόγο, για δουλεία δηλαδή.
Εγώ απο αλλού βγάζω το ψωμί μου, οπότε ψάχνω κάτι ευέλικτο και ταυτόχρονα αξιόλογο για να κάνω το χόμπυ μου. Και κυρίως κάτι που να με κάνει να μην το σκέφτομαι πολύ για να βγω μαζί του.
Ο 24-120 είναι κορυφαίος σ αυτό το είδος και είναι ο αγαπημένος μου φακός γενικής χρήσης.
Μαζί μ αυτόν πριν λίγο καιρό είχα και τον Tamron 150-500mm.
Σε μια συνηθισμένη εξόρμηση με σύστημα nikon έπρεπε να πάρω μαζί μου την κάμερα και τους δυο φακούς, άρα βάρος σχεδόν 3,5 κιλά. ή να πάρω τη Nikon Ζ7 ΙΙ με τον 24-120mm και την OM-1 με τον Olympus 100-400mm, οπότε πάλι παρόμοιο βάρος ή ακόμη να αφήσω τη Nikon στο σπίτι και να παίρνω μόνο την OM-1 ΙΙ με 2-3 φακούς.
Προσπαθώ όμως να βρω τρόπο να χρησιμοποιώ τη Nikon περισσότερο σε φωτογραφία φύσης - τοπίου γιατί μου αρέσει πολύ η ποιότητα που δίνει αυτός ο αισθητήρας.
Οπότε αφού πάω συχνά για τέτοιου είδους εξορμήσεις, ο 28-400 αποτελεί αυτή τη στιγμή ίσως το πιο ευέλικτο ζουμ γενικά και με πολύ καλή ποιότητα εικόνας για χρήση σε εξωτερικό χώρο. Μια κάμερα, ένας φακός και έφυγες για το βουνό χωρίς να το πολυσκεφτείς. Καλύπτεις πολύ μεγάλο εύρος με βάρος κάτω απο 1,5 κιλό.
Όμως σου αφήνει ένα κενό για αστικές βόλτες με συμπαγές κιτ και για low light καταστάσεις.
Εκεί επικεντρώνω την ερώτηση μπας και πάρω καμιά επιπλέον γνώμη και αποφασίσω ευκολότερα.

Ευχαριστώ για την απάντηση..
Ο 35-150 εξαιρετική επιλογή, αλλά δεν τον λες ελαφρυ all around φακό που τον αρπάζεις και βγαίνεις μαζι του. Εκτός αν βγεις για συγκεκριμένο λόγο, για δουλεία δηλαδή.
Εγώ απο αλλού βγάζω το ψωμί μου, οπότε ψάχνω κάτι ευέλικτο και ταυτόχρονα αξιόλογο για να κάνω το χόμπυ μου. Και κυρίως κάτι που να με κάνει να μην το σκέφτομαι πολύ για να βγω μαζί του.
Ο 24-120 είναι κορυφαίος σ αυτό το είδος και είναι ο αγαπημένος μου φακός γενικής χρήσης.
Μαζί μ αυτόν πριν λίγο καιρό είχα και τον Tamron 150-500mm.
Σε μια συνηθισμένη εξόρμηση με σύστημα nikon έπρεπε να πάρω μαζί μου την κάμερα και τους δυο φακούς, άρα βάρος σχεδόν 3,5 κιλά. ή να πάρω τη Nikon Ζ7 ΙΙ με τον 24-120mm και την OM-1 με τον Olympus 100-400mm, οπότε πάλι παρόμοιο βάρος ή ακόμη να αφήσω τη Nikon στο σπίτι και να παίρνω μόνο την OM-1 ΙΙ με 2-3 φακούς.
Προσπαθώ όμως να βρω τρόπο να χρησιμοποιώ τη Nikon περισσότερο σε φωτογραφία φύσης - τοπίου γιατί μου αρέσει πολύ η ποιότητα που δίνει αυτός ο αισθητήρας.
Οπότε αφού πάω συχνά για τέτοιου είδους εξορμήσεις, ο 28-400 αποτελεί αυτή τη στιγμή ίσως το πιο ευέλικτο ζουμ γενικά και με πολύ καλή ποιότητα εικόνας για χρήση σε εξωτερικό χώρο. Μια κάμερα, ένας φακός και έφυγες για το βουνό χωρίς να το πολυσκεφτείς. Καλύπτεις πολύ μεγάλο εύρος με βάρος κάτω απο 1,5 κιλό.
Όμως σου αφήνει ένα κενό για αστικές βόλτες με συμπαγές κιτ και για low light καταστάσεις.
Εκεί επικεντρώνω την ερώτηση μπας και πάρω καμιά επιπλέον γνώμη και αποφασίσω ευκολότερα.
Θα σου πω τη δική μου γνώμη, μήπως σε διευκολύνω.
Αστικές βόλτες σημαίνει αποκλειστικά prime φακός με 1/f 2.8mm ή μικρότερο. Είναι ο μόνος τρόπος να είσαι compact και να βγάζεις φωτογραφίες και μετά τη δύση του ήλιου ή σε κλειστούς χώρους. Διαλέγεις εσύ εστιακό μήκος, ανάλογα με την πλεοψηφία των χρήσεων, επειδή δεν μπορείς να έχεις φακό για το 100% των περιπτώσεων.

• Like
Reactions: CorfuS
O tamron g2 είναι πιο καλός από τον Nikon Z 28-75 2.8? Επειδή είναι ταμρον και ο Νίκον ρωτάω.
Αν δεν κάνω λάθος ο Nikon είναι ο Tamron της πρώτης γενιάς.
Τον G2 τον έχω δοκιμάσει σε Sony και είναι πολύ καλύτερος απο τον αρχικό.