Τον θεωρώ έναν απο τους καλύτερους φακούς για το βάρος του και τα λεφτά του
Nikkor Z 40mm F2 Review: Both Cheap and Fun?
Dustin Abbott
Άρα, θα πρότεινες όποιος πάρει την Zf, να την πάρει οπωσδήποτε πακέτο με αυτό το φακό (με μειωμένη τιμή, δηλαδή);Τον θεωρώ έναν απο τους καλύτερους φακούς για το βάρος του και τα λεφτά του
Δεν λείπει ποτέ απο την τσάντα μου
"Οπωσδήποτε" δεν προτείνω τίποτα και σε κανέναν, επειδή ο καθένας έχει διαφορετικές ανάγκες και απαιτήσεις.Άρα, θα πρότεινες όποιος πάρει την Zf, να την πάρει οπωσδήποτε πακέτο με αυτό το φακό (με μειωμένη τιμή, δηλαδή);

Άρα, θα πρότεινες όποιος πάρει την Zf, να την πάρει οπωσδήποτε πακέτο με αυτό το φακό (με μειωμένη τιμή, δηλαδή);
Παιδιά, τον πήρε κανένας αυτόν;
Nikon Z 28-400mm f/4-8 VR lens review
Christopher Frost

Ευχαριστώ για την απάντηση..Να τους ξεφορτωθεις ολους αυτους και να κρατησεις τον 24-120 για all around φακο καθημερινης χρησης και αν θες κατι καλυτερο πηγαινε σε καλυτερους και απο αυτον γυαλια.
Αν ειμουν σε συστημα sony/nikon ο πρωτος φακος που θα επαιρνα θα ηταν ο Tamron 35-150mm F/2-2.8 Di III VXD και γυρω απο αυτον θα εχτιζα το συστημα μου.
Εναν 16-35 για ευρυγωνιο ζουμ απο κατω και μαλλον κατι σε ζουμ τελε για απο πανω.
Θα σου πω τη δική μου γνώμη, μήπως σε διευκολύνω.Ευχαριστώ για την απάντηση..
Ο 35-150 εξαιρετική επιλογή, αλλά δεν τον λες ελαφρυ all around φακό που τον αρπάζεις και βγαίνεις μαζι του. Εκτός αν βγεις για συγκεκριμένο λόγο, για δουλεία δηλαδή.
Εγώ απο αλλού βγάζω το ψωμί μου, οπότε ψάχνω κάτι ευέλικτο και ταυτόχρονα αξιόλογο για να κάνω το χόμπυ μου. Και κυρίως κάτι που να με κάνει να μην το σκέφτομαι πολύ για να βγω μαζί του.
Ο 24-120 είναι κορυφαίος σ αυτό το είδος και είναι ο αγαπημένος μου φακός γενικής χρήσης.
Μαζί μ αυτόν πριν λίγο καιρό είχα και τον Tamron 150-500mm.
Σε μια συνηθισμένη εξόρμηση με σύστημα nikon έπρεπε να πάρω μαζί μου την κάμερα και τους δυο φακούς, άρα βάρος σχεδόν 3,5 κιλά. ή να πάρω τη Nikon Ζ7 ΙΙ με τον 24-120mm και την OM-1 με τον Olympus 100-400mm, οπότε πάλι παρόμοιο βάρος ή ακόμη να αφήσω τη Nikon στο σπίτι και να παίρνω μόνο την OM-1 ΙΙ με 2-3 φακούς.
Προσπαθώ όμως να βρω τρόπο να χρησιμοποιώ τη Nikon περισσότερο σε φωτογραφία φύσης - τοπίου γιατί μου αρέσει πολύ η ποιότητα που δίνει αυτός ο αισθητήρας.
Οπότε αφού πάω συχνά για τέτοιου είδους εξορμήσεις, ο 28-400 αποτελεί αυτή τη στιγμή ίσως το πιο ευέλικτο ζουμ γενικά και με πολύ καλή ποιότητα εικόνας για χρήση σε εξωτερικό χώρο. Μια κάμερα, ένας φακός και έφυγες για το βουνό χωρίς να το πολυσκεφτείς. Καλύπτεις πολύ μεγάλο εύρος με βάρος κάτω απο 1,5 κιλό.
Όμως σου αφήνει ένα κενό για αστικές βόλτες με συμπαγές κιτ και για low light καταστάσεις.
Εκεί επικεντρώνω την ερώτηση μπας και πάρω καμιά επιπλέον γνώμη και αποφασίσω ευκολότερα.
Αν δεν κάνω λάθος ο Nikon είναι ο Tamron της πρώτης γενιάς.O tamron g2 είναι πιο καλός από τον Nikon Z 28-75 2.8? Επειδή είναι ταμρον και ο Νίκον ρωτάω.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.