Re: Samyang
Στη δική μου περίπτωση (pentax) ο χειρισμός του διαφράγματος γίνεται απ' τη μηχανή (υπάρχει πλήρες exif) και επί πλέον υπάρχει και υποβοήθηση εστίασης απ' το σκόπευτρο με ηχητικό σήμα, γιά τους canon νομίζω όχι.
Ο 35άρης είναι σχεδόν ισάξιος σε κρόπ με τους παλιούς στάνταρ φιλμάτους 50άρηδες, άρα όσοι είχαν δουλέψει με 35αρες SLR στο παρελθόν δεν πρέπει να έχουν σοβαρό πρόβλημα στην εστίαση με το χέρι. Να πούμε επίσης ότι ο φακός είναι αρκετά μακρύς για να ψάχνει κανείς υπερεστιακές αποστάσεις, έχει από την άλλη μεγαλύτερο βάθος πεδίου από τον 85αρη και ένα "καθαρόαιμο" 50αρη, άρα δεν αναμένονται ιδιαίτερες δυσκολίες στην εστίαση!.......Οσοι ειστε του χειροκινητου... τι γνωμη εχετε για τα 35mm σε κροπ για νυχτερινα, αφλασα και χερατα? Παλευεται η εστιαση ή πας με ζωνες και υπερεστιακες και στο περιπου?.......
Στη δική μου περίπτωση (pentax) ο χειρισμός του διαφράγματος γίνεται απ' τη μηχανή (υπάρχει πλήρες exif) και επί πλέον υπάρχει και υποβοήθηση εστίασης απ' το σκόπευτρο με ηχητικό σήμα, γιά τους canon νομίζω όχι.