Φακοί Samyang

Re: Samyang

http://www.photozone.de/canon_eos_ff/532-samyang14f28eosff?start=2

εξαιρετικά αποτελέσματα για τον Samyang 14. Highly recommended κι όχι μόνο για τα 330 ευρώ.

Highly recommended ειναι για μενα επισης ο Samyang 8μμ fisheye των Ε260!!!

Μακραν ο πιο fun φακος που εχω δοκιμασει και εχω χαρει πραγματικα εδω και ενα χρονο που ασχολουμαι με dslr φωτογραφικες και με αρκετους εναλλασομενους φακους της Νικον και Πανυ μ4/3.

Ασε που του οφειλω πολλα, αναφορικα με μη αυτοματο χειρισμο και σεταρισματα αφου επιτελους(!) αναγκαστηκα να βαλω την Νικον στο Μanual mode:-)

Παρεμπιπτοντως, κ.Βλασσιδη εισαι αναμφιβολα one of the most valuable members of this forum!! Απο τα αρθρα και τα σχολια/περιγραφες/αναλυσεις σου γενικοτερα εχω καταλαβει ολα οσα ΔΕΝ λενε η δεν λεγονται στα βιβλια η αλλου σχετικα με την φωτογραφια. Το τελευταιο που 'εμαθα' (με ανακουφιση) ειναι οτι ενας 'φθηνος' φακος ειναι δυνατον να αποδιδει χειροτερα σε μια ανωτερη καμερα αφου ο καλος σενσορας χρειαζεται φακο με 'ποιοτητα' (και τιμη) για να αποδωσει το max. Τερμα οι τσιπικοι φακοι :)

Highly recommended ειναι για μενα επισης ο Samyang 8μμ fisheye των Ε260!!!

Μακραν ο πιο fun φακος που εχω δοκιμασει και εχω χαρει πραγματικα εδω και ενα χρονο που ασχολουμαι με dslr φωτογραφικες και με αρκετους εναλλασομενους φακους της Νικον και Πανυ μ4/3.

Ασε που του οφειλω πολλα, αναφορικα με μη αυτοματο χειρισμο και σεταρισματα αφου επιτελους(!) αναγκαστηκα να βαλω την Νικον στο Μanual mode:-)

Παρεμπιπτοντως, κ.Βλασσιδη εισαι αναμφιβολα one of the most valuable members of this forum!! Απο τα αρθρα και τα σχολια/περιγραφες/αναλυσεις σου γενικοτερα εχω καταλαβει ολα οσα ΔΕΝ λενε η δεν λεγονται στα βιβλια η αλλου σχετικα με την φωτογραφια. Το τελευταιο που 'εμαθα' (με ανακουφιση) ειναι οτι ενας 'φθηνος' φακος ειναι δυνατον να αποδιδει χειροτερα σε μια ανωτερη καμερα αφου ο καλος σενσορας χρειαζεται φακο με 'ποιοτητα' (και τιμη) για να αποδωσει το max. Τερμα οι τσιπικοι φακοι :)

Ευχαριστώ πολύ για τα καλά λόγια, αλλά μου φαίνεται ότι τα παραλές. Δεν είμαι ο μόνος εδώ μέσα. Κι ο Τάσος (send) έχει κάνει πολλές δοκιμές και μας έδειξε ότι όλοι οι φακοί δεν έχουν την ίδια απόδοση στις ίδιες εστιακές αποστάσεις ή ότι δεν υφίσταται ως πρόβλημα μόνο η οξύτητα αλλά π.χ. και οι χρωματικές εκτροπές. Ο cacau ανέστησε τις κόμπακτ μηχανές , τις οποίες είχαμε θαμένες πριν αναλάβει καθήκοντα διαχειριστή. Ο Billy the kid έχει δώσει εξαιρετικά κείμενα ειδικά στο post processing (την προηγούμενη εβδομάδα έδειξε στον ilias πώς να σβήσει τις χρωματικές εκτροπές στον CANON 85 1.8 . Ο Alex Theodin βοήθησε στην αναβίωση των θεμάτων των αναλογικών μηχανών, του σκοτεινού θαλάμου, και στην κατανόηση για τα βασικά στοιχεία της φωτογραφίας (διάφραγμα, ταχύτητες, εστιακή απόσταση, κλπ.) . Ο Ηλία ο Γιαρίμης κάθε φορά που κάθεται να ασχοληθεί με ένα αισθητήρα, μας δίνει γνώσεις πολύ πέρα από αυτές που έχουμε εμείς με τις -πρόχειρες- δοκιμές μας. Και μπορώ να συνεχίσω.

Άρα είναι μια διαδικασία συλλογική κι όχι ατομική. Ο καθένας προσφέρει ό,τι μπορεί κι όσο μπορεί.

Για τους φακούς έχω να παρατηρήσω ότι πραγματικά έχω ταχθεί (εδώ και χρόνια) κατά των τσίπικων φακών, αλλά παράλληλα δεν υποστηρίζω τους πολύ ακριβούς φακούς. Μάλλον το value for money (π.χ. τον 14άρη SAMYANG αντί για τους 14άρηδες των άλλων εταιρειών) ή τον TAMRON 17-50 2.8 αντί για τον ΝΙΚΟΝ 17-55 2.8. Κι επίσης έχω ταχθεί υπέρ των μεταχειρισμένων, ακόμη και του παρελθόντος, ειδικά τους κοντούς τηλεφακούς γι αυτούς που θέλουν να τραβούν πορτρέτα κι όχι αθλητικά θέματα. Π.χ. συνιστώ έναν 105 ή 135 ή 180άρη του παρελθόντος με άριστη οπτική απόδοση που θα τον βρει κάποιος με 150 ευρώ παρά τα 1000+ ευρώ που ζητούν κάποιοι 70-200 της σύγχρονης εποχής. Είναι και δύσκολοι οι καιροί οικονομικά.

One of the most valuable members of this forum!!
Δεν τα παραλεει καθολου , η βοηθεια που πηραμε εδω μεσα (Send,Billy,Βλασης) οταν αποφασισαμε να μπουμε στην ψηφιακη ηταν ανεκτιμητη .

Οσο για τον 14/2.8 δεν ξερω αν ειμαι υπερβολικος αλλα δεν πρεπει να αγορασει κανεις σε αυτο το ευρος αν δεν κουμπωσει πρωτα τον συγκεκριμενο στην μηχανη του να τον δοκιμασει .

Οσο για τον 14/2.8 δεν ξερω αν ειμαι υπερβολικος αλλα δεν πρεπει να αγορασει κανεις σε αυτο το ευρος αν δεν κουμπωσει πρωτα τον συγκεκριμενο στην μηχανη του να τον δοκιμασει .

Γιατι το λες αυτο stgeo? Τι ειδικο εχει αυτο το ευρος και πως μπορει να με προβληματισει στην D5000? Ο samyang 8mm μου κουμπωσε και δουλεψε καλα.

Παρεμπιπτοντως εχεις την καλωσυνη να ανεβασεις καποιες ενδεικτικες φωτο απο τον Samyang 14mm που εχεις?

Εδω ειναι 2 δειγματα με τον Σαμγιανγκ 8μμ, ενα με φλας και ενα χωρις. Βεβαια ειναι η πρωτη φορα που τραβαω manual(!) και οι ρυθμισεις σιγουρα παιρνουν βελτιωση. (Η γωνια ειναι πραγματι 180 μοιρες!!)

Attachments

• DSC_1821.jpg
    DSC_1821.jpg
    101.6 KB · Views: 47
  • DSC_1826.jpg
    DSC_1826.jpg
    83.4 KB · Views: 48

Σε APS-C αισθητήρες θα έλεγα ότι είναι λίγα όχι σε πλήρεις 36χ24! Ανεξάρτητα απ' αυτό, πάντως, η δοκιμή πάνω στη μηχανή μας ισχύει γιά κάθε φακό.

Λίγα τα 14x1.5= 21mm; Από πότε; Σε Canon βέβαια (22,5mm) αλλάζει ελαφρώς.
Το θέμα είναι γιατί να πάρεις τέτοιον ογκώδη φακό όταν σε APS μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου καλύτερα με μικρότερο.

Δεν τα ειπα ισως καλα..
Αυτο που θελω να πω ειναι οτι θεωρω τον Σαμγιανγκ 14/2.8 καταπληκτικο φακο και οποιος εχει σκοπο να αγορασει σε αυτο περιπου το ευρος ,(14mm-15mm) , θα ηταν κριμα να μην κουμπωνε στην μηχανη του και τον συγκεκριμενο ωστε να δει με τα ματια του γιατι τον θεωρω διαμαντι ασχετα απο την τιμη..

Γιατι να παρεις τωρα τετοιο ογκωδη φακο φιλε send? Για τον ιδιο συνηθως λογο που αγοραζουμε καποιες κουμουτσες , την ποιοτητα της εικονας.
Αν με το καλυτερα εννοεις την ευελιξια ενος υπερευρυγωνιου ζουμ η ενος μικρου σταθερου παω πασο , αν ομως εννοεις την ποιοτητα στα οπτικα πιστευω πως θα αλλαξεις αποψη αν τον δοκιμασεις στην 40d γιατι στην FF ισως η παραμορφωση να ενοχλει.

Γιατι το λες αυτο stgeo? Τι ειδικο εχει αυτο το ευρος και πως μπορει να με προβληματισει στην D5000? Ο samyang 8mm μου κουμπωσε και δουλεψε καλα.

Παρεμπιπτοντως εχεις την καλωσυνη να ανεβασεις καποιες ενδεικτικες φωτο απο τον Samyang 14mm που εχεις?

Εδω ειναι 2 δειγματα με τον Σαμγιανγκ 8μμ, ενα με φλας και ενα χωρις. Βεβαια ειναι η πρωτη φορα που τραβαω manual(!) και οι ρυθμισεις σιγουρα παιρνουν βελτιωση. (Η γωνια ειναι πραγματι 180 μοιρες!!)

Φυσικα, θα ανεβασω μερικες μολις μπορεσω .

Λίγα τα 14x1.5= 21mm; Από πότε; ......
Πράγματι, καθόλου λίγα δεν είναι! Η αναφορά μου είναι εναντιωματική στα γραφόμενα απ' τον racer ( ειρωνικά μήπως ; ).
Τώρα σχετικά με το ότι κάνεις τη δουλειά σου καλύτερα με μικρότερο γιά δώσε γνώμη γιά Πένταξ ( υπόψη ότι Τοκίνα γιά Πένταξ δεν υπάρχουν αφού θα ήταν ενδοοικογενειακός ανταγωνισμός ), με ανάλογο όμως με τον Samyang κόστος.

Πράγματι, καθόλου λίγα δεν είναι! Η αναφορά μου είναι εναντιωματική στα γραφόμενα απ' τον racer ( ειρωνικά μήπως ; ).
Τώρα σχετικά με το ότι κάνεις τη δουλειά σου καλύτερα με μικρότερο γιά δώσε γνώμη γιά Πένταξ ( υπόψη ότι Τοκίνα γιά Πένταξ δεν υπάρχουν αφού θα ήταν ενδοοικογενειακός ανταγωνισμός ), με ανάλογο όμως με τον Samyang κόστος.

Πρωτα απ'ολα μη χαλιεσαι με ανοησιες .

Στο προκειμενο..
Στα ιδια χρηματα ξεχνα το.Καλυτερη "δουλεια" θα κανεις μονο λογω του βαρους και του ευρους ενος ζουμ .
Αν σε καλυπτουν τα 14mm (21mm σε FF), ζητας την κορυφαια οπτικα αποδοση ασχετως τιμης και δεν θελεις να πληρωσεις τα περιπου 700 που ζηταει ο 8-16 κανε την χαρη στον εαυτο σου και δοκιμασε τον Σαμγιανγκ .
Πολυ καλος ο Σιγμα 8-16 αλλα την ποιοτητα που εχει ο Σαμγιανγκ σε ολο το καδρο δεν την εχω δει στα δειγματα στο νετ...

Δεν χαλιέμαι καθόλου, φίλε μου, τον Samyang τον 14αρη όπως και τον 85άρη τους έχω και ευχαριστιέμαι πολύ την χειροκίνητη εστίαση και τα άλλα που λές και σύ. Αν δε η αισθητική του κάδρου ενός fisheye με είχε πείσει πιθανά θα έπαιρνα και τον 8αρη. Τώρα βέβαια ο επίσης πολύ καλός σίγμα 8-16 απευθύνεται στους ακραιφνείς ταλιμπάν των ευρυγώνιων και πιθανά θα τον είχα αν δε με είχε προλάβει ο ομόσταυλός του 10-20 που προς το παρόν με ικανοποιεί.
Τώρα μιά και τα λέμε στο εστιακό μήκος των 14 χλσ η εικόνα του κορεάτη είναι πιό συμπαθητική, αν μάλιστα στην παραμόρφωση της γεωμετρίας ( στους κροπ αισθητήρες δεν φαίνονται τα μουστάκια του "Πατερούλη" που λέει και ο send ) δώσει κανείς μιά εικαστική διάσταση φροντίζοντας ανάλογα το κάδρο που σκοπεύει. Πιστεύω ότι ο 14αρης Samyang αποτελεί ιδαίτερο ιβρίδιο ανάμεσα σε ευρυγώνιο και ψαρομάτη που όμως δεν έχω καταλάβει άν το επιδίωξαν αυτό οι σχεδιαστές ή τους πρόκυψε . Ότι και νά'ναι πολύ τον πάω!

Εγω παντως, τον tokina 11-16 f/2.8 δεν τον αλλαζω με κανεναν.
Καταπληκτικος φακος, τρομερη κατασκευη.

Δεν ειναι τυχαιο που ο φακος αυτος επιλεχθηκε για ανακατασκευη του σε επαγγελματικο φακο με PL mount και πωλειται σε τριπλασια τιμη.
Βεβαια δεν ειχε βγει ακομα ο sigma 8-16.
Θαταν πολυ ενδιαφερουσα μια συγκριση μεταξυ τους.

Δεν ειναι τυχαιο που ο φακος αυτος επιλεχθηκε για ανακατασκευη του σε επαγγελματικο φακο με PL mount και πωλειται σε τριπλασια τιμη.
Βεβαια δεν ειχε βγει ακομα ο sigma 8-16.
Θαταν πολυ ενδιαφερουσα μια συγκριση μεταξυ τους.

http://forums.dpreview.com/forums/readflat.asp?forum=1030&message=36849396&changemode=1