Φακοί Sigma

Re: Sigma φακοί

Εμένα πάλι περισσότερο με βολεύει 135άρης παρά 70-200.
Για καμιά δεκαετία ήμουν με Canon 135/2 και 100-400, και ποτέ δεν πήρα Canon 70-200.

Ένας λόγος παραπάνω με τον πολύ καλύτερο Sigma 135/1.8. Δεν θέλεις να τον βγάλεις από τη μηχανή.
Ακόμη και στο crop είναι απόλαυση.

O 135/1.8 ξεφοντάρει εξάλλου πιο πολύ από τον 85/1.4.

Βαρύς, ναι, αλλά με καλό γκριπ και τεράστιο δαχτυλίδι εστίασης και στιβαρή ποιότητα κατασκευής. Το χαίρεσαι το βάρος του.

Η τιμή υψηλή, σαφώς, ειδικά για χρήστες Sony που θέλουν και τον αντάπτορα MC-11.
Eμένα με ξελάσπωσε το SA mount, έκδοση που είχε μια απροσδόκητη κατακόρυφη πτώση τιμής στο amazon.co.uk για λίγες μέρες στα μέσα Σεπτεμβρίου (834 λίρες).

Σε crop ο 135αρης είναι 200mm εντάξει πολύ δύσκολο εστιακό μήκος και μόνο για συγκεκριμένες ανάγκες. Συμφωνώ και εγώ με τον Μάνο, πολλά λεφτά, πολύ βαρύς και έχει δυστυχώς περιορισμένη χρήση. περί ορέξεως βέβαια!!!

Re: Απάντηση: Sigma φακοί

Nαθ νομίζω πως ο 24-70 είναι το κακό παιδί της σειράς ART...απ ότι διαβάζω δηλαδή.

Δεν αξιζει την φημη που εχουν κερδισει οι art με το σπαθι τους. Αλλα και παλι θελω να τον δω....

ο Ταμρον λεγεται οτι ειναι καλυτερος στα ακρα αλλα αλλες διαφορες σοβαρες δεν εχω δει στα τεστ.

Και εχει θεωρητικα χειροτερο stabilise και σιγουρα οχι καλυτερο αντιπροσωπο κατι που στην επιλογη φακου εμενα με ενδιαφερει πολυ .

Το πιο ανησυχητικο ειναι οτι υπαρχουν διαφορες στα κομματια....στο τεστ πιο κατω εχει δυο κοπιες μια απο US και μια απο Καναδα και εχουν διαφορα....οι δυο φακοι που βγηκαν μολις πριν ενα μηνα.....

Δες αυτο αν εχεις χρονο για σκοτωμα και εχει και part 2

Eιναι πιο φτηνος 200 ευρω βεβαια. Και θεωρητικα παντα ο 24-70 της canon o II εχει ηδη 5 χρονια πορειας και ολο φημολογειται η αντικατασταση του με σταθεροποιηση. Σιγουρα θα ξεπερνα τα 2 χιλιαρικα φυσικα προσεγγιζοντας τα 2.500 πιστευω.

Σε crop ο 135αρης είναι 200mm εντάξει πολύ δύσκολο εστιακό μήκος και μόνο για συγκεκριμένες ανάγκες. Συμφωνώ και εγώ με τον Μάνο, πολλά λεφτά, πολύ βαρύς και έχει δυστυχώς περιορισμένη χρήση. περί ορέξεως βέβαια!!!

Τι 200άρης όμως! Και στο 100% να κροπάρεις, περισσότερη λεπτομέρεια και οξύτητα θα έχεις από 80% downsampled αρχείο με 70-200 στα 200 (300eq.).
Ξεκινάς κι από καλύτερη βάση για χρήση του Clear Image Zoom στο βίντεο. Ακόμη και x2 (400mm) να το φτάσεις πάλι δεν έχεις αισθητή πτώση ποιότητας.
Θεωρώ πως έχοντας άριστο 135άρη, σε καλό 300άρη πρέπει να πας μετά για καλύτερο τελέ.

Last edited:

Τι 200άρης όμως! Και στο 100% να κροπάρεις, περισσότερη λεπτομέρεια και οξύτητα θα έχεις από 80% downsampled αρχείο με 70-200 στα 200 (300eq.).
Ξεκινάς κι από καλύτερη βάση για χρήση του Clear Image Zoom στο βίντεο. Ακόμη και x2 (400mm) να το φτάσεις πάλι δεν έχεις αισθητή πτώση ποιότητας.
Θεωρώ πως έχοντας άριστο 135άρη, σε καλό 300άρη πρέπει να πας μετά για καλύτερο τελέ.

Μαζί σου, κορυφαίος 200αρης!!! το Θέμα είναι ότι κουβαλάς έναν φακό βαρύ και πανάκριβο που ξεκινάει από τα 200mm!!! Οκ σε κάποιους κάνει αυτό το εστιακό μήκος, απλά είναι πολύ μεγάλη επένδυση για πολύ λίγη χρήση που προσωπικά δεν μπορώ να τα δικαιολογήσω αυτά τα χρήματα...

Π.Χ. Παλιότερα είχα τον Nikon 85mm1,8 ενώ τον είχα πάρει με χαρά, ο όγκος/βάρος του μαζί με το πολύ περιοριστικό εστιακό μήκος του με έκαναν να μην τον παίρνω μαζί μου δυστυχώς πουλήθηκε με συνοπτικές διαδικασίες....τέλοςπάντων ο καθένας έχει τα γούστα του και τις ανάγκες του.

Sigma φακοί

Για crop και Prime, είναι μεγάλος, πολύ,για μένα τουλάχιστον.
Το ίδιο ήταν και ο 30ρης SIGMA σε σχέση με τον 35αρη Sony.
Και φαντάσου ότι αυτός είχε μόνο 52mm!

Δεν έχει πάλι oss(μικρότερη σημασία εδώ βέβαια).

Αν έχει καλή τιμή, θα πάει καλά πάντως γιατί δεν έχει αντίπαλο, σε σχέση με τον 30αρη.

Το caf γα βίντεο του 30αρη, ηταν επίσης χειρότερο του Sony 35mm.

Sent from my iPad using Tapatalk Pro

Απάντηση: Sigma φακοί

Πάλι καλά που βγάζει και κανένα φακό η sigma για κροπ, γιατί η sony μας ξέχασε...

Συμφωνώ με τον Γιάννη, έχω τον sigma 30mmf1,4 και τον θεωρώ ήδη ψιλογκουμούτσα για σύστημα Mirrorless, οπότε αυτός εδώ θα είναι σίγουρα πολύ μεγαλύτερος. Σε κάθε περίπτωση καλό είναι που βγάζει φακούς η Sigma γιατί όπως λέει και ο Στάθης παραπάνω μόνο πανάκριβους φακούς στο FF μας βγάζει η sony και το crop το έχει εδώ και χρόνια...μπιμπ....

φυσικα και ειναι καλο...καλλιστο!

απλα λεμε τα παραπονα μας...:p

Η sigma βγαζει πολυ καλους φακους, απλα συνεχως κατι "ξεχναει" ... ποτε το OSS (κανενας φακος της δεν εχει σταθεροποιηση) και ποτε το CAF δεν ειναι ισαξιο με τους sony.

επισης, ειναι σχετικα θορυβωδης στο βιντεο...

Εδω το λινκ του φακου ... https://www.sigma-global.com/en/lenses/cas/product/contemporary/c_16_14/

Kι απ οτι φαινεται, ετοιμαζουν κι ενα 50αρη 1,4 στο 2018...

image.jpg

Φοβερός φαίνεται άλλα είναι 405 γρ. και έχει και μήκος 9,2 εκ. και πλάτος 7,2 εκ.....πολύ μεγάλος...Ζυγίζει ποιο πολύ από την Α6000!!! Ακόμα και ο Sony 16-70f4 ζυγίζει αρκετά λιγότερο (308 γρ.) και έχει ίδιο βάρος με το μοσχάρι Sony 18-105f4....
Αν είχε και σταθεροποίηση θα ήταν μοναδικός φακός παρά τον όγκο/βάρος του...σε κάθε περίπτωση μπράβο στην Sigma που θυμάται και τους κατόχους Crop της Sony....
Κανένα φωτεινό ζουμάκι θα βγάλουν?? π.χ. κανέναν ποιοτικό 16-50f2.8-f4

Υ.Γ. Πέρα από τον 50αρη νομίζω χρειάζεται να βγάλει και έναν 24mm.

Για crop και Prime, είναι μεγάλος, πολύ,για μένα τουλάχιστον.
Το ίδιο ήταν και ο 30ρης SIGMA σε σχέση με τον 35αρη Sony.
Και φαντάσου ότι αυτός είχε μόνο 52mm!

Δεν έχει πάλι oss(μικρότερη σημασία εδώ βέβαια).

Αν έχει καλή τιμή, θα πάει καλά πάντως γιατί δεν έχει αντίπαλο, σε σχέση με τον 30αρη.

Το caf γα βίντεο του 30αρη, ηταν επίσης χειρότερο του Sony 35mm.

Sent from my iPad using Tapatalk Pro

Οπως τα λες είναι...ο Sigma 30mm είναι σχετικά μεγάλος και βαρύς άλλα και θορυβώδης και σε CAF δεν τον λές και σφαίρα, ενώ και η έλλειψη σταθεροποίησης είναι σοβαρό μείον ειδικά σε βίντεο....από την άλλη είναι ποιο φωτεινός από τον sony 35mm ενώ και οπτικά είναι αρκετά καλύτερος και ίσως αυτό είναι που μετράει περισσότερο στο τέλος!!

αν επαιρνα τωρα φακο, θα επαιρνα τον 35αρη σονυ παντως.

Μπορει να μην ειναι τοσο καλος οπτικα, αλλα ειναι αρκετα καλος, πολυ μικρος κι ελαφρυς, αθορυβος κι εχει και σταθεροποιηση.

Χωρις OSS (ή IBIS) δεν τραβας βιντεο με τιποτα, ειδικα στην α6300 (με το εντονο RS).

Τωρα , στα 16mm δεν εχει αντιπαλο, παρα μονο τον μετριo-κακο σονυ 16μμ 2,8 .

Αν καποιος θελει καλο ευρυγωνιο , θα παει προς Sigma αναγκαστικα.

Μακαρι να βγαλει κι ενα 24mm ... γιατι ο Zeiss δεν πεφτει με τιποτα! :p

Λίγο πολύ συμφωνώ Γιάννη με όσα λές, για τον Zeiss 24mm ενώ είναι τρομερός φακός η τιμή του είναι πολύ αλμυρή και δεν το σηκώνει το Budget μου, για αυτό χρειάζεται ένας Sigma π.χ. 24mmf1,8 με κανένα 300-350 ευρώ για να προσγειωθούν όλοι οι υπόλοιποι!!

Απάντηση: Sigma φακοί

Κι εγώ έναν 24αρη θα ήθελα και αν έβγαζε και τους 18-35, 50-100 f1.8 σε emount θα κάναμε πάρτυ!